Şimdi Ara

VAN 6. HUDUT ALAY KOMUTANLIĞI ÇIKANLAR !!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
106
Cevap
1
Favori
169.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bizim arkadaşda orda bea.. 6.hudut mu bilmiyorum ama Çocuk iran sınırana 15dk vana 1 saat uzaklıkta
  • ALLAH HEPİNİZİN YARDIMCISI OLSUN
  • Arkadaşlar askeriliği van 6. huduta çıkanlar varsa benimde bi arkadaşımın askerliği oraya çıktı yardım bekliyoruz, nasıl gidilir ne yapılır vsss... Hepinize şimdiden çok çok teşekkür ederim..



  • kimseye çıkmamış galiba :(
  • 6.Hudut alayı van merkezde değil galiba? Hudut dediğine göre


    Walla dostum uçakla hava alanından iniyorsun hava alanı var yani taksici filan tut durakların olduğu yere götürsün ordan da hangi ilçedeyse ona gidecen
  • ben ordaydım.... 307 kd.. msn attım..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: codderial

    ben ordaydım.... 307 kd.. msn attım..

    hocam gelmedi benim msn: airfatih@hotmail.com
  • Merhaba;

    benım de bır yakınım sımdı gıdıyor 6. huduta benı de bılgılendırebılır mısınız?
  • Arkadaşlar acemiliğimi 6.hudut Alay komutanlığında yaptım daha sonra Van Özalp tugay daha sonra 7.Bölük daha sonra kapıköy sınır karokolu iran 0 metre istediğinizi sorabilirsiniz...
    msn djcado@hotmail.com
    ÇAĞDAŞ ÖZGÜR ÖZMEN 309 K.D
  • ben uçak biletimi aldım direk van'a havaalanında inzibatlar karşılıyomuş seni.. onlar hallediyomuş yani.. 1 aylık acemilikten sonra sınır ilçelerine sevk olacak.. orda görüşürüz gazamız mubarek olsun..
  • askerliği van 6 ncı hudut alayına veya taburlara çıkan varsa msn burake7@k.ro ekleyin beni yardımcı olayım.
  • ARKADAŞLAR HEPİNİZİN MERAK ETTİĞİ 6 HUDUT ALAYI VAN İLİNDEDİR KORKMAYIN UÇAKLA GELECEKLER İÇİN VAN'A GELDİKLERİNDE TAKSİYLE 15 DAKİKADIR. ŞUAN BEN ALAYDA KARARGAH TAKIMINDA ASKERLİK YAPMAKTAYIM. TOPLAMA MERKEZİYLE GELECEKLER İÇİN ELEZIĞ A GELECEKSİNİZ OTOGARDA İNZİBATLAR YARDIMCI OLUP SİZİ TEKRAR VAN A GÖNDERİRLER.SORMAK İSTEDİKLERİNİZİ SORABİLİRSİNİZ.
  • Arkadaşlar merhabalar. Bu konu epeyce önce açılmış ama sanırım 6. Hudut Alay Komutanlığı'na ulaşmada süreklilik olduğundan, yardım ihtiyacı da süreklilik arzediyor. Ben de askerliğini orada (Çaldıran 1. Tabur) yapmış biri olarak bazı bilgileri paylaşayım.

    Aslında acemi birliğinden çıktıktan sonraki talimatları yerine getirirseniz, hiçbir zorlukla karşılaşmadan birliğinize ulaşabilirsiniz.

    1) 6. Hudut Alayı merkezi Van merkezde, taburlar sınıra yakın dört ilçededir. 4 adet taburu bulunmaktadır; Çaldıran, Özalp, Albayrak ve Başkale ilçelerinde, ilçelerin isimleriyle anılan ve sırasıyla 1, 2, 3 ve 4. tabur olarak adlandırılan. Bu taburlara bağlı bölükler sınır köylerinde, bölüklere bağlı takımlar da, çoğu sınıra sıfır ya da çok çok yakınında karakol olarak yapılanmıştır ve esas görevi hududu korumaktır. Yani Alayın tek bir kışlada toplu halde bir yapılanması olmayıp bu şekilde dallı budaklı bir durumu vardır. Alay komutanı kurmay albaydır. Benim asker olduğum dönemde Veli Yıldırım idi, şimdiki YAŞ kararlarıyla tuğgeneralliğe terfi etmiş, hayırlı olsun, ben şahsen severdim kendisini.

    2) Acemi birliğinden sonra, alay merkezi veya taburlarda, acemilerin intibakı için 15-20 veya 25 gün sürebilen intibak eğitimi verilmekte ve askerlerin esas yerleri bu eğitimden sonra belli olmaktadır. Yani bir anlamda acemi birliği dağıtımı çoğu kere önemli değildir, alay ve taburlarda yeniden dağıtılırsınız. Şöyle ki; Dağıtımları alay merkezine çıkanlar intibak eğitimlerini burada alırlar ve ihtiyaca göre dağıtımları yapılır; alay merkezinde de kalabilirler, taburlara da gönderilebilirler. Taburlara ya da bölüklere direkt dağıtımı çıkanlar intibak eğitimlerini tabur merkezlerinde alırlar ve ihtiyaca göre dağıtımları yapılır. Sonra bölüklere, sonra da takımlara gerekli usullerle askerler dağıtılırlar ve esas yerleri bu şekilde belli olur. Ben de aynı şekilde alay merkezi, tabur merkezi ve bölük merkezi şeklinde dağıtıldım ve Çaldıran'a bağlı bölüklerden birinin merkezinde askerliğimi tamamladım.

    3) Merak konusu olan bir şeyi hemen söyleyeyim: Ben şahsen çok güzel, keyifli ve unutulmaz bir askerlik yaptım. Şu kötüydü diyebileceğim sanırım hiçbir şey yok. Yani insanın olduğu her yerde sıkıntı ve sorun olabilir, bu özellikle ordu gibi büyük ve karmaşık bir organizasyonsa, mutlaka sorunlar çıkar ama sorunların çözümleri de vardır. Fakat dediğim gibi, bunlar tatlı bir hatıra, insanın hayatında huzurlu bir sayfa olarak kalıyor. Bence... ve aslında hemen herkes için de aynı olduğunu düşünüyorum.

    4) 6. Hudut Alayı OHAL bölgesinde olduğundan, münferit seyahat etmek yasaktır, suçtur ve cezası vardır. Askeri mahkemeye verilir, disiplin cezası alabilirsiniz ve askerliğiniz uzayabilir. Yani direkt dağıtımınızın yapıldığı yer neresi olursa olsun, alay merkezine, taburlara veya bölüklere, tek başınıza, elinizi kolunuzu sallayarak gidemezsiniz, gitmemelisiniz. Bunun bir istisnası var, o da; aileniz sizi bırakırsa. Zaten acemi birliği sonunda bu konuda bilgilendiriliyorsunuz. Peki nasıl gideceksiniz? Şöyle:
    a) Karayoluyla: Otobüsle gidecekseniz, direkt olarak Van'a gidemezsiniz. Elazığ'daki Kabul ve Toplanma Merkezine (KTM) teslim olursunuz. Oradan sizi Van KTM'ye sevk ederler, toplu halde, muhafızlar eşliğinde. Van KTM'ye ulaştığınızda da genellikle aynı gün alay merkezinden gelip sizi alırlar. KTM'lerde geçen süre askerlikten sayılır. Yani dağıtım izninizin bittiği gün KTM'ye teslim olmuşsanız, zamanında teslim olmuş sayılırsınız, izin tecavüzü ya da firar suçu oluşmaz.
    b) Uçakla: Uçakla direkt olarak Van'a gidebilirsiniz. Havaalanında bulunan inzibatlara teslim olursunuz. Onlar sizi alıp Van KTM'ye bırakırlar. Yine alay görevlileri sizi KTM'den gelip alır.

    5) Kısa dönem askerlik yapacaklar acemi eğitimlerini alay merkezinde tamamladıktan sonra, aynı şekilde dağıtılırlar. Onların da alaya ulaşma şekli aynıdır. Ben uçakla gitmelerini kısa ve uzun dönem bütün herkese tavsiye ederim.

    6) Sanırım dağıtımla ilgili bu kadar bilgi kafidir. Son olarak askerlikle ilgili birkaç şey söyleyeyim: Emirleri yerine getirip talimatlara uyarsanız, askerliğiniz boyunca hiçbir sorunla karşılaşmaz, sorunsuz, güzel ve ileride ömür boyu hatırladıkça gurur duyacağınız bir 15/6 ay geçirirsiniz. Ne demek istediğimi siz de bitirince anlayacaksınız. Zaten emirlere, talimatlara uymayanların hakkından gelmek için, 2500 yıllık bir geçmişe sahip, zaferler kazanmış, orduları dize getirmiş, kaybetiğinde bile destanlar yazmış bir ordunun yeterince birikimi, usulleri mevcuttur ki, kendi içindeki disiplinsizlikleri halledememesi düşünülemez. Yani kimse, ben kimseyi takmam, asarım, keserim, atar tutarım, kralı gelse tanımam gibi düşünmesin. Kazın ayağı asla öyle değildir.

    Ülkemize, devletimize, ordumuza, askerliğini yapmakta ve yapacak olan tüm vatan evladına Allah'tan başarılar diliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ararat864 -- 5 Ağustos 2008; 12:29:36 >
  • ararat hocam bir yanlışlığın var;
    6ncı hudut alayı 3 taburludur.albayrak da tabur yok,zaten orası ilçede değil.albayrak köyünde başkale taburunun bir piyade bölüğü konuşlu
    onun dışında yazdıklarına aynen katılyorum.hudut karakollarına gidecekler içim işler biraz zor oluyor tabii...
  • ChordSolo hocam doğru söylüyorsun. Orada bir bölük vardı ama geçen yıl tabur yapıldı. Belki sen önceki bir dönemde askerlik yaptığın için bilmemen gayet normal.
    Saygılar, sevgiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ararat864 -- 5 Ağustos 2008; 13:21:16 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ararat864

    ChordSolo hocam doğru söylüyorsun. Orada bir bölük vardı ama geçen yıl tabur yapıldı. Belki sen önceki bir dönemde askerlik yaptığın için bilmemen gayet normal.
    Saygılar, sevgiler.


    olabilir hocam ben 2006 da döndüm.o zaman Albayrak Bölük idi.ancak alayın 4 taburlu olması ilginç olmuş bunun yanında.

    bu arada ben orada askerlik yapmadım,benim işim askerlik dostum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ChordSolo


    quote:

    Orjinalden alıntı: ararat864

    ChordSolo hocam doğru söylüyorsun. Orada bir bölük vardı ama geçen yıl tabur yapıldı. Belki sen önceki bir dönemde askerlik yaptığın için bilmemen gayet normal.
    Saygılar, sevgiler.


    olabilir hocam ben 2006 da döndüm.o zaman Albayrak Bölük idi.ancak alayın 4 taburlu olması ilginç olmuş bunun yanında.

    bu arada ben orada askerlik yapmadım,benim işim askerlik dostum


    Merhaba benim eşim 323. kd. olarak VAN 6. HUDUT ALAY KOMUTANLIĞINA gitti. Şimdilik acemilik eğitimindeler ancak acemilikten sonra sanırım alaya bağlı herhangi bir yere dağıtımı yapılıyormuş. Beni merak ettiğim belki güleceksiniz ama yine de çok merak ediyorum içim içimi yiyor. Sadece bir aylık bir eğitimle (bunun da genellikle yemin töreni hazırlığı olduğunu duymuştum) ve bilgisayar üzerine uzmanlaşmış biri olarak onu da sınır karakollarına ya da operasyonlara gönderirler mi?
  • Endişelerinizi anlıyorum hanımefendi. Öncelikle size oranın nisbeten fazla operasyonel bir bölge olmadığını ifade edeyim. Tabi kısacık eğitimle operasyonlara gönderilmesi askerlerin, ordunun profesyonelleşmesi sorunları vs. bizim görüp düşündüğümüz kadar komuta kademesindekilerin de görüp düşündüğü bir şeydir muhakkak. Ancak uzun bir birikimi, tecrübesi olan ordumuzun içi oldukça güvenlidir bence. Muhtemel her güvenlik tehtidine karşı önlemler önceden düşünülmüştür. Yani içiniz rahat olsun. Daha detaylı anlatmam burada doğru olmaz ama şunu da söyleyeyim, 6. Hudut Alayı bir piyade birliği, yani jandarma ve komando birlikleri gibi fazla operasyonel değil ve yukarıda da anlattığım gibi, esas görevi sınır güvenliği. Sınır karakollarına gönderilip gönderilmeyeceği ise hiç belli olmaz, tamamen kader. Ancak o konuda da içiniz rahat olsun. Ben dağ başındaydım ve şu an orayı özlüyorum, hatta bu akşam bölük astsubayımla telefonda görüştük biraz hasret giderdik. Daha da fazla birşey yazamıyorum, çünkü olmayacak, ne söylesem oranın mahremiyetine, güvenliğine ilişkin şeyler olabilme ihtimali söz konusu. Tekrar içiniz rahat olsun demekten başka birşey söyleyemiyorum. Allah kavuştursun.

    Bu arada ChordSolo hocam, askerlik gibi zor ama çok kutsal bir meslektesiniz, yüz akı bir askerlik hayatınız olsun, Allah her daim sizin, ordumuzun, milletimizin yardımcısı olsun inşallah.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ararat864

    Endişelerinizi anlıyorum hanımefendi. Öncelikle size oranın nisbeten fazla operasyonel bir bölge olmadığını ifade edeyim. Tabi kısacık eğitimle operasyonlara gönderilmesi askerlerin, ordunun profesyonelleşmesi sorunları vs. bizim görüp düşündüğümüz kadar komuta kademesindekilerin de görüp düşündüğü bir şeydir muhakkak. Ancak uzun bir birikimi, tecrübesi olan ordumuzun içi oldukça güvenlidir bence. Muhtemel her güvenlik tehtidine karşı önlemler önceden düşünülmüştür. Yani içiniz rahat olsun. Daha detaylı anlatmam burada doğru olmaz ama şunu da söyleyeyim, 6. Hudut Alayı bir piyade birliği, yani jandarma ve komando birlikleri gibi fazla operasyonel değil ve yukarıda da anlattığım gibi, esas görevi sınır güvenliği. Sınır karakollarına gönderilip gönderilmeyeceği ise hiç belli olmaz, tamamen kader. Ancak o konuda da içiniz rahat olsun. Ben dağ başındaydım ve şu an orayı özlüyorum, hatta bu akşam bölük astsubayımla telefonda görüştük biraz hasret giderdik. Daha da fazla birşey yazamıyorum, çünkü olmayacak, ne söylesem oranın mahremiyetine, güvenliğine ilişkin şeyler olabilme ihtimali söz konusu. Tekrar içiniz rahat olsun demekten başka birşey söyleyemiyorum. Allah kavuştursun.

    Bu arada ChordSolo hocam, askerlik gibi zor ama çok kutsal bir meslektesiniz, yüz akı bir askerlik hayatınız olsun, Allah her daim sizin, ordumuzun, milletimizin yardımcısı olsun inşallah.



    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Yeni okuyabildim. İçim bir nebze rahatladı ama yine de hasretlik başka korku başka bir yerden vuruyor insanı. Allahın izniyle yemin töreninde görüşeceğiz bir de iyi görüp iyi haberlerini alırsam o zaman içim rahatlayacak die düşünüyorum.
    Eşime, size ve tüm askerlerimize iyi teskereler diliyorum.

    Bu arada internetinizin olması beni şaşırttı :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.