Şimdi Ara

Hayattaki Hedefleriniz Büyükse Gidip 1200 Liraya Milletin Kölesi Olmayın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
233
Cevap
19
Favori
5.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizlerle nacizane tecrübelerime dayanarak 1-2 düşüncemi paylaşmak istiyorum. Kendimden örnek veriyorum. 12 sene kolej okudum. Türkiyenin en iyi ilk 3 özel üniversitesinin birinden mezun oldum, ana dilim gibi ingilizcem var, inanılmaz yerlerde stajlarım var ve 2 senelik iş tecrübem var. Şimdi olay burada başlıyor.

Malum internet sitelerinden birindeki iş ilanlarına başvurdum. Yaklaşık 30 pozisyona. 4 iş yeri geri dönüş yaptı. İnanılmaz sınavlara girdim. Takım elbisemi giydim, yine Ankara'nın en lüks otellerinden birinde akşama kadar analitik düşünme, pratiklik, zeka ve ingilizce konuşma ile ilgili sınavlara girdim. Hepsi inanılmaz güzel geçti, çoğunluk arasından sıyrıldığımı hissettim zaten. Pratik zekama ve iş bitiriciliğime gerçekten çok güvenirim. Sonrasında bu 4 yerden 2si dönüş yaptı. Tabi benim haftalarımı yedi bu görüşmeler, maddi manevi de çok götürüsü oldu.

Dönüş yapan 2 yerden bir tanesi bir bankaydı. Bana aylık 1350 tl vereceklerini ancak önce doğuda bir ilde 2 ay para kazanmadan eğitim göreceğimi söylediler. Daha sonra da işi bırakmak istersem bu eğitim parasını benden geri alacaklarını söylediler. Ben düşünüp size döneyim dedim bir daha aramadım. İşin kötü tarafı, ne yüksek lisanslar yapanlar, pariste üniversite okuyanlar vardı sınavda ve bu insanlar bu şartlardaki bu işi kabul etmişler, sonradan öğrendim.

Dönüş yapan diğer yer ise kapı kapı dolaşıp zilleri çalıp alarm satmamı istediler. 1100 lira maaş ve prim karşılığında. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Yanlış anlaşılmasını istemem ancak benim hayat standartlarımda bu rakamlar benim max 1-2 haftalık giderlerim. Bana bunu diyende 1400 liraya çalışan insan kaynaklarındaki benden 3 yaş küçük çömezin teki. Güldüm ve masadan kalktım.

Diyeceksiniz ki yükselmek için bir yerden başlamak lazım. Bende size şunu söylerim. 2 sene çalıştığım yerdeki 50 yaşındaki dış ticaret müdürü, şirketteki 20. senesindeydi ve şirketin en sevilen elemanıydı. Maaşı ise 3600 tl idi. Bir çok kişi için iyi gibi görünebilir ancak 2 çocuk okutan bir anne baba için hiçte emeklerinin karşılığı değil..

Sizi sıkmamak için uzatmıyorum, demem o ki öyle okul okuyup Cv hazırlayıp, bir yerde işe girip çok büyük adam olunmuyor kolay kolay.

En iyi senaryonuz, çok iyi bir şirkette işe girersiniz, 5-6 sene de müdürlüğe yükselirsiniz, orta sınıf son model bir arabanız, bir de eviniz olur. Ortalamanın biraz üzerinde bir hayat yaşarsınız.

Ancak son model bir spor araba, çok lüks bir ev istiyorsanız piyasada olmayan birşeyler üretmelisiniz, farklı olmalısınız.

Ben son dediğim yolu seçtim ve kendi ayaklarım üzerinde durmak için türlü alanlarda girişimcilik örnekleri sergiliyorum. Bazı işlerden para kazandım, bazılarında da güvendiğim insanlar tarafından alacaklarım verilmedi.
    Bakalım bir yoldan gidiyoruz, ileride doğru mu yaptım yanlış mı göreceğim ancak hayallerimin peşinden gittiğim için kalbim sonsuza kadar rahat..

Eskiden sanayi çağındaydık. 1 kilo demir pahalıydı. Üretim yapmak özeldi. Ancak şimdi teknoloji çağındayız. Çağa ayak uydurmak lazım..

Sorarım size, 1 kilo demir mi değerlidir yoksa 1 kilo iphone mu?

Günümüzde endüstriyel tip ısıtma sistemi üreten başarılı bir fabrikanın 350 çalışanıyla, gecesini gündüzüne katarak, riskler alarak 1 senede elde ettiği kar marjını, apple store a "Nasıl kravat bağlanır" diye kravat bağlamayı resimlerle gösteren 0.99 dolarlık bir uygulama yaparak sadece 3 günde kazanan 18-19 yaşında gençler var..

Sorarım size ne kadar çağa ayak uyduruyoruz?

4 sene sonra gelen edit:+

2 sene önce nişanlandım, nişanlandığım için de düzenli bir iş hayatı ve gelir gerekiyordu. İmalat yapan bir firma işe girdim, ortalama-ortalama üzeri maaş alıyorum. 2. senemi doldurdum şirkette. Bir yandan da yurtdışına freelance olarak iş yapıyorum. Hala tek bir şirkette bir ömür çalışmanın bir getirisi olmadığını düşünüyorum.

güzel günleriniz olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank Lapidus -- 31 Temmuz 2019; 9:3:25 >

• Sonuna kadar okudum..
    Uzuldum senin adina :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OKUMADIM + BLOK

• mobilim,uykusuztan Bir tane 0 sıfırı fazla görmüşüm,elim ayagım titredi.

• İşletme mi okudun

• Güleyim mi ağlayayım mı bilemedim doğrusu, hele ki o alarm satma işini teklif ettiler yazısını okuyunca bana küfrettiler sandım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deaglen40

İşletme mi okudun

tebrik ediyorum hocam nokta atışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank Lapidus -- 9 Ağustos 2015; 2:56:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu adamı dinleyin oyle odtü itu ytu de okumayla bitmiyo isler

• Bölüm nedir hocam?

Edit : İşletme imiş pardon. Yorumlara bakmadan yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C8D8ACBB0 -- 9 Ağustos 2015; 2:57:01 >
  • aynen katiliyorum. farkli isler yapmak her zaman daha iyidir siradanlastigin zaman digerlerinden bi farkin kalmaz. her zamanki felsefem " Farkli Dusun, İyi isler yap"

• özeli yüzde kaç bursla okudun
  • Oyle olmasina oyle de okumayanlar,okuyanlardan daha kotu yerde be hocam.En azından biz şansımızı artıyoruz daha iyi şartlarda yasamak için.Simdi bölümden bölüme de değişiklik gösteriyor bir de o yani var isin.Daha az mezunu olan,piyasada ihtiyaç duyulan bir bölüm olsaydı bence farkederdi diye düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şunu belirtim okumakla para kazanmak eş değildir okumak sadece insana fikir verir ben 1 sene teknisyenlik stajı yaptım önlisans öğrencisi olarak patronum lise mezunu 8000 lira maaş alıyodu.

edit:benim aldığım maaş aylık 400 lira+yemek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi game-thrones -- 9 Ağustos 2015; 3:16:05 >
  • bende suan senin yolunda ilerliyorum bakalım en iyi üç özel üniden birinde uluslararası ilişkiler okuyorum inglizcemi geliştiriyorum fakat umutlu degilim hiç yurtdışı düşündün mü bana daha mantıklı geliyor yurtdışı çünkü

• İşletme okuyorum içim karardı kardeşim allah razı olsun
  • Mesleğinin getirilerini bilmeden mesleğinizi tercih etmeyin.Getirilerini biliyor ve okumaya devam diyorsanız mezun olduktan sonra biraz daha dişinizi sıkacaksınız yapacak birşey yok.Mezun olunca eline spor araba verecekler zannettin sanırım böyle hayal kırıklığına uğradıysan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrCaner

özeli yüzde kaç bursla okudun

Burssuz okudum hocam. 12 sene koleje para, üniversiteye senede 20 bin liradan 5 senede 100 binlira.. harcanan paraya bakın, verdikleri paraya bakın..

• quote:

Orijinalden alıntı: duck dodgers

bende suan senin yolunda ilerliyorum bakalım en iyi üç özel üniden birinde uluslararası ilişkiler okuyorum inglizcemi geliştiriyorum fakat umutlu degilim hiç yurtdışı düşündün mü bana daha mantıklı geliyor yurtdışı çünkü

Çevremde öngörüsüne güvendiğim kaliteli insanların hepsi bana yurtdışını önerdi. Deneyecek cesaretim olmadı ancak yurtdışı kesinlikle bambaşka bir hayat sunar hocam

• Csb gibi geldi degilse de kusura bakma hocam

• Her zaman sözel ağırlıklı işlere yönelince durum böyle oluyor tabi. Herkes istiyor klimalı ortamda rahatça çalışmak. Azıcık o elinizi yağa, kire bulamayı, rahatsız ve havalandırmasız yerlerde çalışmayı, sıcakta duş almış gibi terlemeyi soğukta donmayı düşünün. Yani sayısala, mekaniğe, üretim, bakım, tamir alanlarına yönelin. Düşününce zor geldi değil mi?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.