Şimdi Ara

Windows 10 kullanıcı sayısının 50 milyona yükseldiği iddia ediliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Windows 10 kullanıcı sayısının 50 milyona yükseldiği iddia ediliyor


     

    29 Temmuz itibariyle teknoloji dünyasının beğenisine sunulan Microsoft'un çiçeği burnunda işletim sistemi Windows 10, firmaya Windows 8 dönemindeki hayal kırıklıklarını unutturacak gibi görünüyor. 




    İlk gün sonunda 14 milyon kullanıcı ile rekor kıran platform, on gün sonrasında da 25 milyon kullanıcı elde etmişti. İddialara göre aradan geçen 17 günün sonunda Windows 10 kullanıcı sayısı 50 milyon rakamını yakaladı.




    Gün başına ortalama 3 milyon kullanıcı kazanan Windows 10 etki alanını da giderek artırıyor. Sadece bilgisayar tarafında değil Raspberry Pi gibi geliştirici kartları için de IoT sürümü geliştirildi ve bu sürüm de dağıtıma başladı. Sadece 7 günde yeni eklenen 25 milyon kullanıcının ekseriyetinin buradan geldiği belirtiliyor.  




    Kullanıcı sayısını artıran diğer bir etken de Windows 10 mobil sürümü olacak. Ekim-Kasım döneminde piyasada olması beklenen Windows 10 mobil sürümü ile ilk etapta 10 Lumia telefonu güncellenecek ve iki yeni amiral gemisi de piyasaya çıkacak. Bu gelişme de kullanıcı sayısını tırmandıracak.  




    Microsoft yeni işletim sistemi ile 2 veya 3 yıl içerisinde bir milyar kullanıcı sayısını hedefliyor. Ancak Windows 10 ivmesini korursa 2015 yılını 500 milyon kullanıcı ile tamamlayabilir. 1 milyar rakamına ulaşması da 2016 yılı içerisinde mümkün olacaktır.  

     

     








  • Bedava olunca tabi

  • Bedava olmasa 2016'da zaten alacaktım. Genelde kullanıcılar arada 1 Windows sürümü atlayarak işletim sistemi güncelliyor diye düşünüyorum.


    Mesela 98 ME XP Vista 7 8 10


    Aradaki ME, Vista ve 8 başarısız olarak tanımlanırken diğerleri başarılı işletim sistemleri olarak tanımlanıyor.

  • Kurulduğu ilk günden virüs girip sistem çöküyorsa, isterse win 31 çıksın ne yazar.

    Fişlenmek isteyen , verilerini gönüllü göndermek isteyen kursun. En basitinden modeminizin şifresini bile cebe indiriyor. Dx12 ile oyunda kaç fps alırım diye düşünen bebeler , bana senin verilerini kredi kart şifreni ne yapsınlar diye sorabilir. O onların düşünce çaplarının ne kadar dar olduğunu gösterir.

    Bu win10 resmi kurumlarda kullanılırsa bu ülke içten fethedilmiş demektir. Tüm verilerini alırlar.Arka planda çok büyük değişiklik yapmışlar. İşletim sisteminin kontrolunu sizden almışlar. Forumlarda veya haber sitelerinde bu kadar çok reklamı yapıldığına aldanmayın. Bedava sirke baldan tatlıdır diye düşünüpte oltaya gelmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE73ABCD2 -- 16 Ağustos 2015; 23:53:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski bir Win7 kulanıcısı olarak çok beğendim, Win 8 gibi tablet mi, telefon mu pc mi neyin arayüzü belli olmayan bir yazılım değil ;)

  • bedava olunca normal bir durum dahada artacaktır....

  • çok sorunlu bir işletim sistemi sürücü olarak ekran kartı üreticileri için yapacak çok iş var directx 11 12'den daha performanslı çalışıyor, ayrıca gtx760 ve gtx460 kartım var ancak gtx460 fizik için ayıramıyorum çünkü gtx 460'ı görmüyor yani farklı ekran kartı konfigürasyonları için sürücü bazlı bir destek yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: demo22

    çok sorunlu bir işletim sistemi sürücü olarak ekran kartı üreticileri için yapacak çok iş var directx 11 12den daha performanslı çalışıyor, ayrıca gtx760 ve gtx460 kartım var ancak gtx460 fizik için ayıramıyorum çünkü gtx 460ı görmüyor yani farklı ekran kartı konfigürasyonları için sürücü bazlı bir destek yok.


    senin sorunun nvidia ile windows suçu yok bu konuda
    bende nvidia gtx 970 var 2 aydır gefore exper.... açılmıyor çalışmıyor suç windowsun mu yok 8.1 ile aynı sorun vardı 10 geçtim hala devam ediyor sürücü güncellemeyon eski yollar ile yaparsın ama verdikleri program bir işe yaramıyor ayrıca bf4 titanfall falan online oyunlar oynuyorum bana hiç sorun çıkarmıyor ama ufak tefek stabillik sorunları ama oyunlarda sorun çıkarmıyor
    yakında gelecek güncellemeler ile tüm bunlar çözülecek









  • quote:

    Orijinalden alıntı: ounomaus

    quote:

    Orijinalden alıntı: demo22çok sorunlu bir işletim sistemi sürücü olarak ekran kartı üreticileri için yapacak çok iş var directx 11 12den daha performanslı çalışıyor, ayrıca gtx760 ve gtx460 kartım var ancak gtx460 fizik için ayıramıyorum çünkü gtx 460ı görmüyor yani farklı ekran kartı konfigürasyonları için sürücü bazlı bir destek yok.
    senin sorunun nvidia ile windows suçu yok bu konuda bende nvidia gtx 970 var 2 aydır gefore exper.... açılmıyor çalışmıyor suç windowsun mu yok 8.1 ile aynı sorun vardı 10 geçtim hala devam ediyor sürücü güncellemeyon eski yollar ile yaparsın ama verdikleri program bir işe yaramıyor ayrıca bf4 titanfall falan online oyunlar oynuyorum bana hiç sorun çıkarmıyor ama ufak tefek stabillik sorunları ama oyunlarda sorun çıkarmıyor yakında gelecek güncellemeler ile tüm bunlar çözülecek


    işte ne zamana kadar düzelir sorunda burda çünkü ana makinemde kurulu oyundan soğuttu beni.





  • Ücretsiz yükseltmeyle bu sayılara ulaşması normal,çok da iyi bir iş yaptılar bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bedava olmasının yanında çok iyi bi işletim sistemi olarak övgüler alıyor güncelleştirmeler gelmeye başladı.
    Bence 2 sene içinde teknolojiye yön verecek bir işletim sistemi

  • 8.1 e geri dondum, cok eksigi var, 10.1 ciksin dusunuruz..

  • caga ayak uydurmus bi isletim sistemi olmus. kullanim olarak dagörsel olarak da gayet iyi. fakar su son cikan "kamulatif update" indiriliyor yeniden baslat diyor, acilirken tekrar degisiklikler geri aliniyor deyip, updatei kaldiriyor. bunu nasil halledecegiz acaba bilgisi olan var mi, arakadaslar?

    (almanca klavyeden dolayi kusura bakmayin)

  • hali hazırda beleşken yükledik kaptık orjinal windows u

    gerçi önümüzdeki on yıl içinde windows un 120 dolara ya da 200 dolara işletim sistemi satabileceğini düşünmüyorum

    windows un lale devri bitiyor
  • Ben Windows 8'de de hizlanan acilislara filan bayildim. Nedense herkes gorunume vb. takildi ama arkaplanda isletim sistemine ciddi seyler eklemislerdi vista da oldugu gibi. Ama Windows'un o hantal yapisi hala 10 surumunde de devam ediyor ve artik her seyden iki tane var. Denetim masasi+bilgisayar ayarlari vb... fare ve klavye ikilisinin en verimlileri linux distrolari hala. En azindan "masaustu" isletim sistemi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcoyundelisi

    Kurulduğu ilk günden virüs girip sistem çöküyorsa, isterse win 31 çıksın ne yazar.

    Porno sitelerinde fink atmazsan virüs felan bulaşmaz.

    29 Temmuzda yükledim çıkar çıkmaz ne bir kötü amaçlı yazılım bulaştı, ne çöktü birşey oldu ne de sürücü uyumsuzluğu çıktı. Yağ gibi çalışıyor makine. Kullanmayı bilmeyip sisteme çamur atmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcoyundelisi

    Kurulduğu ilk günden virüs girip sistem çöküyorsa, isterse win 31 çıksın ne yazar.

    Sen her gördüğüne atlarsan çöker yok 10 santim yok olgun bayan yok tıkla pc hızlansın vs vs. Yıllardır antivirüs kullanmıyorum başıma hiçbir şey gelmedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gizlilikle ilgili kaygıları olan insanları anlamak istiyorum ama kendileri de belirttiği gibi bunlar önerilen ayarlar ve değiştirilebiliyor. Kaldı ki sonradan da kapatılıyor ve forum benzeri yerlerde, basit internet aramalarında rahatlıkla bulunabilecek şeyler. En azından adamlar neyi alıp almacayaklarını vs soruyorlar. Benzer şeyler google, apple tarafından da yapılıyor. Misal google günde insanların kaç defa tuş kilidini kullanarak telefonalrını aktif ettiğini söylemişti en sonki I/O'ların birinde. Ben hayret ettim bu bilgiye sahip olmalarına. Gönderilen raporların nevi ve içerdiği ayrıntıları hayal bile edemiyorum. Bir de şu var. Bu bilgiler çoğunlukla reklam-pazarlama ve piyasa araştırmaları amacıyla kullanılan şeyler ve anonim bilgilerdir. MS çalışanı falan değilim, hani alternatif firmalara göre MS en zararsızı demeye getireceğim.

  • Windows 10 'u abartmayın beyler bence Amiga OS 3.9 hala çok daha iyi

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.