Şimdi Ara

Reklam engelleme programları 21.8 milyar dolar kayba neden olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Reklam engelleme programları 21.8 milyar dolar kayba neden olacak
     
     PageFair ve Adobe tarafından bugün yayınlanan "Reklam engellemenin maliyeti" adlı araştırma, her geçen gün biraz daha yaygınlaşan reklam engelleme alışkanlığının internet sektörü için ciddi kayıpları beraberinde getirdiğini gösterdi. Reklam engelleme eklentilerinin kullanım oranının geçtiğimiz yılda yüzde 41 artış gösterdiğine dikkat çeken bu yeni araştırmaya göre, reklam engelleme eklentilerinin intenet reklamcılığına bu yılki maliyeti yaklaşık 21.8 milyar dolar olacak.
     
     Dünya genelinde yaklaşık 198 milyon aktif internet kullanıcısının reklam engelleme eklentisi kullandığını belirten PageFair, özellikle gençler ve teknolojiye meraklıları tarafından takip edilen sitelerin bu durumdan fazlasıyla etkilendiğini ifade etti. Bu durumun internet reklamcılığı üzerindeki kötü etkisini vurgulayan PageFair, bu tür yazılımların ücretsiz içeriklerin geleceğini tehlikeye soktuğunu belirtti.
     
     Reklam engelleme yazılımı kullanım oranlarının ülkeden ülkeye fark ettiğini söyleyen PageFair, ABD'de yaklaşık 45 milyon aktif kullanıcının bu tür bir yazılım kullandığını açıkladı. Avrupa'da ise bu rakam 77 milyon aktfi kullanıcıya kadar yükseliyor. Reklam engelleme yazılımı kullanım oranlarının ilk sırasında ise, internet kullanıcılarının yüzde 36.7'sinin bu tür bir yazılım kullandığı Yunanistan geliyor. Türkiye'de ise reklam engelleme kullanımı yaklaşık yüzde 6'da.
     
    Reklam engelleme programları 21.8 milyar dolar kayba neden olacak 
     
     Bu tür reklam engelleme yazılımları şimdilik büyük ölçüde masaüstü internet tarayıcılarında kullanılıyor olsa da, Asya'da mobil kullanıcıların da bu tür yazılımlara yöneldiği ve bu durumun çok yakında diğer bölgelere de yayılmasının beklendiği söyleniyor. Apple'ın iOS 9'daki Safari intenet tarayıcısı için Eylül ayından sonra reklam engelleme desteği sunacak olması, PageFair'in bu iddialarını destekliyor.
     
     Konu hakkında açıklamalarda bulunan PageFair kurucusu Sean Blanchfield, reklam engelleme yazılımı kullanan internet kullanıcılarının istemeden olsa milyonlarca dolar zarara neden olduğunu ve böylece sevdikleri internet sitelerine zarar verdiklerini belirtti.







  • Bir sayfaya 20 tane reklam koyanlar, şapkayı önlerine koyup düşünsün
  • Onu reklamın bokunu çıkarmadan önce düşünecektiniz. Geçmiş olsun.

  • Gayet yüksek rakamlar. Fakat bu tarz programlar olmasa reklam tecavüzü durdurulamaz boyutlara gelecek. Tabiki reklam kullanılmalı arada faydalı olduğu bile oluyor şahsım adına. Fakat bazen reklamlardan normal işinle uğraşamaz hale geliyorsun

  • Ayrıca web siteleri de içeriklerini bu ad block kullanan kullanıcılardan gizleyebildikleri bir script te mevcut bunu yapmayan donanım haber ekibinin endişesini anlıyor ve en azından DH de kullanılan reklamların izin verilmesini temenni ediyorum . saygılar.
  • DH konu arasında bile 18 reklam varken kullanılması gayet normal bir durum.
  • Piyasa kendi topuğuna sıktı düşük reklam ücretleri koydular hal böyle olunca site sahipleri daha fazla reklam almak zorunda kaldılar, adam gibi fiyat düzenlemesi gelirse sayfa başı reklam sayıları düşer , ama bu kafayla zor.

  • ya kusura bakmayın ama bırazda kullanıcıları düşünün mesela bu sayfada 10 tane reklam var 10 tane bakın sizce fazla değil mi bu
  • kaybeden dusunsun.

  • Bugune kadar internet reklamciligindan hic bir fayda elde etmedim. Bir tıklayım bakayım oda yok. Tıklayanada akil erdiremiyorum. Reklamlar bir ürünün tanitilmasinda bi yere kadar yararlı ama ben internet ortamindan hep dolandırılmayi hep asparagas ürünleri ve kutusundan hıyar çıkan iphonelari duydum. Türkiyedeki durum içler acısı. O yüzden turkiye gibi bi ülkede reklamlarin engellenmesi iyi bi yerde. Dolandirilma olaylarına karışan yada bundan faydalananlarin önünün kesilmesinde yararlı olacak. Forever adblock :)

  • iyiki adplus var yoksa internet kullanılamaz bir hal almaya başladı yoksa. çok sinir bozucu dandik reklamlar yapıyorlar.

  • beter olsunlar. İnsan gibi reklam koysalardı gerek kalmazdı. Hayvan gibi veri tüketimine ve zaman-donanım harcanmasına neden oluyor reklamlar. Evet, işe yaradığı yerler var ama abartılmamalıydı. Bu kadar abartınca engellenmesi normal
  • kaç tane reklam koyarsa koysunlar bunlardan geçtim, ya tam okuyacağım yazının önüne yada izleyeceğim videonun önüne reklam koymak nedir. hadi koydun kapatma düğmesini görülmeyecek yere neden gizlersin. her tanıdığıma kuruyorum rekam engelleyiciyi bende.

  • beter olsunlar insanların gözüne gözüne sokanlar düşünsün....

  • Chromeda âdblock+Ghostery+Flashcontrol (PC), Androidde Adaway+Uc Browser + Lucky patcher
    Bu uygulamalar/eklentiler olmadan gerçekten internette gezinmek eziyet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx3169 -- 11 Ağustos 2015; 0:40:23 >
  • Keşke herkes donanım haber gibi reklam alsa da bende reklam engelleme uygulaması kullanmak zorunda kalmasam. Mesela bu gün bir dizi izleme sitesine girdiğiniz zaman önünüze gelen onlarca içerik ve siz bunları kapatmaya çalışırken o anda karşınızda olan reklamların 3 4 katı daha reklamla boğuşmak zorunda kalıyorsunuz hadi yine bir desktop yada laptop kullanıcısıysanız şanslı sayılırsınız elinizdeki bir ceptelefonuysa o zaman vay halinize her içeriğin yeni sayfaya yönlendirmesi geri tuşuna basarken sonsuz bir döngüye giren sayfa ekrana onaylamadığınız sürece browserı kullanmanızı engelleyen bildirimler birde bunlar yetmezmiş gibi yanlışlıkla bir tuşa basarsanız işte asıl o zaman mıçtınız muhtemelen telefonunuza virüs bılaştı ve siz yeterince bilgi sahibi değilseniz bir daha o telefonu değiştirene kadar durduk yere ekranda çıkacak olan reklamlarla boğuşmaya mahkum oluryorsunuz. İnsanlar reklamların bu derece mokunu çıkarmışken reklam engelleme uygulaması kullanmamak tamamen aptallık ve cahilliktir başka hiç bir şey diyemiyorum.





  • kullanıcının gücü budur işte.

  • Gideyim de adblock umu güncelleyim:)

  • Beter olsunlar. Bok gibi para kazanıp üzerine ağlamayın.

  • Girdiğim sitelerin zarar etmelerini istemediğim için **** falan kurmadım ve böyle programların web geçmişini izlediğinide unutmamak lazım ama ilerde siteler reklamlar yüzünden girilmez hal alırsa mecbur yüklerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.