Şimdi Ara

Canon mu Brother mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
5.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ev için wi-fi özelliği olan bir yazıcı arıyorum. Kafamda beliren 2 model vardı ve biraz araştırdım ama aklım karıştı. Toner dolumu ve drum hakkında. Yazıcılar hakkında hiçbir bilgim yok. Sizce hangisini almalıyım?

    Brother:http://urun.n11.com/lazer-yazici/brother-hl-1211w-mono-kablosuz-lazer-yazici-a4-P37905740

    Canon:http://urun.n11.com/lazer-yazici/canon-i-sensys-lbp6030wusb-kablo-hediyeliucretsiz-kargo-P52550122







  • Ben olsam Canon i sensys LBP6030W yazıcıyı tercih ederim, canon yazıcıda drum ile tümleşik yapıda drum kullanıldığından her kartuş değişimi yapıldığında baskı kalitesi sıfırlanır, brother yazıcılarda toner dolumu kolay yapılmakla birlikte muadil toner kartuşları canon yazıcılara oranla pahalı ve brother yazıcıda drum ünitesi ayrı, yanılmıyorsam 12.000 sayfada bir değişim yapılması gerekiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat erkartal

    Ben olsam Canon i sensys LBP6030W yazıcıyı tercih ederim, canon yazıcıda drum ile tümleşik yapıda drum kullanıldığından her kartuş değişimi yapıldığında baskı kalitesi sıfırlanır, brother yazıcılarda toner dolumu kolay yapılmakla birlikte muadil toner kartuşları canon yazıcılara oranla pahalı ve brother yazıcıda drum ünitesi ayrı, yanılmıyorsam 12.000 sayfada bir değişim yapılması gerekiyor.

    Kaç dolumda bir kartuş değişimi yapılması gerekiyor? Orijinal tonerlere baktığımda Canon'unkiler baya yazıcı fiyatında.




  • Canon hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • brother

    toner dolumu basit, drum resetlemek de basit. 12 bin sayfada 1 kez birkaç ufak işlemle drumu resetleyip benim gibi 30 bin sayfayı görebilirsiniz.

    canon ise hp altyapısı kullanıyor. aynı makine hp de de var. aynı toner, aynı drum. dolumu ev kullanıcısı için zor, atık haznesi bosalt, biraz da karısık.

    diyecegim o ki brother secin, okulda evde, eşe dosta herkese brother aldırdım çok sukur sorun yok. dolumu da cok basit kendim dolduruyorum. drum ise dedigim gibi 12 bin sayfa da bir birkaç işlem ile resetlenir, sıfır gibi kullanıyorsunuz.

    not dolum sırasında temiz dolum yapın, yoksa hangi makineyi kullanırsanız kullanın tam ömrünü tamamlamadan hasar ulaşır.
  • Peki bu yazıcılardan otomatik arkalı önlü çıktı alabilir miyiz?
  • Niccolò Machiavelli kullanıcısına yanıt
    Toner fiyatına kafa yormayın, elinizi kirlettiğinize değmez Canon i sensys LBP6030W muadil tonerinin orijinalden farksız kalitede olanı 35 lira, en az 1500 sayfa baskı yapar, detaylara ve muadil toner fiyatlarına aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.


    http://www.marmaraburo.com




  • Hocam drum ünitesini yenilemek gerektiğinde bana bu parça kaça patlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Niccolò Machiavelli

    Hocam drum ünitesini yenilemek gerektiğinde bana bu parça kaça patlar?

    Tn 1040 drum kullaniyor. Sifir orijibal pahali. Ama 12 bin yaziyor ams rahat 25 bin cikarir. O yuzden iciniz rahat olsun. Sadece drum rulosunu alip degisturebilirsiniz 30 lira civarina. Ama dedigim gibi 25- 30 bin sayfaya daysnir drum. Drumi dusunmeye gerek bile yok.

    Canon samsung hp gibi cihszlarda toner dolumu nidpeten zordur. Brothrrda kolaydir. Yukaridski arkadasin dedigi gibi 35 lirays muadil alirsin 1500 sayfa cikarsbilir. Ama 5 lirslik brother toner tozuyla da ayni sayfayi cikarirsin. Maddi drumum iyi, elime toz degmesin, tornavida kulanamam dersen muadili cok olan hp canon gibi cihazlar alabilirsin.

    Sana muadil canon tonrr linki de verryim. Site guvenilirdir.
    Evde ben doldururum dersen yine brother.


    http://www.biribenibitirsin.com/muadil-tonerler/canon-crg-725-ithal-sanzio-toner-lbp-6000-6020-mf3010-p30932



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mondschein66 -- 18 Ağustos 2015; 2:18:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eyvallah hocam teşekkürler.
  • Brother kullanıyorum, oldukça memnunum.
  • ben de bu 2 makine arasında kaldım hangisini tavsiye edersiniz? dolumla uğraşmam, toneri ucuz olsun yeter bana.
  • O zaman kendiniz araştırıp bulabilirdiniz hocam. Canon CRG 725 Toner kullanıyor. Brother TN 1040. Ona göre fiyat ve sayfa sayısına bakabilrisiniz. Wifi sizin için önemli değilse Brother HL1111 alıp 1 toner parası daha çıkarabilirsiniz. Eğer dolum yapılmayacaksa bu fiyat ürünlerde şu daha iyi bu daha iyi demek zor zaten.
  • Ridianod kullanıcısına yanıt
    2 makine arasındayım ama birbirinden önemli detay üstünlükleri var mı onu bilmiyorum. yoksa toner fiyatlarına baktım. brother orjinali 80 lira, canon muadil 35 lira, orjinali 200 küsur.
    ama işte yazdırmada şöyle bir güzel özelliği var bu makinenin dediğiniz var ise onu sormuştum.
  • Yok hocam dediğim gibi bu fiyatta extralar olmuyor. Bu konudaki ürünler WİFİ li modeller. Telefondan dosya yazdırmak istiyorum derseniz tercih edilebilecek ürünler yani. Onun dışında yaptıklarının bir esprisi yok. Bir de şöyle bir durum var. Brotherda sadece Toner değişir. Canonda her yeni üründe Toner+Drum değişir. Drum da toner üzerindeki ısınmayı sağlayan silindir diye biliyorum. Brother'da extra olarak 10.000 sayfada bir o drum ünitesi değişmesi lazım . Bazı arkadaşlar sanki yeni drum takıyormuş gibi resetleyerek bu drum'u 20-30 bin sayfa çıktı alana kadar da kullandıklarını iddaa ediyorlar. Dediğim gibi bende geçenlerde HL 1111 aldım. Güzel bir kağıt üzerinde gerçekten harika çıktılar alabiliyorsunuz. Aynı anda 200 sayfa çıktı aldım sıkıntısız bastı. 400 sayfa bastığını iddaa edenler de var. Hatta cihazın 400 den sonra yavaşladığını söylediler. Siz yine de 200-250 sayfada bir soğuması için beklerseniz sizin içinde iyi olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 10 Kasım 2015; 12:16:27 >




  • Ridianod kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim hocam cevaplarınız için.
    wifili modeller ile wifisiz modeller arasında 40-50 lira oynadığı için wifili almak daha mantıklı geliyor bana.
    brother alacağım sanırım. iyi günler dilerim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackcurse

    çok teşekkür ederim hocam cevaplarınız için.
    wifili modeller ile wifisiz modeller arasında 40-50 lira oynadığı için wifili almak daha mantıklı geliyor bana.
    brother alacağım sanırım. iyi günler dilerim

    Emin olun pişman olmazsınız :D Belki bakarsınız doldurma işine bile girersinzi brother da :D o kadar kolaydır. Hayırlı olsun şimdiden ^^
  • canon
  • Sonuç olarak hangisinden yana seçim yaptınız? Merak ettim aynı seçenekler arasında kaldım bende? Tercih ettiğiniz model den memnun musunuz?
  • Ben çok araştırdım malum toner ve kartuş fiyatlarından epson l L 365 aldım wifi var bitmez kartuş deposu var 130 tl ye bütün renkleri dolduruyorum bana 6 aydan fazla gider içerisinde 2 kutu siyah mürekkepde hediye boşuna tonere kartuşa her yıl bir yazıcı parası vermeyin bence .

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.