Şimdi Ara

AMD, Ar-Ge bütçesinde ciddi bir kesintiye gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • AMD, Ar-Ge bütçesinde ciddi bir kesintiye gidiyor


     

    Radeon R7, R9 ve Fury serileriyle piyasaya hızlı bir giriş yapan AMD bununla birlikte mali tablolarda düşüş yaşamaya devam ediyor. PC pazarındaki durgunluktan etkilenen firma Ar-Ge bütçesinde de kesintiye gidiyor. 




    Hafta başında hisseleri yüzde 13 değer kaybeden firma yatırımcılarda da soru işareti yaşanmasına sebep olmuştu. Özellikle Ar-Ge bütçesinin daraltılması gündemdeki en önemli konu durumunda. 




    Ar-Ge bütçesinde yaklaşık yüzde 40 kesinti yapan AMD, bunun en büyük sebebi olarak PC pazarındaki durgunluğu gösteriyor. Daha önce de AMD yetkilileri gelir modelinde yeni stratejiler belirlemek adına ana akım bilgisayar pazarından çekilerek sunucu veya iş istasyonu gibi kurumsal alanlara yönelebileceklerini açıklamıştı.




    AMD teknoloji şefi Mark Papermaster, PC pazarındaki düşüş nedeniyle Ar-Ge bütçesinin bu tarafa bakan kısmında kesintiye gittiklerini, geleceğin firmasını oluşturmak adına özenle seçilmiş alanlara yönelik Ar-Ge çalışmalarını artıracaklarını belirtti. 




    Papermaster hali hazırda üzerinde çalıştıkları Zen mimarisinin bunlardan birisi olduğunu belirtiyor. Daha yüksek performansı daha düşük enerji tüketiminde sunacak olan Zen mimarisi gerçek 4 çekirdekli mimari olarak adlandırılıyor. Özellikle gelecek konsollarda da yerini korumak isteyen AMD'nin APU tasarımlarına büyük yatırım yaptığı anlaşılıyor. Ayrıca Graphics Core Next mimarisinin de güçlenmesi adına önemli yatırımlar yapılıyor. 




    Artık yavaş yavaş AMD'nin gelecek yıllarda odaklanacağı alanlar da belli olmaya başladı. En azından PC pazarında durgunluk sona ermeden AMD'nin bu taraftaki çalışmalarına fazla yatırım yapmayacağı anlaşılıyor. Ancak bunun kesin bir çıkış olup olmadığı konusunda konuşmak için oldukça erken.   

     

     








  • Bögh!

    Kesintiyi PR'a çevirip sakin olun, getiri verimi iyi alanlara yatırım yapıyoruz derken daha çok paniğe yol açmıyorlar mı? Sessiz sedasız yapsalar nolr? Yatırımcılar rahat durmaz ://

    Zen'den P4 ---> Core geçişine benzer artış elde edemezler edemezlerse nolr bilemiyorum.

    2019'a kadar dayansınlar da birileri alsın. Yada o zmana kadar hepten 3 kuruşluk firma olacak, löp diye götürecekler ://



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 13 Ağustos 2015; 17:54:55 >
  • yemenden içmenden kes ar-ge den kesme yoksa gidicisin

  • ilkleri yapıpta bunlardan para kazanamayan yegane firma AMD

  • Kaynak ?¿?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rubisco kullanıcısına yanıt
    Kusasım geldi bu haberlerden yazmak için girdim ki siz benden hızlı davranmışsınız.
    AR-GE'ye ne harcıyorlardı da kesintiye gitmeye karar vermişler. Intel, AMD'nin toplam değerinin kat ve kat üstünde AR-GE yatırımı yaparken hala nasıl olurda rekabetçi olabileceklerini düşünüyorlar.
  • PC tarafindaki Ar-ge ve Planari Tamamlayip geri kalan bölüme gecip diger tarafa aktarmislar bence bunun icin biraz kisiyorlar sebebi bu bence.

  • amd pc pazarından hiçbir şekilde çıkmaz zaten kuruluş amacı intel ile rakabet etsin diye.En kötü IBM alır bir ara amd yı alacağı konuşuluyordu.
  • AMD CEO'su Lisa Su Hanım, AMD'nin en son olarak bir FinFET tasarımını tamamladığını haber veriyor. KitGuru'nun haberine göre 150 milyon $'ı aşan meblağları bulabiliyormuş bu aşama, fotomaskelemeler hariç. Belli ki yeni tasarım geliştirirken ardışık değil, teker teker çalışıyorlar, yoksa geliştirme bütçesinde değişiklik yapmazlardı.
    [Kaynak]
  • http://semiengineering.com/finfet-rollout-slower-than-expected/

    Finfetler(14-16nm olacak ) için 28nm'ye göre 3x maliyet + 2x geliştirme zamanı. Her tür zımbırtı için ayrılacak kaynak yok.
  • Hakkında bu kadar batma haberi yapılıpta batmayan tek firma gerçi intel ve nvidia batmasına izin vermezler amd'nin yoksa başka türlü ''sözde'' rekabet ortamı ortadan kalkar. AMD intel ve nvidia'nın göstermelik rakibi ve öyle kalacaktır diye düşünüyorum. Belki 10-15 senede bir atağa kaldırırlar amd'yi uyanmasın insanlar diye ama yine büyük pay nvidia ve intelin olacaktır.
  • Adamlar ne yaparsa yapsın NVİDİA kazanıyor,artık ar ge işinin üzerine gitmemeleri kendi yararlarına olur,o paraları daha verimli alanlara akıtırlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir çok ilkleri yaptı ama tutunamadı Amd,ayrıca AR-GE leri kesersen gidersin haberin olsun intel domine eder iyice....

  • ürün gelişimini yavaşlatıp yazılım sorularına biraz ağırlık verseler, sürekli yeni ürün çıkarmak ne amd ye ne intele fayda sağlar.
  • zen le 8 çekrdek + hyper threadıng gelirse tum render sıstemler amd ye kayar.

    bırde kampanya yapıp amd şlemci + ekran kartına ndırım uygularlarsa oyuncular kayar.kurtarırlar.

    yoksa ıntel cannonlake de amd'yı hepten gömecek mezara.

  • amd den bir cacık olmaz adamlar en iyi para kazandıkları işlerden biri gpu pazarı bakın adam akıllı bu yıl ne yaptılar bas yeni ismi ver gitsin diye mantık var r9 fury x var tsmc elinde hali hazırda 20 nm üretim zaten niye bu gpu 20 nm değil 28nm ile geldi 275 watt 300 watt tdp değerleri veriyor üstelik 4gb hbm vs var ama çokta üstüne getirisi daha yok
    üstelik şuan intel 6000 ve 5000 serisi çöp işlemcileri piyasaya sundu bakın 3000 4000 serisi üstüne ne performans farkı sunuyor yok denecek kadar üstelik tdp değerleri 6000 serisinin 14 nm göre leş ama amd zen mimarisi diyor ama ellerinde ekvator diye bilinen çok verimli mimari var sadece apularda kullanımını görüyoz anakarlar 2011 beri aynı üreticiler artık şikayet ediyor bıraktım tüketicileri
    yok arkadaş amd satsın bu elindeki herşeyi samsunga adamlar en azından çalışan uğraşan firma yatan firma değil

  • Zen gelsin de bi bakalim,ama gorunuse gore gidisat bayagi kotu.Amdyi kurtaricak bir hamle lazim,ama bunu onlar da dusunmuyor sanirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu intel sular seller gibi arge yatırımı yapıyor yıllardır. Sen zaten intelin gerisindesin. Bu kesinti neden? Ama işte grafik birimi büyük bir yük. Amd nin sırtında adeta bir kambur gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar arge, o kadar köfte

  • çok uzun zaman önce intel ile işlemci rekabetini azaltacaklarını söylemişlerdi çünkü yarışamıyorlardı, şimdi de gpu cephesi..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.