Şimdi Ara

vestel fa8200 e 5+1 bağlayamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • S.a. arkadaşlar vestel 42fa8200 model led tv aldım yenilerde evde eskilerden kalma bi 5+1 ses sistemi var. çıkışları rca kablo ile, bu rca kablonun ucunda da bildiğimiz kulaklık jakı var. bu jakı tv' nin arkasındaki kulaklık çıkışına bağlıyorum hoparlörlerin hepsinede ses geliyor ama işin kötü tarafı tv hoparlöründende ses geliyor tv nin ayarlar menüsünden sadece kulaklık yapıyorum ama bişey değişmiyor. yine hem 5+1 den hem tvden ses geliyor. ayrıca tv yi kıstım hadi ana ekrandaki ses açma kısma olayı tv ye müdahale ediyor ses sistemine etmiyor ses sistemine tv nin ayar menüsüne girip kulaklık sesi kıs aç yerinden müdahale etmek durumundayım buda pek kullanışlı olmuyor bunun bir ayarı varmı. tvde çift ekran diye bir özellik var bu özellik ten dolayımı yoksa jak girişimi arızalı bilemedim. aynı marka tv kullanan ve ses sistemi bağlı olan arkadaşlardan yardım bekliyorum yoksa teknik servisimi çağırsam bilmiyorum.







  • Yokmu bir bilen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun bende de var ama henüz bir cevap alamadım.Çözebilirseniz bana da haber verebilir misiniz?
  • Servisi çağırdım gelip baktılar onlarda yapamadı. Fabrikaya bildiricez sizi arayacaklar deyip gittiler bakalım 2. Gün bugün arayan yok. P.tesi günü ben arayıp sorucam. Bakalım ne yapacaklar merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkankomlek

    Servisi çağırdım gelip baktılar onlarda yapamadı. Fabrikaya bildiricez sizi arayacaklar deyip gittiler bakalım 2. Gün bugün arayan yok. P.tesi günü ben arayıp sorucam. Bakalım ne yapacaklar merak ediyorum.

    Ben servis ve genel müdürlükle görüştüm ama maalesef hiçbir şey bilmiyorlar.Televizyonda tek kumanda ile ses yönetimi için CEC isminde bir özellik var uyumlu olan bir sinema sistemi ile çalışması gerekiyor. Bu hafta sonu az kalsın samsung soundbar alıyordum ama saolsun samsungda kendi ürettiği cihazın CEC uyumu olup olmadığını bilmiyor.Samsung televizyonlarla çalışıyor deyip çıkıyorlar işin içinden.

    Ben kendimce bulduğum çözümü size anlatayım.Gidin bir akıllı öğrenen kumanda alın (15-20TL civarı). Öğrenme modunda tv kumandasının ses tuşları hariç tüm tuşlarını tek tek tanıtın. Ses tuşlarına da 5+1 ses sisteminizin kumdandası ile ses tuşlarını tanıtın.Böylece tek kumanda ile tv ve ses sisteminizi yönetebilirsiniz




  • Bu öğrenen kumanda güzel bileymiliş.İşin kötü tarafı 5+1 in kumandası da kayıp. Ben bu kunandayı alsam bile işimi görmeyecek çünkü bana tv kumandası üzerindeki tuşlar değil menü içindeki kulaklık ses kontrolü lazım onuda öğrenen kumandaya tanımlayamazsın herhalde. Ama yinede teşekkür ederim.

    Servis geri dönüş yaptı bu bir sorun değil bu tv ler genel istek üzerine böyle üretilmiş. Sözde insanlar hem kulaklıktan hemde tvden ses gelmesini istiyorlarmış bana tvyi alırken sormadılar. :) neyse yarın gelip tvye usb den yazılım atacaklarını söylediler ama servis garanti vermiyor bu yazılım belki sorunu çözecek diyorlar yarın görecez bakalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence televizyonda çifte ekran olduğu için tv hoperlörünün devre dışı kalması engellenmiş.Düşünsenize biri bluetooth kulaklıkla kendi kanalını izlerken tv hoperlorü devre dışı kalsaydı diğeri ses alamayacaktı. Ses sistemi kumandanız olmasa bile akıllı kumandada birçok markanın kodları var muhtemelen tanıtabilirsiniz.Yazılım atıldıktan sonra tekrar durumu paylaşırsanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamlover7783 -- 27 Ağustos 2015; 10:46:29 >
  • Dreamlover7783 elimde akıllı kumanda yok. Tv nin kendi kumandası var bu ses sistemine nasıl bir kumanda uydurabilirim akıllı kumanda fiyatına iyi kötü bir ses sistemi daha alabilirim herhalde o yüzden ses sistemine bir kumanda ayarlamam lazım.
    Evet servis geldi yazılım atıldı şuan ses sistemini takınca tv nin sesi gelmiyor artık sadece 5+1 den ses geliyo. Ama işin kötü tarafı tv kumandasındaki ses ayarıda pasif oldu yani sesi 5+1 in kumandasından aç/kıs yapmak zorundayım. Kumandanın olmayışıda şuan sıkıntı oldu. Artık ya yeni 5+1 almam lazım yada bu 5+1 e kumanda ayarlamam lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılımın kulaklık çıkışına müdahale ettiğini düşünerek çifte ekranıda denedim aynı kulaklık girişine bu sefer kulaklık taktım bi sorun yok hem hdmi girişinden hemde tvden gelen görüntünün sesini ayrı ayrı alabiliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akıllı kumada fiyatına ses sistemi alabileceğinizi sanmıyorum en baba kumanda 50 TL ben 15TL'ye aldım. Sizde ses sisteminin kumandası olmadığından (TV-DVD) şeklinde iki cihaz tanıtıp kumandadan geçiş yaparak kullanabilirsiniz. Benim ses sistemi kumandam olduğundan TV tuşlarını tanıtırken ses tuşlarını sinema sisteminin kumandasıyla tanıttım. Akıllı kumandalar birçok marka cihazı destekliyor.Mesela benim sinema sistemi LG ve kumandası olmasada tanıtabiliyorum .İçinden her marka için birkaç kod çıkıyor onları deniyorsunuz illaki biri tutuyor. Yeni yazılımla tv kumandası ses ayarının devre dışı kalması da ayrı bir saçmalık olmuş doğrusu.

    Örnek kumanda kodları:

    Bestar 0067 0586 0400 0404
    Bestar- Daewoo 0404
    Binatone 0247
    Black Diamond 1067 0586
    Black Panther 0132
    Black Star 0277
    Blacktron 0312
    Blackway 0312 0248
    Blaupunkt 0225 0230 0357 0478 0485 0200 0066
    Blue Sky 0067 0744 1067 0517 0698 0745 1939 0586 0248 0312 0485 1964 1934 1938 1698
    Blue Star 0312
    Bondstec 0277
    Boots 0247 0039
    Bosch 0350 0357
    BPL 0067 0586 0312




  • Evet biraz saçmalık oldu ama anlaşılan bu konuda vestel bir şey yapamayacak. Ses sistemimde eski model minton marka üreticisi bile kalmamış. Yeni bir ses sistemi alıcam o zaman dediğiniz kumandayı kullanırım herhalde. Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar vestelin günahını almışım şuan farkettimki tvye bağlı ses sisteminden ses ayrıca tvden ses seviye kontrolü de yapabiliyorum. menü den ses ayarları daha önce çalışmıyordu servisin yaptığı yazılım yüklemesi işe yaramış şimdi ayarı kulaklık yaptığında ekranda ses ayarı çıkıyor ve tvnin kumandasından ses kontrolü sağlayabiliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorunu ben de SEG 49sd6100 marka/model tv'mde yaşıyorum. Çözümü bilen ya da yazılıma ulaşabileceğim kimse var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.