Şimdi Ara

Nokia geri dönüş için hazırlanmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
1.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  •  Nokia geri dönüş için hazırlanmaya başladı

     

    2013 yılında telefon birimini Microsoft'a satan Nokia sonrasında sadece telekom ürünleri üzerinde çalışmaya yoğunlaşmıştı. Microsoft ise bir dönemin en büyük telefon üreticisinin adını ilk olarak Windows Phone'lu cihazlarda kullansa da sonra bu isimden vazgeçerek kendi markasını ön plana çıkarmıştı.

     

    Finlandiya'lı şirketin yaptığı son hamleler ise yeniden telefon pazarına dönmeye hazırlandıklarını gösteriyor. Son olarak şirkete yazılım uzmanı pozisyonunda çalışanlar alınırken, prototiplerin hazırlandığı ve satış noktalarının araştırıldığı da konuşuluyor.  Nokia'nın özellike üretim ve pazarlama konusunda ortaklar aradığı söylenirken şirketin tasarım ve marka değerine odaklanacağı da iddialar arasında.

     

    Hatırlatmak gerekirse Nokia'nın N1 isimli Android tableti bu yılın ilk ayında Çin'de satışa çıkmıştı. Bunun yanında şirket Android platformu için Z launcher adında bir arayüz uygulaması da yayınladı. Ancak Nokia imzalı Android telefonları görmeden önce 2016 yılının sonlarına kadar beklemek gerekiyor. Çünkü iki şirket arasında yapılan anlaşmaya göre Nokia'nın 2016 yılı sonlarına kadar Microsoft ile rekabet etmesi yasak.

     

    Geçmiş dönemlerde Android'e geçmekte geciktiği için bolca eleştiri alan Nokia'nın yeni hamlesini sizler nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce şirketin telefon pazarına dönmesi bir şeyleri değiştirebilir mi? 








  • Hiç Android almadım ama düzgün bir donanım ile çıkarsa hiç tereddüt etmeden alırım. Nokia'nın kalitesi her daim başkadır. Özledik seni Nokia geri dön.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok uyardık nokiayı da kimse duymadı tabi bizi geldigi durum çok acınası neyse nokia da tasarım her zaman iyidir donanım olarakda istenileni verirse birde yazılım destegini eksik etmezse çok net olarak 2 yıl içinde çogunlugu samsung sony htc ve lg de olan android pastasının yarısını götürür her yıl fazla degil bir orta seviye birde üst segmentte amiral bir cihazla çok iyi yerlere gelebilir. ve ayrıca apple gibi müşteri memnuniyetinde servis rezilligi yaşatmayacak üretimden kaynaklanan sorunları bire bir degişim yapacak bu şartlarda olur yoksa bu saatden sonra nokia nın zirveye oynaması zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok uyardık androide geç diye ama anlamadılar ve gördüler sonlarını,neyse iyi girerlerse tutunup pazar payı elde ederler...

  • Yalan gibi oldu bu işde.Nokia satıldı microsoft cihazlar bölümünü aldı denildi ,microsoft popülerliği bulamayınca geri nokia ya dönüş başlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık zor çünkü donanım olarak piyasadakilerden farklı bir şey sunabileceğini zannetmiyorum. Donanımı kendi üretmediği sürece olmaz bu. Yazılım ve tasarım konusunda belki öne çıkabilir. Onu da bekleyip göreceğiz.

  • Nokia'nın kalitesi diyen arkadaşlar büyük ihtimal hayal kırıklığı yaşayacaktır. Çünkü eski nokia'nın elemanları servisleri vs. direk microsoft bölümüne geçmiş oldu. Nokia büyük ihtimal n1 tablette yaptığı gibi çinli bir firmaya tableti veya telefonu ürettirip üzerine nokia logosunu basacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bandanalı Adam -- 11 Ağustos 2015; 18:56:50 >
  • Birkaç sene kadar Amiral gemi modellerinde Piyasayı takip ederek İnsanların ne istediğini, neleri gereksiz gördüklerini, en fazla neye ihtiyaç duyduklarını Mühendislerden yada diğer Android cihazlardan değil de bizzat son kullanıcılardan, forumlardan, internet sitelerinden.. Kendilerine pay çıkarmalıdırlar. Bu android ekosisteminde kendilerine kalıcı bir yer edinmeleri için en başta Fiyat/Performans/Destek/Yenilikçi Tasarım ve şıklık peşinde olmaları gerekiyor.

    Sorun insanlara dinleyin.. 4k-2k ekran değil istedikleri, ceplerinde powerbanklar ile dolaşmak zorunda kalmayacakları sistemler geliştirin. 1080p/720p ekrana 4k ve üzeri batarya koyun, piyasada ki en iyi işlemciyi yerleştirin. Edeceğiniz karı minimuma çekin ve nasıl satılacağını kendi gözlerinizle görün. Sırf Nokia isminden dolayı bile böyle bir cihazın milyonlar satacağına eminim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: clopin

    çok uyardık nokiayı da kimse duymadı tabi bizi geldigi durum çok acınası neyse nokia da tasarım her zaman iyidir donanım olarakda istenileni verirse birde yazılım destegini eksik etmezse çok net olarak 2 yıl içinde çogunlugu samsung sony htc ve lg de olan android pastasının yarısını götürür her yıl fazla degil bir orta seviye birde üst segmentte amiral bir cihazla çok iyi yerlere gelebilir. ve ayrıca apple gibi müşteri memnuniyetinde servis rezilligi yaşatmayacak üretimden kaynaklanan sorunları bire bir degişim yapacak bu şartlarda olur yoksa bu saatden sonra nokia nın zirveye oynaması zor


    Bu saatten sonra bırak yarısını %5 görebilmesi bile hayal. Atı alan Üsküdar'ı değil Yalova'yı geçti artık.

  • Umarım üst seviye cihaz çıkararak geri dönerler

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mühendis Ahmet

    Nokianın kalitesi diyen arkadaşlar büyük ihtimal hayal kırıklığı yaşayacaktır. Çünkü eski nokianın elemanları servisleri vs. direk microsoft bölümüne geçmiş oldu. Nokia büyük ihtimal n1 tablette yaptığı gibi çinli bir firmaya tableti veya telefonu ürettirip üzerine nokia logosunu basacaktır.


    Yanlış hatırlamıyorsam Microsoft, Nokai çalışanlarını işten çıkarttı ve Finlandiya' da bulunan tesisleri kapattı. İyi bir firma (Örneğin Foxxcon) ile anlaşılırsa gayet güzel cihazlar üretebilirler. Şu Samsung belsından kurtarsalar milleti.

  • Rekabet ve kullanıcıların iyiliği için Nokia'nın piyasaya dönmesi şart. Nokia alsak da almasak da Samsung'u özellikle giriş ve orta seviyede adam etmek için bu gerekli. Diğer firmalar malesef bu segmentte Samsung ile rekabet edemiyor ve ortalığı boş bulan Samsung ürünlerinin sorunlarıyla ilgilenmiyor, hatta fabrikadan sorunlu çıkmış cihazlarını bile özellikle Türkiyede değiştirmemek geri almamak için her yolu deniyor. Aksesuar kalitesi olarakda malesef hiçbir üretici Nokiaya yaklaşamıyor. En basitinden bir USB kablonun kalitesi bile ortada.

  • Nokia meizula ortaklığı yapsın meizu telefonları adı nokia türkiyedede eskisi gibi servis açsın

  • Ulan ben Nokiadan kurtulamayacak mıyım? Kesin beğeneceğim telefonu yapacaklar ve 5 yıl bekledikten sonra tekrar Nokia alacağım. Şaka gibi gören fanboy sanır ama bunlarla benim aramda bir şey var ne kadar sövsemde yine gidip adamlardan telefon alıyorum :D

    3 sene 2630 1 sene C1 ve büyük ihtimalle 5 sene E7 kullandıktan sonra yeniden bir Nokia alacağım. E7de olan ekran koruyucuyu adam gibi android telefona koymadıkları sürece telefon almayacağım dedim görünüşe göre yine koyan Nokia olacak
  • N1 tablette foxconn ile işbirliği yapmış,kalite kontrolünde nokianin mühendisleri de bulunmuştu.incelemelerde tablet gayet iyi görev görüyordu.Yine aynı şekilde işbirliğine gider,kaliteyi de elden bırakmazlarsa illaki tutar.Aynı firmanın apple ile de çalıştığı unutulmamalı.Bir de her çin malı kötü olacak diye bir kaide yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokia bitmedi,bitemez.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üretim standartlarını "Gerçek" Nokia belirlediği sürece bence bir sorun yok.Apple da foxconn a ürettiriyor sonuçta ama kendi kuralları ile.
  • Nokia N9 candır gerisi heyecan... forever nOkiA
  • fiyatı iyi konumlandırım toplama cihazlarla pazara girerse kırılma bükülme düşünce parçalanma gibi sorunlardan kurtulabiliriz. Connecting People:)

  • BEKLENEN EFSANE GERİ DÖNUYORRRRR

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.