Şimdi Ara

Üç nesildir boyutları değişmeyen telefon : Galaxy Note 5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
3
Favori
3.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Üç nesildir boyutları değişmeyen telefon : Galaxy Note 5


     

    Nihayet uzun süredir beklenen an geldi ve Samsung teamüllerin dışına çıkarak geleneksel tanıtım tarihi olan Eylül ayının ilk haftasından bir ay önce Galaxy Note 5 akıllı telefon modelini lanse etti. 




    Galaxy Note ailesinin en son üyesi olan Galaxy Note 5 ile ilgili pek çok sızıntı sonrası zaten bizi neler beklediğiniz biliyoruz. Note serisinin klasik tasarım çizgilerini devam ettiren modelde Galaxy S6 serisinden hatırladığımız alüminyum çerçeve ve cam kaplama ön ve arka yüzey yer alıyor. Bu gelişim donanım tarafında bazı fedakarlıklar getirirken, elde daha iyi kavranması açısından arka kısımda da ortaya doğru hafif bir kavis mevcut. Ayrıca Samsung boyut konusunda çalışmış ve Galaxy Note 4'e göre cihaz çok az kısalmış ve çok az daralmış. 




    Galaxy Note 5 modeli üç nesil boyunca ekran boyutunu muhafaza etmeyi başardı ve 5.7 inçlik 2560x1440 piksel çözünürlüğünde Super AMOLED ekran yine bu dev modelde yerini aldı. Samsung’un bu yıl çok konuşulan Exynos 7420 yongaseti de yine değişmeden kaldı. 




    4 adet Cortex-A57 ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeğini birarada barındıran yongaseti 14nm fabrikasyon süreci sayesinde daha iyi performans gösteriyor ancak daha az enerji tüketiyor. 8 çekirdekli Mali-T760 grafik birimi artık önceki nesil durumuna gelse de yine görevini başarıyla yerine getiriyor. 




    Galaxy Note 5 modeli Samsung’un ilk 4GB belleğe sahip akıllı telefonu ünvanını da kazandı. LPDDR4 bellek sayesinde sistemin akıcılığı için daha fazla bant genişliği elde edilirken, 32GB depolama kapasitesi de yine UFS 2.0 standardı ile çok hızlı veri aktarımlarına imkan tanıyor. Yani iç tarafta çok rahat nefes alabilen ve az enerji tüketen bir sistem mevcut. Ancak microSD desteği mevcut değil. 

     

    Üç nesildir boyutları değişmeyen telefon : Galaxy Note 5 

     



    Samsung kamera kısmına da dokunmazken, 16MP çözünürlüğünde OIS destekli arka kamera ve 5MP çözünürlüğünde ön kamera korunuyor. Ancak her iki sensör de f/1.9 aralığı ve geniş lensleri ile daha geniş bir görüş alanı sunuyor. 




    Batarya tarafında da kesinti sözkonusu. Artık modelde 3000mAh gücünde batarya mevcut. Gerek işlemci gerek RAM gerekse depolama belleğinin yeni teknolojilerle donatılması enerji tasarrufunu olumlu etkiliyor ve tasarruf modu ile Samsung bir günü rahatlıkla çıkarabileceğinizi belirtiyor. 




    TouchWiz arayüzünü baştan aşağı değiştiren Samsung, Galaxy S6 serisindeki sürüme biraz daha rötuş yaparak sade ve akıcı bir arayüz elde etmiş. S-Pen kalemi artık kilit ekranı üzerinde doğrudan not alabiliyor. Bunun için ana ekrana geçiş yapmaya gerek kalmıyor. Ayrıca kalemin veri girişindeki gecikmeler de en aza indirilmiş. Yine kalemin üzerindeki tükenmez kalem vari butona basarak tırnağınızla çıkarmak için daha fazla alan elde edebiliyorsunuz. Bu sayede kalem daha kolay bir şekilde çıkıyor.  

     

    Parmak izi okuyucusu da artık KNOX güvenlik platformu ile korunuyor. Android 5.1 işletim sistemi üzerinde çalışan modelin 700 Avro-800 Avro civarında başlangıç fiyatından bahsediliyor. Çıkış tarihi 21 Ağustos olarak açıklandı. Ancak model Avrupa'ya gecikmeli olarak gelecek. 

     

     







  • çöp

    not: note 4 kullanıcısı
  • Micro sd yok batarya cikmior s6 ile elestirelen hersey devam... gerisi olmus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S4 kullanıcısıyım note serisine hep özenmiştim 5 çıkacak falan diyolardı, iyi oldu 4 indirime girer alırız... 3 sene bunu beklemişim.


  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çıkmayan batarya, kaybolan micro sd girişi

    bu ikisi olduktan sonra istediğiniz kadar az güç tüketen chipset ürettik bıdı bıdı deyin durun note 5 ölü bir cihazdır
    samsung şunu anlamak zorunda amiral gemisi cihazda olması gereken en önemli şeyleri yıllar içinde mahvettiler

    ilk olarak s4 ile fm radyoyu kaldırdılar dediler ki herkes online radyo dinliyormuş. edindiğim bir tecrübeyi aktarayım güç tasarrufu açık modda ve yüzde 100 dolu iken şarjdan aldığım note 4 üm de tunein radio programında wifi ile bağlı olarak bir ingiliz radyosunu orta ses seviyesinde standart samsung kulaklıkları ile açtım, ekran kapalı iken şarj 6 saatten birkaç dakika fazla sürede bitti. bu durum klasik fm radyo da olmazdı

    sonrasında s6 ve s6 edge ile micro sd girişini ve çıkabilir bataryayı çıkardılar ve note 5 ile s6 edge plus da bu saçmalığı devaö ettirdikleri gibi batarya kapasitesini ciddi anlamda düşürdüler (note 4 =3220 mah note 5 = 3000 mah)
    evet belki gerçekten chipset çok daha ekonomik olabilir ama önemli olan bu değil istediği kadar fast normal ve wireless charging seçeneği olsun muhim olan ne olursa olsun prize, charging pad e veya powerbank e bağlı olmaktır

    şahsen note 4 ümde ekstradan 2 adet orjinal samsung batarya ve samsung batarya şarj cihazı ile 2 adet anker marka şarj cihazı ve anker note 4 bataryası ile zerolemonun 10000 mah lik bataryasını kullanıyorum neden mi çünkü çok seyahat ediyorum ve yola çıkmadan tüm bataryalarımı şarj ettiğimde gün içinde ne kadar çok kullanım yaparsam yapayım (hiçbir güç tasarruf modu açık olmadan ve ekran parlaklığı en yüksek ayarlarda iken) güç içinde bataryam bittiğinde cebimden yedek bataryalardan birini çıkarıp takıp kullanmama devam edebiliyorum ve kablolara bağlı kalmıyorum

    micro sd olayına gelirsek samsung s6 ve s6 edge ile ilk defa 128 gb seçeneğini sundu ama sorun şu idi çoğu ülkede 128 gb lık versiyon bulunmadı ve zaten üretimi de durdurdular çünkü samsung telefonları alanlar da iphone kullanıcıları gibi sadece birkaç basit uygulama yükler hale geldi bu yüzdendir ki note 5 ile samsung sadece 32 ve 64 gb dahili hafıza sunuyor

    peki sorarım size aralarında fiyat farkı ne kadar olacak bence 150 200 tl den az kesinlikle olmayacaktır peki 32 gb lık hafıza kartı ne kadar 40 50 en kalitelisi 100 tl peki bu adam kazıklama yada apple ın izinden gitme değildir de nedir

    peki ya benim gibi telefonunun hafızasının yüksek olmasını isteyen kişiler ne olacak

    varsayalım 64 gb lık note 5 aldınız kullanılabilri alan büyük ihtimalle 50 gb civarında gelecektir. yüksek çözünürlüklü yeni nesil oyunlar 2 3 gb boyutlara ulaşmışken ve çekilen 4k videoların 5 dk sı 1.6 1.7 gb tutarken neyin kafasıdır bu anlamıyorum

    daha telefona flac veya mp3 müzik veya film dizi atmadınız

    işte arkadaşlar özetin özeti kapitalizm ve tok satıcılık bu kadar basittir samsung zamanında en iyi cihazları üreten firmaydı evet arayüzü hep ağır hantal oldu ama artık samsung android dünyasının iphone u haline gelmiştir.

    Forumda hep samsung u savundum ama samsung un artik savunulacak bir tarafi kalmamistir.
    Note 5 in yaninda yeni gear i duyuracaklardi kadin 10 sn ekranda gosterdi sonra da birseyler dedi ama o arada telefonum caldi duyamadim. Cihaz yuvarlak ekranli adi da gear s2 ama ne zaman cikacakmis bilen arkadaslar yesillendirsin beni.

    tek temennim sony lg gibi firmaların bu fırsattan yararlanarak amiral gemi modellerinde çıkan batarya fm radyo micro sd girişi gibi seçenekleri tutmaları ki note 4 üm eskidiğinde alabileceğim bir telefon olsun cunku SAMSUNG ARTIK ANDROID DUNYASININ IPHONE U OLMUSTUR.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sadece boyut büyümüş. Apple dan daha önce tanıtım yapacak diye yenilik yapmayı unutmuş 5 ay oncenin telini büyütüp millete kakalayacak

  • lansmanı izledim, çok amatörceydi. çok kastılar kendilerini tanıtımı yaparken.

  • Ama batarya? Olmadı bu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cidden bataryayı çıkarıp değiştiren var mı ben hiç görmedim 32 veya 64 gb yetmeyen de görmedim zaten öyle olsa en çok satan telefon ıphone olmaz insanlar incelik ve tasarım istiyor samsungda madem öyle işte böyle dedi eğer sarjı note 4 kadar bile giderse yine en iyi android olacak

  • Olmamış, Z2'nin batarya bile daha fazla

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozok_53_45

    cidden bataryayı çıkarıp değiştiren var mı ben hiç görmedim 32 veya 64 gb yetmeyen de görmedim zaten öyle olsa en çok satan telefon ıphone olmaz insanlar incelik ve tasarım istiyor samsungda madem öyle işte böyle dedi eğer sarjı note 4 kadar bile giderse yine en iyi android olacak

    Mesajimi okursaniz anlarsiniz hocam
    Benim gibi cihazinda cok fazla oyun muzik yolda izlemek icin dizi tutan kisiler var
    Sahsen note 4 umle surekli olarak 4k video cekiyorum 128 gb sandisk hafiza karti olmazsa olmaz
    (200 gb lik yeni kartin fiyati biraz duser dusmez onunla drgistirecegim)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Note 4 alacaktım daha iyisi olsun diye 1 yıl bekledim.

    Boşuna beklemişim.
  • "Ancak her iki sensör de f/1.9 aralıklı lensleri ile daha geniş bir görüş alanı sunuyor. "

    Böyle birşey yok dostum.f değeri ile görüş alanı alakasız şeylerdir.gorus alanı lensin kaç mm olduğu ile bağlıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupe96 -- 13 Ağustos 2015; 19:36:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ilk genel bakış incelemelerden:


  • Telefon trye ne zaman geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: plexus_09

    arkadaşlar ilk genel bakış incelemelerden:





    İnceleyecek bir şey yok ki.

    Note 4 geldiğinde bir sürü yenilikle gelmişti. S-Pen'i, kamerası, işlemcisi vb. her alanda az çok gelişme vardı. Bunda yeni hiçbir şey yok. Gelen 1-2 yenilik dışında S6'nın kalemlisi olmuş.




  • note 4 hep yenilikler barındırırdı, s serisinden hep ileri de olurdu. bu ekranı büyük kalemli s6 olmuş. s6 dan farklı getirdiği birşey yok. biz s serisini notelaştırsın derken samsung note serisini s'leştirdi.

  • Kalemli S6 olmamış mı?
  • Ulan çok hevesle bekledim.3 senedir HTC Evo 3D kullaniyorum.Telefonun laşkası çıktı.Iyi bir cihaz olur diyordum.O kadar para verecegiz sonuçta.Hayal kırıkligina ugradim.Pek yenilik yok.Lg G5'i mi beklesek acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.