Şimdi Ara

KIRGIZİSTAN DA İŞ POTANSİYELİ VAR ORTAK ARIYORUM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
2
Favori
12.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben 15 yıllık muhasebeciyim ve yaşım 40. Evliyim 3 cocugum var. Eşim Kırgızistan vatandaşıdır.
    bu zamana kadar hep firmalarda çalıştım ama artık kendi işimi yapmak istiyorum.

Bu anlamda ülkemizde (gerek bürokratik işlemler gerek ise rekabet vb) herhangi bir sektörde iş yapmak gercekten zor.
    iş yapma konusunda ben ülkemizin değilde kırgısiztan ın çok daha cazip olduğuna inanıyorum ve de şahit oldum.
    Eşim ile 8 yıllık evliyiz. Ve ben kırgızistan a (Jalalabad) gittim orada yaşadım. Bir zamanlar Amerika için fırsatlar ülkesi deniliyordu lakin şuan (bence) iş konusunda fırsatlar ülkesi batı değil dogudur. Çunkü kırgızistan ı ve o cografyadaki ülkeleri ele alırsak 1990 da bagımsızlıgını kazandılar. Ve bu ilkeler SSCB nin sömürgesinden kurtulduklarında ülkede hiçbirsey yoktu. Kim birşeyi İLK defa götürürse parayı vuruyor şeklinde bir durum var.Gelki bu bahsettigim durum en son 5 yıl önce oradaydım ve bu şekildeydi. Ben oraya ev yaptırdıgım için banka kredi borclu ödedigim icin bu zamana kadar gidememistim. Ama cok sukur borcumu bitirdim suan orada bir evim var borcum vb. yok ama sermayemde yok (biriktirmeye calisiyorum)

Size kısaca soyle anlatayim.
    2010 yılında oraya gittigimizd evimiz yoktu esyali daire kiralamistim. Bu arada ev yaptiriyordum insatta ustalar calisiyordu. Kiraladigimiz daire de 20 lt kapasiteli bir su isitici vardi. kapasitesi 20 lt ve bu suyu da 1 saatte ısıtıyordu. (bi su dökünsen ikincisi icin 1 saat bekliyon öyle yane) bu cihaz birde oyle basit sekilde yapilmisti yani sac dan yuvarlamislar (tipki 12 lt mutfak tupu gibi) içine de su ısıtıcı aparat takmislar o kadar yani basit bir duzenekti. Gelki orada normal olarak bizim bildigimiz 40 - 50 lt elektrikili termosifon da vardı ama pahalı oldugu için halk alamıyordu ve ucuz oldugu için de bu basit yapılı cihazları alıyorlardı bunlar da malum 20 lt su ve 1 saat...
    Neyse benim de aklıma ihlas ani su ısıtıcı geldi, acaba burada varmıdır diye cıktım sehire tüm sehri gezdim (jalalabad da kırgızıstan in 2. yada 3. buyuk sehri 800.000 nufuslu) ama maalesef ihlas gibi yada benzeri bile boyle bir urun yoktu. bu arada evin insaatına gidiyor ve bu olanları da ustalara anlatıyordum. Ya dedim hayrullah usta bizde soyle kucuk bir kutu var duvara takiyorsun bi taraftan soguk su giriyor diger taraftan da ılık-sıcak ve kaynar su olarak anında cıkıyor hemde hemen hic beklemeden vb. diye anlatıyordum. Sehiri iyice gezip ani su ısıtıcısından hiçbir ornek olmadıgına kani gelince arkadaslara da anlatmalarım neticesinde orada 10-15 kisi daha urunu gormeden bile bana siparis vermislerdi sen getir biz alacagiz diye. bende bunun uzerne arastirmaya basladim. O zaman (2010 yılı) ihlası aradım bana 83 $ fiyat verdiler diger firmaları aradım buna yakın fiyat teklif ettiler. En son ARZUM un ihracat muduruyle konustum bana 36,5 $ fiyat verdi, bu en iyi fiyattı bunun yanında nakliye ve navlun işlemlerini de halletmistim. istanbul dan mallar yüklencek ve Jalalabad da kapıma kadar gelecekti. ve Maliyeti de (mal bedeli + nakliye vb) 78$ idi. Ben ise 150$ a simdiden 15 siparis almistim.
    Ve ilk etapta 100 adet siparis vermek uzereydim ama maalesef o sırada türkiye de kurban bayramına girilmek üzereydi ve (biz arefe gunu konusmustuk) turkiye de 9 gun bayram tatili vardi. Arzum un ihracat muduru işlemleri bayramdan sonra yapalim dedi bende tamam dedim. Fakat o sırada hesapta olmayan (ailevi) bazı olaylar gelisti ve ben istanbul a gelmek durumunda kaldım ve maalesef ticaret yarım kaldı yapamadım.
    Bu yukarıdaki ürnekler gibi onlarca fırsat var orada. En son duyduklarımda ise karadenizliler gidip cay dahi yetistirmeye baslamislar. Arkadaslar orada hala cok fırsat var (mesela orada donmus tavuk var ve taaa dunyanın oteki ucundan yani brezilya dan kırgızistan a donmus tavuk geliyor) keza aynı sekilde gıda sektoru de cok canlı.

Benim avantajım ise esim oralı bu cok onemlı ve kendisi de girisimci ruhlu birisi. Ben bunca zaman orada burada firmalarda calistim ama artık kendi isimi yapmak istiyorum. ve bu konuda cok ciddiyim. sermaye konusunda biraz eksigim var.

Gercekten İş yapmak ticaret yapmak isteyen ama fikri olmayan arkadaslar lutfen ciddi olanlar benim ile irtibata gecsinler cunku o kadar sey varki anlatacak ama buraya sıgdıramıyorum. soyleyecegim tek sey ciddi olanlar ile direk olarak detaylı konusalım.

Selamlar
    Huseyin Ugraskan
    mr.ugraskan@hotmail.com

• ahhh Sermaye olsa :)) Kırgız arkadaşım var baya,istisnasız hepsi davet ediyor ülkelerine size göre iş imkanı çok iş kurun hayatınızı yaşayın diye
  • arkadaslar,
    yukarıda genel olarak yazabildim
    fakat dile getiremedigim onlarca sektorde fırsatlar var. Mesela gıda sektorunde olsun tarım sektorunde olsun hayvancılık sektorunde olsun fıratlar fazlasıyla var.
    ya dusunebiliyormusunuz. tavuk kırgızistan a taaa dunyanın oteki ucundan geliyor. Hani biz norvec ten donmus balık alıyoruzç balıkcıya gittigimizde buz ıcerisinde balıklar var (palamut vb). ben kırgızistan a ilk gittigimde buzda tavuklar vardı (ilk aklıma gelen bizdeki buzda balıklar) sonra esime sordum ya bunlar da nedir boyle diye. oda burada tavuk uretimi yok denecek kadar az bunlar da birezilya dan geliyor dedi. bu ve buna benzer bircok is firsatlari var ve bunları biran evvel zaman kaybetmeden hayata gecirmek gerek.
    bunun icin suan az da olsa birikim yapıyorum ama buda zaman alıyor. ki zamanda çok degerli....
  • Buradan kimseyi bulamazsiniz.Herkes potansiyel "böbrek" konusu olarak görüyor bu konuyu eminim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum kimin böbrek, kimin dalak gördüğü nü umursamıyorum.
    benim bildiğim bir gerçek var ki oda orada iş olduğudur. bunu birisi olsada olmasa da yapacağım.
  • orta asya ve afrika'nın bazı bölgelerinde gerçekten ciddi iş potansiyeli var ama işte sermaye olmalı. bir tanıdığım gürcistan'da mobilya fabrikası açtı, para basıyor resmen adam. oradan da gitti tanzaya'ya pvc fabrikası açtı. ucuz işgücü, sıfıra yakın vergilendirme ve kolaylıklar sayesinde 5-6 senede köşe oldu.

fikrin çok mantıklı ama forumdan sermaye çıkartacak adam pek bulamazsın.
  • Bundeskanzler kullanıcısına yanıt
    Aynen Tanzanya da muteahhitlikte iyi para varmis :D Hatta gecen belgeseldeydi galiba afrika da bir ulkede kilit parke taşı isine giren ve iyi para kazanan turk vardi. Ama elin ulkesinde ,her seyden fedakarlik yaparak rahat nasil yasanir bilemem .Ayrica ilerde hayati oraya bagli kalir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hugraskan H kullanıcısına yanıt
    hocam bankadan kredi falan düşündünmü ?
  • Gümrükten falan geçerken sıkıntı olmuyormu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: galaxyg

Gümrükten falan geçerken sıkıntı olmuyormu ?

kardesim gümrük vb konularda hic bir sıkıntı yok
    zaten kırgızistan bize vize uygulamıyor. yani ankara ya gider gibi ucaga atlayip gidebiliyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Para Babası

hocam bankadan kredi falan düşündünmü ?

kardes
    zaten bankadan kredi cekip orada ev yaptım.
    suan orada kalabilecegim bir evim var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bundeskanzler

orta asya ve afrika'nın bazı bölgelerinde gerçekten ciddi iş potansiyeli var ama işte sermaye olmalı. bir tanıdığım gürcistan'da mobilya fabrikası açtı, para basıyor resmen adam. oradan da gitti tanzaya'ya pvc fabrikası açtı. ucuz işgücü, sıfıra yakın vergilendirme ve kolaylıklar sayesinde 5-6 senede köşe oldu.

fikrin çok mantıklı ama forumdan sermaye çıkartacak adam pek bulamazsın.

şuan orta asya fırsatlar cenneti.....
    bu fırsatları kaybetmeden zamanı iyi degerlendirmek gerek.
    buradan birşeyler cıkarmı bilemem ama yine de bir denemek icin buraya da yazdım.

fırsatları kaybetmeden zamanında degerlendirmek gerek.......
  • Öncelikle bir fizibilite yapmak gerek ayrıca ne kadarlık bir bütçe gerekli bunları düşündünmü?

• quote:

Orijinalden alıntı: edıfıce

Öncelikle bir fizibilite yapmak gerek ayrıca ne kadarlık bir bütçe gerekli bunları düşündünmü?

fizibilite dedigin seyi heran yaptım yapıyorum..... soru nbu degil dedigim gibi eksik olan sadece para
    ok degil 25-30 bin dolar ile cok iyi seyler yapılabilecek bir ülke....
    kırgızistan dahil yurtdısında iş yapmak isteyenlerin o ülke de mutlaka tanıdıgı ülke vatandası olması lazım. Kaldı ki benim esim kırgız vatandasi ve girisimci.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hugraskan

quote:

Öncelikle bir fizibilite yapmak gerek ayrıca ne kadarlık bir bütçe gerekli bunları düşündünmü?

fizibilite dedigin seyi heran yaptım yapıyorum..... soru nbu degil dedigim gibi eksik olan sadece para
    kırgızistan dahil yurtdısında iş yapmak isteyenlerin o ülke de mutlaka tanıdıgı ülke vatandası olması lazım. Kaldı ki benim esim kırgız vatandasi ve girisimci.

Vatandaşlık sorun değil gerekirse Kırgız vatandaşlığı alırız yada oradanda bir baglantı buluruz ama senin aklındaki fikirler neler hapsi ithalat yapmaya yönelik ise çinden getiririz ürünleri he ama dersen mesela tavukları biz burda yetiştirelim o dahada farklı... Milli gelirleride çok değilki. Getirelim satalım iş gücü orada uygun üretimi orada yapıp Türkiye ye ihracat etmek daha mantıklı geliyor bana.

• quote:

quote:

quote:

Vatandaşlık sorun değil gerekirse Kırgız vatandaşlığı alırız yada oradanda bir baglantı buluruz ama senin aklındaki fikirler neler hapsi ithalat yapmaya yönelik ise çinden getiririz ürünleri he ama dersen mesela tavukları biz burda yetiştirelim o dahada farklı... Milli gelirleride çok değilki. Getirelim satalım iş gücü orada uygun üretimi orada yapıp Türkiye ye ihracat etmek daha mantıklı geliyor bana.

dostum ithalat degil.
    ticaret yapmak yani orada dukkan (kafe-restaurant vb) acmak gibi.
    ayrıca milli geliri ne kadar dusuk olursa olsun hayat devam ediyor ve yemeden olmuyor degil mi....

• quote:

quote:

quote:

quote:

dostum ithalat degil.
    ticaret yapmak yani orada dukkan (kafe-restaurant vb) acmak gibi.
    ayrıca milli geliri ne kadar dusuk olursa olsun hayat devam ediyor ve yemeden olmuyor degil mi....

Şimdi anladım ben daha büyük çaplı düşünmüştüm

• Eee ne yaptınız sonuçta?

• bnmde hanim kazak..burda baskasinin islerine kosusturmaktan bende biktim ve bu krizden dolayi herkes keyifsiz gidiyor ise..cocuk biraz daha buyusun bende giyim ve ev tekstili magazasi acmayi dusunuyorum almatiye...dediginiz gibi dogudaki ulkelerde potansiyel cok daha fazla...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyi gunler. Benim amcalarim tavukçuluk ile uğraşıyor. Orada uretim ne durumda bilginiz varmi?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.