Şimdi Ara

Çantada taşınabilen kişisel ulaşım aracı: WalkCar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Çantada taşınabilen kişisel ulaşım aracı: WalkCar 

     

    Her ne kadar yürümek daha sağlıklı bir ulaşım tercihi olsa da, firmalar motorlu kişisel ulaşım araçları üzerinde aktif olarak çalışmaya devam ediyor. Bunun en son örneklerinden Japonya merkezli WalkCar, çantada taşınabilecek kadar kompakt yapısıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

     

    26 yaşındaki Kuniako Saito ve Kakao Motors ekibi tarafından görücüye çıkartılan WalkCar, iç ya da dış mekan olmak üzere iki farklı versiyon halinde hazırlanmış durumda. İç mekan versiyonu 2 KG, dış mekan versiyonu ise 3 KG olan kişisel ulaşım aracı, gereken gücü lityum iyon bataryasında alıyor ve belirtildiği kadarıyla 3 saatlik şarj ile 12 Km yol yapabiliyor.

     

    Saatte maksimum 10 km hıza çıkabilen WalkCar, alüminyumdan üretilen gövdesinde 120 KG taşıma kapasitesi sunuyor ve bu sayede geniş bir kullancı kitlesine hitap ediyor. Kullanımının oldukça kolay olduğunu belirtilen araç, üzerine çıkılmasıyla otomatik olarak çalışmaya başlıyor ve vücut ağırlığının verildiği yöne doğru hareket edebiliyor.

     

    Boyutu nedeniyle kol çantasında dahi taşınabilecek bir alternatif ortaya koyan ve bu sayede park sorunu yaşatmayan WalkCar, önümüzdeki sonbahar aylarında popüler bağış platformu Kickstarter'da destek arayacak ve herşey beklendiği giderse yaklaşık 800$ fiyat etiketiyle 2016 yılında raflardaki yerini alacak.

     





  • tutmaz pahalı

  • 800$ vereceğime yürürüm, kolileri tek tek taşır ya da 30-40 kağıt atar 2 hammal tutarım. 800$ ne lan !?

  • Gittikçe tembelleşiyoruz resmen.

  • Geliştirilip engelli insanlara da faydalı hale getirilebilir.
    Kimin ne zaman ne şekilde engelli olacağı belli olmaz.
  • gittikçe insan tembelleşiyor bırakın böyle şeyleri yürüyün ayaklarınız açılsın kaslar kendine gelsin bu nedir?....

  • sizleri bilmem ama ayakta durunca benim belim ve ayak altlarım fena agriyor. 1 saat ayakta sabit duracagima yürürüm daha iyi.

  • agırlıgı ve tasarımı cok iyi eger mesafeyi biraz daha da uzun olsaymıs sahane olurmus..
    herkes genc saglıkşı veya guclu değil fuar gezerken cok iş gorur bu alet..hatta hacda da bununla tavaf işi bile olur..:D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: El_domingo

    agırlıgı ve tasarımı cok iyi eger mesafeyi biraz daha da uzun olsaymıs sahane olurmus..herkes genc saglıkşı veya guclu değil fuar gezerken cok iş gorur bu alet..hatta hacda da bununla tavaf işi bile olur..:D


    Hacca gitmeye ne gerek var. Bir adam tutup eline bir gopro verirsiniz, o tavaf eder siz evden seyredersiniz. İki kişilik sevap işte, mis gibi.

  • Dandik telefonlara 800 dolar verenler,böylesi faydalı ve önü açık bir icadı bu fiyatı yadırgamışlar.Ne diyelim burası Türkiye...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShadowofDeath06

    800$ vereceğime yürürüm, kolileri tek tek taşır ya da 30-40 kağıt atar 2 hammal tutarım. 800$ ne lan !?


    akıllı telefonlara sadece alo için kullanıp 3000 tl vermek daha mantıklı değil mi?

  • güzel icat buna tablet yada leptopta entegre edilebilir kanısındayım ozaman önemi dahada artar gereksiz diyenler bence cahil düşünüyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: s_mail

    quote:

    Orijinalden alıntı: ShadowofDeath06800$ vereceğime yürürüm, kolileri tek tek taşır ya da 30-40 kağıt atar 2 hammal tutarım. 800$ ne lan !?
    akıllı telefonlara sadece alo için kullanıp 3000 tl vermek daha mantıklı değil mi?


    Bilip bilmeden konuşan bir zıpçıktı daha. Ben yorumu kendimce yaptım ve 4 yıl önce 1000 liraya aldığım s2'yi hala kullanırım. Herkesi aynı kefede yargılamaktan vazgeçin artık. Hayatımda hiçbir telefona 800 $ falan vermedim. Fiyatı eleştirdim onuda fındık beyninizle anlayamamışsınız pek şaşırmadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowofDeath06 -- 8 Ağustos 2015; 17:14:28 >
  • Ayaklar bitişik yanyana durduğu için bana çok dengesiz geldi, normal kaykaylar gibi değil. Ufak bi takılsa yere düşeriz sanki.
  • Yaşlı ve engelliler için bile pek kullanışlı gelmedi. Yukarda biri demiş ki 1 saat ayakta duracağıma yürürüm daha iyi diye. Aynen öyle. Yalı kazığı gibi ayakta durmak yürümekten daha beter ediyor insanı ki yürümek -genç insanları geçtim- yaşlı insanlar için bile faydalı. Zaten şu alet üzerinde hareket halinde dengede durmaya çalışmak bile insanı yorar artık yaşlı ve engelli birine nasıl faydası dokunacaksa. Tekerlekli sandalyeler de engelliler için daha işlevsel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 8 Ağustos 2015; 16:10:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • her teknolojiyi merakla takip eden biri olarak nedense bu haber şaka gibi geldi. cidden bunu alacak bir kitle varmıdır merak ediyorum.

  • ilk gördüğümde, adam macbookun üstüne biniyo sandım
  • havaalanında polislerin kullandığından daha iyi
    bu arada havaalanındakiler de mübarekler yarış ediyor

  • Katlanabilir bi gidonu olsa dayanarak gidebildek daha iyi olursanki,yada şöyle katlanabilir-eklemeli bi oturma yeri olsa yaşlılar için daha tutar sanki,ama bu hali gençlere yönelik gibi.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.