Şimdi Ara

Opera tarayıcısının arkasındaki isim satılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Opera tarayıcısının arkasındaki isim satılıyor


     

    Yıllardır çeşitli platformlara tarayıcı geliştiren ve aynı zamanda büyük bir reklamcılı ağının da sahibi olan Norveçli Opera, günümüz rekabet şartlarına uyum sağlayamayınca kendisini bekleyen sondan da kurtulamadı. 




    Firmanın yılın ikinci çeyrek raporlarına göre elde ettiği gelir 146 milyon dolar ve yıl bazında yüzde 45 artış yaşandı. Brüt kar ise 29 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ancak rakamlar üstüste ikinci kere analiz uzmanlarının beklentisinin altında kaldı ve firmanın hisseleri düştü. Gelirlerin beklentilerin altında kalmasına en büyük sebep reklam ağının yeterli performansı gösterememesi oldu.




    Opera bu bakımdan 2015 yılı toplam gelir beklentisini de 618 milyon dolardan 600 milyon dolara çekti. Uzmanların beklentisi ise 642 milyon dolar civarındaydı. Son altı ay içerisinde firma ikinci kere tahminlerini düşürdü. Beklentilerden uzak kalma satış düşüncesini de gündeme getirdi. 




    Opera yönetim kurulu firmanın kötü gidişatı nedeniyle satış ihtimalini de masaya yatırdı. Firmaya şimdiden pek çok talip çıktı. Ancak bu tamamen bir satış işlemi mi olacak yoksa bir ortaklığa mı dönüşecek belli değil. Süreci Morgan Stanley ve ABG Sundal Collier yatırım firmaları yönetecek.  

     

     








  • Opera'ya Chrome motorunu ekleyerek batırdılar zaten güzelim programı. Eskiden paralı kullanıcıları vardı programın, şimdi bedava kullanılmıyor. İstediğimiz pek çok özelliği sildiler attılar, garip bir kılığa soktular. Chrome desen değil, Opera desen değil...

    Vivaldi tam bir stabiliteye kavuşsun, ben de fazla bakmam belki. Opera Turbo iyi çalışıyor ama, eskisi gibi değil, açıkken iyi bir bağlantım olsa da turbonun çalıştığını anlamıyorum bile. Opera Mini ise vazgeçilmez şu an için. Hele 96 kbit İnternet'le... :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Opera'ya Chrome motorunu ekleyerek batırdılar zaten güzelim programı. Eskiden paralı kullanıcıları vardı programın, şimdi bedava kullanılmıyor. İstediğimiz pek çok özelliği sildiler attılar, garip bir kılığa soktular. Chrome desen değil, Opera desen değil...

    Vivaldi tam bir stabiliteye kavuşsun, ben de fazla bakmam belki. Opera Turbo iyi çalışıyor ama, eskisi gibi değil, açıkken iyi bir bağlantım olsa da turbonun çalıştığını anlamıyorum bile. Opera Mini ise vazgeçilmez şu an için. Hele 96 kbit İnternet'le... :D

    Aynen katiliyorum. Alistigimiz arayuzu ozellikleri kalmadi. Motoru chrome ile ayni oldu. Cakma chrome gibi. Ozellikle wand I kaldirmalarina cok sinir oldum. Eskiden sadece opera olurdu benim pc de simdi chrome da var mozilla da...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Opera 12.6 hala bilgisayarımda. Chrome laşan operaya s.kayım

  • Opera'yı Symbian ile tanıdım. Nokia telefonların vazgeçilmez tarayıcı uygulamasıydı. Hâlâ Symbian cihaz kullanıyorum ve bu mesajı Opera Mobile'dan yazıyorum. Mazisi olduğundan olsa gerek Opera'nın yeri her zaman ayrıdır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunların bi Opera Mini'si vad. Her telefonda çalışıyor. İşime en çok yarayan uygulamalardan biri.

  • Şu ekonomiyi hiç anlamıyorum... Ya arkadaş firma 146 milyon dolar gelir sağlamış ikinci çeyrekte, 45% artış yaşamış. 29 milyon dolar net kar etmiş.

    Ama analiz uzmanlarının beklentilerinin altında kaldı diye firmanın değeri düşüyor? Bu başarıları bir işe yaramıyor, görmezden geliniyor? Nası bir beklentiymiş bu yahu? "BEKLENTİ" nedir arkadaş? Bekleme sen de? Kim bu analiz uzmanları?

    Ekonomi gerçekten bir garip bir iş.

  • Ben de eski bir opera kullanıcısıyım ve hala da opera kullanıyorum ama bu yeni 28 sürümde iyice garip oldu. Tercih ettiğim browser olmaktan çıkmaya başladı. Zaten bu updati yapınca eski operayı silmedi ve onu da hala kullanıyorum. Firefox 1.5'lerde iken eklentileri ile onu kullanıyordum sonra operayı tanıyınca özelliklerini çok sevdiğim için onu sürekli kullanmaya başladım. Ama şimdiki opera o eski operalar değil benim sevdiğim operalar 8 ve 9 serisi idi. O versiyonlarda acık olan tabı çöpten çıkarıp gezdiğin tüm sayfaları geriye alıp yazdığın mesajın textini bulup kurtarabiliyordun. Hey gidi günler hey. Bu 28 versiyonunda çöpü bile göremiyorum. Anca kısayol CTRL+T çalışıyor. Vivaldi benim için de bir umut gibi duruyor. Bazı klitlenmeleri ve kapanmaları çözerler ise hızı güzeldi. Şimdiki tek umudum o...

  • 10 yıldır opera kullanıyorum. Chrome yokken, Multi-Tab yokken opera'da şuan bulunan her şey vardı. Bütün rakipleri Opera'dan çaldı şuan bulunan özelliklerini. Ama onlar yol aldı opera olduğu gibi kaldı salak motoru yüzünden.
    Bence kısayolları, özellikleri vs her zaman chrome'dan daha iyi olmuştur. Yalnız her zaman bir problemi olmuştur bu browser'ın. Chrome sorunsuz çalışıyor fakat opera'nın verdiklerini veremiyor..

    Geçenlerde sinir etti resmen sildiriyodu bana kendini..
    Yeni tasarımlarını falanda hiç beğenmiyorum arkadaş boş boş iş yapıyolar ya.
    Eğer bir hata daha yaşarsam komple bırakıyorum 10 yıldır kullandığım operayı.

  • Opera 12 den sonra çok bozdu , 12 hala en iyi surumudur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halen opera 12.17 sürümünü kullanıyorum.Batmayı haketti bence de.Chrome kullanacak olsam zaten gider chrome yüklerim bana niye chromium tabanlı tarayıcı kullanmaya zorluyorsun be opera.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.