Şimdi Ara

Nvidia yılın ikinci çeyreğinde karını artırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Nvidia yılın ikinci çeyreğinde karını artırdı


     

    Shield tablet ve el konsolu dışında artık mobil cihaz pazarında çok göremediğimiz Nvidia,  daha çok otomotiv sektörü ve video oyun sektörüne ağırlık vereceğini duyurmuştu. Firma bunların meyvesini toplamaya başladı. 




    Yılın ikinci çeyrek mali raporlarına göre Nvidia, 1.15 milyar dolar gelir elde ederken, oluşan maliyetlere de 421 milyon dolar ödedi. Dönem sonunda firmanın eline kalan net kar 190 milyon dolar olarak gerçekleşti. 




    Gelirlerde firmanın yıl bazında yüzde 5 artışı sözkonusu. Net karda da çeyrek bazda yüzde 2, yıl bazında yüzde 10 artış görünüyor. Firmanın grafik birimi çeyrek dönemi artışla kapattı.




    GTX 980, GTX 980 Ti satışları ile üst seviye segmentte önemli ölçüde büyüyen Nvidia, grafik birimi olarak 959 milyon dolar gelir elde etti ve yıl bazında yüzde 9 artış sağladı. Titan X satışlarının beklentilerin altında kaldığı belirtilirken, Maxwell mimarisi güçlü bir performans sergiliyor. 




    Firmanın Tegra yongaseti satışları ise yüzde 19 kayıpla 128 milyon dolara geriledi. Tegra yongaseti genelde Shield tablet satışları ve araç içi eğlence sistemlerinin altyapısını oluşturan donanım satışları ile ayakta duruyor. Araç içi eğlence sistemlerindeki büyümeyi iyi gören Nvidia, bu kanala yaptığı tedariklerle Tegra yongasetini tekrar yükselişe sokabilir. Yılın üçüncü çeyreğinde ekstra yeniden yapılanma masrafları çıkacağı için net karda düşüş olabileceği belirtiliyor.  

     

     








  • Beklenen sonuçlar Tegra kısmında ise ileriye dönük satış beklentisi yüksek haberde dendiği gibi
  • ekrem71'den PC pazarı küçülüyor, bilgisayar kullanan kalmadı, nvidia batıyor tadında bir haber beklerdim. Garip geldi bu şekilde.
  • AMD Fanları arttıkça nvidia için kötü oluyor ama yapıcak bişey yok adamlar sayıyla dolduruyorlar sonra aldığın fpsye bakıyosun aynı fiyata en az %20 daha az

  • ya şefim su amd meretinin de gelirini giderini su sekilde verseniz de hebele hebele olmasak bu adamlar 1 milyar dolar kazanmis da nasil 181 milyon dolar zarar etmis diye?nvidia da benzer para kazaniyor ama adamlarin gideri mi belli yoksa aciklarken mi soyluyorlar bu adamlar nasil kar ediyorlar ayni ciroyu yaparken?

    Yılın ikinci çeyrek mali raporlarına göre Nvidia, 1.15 milyar dolar gelir elde ederken, oluşan maliyetlere de 421 milyon dolar ödedi.

    amd gizli isler skynet filan yapiyor o zaman gideri belli degil.
  • amd sagolsun

  • gtx 970 faciası bıle karalayamadı markanın ısmını
  • PC olsun notebook olsun aklıma ilk gelen isimlerdendir ekran kartı denildimi,şu güncelleme destekleri beni etkiliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    pc pazarının küçüldüğü yalan mı? artık insanların donanıma para harcamak yerine akıllı telefona daha çok

    yöneldiği yalan mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanerşen

    pc pazarının küçüldüğü yalan mı? artık insanların donanıma para harcamak yerine akıllı telefona daha çok

    yöneldiği yalan mı?

    Küçülen şey "hazır sistem" pazarı. Hem kullanıcılar bilinçlendiği için para kaptırmayıp kendi sistemini topluyor, hem de tek amacı nette gezip youtube'dan video izlemek olan kullanıcı haklı olarak kasayla uğraşmayıp tabletle işini görüyor.

    Battlefield, Crysis oynayan hardcore oyuncu "aa ayfon çıkmış GTX 980 Ti'mi satayım da mobil oyun oynayım artık" der mi? Akıllı mantıklı bir tarafı var mı bu iddianın sence?
  • Hocam hızlıca anlatmak istersem AMD pc tarafında büyük GPU ları düşük fiyattan satması sebebiyle zarar ediyor. Şöyleki R9 290 alan herkes AMD nin zarar etmesini sağlıyor (aynı zar alanına sahip bir GPU düşük fiyattan satılıyor) , aynı şekilde bu durum Fury (X olmayan) içinde geçerli aynı GPU yu 100 dolar ucuza vermek zorunda kalıyorlar. NVIDIA neden GTX 980 Ti yi Fury X in önünde çıkarmaya çalıştı Fury X e fiyat kırdırdı ilk fiyatı 750-800 dolar(HBM ve sıvı soğutma yüzünden belki daha fazla) olan bir kartı 150 dolar ucuza satmak zorunda kaldı AMD zaten Raja Koduri açıklamalarında hiç mutlu değildi adam da biliyor bu durumu

    Alt ve orta seviyede daha büyük GPU'ları performans / fiyat vesaire gibi durumlardan ötürü yada rekabet ortamından ötürü daha düşük fiyattan satmak zorunda kalıyorlar bu da yukarıdaki gibi zarara sebep oluyor. Bu sebeplerle AMD nin 2014-2015 itibariyle kar getiren GPU su yok diye biliyorum

    NVIDIA nın GPU ları küçük AMD karşısında çok daha rahat bir şekilde fiyat kırabilir eğer rakip gelirse ki bu anda bile kar marjı çok düşmeyecektir (çünkü yeni seri gelecektir)(Kar marjı sebebi)

    Konsol tarafında AMD nin tercih edilmesi kara kaşı kara gözü değil en düşük fiyatı vererek ihaleyi kazanması , o yüzden de kar marjı yok denecek kadar az bu tarafta.

    Diğer yandan APU lar Intelin yaptırımcı anlayışı ve CPU tarafındaki performansına iyi seviyedeki GPU larını eklemesiyle eskisi kadar bel bağlnacak durumda değiller.

    Zen mimarisine de yatırım yapıldı , NVLINK duyurulduktan 3-4 ay sonra 60 milyon dolarlık benzeri bir sistemin geliştirilmesi için yatırım yapıldı mesela.

    x86 tarafında zaten zarar ediliyor onu söylemeye gerek yok e GPU tarafında da bunlara bakınca AMD niye zarar etti zaten çok iyi anlaşılıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 8 Ağustos 2015; 14:44:42 >




  • Seviyom lan seni Nvidia ,Bırakın lan beni :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dovahkiin

    ekrem71den PC pazarı küçülüyor, bilgisayar kullanan kalmadı, nvidia batıyor tadında bir haber beklerdim. Garip geldi bu şekilde.


    pc pazarı haberleri hazır donanımları hedef alıyor Dell,lenovo,hp,asus gibi markaların montajlayıp dağıttıkları. Grafik pazarı ayrı bir dünya fakat çokta büyük bir markete sahip değil nvidia dediğin 10 milyar dolarlık bir şirket amd ise 2 milyar dolar.

  • Bu bir nvidia gelenegidir her sene firmayla uzaktan yakından ilgisi olmayan bir model yapılır sınavlardaki tuzak soru gibidir o model bu yüzden piyasaya çıktıktan en erken 1 ay sonra alınmalı geçen senede en üst segmente ugramıştı titan z ile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yani kisaca diyorsun ki bu adamlar urun satamadiklari icin degil urun sattiklari icin zarar ediyorlar yani zararina satiyorlar.mantikli cunku 1 milyar ciro yapip 181 milyon zarar ediyorsan boyle bir sebep olmali.peki soyle sorayim bu gpu tarafinda ozellikle buyuk cipset kullandiklari icin mi zarar oluyor?16nm olsa kurtarir mi zar boyutu ve zarardan donme olarak?amd cok kazansin koseyi donsun EA gibi bizi somursun gibi bir istedigim zaten yok ama zarar bari etmesinler rekabet icin iyi bir sey degil.
  • Doğru anlamışsınız beni evet öyle .16 nm şu an 28 nm den daha maliyetli ki bu yüzden gelecek yıla kadar GPU tarafında beklenmiyor o zaman geldiğinde ki durumlar neyi gösterir bilinmez ama düz mantıkla bakılırsa rakibine göre olmasa da kendine göre zarar seviye azalabilir ama dediğim gibi bunun 16nm tasarım build vesaireleri var öyle küçülünce sorunlar çözülür diyemiyoruz
  • Bir firma millete donanım kusurlu yalan yanlış beyanlı kartları satıp bi daha valla olmucak dedikten sonra hala o sıkıntılı kartları fiyatlarını dahada arttırıp satabiliyorsa kar onun takdir sizin hakkınızdır ...
  • aynı şeyden bahsediyoruz

    @.45acp
    @turbo power
    amd zarar etmez siz öyle zannedersiniz, intelle yarışamıyor cümlesi ayrıdır amd zarar ediyor cümlesi ayrıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavikıs -- 8 Ağustos 2015; 15:28:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turbo-powwer

    Doğru anlamışsınız beni evet öyle .16 nm şu an 28 nm den daha maliyetli ki bu yüzden gelecek yıla kadar GPU tarafında beklenmiyor o zaman geldiğinde ki durumlar neyi gösterir bilinmez ama düz mantıkla bakılırsa rakibine göre olmasa da kendine göre zarar seviye azalabilir ama dediğim gibi bunun 16nm tasarım build vesaireleri var öyle küçülünce sorunlar çözülür diyemiyoruz

    bu dedigini sanirim Rubisco hocam da bahsetmisti 16nm'nin maliyeti yuksek olabilir seklinde.bu durumda ya maliyeti yansitacaklar nvidia dahil pahali satacaklar ya da maliyetin bir kismini yansitmayacaklar bu sefer nvidia da zarar edecek zararina satacaklar.surekli seri cikariyorlar kart satmaya calisiyorlar her seride satmak daha zor oluyor cunku doyuma ulasti artik herkeste hasbel kader 270x bile olsa kartlar var bu durumda adam daha almis 1-2 sene once niye yeni kart alsin?fury cikti herkes aldi mi 980 ti cikti hucum mu oldu sen tutacaksin bunlardan cok daha hizli kartlar cikaracaksin olacak 3000 lira hadi sonra sat.bu sekilde giderlerse ekran karti pc oyunculugunun tadi kacar biz cok daha hizlisini istemiyoruz ki 970-980 ayarinda karti daha ucuz satsinlar orta seviyeye dussun diye bekliyoruz.bizim isteklerimiz boyleyken bir yandan da isin maliyet ekonomik uretim vs yonu var hani adamlarin da cok yapabilecegi bir sey yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turbo-powwer

    Hocam hızlıca anlatmak istersem AMD pc tarafında büyük GPU ları düşük fiyattan satması sebebiyle zarar ediyor. Şöyleki R9 290 alan herkes AMD nin zarar etmesini sağlıyor (aynı zar alanına sahip bir GPU düşük fiyattan satılıyor) , aynı şekilde bu durum Fury (X olmayan) içinde geçerli aynı GPU yu 100 dolar ucuza vermek zorunda kalıyorlar. NVIDIA neden GTX 980 Ti yi Fury X in önünde çıkarmaya çalıştı Fury X e fiyat kırdırdı ilk fiyatı 750-800 dolar(HBM ve sıvı soğutma yüzünden belki daha fazla) olan bir kartı 150 dolar ucuza satmak zorunda kaldı AMD zaten Raja Koduri açıklamalarında hiç mutlu değildi adam da biliyor bu durumu

    Alt ve orta seviyede daha büyük GPU'ları performans / fiyat vesaire gibi durumlardan ötürü yada rekabet ortamından ötürü daha düşük fiyattan satmak zorunda kalıyorlar bu da yukarıdaki gibi zarara sebep oluyor. Bu sebeplerle AMD nin 2014-2015 itibariyle kar getiren GPU su yok diye biliyorum

    NVIDIA nın GPU ları küçük AMD karşısında çok daha rahat bir şekilde fiyat kırabilir eğer rakip gelirse ki bu anda bile kar marjı çok düşmeyecektir (çünkü yeni seri gelecektir)(Kar marjı sebebi)

    Konsol tarafında AMD nin tercih edilmesi kara kaşı kara gözü değil en düşük fiyatı vererek ihaleyi kazanması , o yüzden de kar marjı yok denecek kadar az bu tarafta.

    Diğer yandan APU lar Intelin yaptırımcı anlayışı ve CPU tarafındaki performansına iyi seviyedeki GPU larını eklemesiyle eskisi kadar bel bağlnacak durumda değiller.

    Zen mimarisine de yatırım yapıldı , NVLINK duyurulduktan 3-4 ay sonra 60 milyon dolarlık benzeri bir sistemin geliştirilmesi için yatırım yapıldı mesela.

    x86 tarafında zaten zarar ediliyor onu söylemeye gerek yok e GPU tarafında da bunlara bakınca AMD niye zarar etti zaten çok iyi anlaşılıyor





    Firmanın zarar etmesi ayrıdır sattığı üründen maliyeti karşılayamayıp zarar etmesi ayrıdır.
    Akıl ve mantığı olan her insan evladı 500 liraya mal ettiği ürünü 300 liraya satmaz.Nvidia 500 liraya sattığı ürünü 200 liraya mal ediyor amd 400 liraya mal ediyor olabilir ama dediğiniz çok mantıksız.

    Hele bunu geçtim konsol tarafında amd nin tercih edilmesi en iyi fiyatı verdiğinden dolayı demişsiniz vallaha gülünecek şey doğrusu.O herşeyini övdüğünüz,x86 da tecrübeleri bir elin parmağını geçmiyen nvidia üretsin bakalım o konsolu sonra da amd nin elinde hazır olan mantle vs.benzeri yazılım geliştirme kitlerini üretsin.
    Amdnin konsollardaki başarısı ,amd nin konsollar için en iyi kapasiteye sahip olduğundandır.

    Intelin henüz yetiştiği
    Yıllardır nvidia nın gpusundaki farklı jenerasyonlarda artan enerji verimliliğinden(3-5 watt) bile bahsedersiniz,970 teki 3.5 gb sorunu önemsiz dersiniz.Her yazdığınızda nvidia yı bilerek veya bilmeyerek övmeye çalışmayı bırakmanızı tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.