Şimdi Ara

İngiltere elektrikli araçları kablosuz şarj edebilecek yolları bu yıl denemeye başlayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • İngiltere elektrikli araçları kablosuz şarj edebilecek yolları bu yıl denemeye başlayacak 

     

    Elektrikli otomobillerin yaygınlaşması şarj istasyonlarının sayısını arttırsa da uzun şarj süreleri hala aşılması gereken bir problem olarak bizleri bekliyor. Özellikle uzun yolculuklarda şarj istasyonlarının bulunduğu yerlerde 2-3 saatlik aralar vererek aracı şarj etmek genel varış süresini oldukça uzatacaktır. Ancak elbette bunu aşmanın da farklı yolları var.

     

    İngiltere ise bu sorunu otoyollara kablosuz şarj desteği ekleyerek çözmeyi amaçlıyor. Bu sayede aracınız yolda gittiği sırada aynı anda şarj olabilecek. Bu durum da hem daha uzun yolculukların önünü açarken hem de bekleme sürelerini ortadan kaldırarak seyahat süresini azaltacak.

     

    Birleşik Krallık 5 yıllık proje için 500 milyon sterlin (780 milyon dolar) bütçe ayırmış durumda. Bu yılın sonunda pilot bölgeler oluşturularak testler başlayacak ve 18 ay sonunda test süreci tamamlanacak. Hem elektrikli hem de hibrit yapıdaki araçların kablosuz şarj sağlayan otoyollardan yararlanabileceği belirtilirken projenin dünyada ilk olduğu söyleniyor. Ancak daha önce Qualcomm Halo adındaki bir kablosuz şarj teknolojisi ile Formula E araçlarının şarj edilebildiğini göstermişti. Diğer bir taraftan Güney Kore'de bazı elektrikli otobüslerin de benzer bir teknoloji ile seyahat halinde kablosuz şarjdan yararlandığını biliyoruz.

     

     








  • Yok artık

  • Biz de seçimler yaklaşınca yerli arabadan bahsedip seçimden sonra rafa kaldıralım anca.
  • Olsun, bizim duble yollarımız var. Onlar ne ki...

  • Hiçbir yolu duble yola değişmem.


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çarpışan arabalar gibi tepede tellerle şarj etseler de olur halbuki

  • Biz de milletin kullandığı kaçak elektriği ödeyelim. Adamlardaki gelişmişliğe bak.

  • Bizdeki krolarda doğal gaz döşemekle meşguller yollara.MUhahaha farka bak.

  • altımızdaki araba şahin duble yollarmız var yol yaptık diyolar en kıytırık makam v12 lerden aşağı gelmez yaptıkları yolu bıle kendılerı kullanıyo
  • Volkswagen' ın elektrikli motorlarını heyecanla bekliyoruz
  • Bana güzel ama gereksiz gibi geldi. Tesla'nın yaptığı yatırımlar gibi şu iş için ayrılabilecek para pil ve şarj konusunda ayrılsa ve daha fazla bataryaya sahip aynı zamanda da daha hızlı şarj olan piller üretilse uygun olurdu ya da bu amaçla çalışan bir firmaya yatırım yapılsa yine en iyisi olurdu. Kısa vadede günü kurtaracak gibi gösterse de uzun vadede olması gereken bu değil. Hoş ülkemizde her gün her yerde yol çalışmaları olduğundan aslında adapte edilse edilir de sıkıntı o yolların tekrar kazılıp tekrar yapılacağı zaman çıkar.

  • Arkadaşlar şu kaçak elektrik muhabbeti baydi resmen artık yetmez miş gibi bir de malum ırk söylemleri ile iyice iğrençleştiniz yani. Bir şehire giren elektrik o şehire fatura edilir başka şehire fatura edilmez. Ki büyükleriniz her bir bölgenin elektrik dağıtımını başkalarına sattıklarından birbirleri ile bağlantısı mümkün değil artık. Doğuda yaşıyorum kaçak elektrik kullanmıyorum şehirde kullanılan kaçak elektriğin faturası bana yansıtılıyor sizin kadar gerilmiyorum yani. Ayıp yaa, bu kafa varken elektriği yollara değil bize döşerler. Habere bak yorumlara bak insanlara bak nereye gidiyoruz pehh pehh.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: join

    Arkadaşlar şu kaçak elektrik muhabbeti baydi resmen artık yetmez miş gibi bir de malum ırk söylemleri ile iyice iğrençleştiniz yani. Bir şehire giren elektrik o şehire fatura edilir başka şehire fatura edilmez. Ki büyükleriniz her bir bölgenin elektrik dağıtımını başkalarına sattıklarından birbirleri ile bağlantısı mümkün değil artık. Doğuda yaşıyorum kaçak elektrik kullanmıyorum şehirde kullanılan kaçak elektriğin faturası bana yansıtılıyor sizin kadar gerilmiyorum yani. Ayıp yaa, bu kafa varken elektriği yollara değil bize döşerler. Habere bak yorumlara bak insanlara bak nereye gidiyoruz pehh pehh.

    malum ırk malum ırktır




  • !!KABLOSUZ ŞARJ DESTEKLİ KAPORTALARIMIZ GELMİŞİR!!

  • Yolun şarj etmesi için sağlam bir elektromanyetik alan üretimi gerekli.
    üretim için yol altına sağlam bobin tesisatı çekilecek.
    bobinlerin etkili olması için bakırdan yapılmış olmalı.
    bakır pahalı.
    hurdası iyi para getiriyor.
    ...
    artık hızlı tren hatlarına musallat olanlar, duble yolların orasını burasını deşerler.
    yolda giderken yol ortasındaki toprak yığınlarına çarpma haberleri görürüz.
    ...
    malum ırk, meçhul ırk... maya bozulduktan sonra zor düzelir artık.
    ...
    kfr,kfr,kfr!

  • İyice cehape trollerinin ,milli trollerinin forumu haline gelmiş burası....yav kıyıda köşede kalmış marjinal troller ,Turkiye'nin trolleri ait olduğunuz zihniyet memlekete bir tane çivi çakmış mi ,bir tane taş ustune taş koymuş mu?
    Büst yapmaktan başka işiniz olmamış be!

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @join

    negatif bi hal varsa vardir, yazmayin demekle halinin altina nereye kadar gizliicen ?

    bak iste eksi puan birincisi oldun !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quatrros

    İyice cehape trollerinin ,milli trollerinin forumu haline gelmiş burası....yav kıyıda köşede kalmış marjinal troller ,Turkiye'nin trolleri ait olduğunuz zihniyet memlekete bir tane çivi çakmış mi ,bir tane taş ustune taş koymuş mu?
    Büst yapmaktan başka işiniz olmamış be!


    Şimdi sabah sabah burada parti kavgası yapacak halimiz yok ama hepsi aynı b.ktan türeme. Hiç biri bir öncekinden iyi değil. Hadi birinin bir iş yaptığı yok doğru, Tayyip efendiyi başkan yapabilmek için binbir türlü yalan söyleyince mi iş yapmış, memlekete çivi çakmış olunuyor ?

    *Parti tutmuyorum.
  • Tayyip efendi değil baskanlik sistemi Turkiye'nin ihtiyacı olan bisey .işte bakin parlementer sistem tıkandı bir sonraki seçimde yine aynı tablo oluşursa ne olacak?bir seçim daha mi ? Yine olmazsa bir seçim daha ,eee yine olmazsa bir seçim daha ,eee bir seçim daha ,ulan yine kurulmadı seçim şebekesi iş başında...
    Tutkiyedeki zit kutuplar yüzünden asla bir koalisyon kurulamaz bugünden sonra...

    Hükümet olacak irade mecburen halkın genelini kucaklayacak bir orta yolda buluşması ile mümkün olabilir ancak.aklın yolu bir başka çözümü yok Tayyip mayyip meselesi değil başkanlık sistemi turkiye için şart kaçınılmaz mecburiyet vatan memleket meselesi başkanlık sistemi bizim için.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quatrros

    Tayyip efendi değil baskanlik sistemi Turkiyenin ihtiyacı olan bisey .işte bakin parlementer sistem tıkandı bir sonraki seçimde yine aynı tablo oluşursa ne olacak?bir seçim daha mi ? Yine olmazsa bir seçim daha ,eee yine olmazsa bir seçim daha ,eee bir seçim daha ,ulan yine kurulmadı seçim şebekesi iş başında... Tutkiyedeki zit kutuplar yüzünden asla bir koalisyon kurulamaz bugünden sonra... Hükümet olacak irade mecburen halkın genelini kucaklayacak bir orta yolda buluşması ile mümkün olabilir ancak.aklın yolu bir başka çözümü yok Tayyip mayyip meselesi değil başkanlık sistemi turkiye için şart kaçınılmaz mecburiyet vatan memleket meselesi başkanlık sistemi bizim için.


    Şu anki iktidar adam gibi 2011 seçimlerindeki neredeyse tek vaadi olan sivil Anayasa sözünün arkasında dursaydı, "anlaşamadık" manşetli "dediğimizi kabul etmediler" dik kafalı kibrini yenseydi, bugün tek adama ihtiyaç olmazdı.

    Elimizdeki anayasa, bir CBaşkanının yargıyı takmayacağı, "sıkıysa yıksınlar, güçleri varsa engellesinler!" tarzı seviyesi hesaba katılarak yapılmış değil ve bu durumlarda ne yapılacağı yazmıyor. Biz de bunlara yasal boşluk diyoruz.

    Teoriyi boş ver, sana cevap yazayım: O istediğin yetkileri A.N.Sezer'de olmasını bırak, A.Gül'de olmasını bile istemezsin. Nedir bu hiç ölmeyecekmiş gibi sürecek saltanat ile istikrar arayışı? Sistem olmadan, hikmetli hükümdarın tebası olmak neden bu kadar cazip geliyor size? Peygamber varisi bir halife arayışınız varsa, orada liyakat da olmalı, eldekinin en iyisi değil.

    ...ve elimizdeki hilafete layık değil. Yargıdan kaçan, kaçamayacağı yerde yargıyı tanımayan, o çok övdüğü "milli iradeyi" sadece kendisine yeterli destek verdiği zaman kabul eden, küçük siyasetçi, büyük politikacı.

    İçinde bulunduğumuz ülke de onun eseri. Camileri ahır yapan cehape değil, cami kapatan akepe patronunun eseri.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.