Şimdi Ara

Bu Sony Müzik Setinden DTS ses alabiir miyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.İkinci elde böyle bir müzik seti buldum.Setin 5 hoparlörü , dolby surround ve dolby pro logic özelliği var.Dts özellği yok.Optik girişi de yok.5 adet tos kablo girişi var.Peki bu dts sesi alabilmek için illa amfinin de dts desteklemesi gerekiyor mu ? Ben pcden dts destekli bir film açacağım mesela .Sesi pcye çözdüreceğim.Pcyi müzik setine bağladığım zaman dts ses pcde çözüldüğü için müzik setinden duyacağım ses de dts olur mu? Cevaplarınızı bekliyorum.

    sony mhc-vm330av

     Bu Sony Müzik Setinden DTS ses alabiir miyim ?
     Bu Sony Müzik Setinden DTS ses alabiir miyim ?
     Bu Sony Müzik Setinden DTS ses alabiir miyim ?







  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    5.1 Sinyali PC'de çözüp analog olarak ampliye bağladığınız zaman DTS ses alabilirsiniz. Amplinin görevi sesi yükseltmektir. Sesin DTS veya Dolby Digital olması ile ilgilenmez.
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    Sizin resimler gözükmüyor. Eğer cihazda gerçekten netten bulduğum aşağıdaki resimlerdeki gibi analog 5.1 giriş varsa pc hoparlörü mantığı ile kullanabilirsiniz demektir. DTS yada Dolby sesleri pc'de filmleri oynattığınız programın kodekleri çözüp 5.1 olarak bu Sony sete aktarır. Sony de düz amfi mantığı ile sesi güçlendirip hoparlörleri besler. Bu sayede DTS yada Dolby ses almış olursunuz.

    AVR yada hifi ev sistemlerine göre farkı, sesi AVR değil pc çözmüş olacak. Bence kısıtlı bütçe ile gayet mantıklı bir çözüm olur. Çünkü benim gördüğüm bu tarz eski setlerde analog 5.1 giriş olmuyor. Bu sebeple bu Sony gayet mantıklı bir cihaz.
     Bu Sony Müzik Setinden DTS ses alabiir miyim ? Bu Sony Müzik Setinden DTS ses alabiir miyim ?




  • PC'de decode edilerek analog sinyallere çevirdikten sonra DTS ve Dolby'den eser kalmaz ortada. Passtrough yapılmadığı sürece PC'den çıkan ses SAF DTS yada Dolby olmaktan çok uzak. Downmix, DAC, Resample gibi faktörler olduğu sürece analog bir müzik setinden dijital ses kaynağı dinliyorum demek kendini kandırmaktır...

    Bu şahsi görüşüm ve deneyimlediğim bir durumdur.

    Saygılar.
  • DTS ses diye birsey yoktur.. DTS bir kodlamadir pc, amfi vs tarafindan cozulur sende sesleri duyarsin. Bu sekilde gercek dts yada sahte dts diye birseyde olamaz.

    Sadece dts degil, pc nde cozdurerek analog multich baglanti ile o muzik setinde yeni nesil ses formatlarinida (dts hd vs)duyabilirsin.

    Koskoca pc korkunc islem gucu ile basit bir ses kodlamasini tabiiki cozebilir. Insanlarimiz abartmayi cok sevdiginden degisik yorumlar gelmesi dogaldir.

    Iyi bir ses karti ile optik baglantidan cok daha iyi sonuclar elde edebilirsin. Zaten pcde esas analog multich baglantidir, optik baglanti pc de hicbir zaman ideal olmamistir.
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    aterikasedi kullanıcısına yanıt
    arti olarakta bilgisayarinda da analoog 5.1 ses cikisi olmasi gerekiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzazgin -- 15 Ağustos 2015; 9:26:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen, düzgün bir 5.1 ses kartı varsa bence gayet iyi bir sonuç alınır. Ki oyun pc'si olarak kullandığım Pc'de öncesinde Creative'in USB 5.1 ses kartı vardı. Onu satıp yerine Asus Xonar DX aldıktan sonra çok ciddi bir kalite ve çıkış gücü artışı olmuştu. Ki o bilgisayara o zaman edifier'ın m3500 5.1 hoparlörü bağlıydı. Bu tarz bir setle fark daha da bariz olacaktır diye düşünüyorum.

    Bu arada pc'ye analog olarak bağlanan hoparlörler genelde basit cihazlar olduğundan AVR'li bir sistem ile net bir karşılaştırma yapılamıyor. Bu karşılaştırmayı doğru yapabilmek için analog multichannel in girişi olan bir AVR ve en azından orta halli bir ses kartı olan bir Pc lazım. Maalesef benim Onkyo AVR'de analog multichannel in girişi olmadığı için bu karşılaştırmayı yapamıyorum. Aslında böyle bir ekipmanı olan bir arkadaş bir deneme yapabilirse daha net bir yorum yapabiliriz.

    Sesin Pc tarafından çözülmesi konusunda tek çekincem ise bir şekilde windows'un müdahale edip kaliteyi düşürebilme olasılığı. Yoksa pc'nin işlem gücü vs konusunda hiçbirimizin şüphesi yok. Bildiğiniz gibi Pc tabanlı müzik dinler Windows tarafından müdahale olmasın diye kırk takla atıp foobar + wasapi yada asio gibi eklentiler kullanıyoruz. Film ve oyun tarafında analog bağlantıda bu iş nasıl olur emin değilim.

    Aslında konuyu açan arkadaşın bilgisayarda optik ses çıkışı da varsa bunun denemesini yapabilir. Dolby sesli olan bir filmi önce optik ses çıkışı vasıtası ile sesi Windows tarafından ellenmeyecek şekilde aktarıp (passthrough olayı) sesin Sony sete çözdürebilir. Bir de aynı filmi Sony sete analog bağlantı ile aktararak izleyip arada bir fark olup olmadığı konusunda karar verebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 15 Ağustos 2015; 10:07:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar optik demişsiniz fakat, şahısın kullanmak istediği müzik seti optic girişi yok ki :)


    @Turuncu

    İşte izah etmek istediğim durum windows ile alakalı olandır. Çünki passtrough dışında hangi sesi alırsanız alın mutlaka downmix/resample işlemlerinden zorunlu olarak geçiyor. Foobar+asio kullanmamızın sebebi ise sinyalin ses kartından işlenmeden geçmesini sağlamaktır. Bu işlerin içindesiniz sonuçta.


    Saygılar, Selamlar.
  • Arkadaşlar tekrardan merhaba.Sony'nin mhc-dp1000d model müzik setini aldım.Sette görüldüğü üzere 5 adet hoparlör var.Optik girişi var ve dts destekliyor.Şimdi sormak istediğim birkaç şey var.Pc lg plazma tvye bağlı.Nvidia kart dts-ma dahil tüm hd ses formatlarını çözebiliyor.Yani sese hd sesleri hdmi ile aktarıyorum.Tvde optik çıkış var.Bu çıkış ile çıkıp direkt müzik setine giriyorum.Müzik setinden optik girişi seçinde gayet güzel müzik vs dinleniyor.Buraya kadar herşey güzel.Ben oyunları , filmleri 5 kanal olarak duymak istiyorum.Medya oynatıcı olarak pcde klite codec-media player classic kullanıyorum.Dts ses alabilmem için bunda birtakım ayarlar yapmam gerek sanırım.Bu ayarlar hakkında bilgi verebilir misiniz.Ayarlar yapıldığı taktirde filmden direkt 5 kanal ses alabiliecek miyim ? Oyunlarda herhangi bir ayar yapmam gerekli mi ? Her oyun 5.1 desteklemiyor sanırım.Bir de müzik setinin üstünde 2ch diye bir tuş var.Basınca 2 kanaldan çıkıyor .Tuşa ard arda basınca multi, virtural tarzında ses modları çıkıyor.Dts ses almak isterken bunlardan hangisini kullanmam gerekir?



     Bu Sony Müzik Setinden DTS ses alabiir miyim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 1 Eylül 2015; 18:52:21 >




  • Arkadaşlar ne yaptıysam müzik setinden Dts ses alamadım.Dolby Pro Logic alıyorum setin özelliği sayesinde ama o da bir işe yaramıyor.20 gblık dts destekli Interstaller filmi var , onun yanında dts kaydedilmiş Eagles'ın life in the fast lane albumu var.Klite codec pack'in ayarlarını yaptım.Dts albüm için vlc playerın ayarlarını yaptım ama olmadı .Nerede yanlış yapıyorum acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aterikasedi

    Arkadaşlar ne yaptıysam müzik setinden Dts ses alamadım.Dolby Pro Logic alıyorum setin özelliği sayesinde ama o da bir işe yaramıyor.20 gblık dts destekli Interstaller filmi var , onun yanında dts kaydedilmiş Eagles'ın life in the fast lane albumu var.Klite codec pack'in ayarlarını yaptım.Dts albüm için vlc playerın ayarlarını yaptım ama olmadı .Nerede yanlış yapıyorum acaba ?

    Klite codec in ayarları düzgün yaptığınıza eminmisiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    Öncelikle media player Classic için benim yaptığım ayarları alttaki linkin ilk mesajının sonunda görebilirsin. Ben k-lite codec kurmuyorum. Ama onda da benzer şekilde ayarlayabilirsiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=87054142

    Bunun dışında Pc'den sesi hdmi ile ellenmeden yani passthrough şekilde aktardığınızdan emin olduktan sonra tv'nizin de aynı şekilde sesi dokunmadan aktarması gerekir ki ses sistemi gelen ses verisini dts yada dolby olarak tanıyabilsin.

    Bunun için ise Tv'nin ses menüsünden ses çıkışını optik (spdif) seçtikten sonra ses çıkış formatını ayarlamanız gerekir. Bu seçenekler her markaya göre farklı adlarda olabiliyor. O seçenekler arasında spdif raw gibi seçenek olması gerekir. O seçenekleri bir deneyin derim. Çözüm üretemezseniz Tv'nin ses menüsünün fotolarını da konuya ekleyin, onlara da bakalım.

    Yalnız Tv'ler lisans anlaşmalarına göre optik ses çıkışından her ses formatını veremiyor olabiliyor. Misal benim 2013 model Sony w805 model tv, dolby sesleri 5.1 olarak iletebiliyorken dts sesleri sadece 2.0 olarak iletebiliyor. Sizin tv de Sony marka olduğundan benzer bir durum olabilir. Bunu anlamak için bir tane de dolby sesli bir film edinin ve tüm ayarları yaptıktan sonra onunla da deneyin. Eğer dolby de sorun yoksa dediğim Tv'nin dts sesleri 5.1 şeklinde aktaramama durumu var demektir.

    Bunun dışında Pc-tv-ses sistemi şeklindeki bağlantıda Pc doğrudan Tv'ye bağlandığı için hoparlör yapılandırma şeçeneklerinde sadece 2.0 gözükecektir. Bu durumda oyunlarda 5.1 ses alma şansınız olmayacaktır. Ancak ses sisteminin Pro Logic özelliği ile 5.1 ses alabilirsiniz.

    Yada hem oyunlarda 5.1 ses almak hem de filmlerdeki dts sorunun çözmek için Pc'den ses sistemine doğrudan optik bağlantı yapmalısınız. Eğer anakartınızın optik ses çıkışı yoksa Asus Xonar dsx seviyesinde bir ses kartı alabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ses kartınızın optik kablo üzerinden dts iletebilme veya çözebilme yeteneği varmı arkadaşım?creative de bunu lisan satın alıp yapıyorsunuz realtek ise şu konuya bakın.asus konusunda açıkçası fikrim yok.

    http://www.techpowerup.com/forums/threads/unlocked-realtek-hd-audio-drivers-with-dolby-digital-live-and-dts-interactive.193148/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 2 Eylül 2015; 14:13:17 >
  • Merhaba arkadaşlar.

    Ses kartımın optik ya da spdif çıkışı yok malesef.Analog çıkışı var.Hdmi ile çıkmak dışında bir şansım yok şimdilik.Klite ayarlarına tekrar bakacağım.
    Dün windows ses ayarlarını kurcalarken hdmi ses yapılandırmasında sadece iki hoparlör güzüktüğünü gördüm.Halbuki analog çıkış yapılandırmasında 5.1 gözüküyor.Nvidia hdmi ile 7.1'e kadar destek verdiğini söylüyor.Tvnin hdmi girişlerine baktım.Kabloyu hdmi arc olana bağladım.Bilmiyorum bi faydası olur mu.Tvnin ses ayarları aşağıda gözüktüğü gibi.Optik çıkış ve pcm seçili.Tvnin modeli Lg 60pb660v.Dts çözdüğü yazıyor özelliklerinde.

    Şimdi indirdiğim dts ses ve video örneklerini usbye atıp direkt tvden yürütmeyi deneyeceğim.Pcyi aradan çıkaracağım.Bakalım sorun pcde mi.

     Bu Sony Müzik Setinden DTS ses alabiir miyim ?

     Bu Sony Müzik Setinden DTS ses alabiir miyim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 2 Eylül 2015; 15:01:09 >




  • anladığım kadarıyla ses kartından optik kablo ile bağlantı gibi bir imkanın yok.geriye tek seçenek kalıyor.
    peki sony setinde 5 channel input var mı? üstte turuncu arkadaşın verdiği linkte var ama aldığın set bumu senin?eğer 5 channel input varsa 3.5 stereo to rca çevirici vasıtası ile analog sesi setine iletmen mümkün olur.6 giriş varsa bu kablolardan 3 tane alıp front ,surround ve center+sub olarak iletebilirsin.dts filmlerini de mediaplayer classic veya vlc ile çözdürüp analog olarak setine aktarırsın başka yapacağın birşey de yok şu durumda.hdmidan bağlı olduğuna göre görüntü için problem yok.
  • bir de şöyle bir bakınca sesi dts olarak pc üzerinden hdmidan alıp tv üzerinden optik kablo vasıtasıyla mı müzik setine taşımak istiyorsunuz arkadaşım?teknik olarak bu mümkün mü bilmiyorum varsa böyle birşey mümkünse bizde kullanalım ama sanmıyorum.enteresan olurdu.çok limit zorlama birşey gibi bu sanki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 2 Eylül 2015; 15:45:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    bir de şöyle bir bakınca sesi dts olarak pc üzerinden hdmidan alıp tv üzerinden optik kablo vasıtasıyla mı müzik setine taşımak istiyorsunuz arkadaşım?teknik olarak bu mümkün mü bilmiyorum varsa böyle birşey mümkünse bizde kullanalım bunu ama sanmıyorum.enteresan olurdu bu.çok limit zorlama birşey gibi bu sanki.

    Evet yukarıda fotolarını koyduğum seti kullanıyorum.Pcde optik çıkış yok.Müzik setinin analog girişi var da ben o kadar kabloyla uğraşmak istemiyorum.Tek kabloyla dijital ses aktarmak istiyorum.Dediğiniz gibi sesi pc üstünden hdmi ile tvye atıyorum tvden de optik kabloyla müzik setine giriyorum.Teknik olarak stereo ses verdiğini gördük.Optik kablonun dts sesi iettiğini de biliyoruz.Tv sesi olduğu gibi aktarıyorsa dts de alabilmem lazım ama olmuyor işte.Tv mi acaba passtrough yapmıyor yoksa müzik seti mi sinyali kabul etmiyor anlamadım.

    Az önce usb ile tvden açtım dosyaları.Yine dts ses alamadım.Stereo sadece.Müzik setinin tüm ses modlarını da denedim.




  • ha o zaman bu iş tamamen tvnizin kabiliyetine bağlı görünüyor.tv dts sesi 5.1 olarak aktarabiliyorsa yaparsınız aktarmıyorsa yapamazsınız.tvnizin özelliklerini inceleyin.
    ya da son çözüm optik çıkışı olan bir ses kartı.çok pahalı olması şart değil sadece optik çıkış olsun ve bu optik çıkıştan dts ses taşıyabilsin daha önce dediğim gibi her ses kartı yapamıyor veya ayrıca ücret ödüyorsunuz.
    bunları turuncu arkadaşımız yazmış zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 2 Eylül 2015; 15:57:38 >
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    Tv'nin ses çıkışını optik seçtikten sonra hemen altında ses çıkış tipi var, seçenek olarak PCM'den başka ne var? Oradaki seçeneklerin ne olduğunu yazar mısın?

    Çünkü orayı yanlış seçersen ister usb'den ister Pc'den dts sesi aktarsan da sesi 5.1 olarak alamazsınız.

    Bunun dışında ekran kartının hdmi üzerinden 7.1 olarak sesi aktarması önemli değildir. Önemli olan bu çıkışa bağlanan ilk cihazın özellikleridir. Tv'nin sadece 2 hoparlörü olduğu için de hoparlör yapılandırma seçeneğini yalnızca stereo olarak çıkar. Ama aynı ekran kartını 7.1 destekli bir AVR'ye bağlasanız 7.1 seçeneği de çıkacaktır. Burada ekran kartının bir suçunun olmadığını biliniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende lg var menu arkadaştakinin aynısı sayılır.dts ayarı falan yok otomatik ve pcm var seçemiyorsun.bağlantıyı da denedim bizzat dolby prologicII yanıyor 5 kanal ses var görünüyor ama hdmi ayarlarında sadece stereo oluyor herhangi bir yerden dts seçme imkanın yok.sanal surroun da olabilir belki.passtgough da yemiyor mc classicde.belki aynı menu arkadaşta yoktur belki ben eksik birşey yapıyorumdur ama bence olmaz bu iş bu şekilde.ses kartı şart gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 2 Eylül 2015; 21:53:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.