Şimdi Ara

EVGA 980Ti ACX 2.0 SC kullanıcı değerlendirmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
1.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hemen söyleyeyim çok derinlemesine bir test yapmayacağım. Sadece Referans 780Ti'den EVGA 980 Ti'ye geçişte ne farklar olmuş ona bakacağız.

Sadece Benchmark video render testleri ekleyeceğim şimdilik. Tabi ilerde belki artırırız.

Daha detaylı oyun incelemeleri Code T-800 arkadaşımızın başlığında mevcut :http://forum.donanimhaber.com/m_108357739/tm.htm

EVGA 980Ti ACX 2.0 SC kullanıcı değerlendirmesi  EVGA 980Ti ACX 2.0 SC kullanıcı değerlendirmesi

28 Temmuz'da sipariş verdim ve yaklaşık 2 günlük tedarik süreci ardından 30 Temmuz'da yola çıktı ve 7 Ağustos'ta elime ulaştı. Tabi son 2 gününü gümrük işlerinde geçöirdiğini belirteyim, yani 5-6 günlük bir süreçte. Bana maliyeti o günkü kur itibarı ile (gümrük vergisi - kargosu vs. dahil) 2300 TL oldu. Ancak eksterenin TR olarak kesilmesi bankaya başvurduğumdan bir miktar komisyon farkı olduğunuda belirteyim, bu da sanırım 30-40 TL gibi bir rakama tekabül ediyor. Alışveriş esansında Dolar seçtim, TRY seçse idim 2400 TL tutuyordu.
    Her zaman dolar olarak yapın alışverişinizi.

Gümrük aşamasında kutuya dokunulmamış. Amazon'un orijinal kutu bantları yırtılmamıştı. Kartın kendi kutusuda şeffaf plastik içerisindeydi. Taşımadan dolayı herhangi bir zarar görmemiş. Amazon'u yine tebrik ediyoruz. Hızlı ve güvenli alışveriş için.

Malzeme kalitesi gerçekten çok iyi, fanların bağlı olduğu üst kasa metal (plastik değil) Çok kibar bir ışıklandırma yapmışlar.

Ben Evga yazılımında kendi tanımladığım fan modu ile çalıştırmayı yeğliyorum. Şu anda boştaki sıcaklığı 34 C (bu sıcağa rağmen) 780Ti kartım 42C dolaylarındaydı; malum sıcaklar. Yoksa o da normal şartlarda 35-36C. Tabi Evga özel soğutması ile bu sıcakta bile 6-7C fark yaratıyor

Fanları sıcaklığın 5 üstü şeklinde ayarladım. Yani sıcaklık 35 iken Fanlar 40 devirde. Şimdlik gayet sessiz. Coil Whine mevzuları ne zaman ortaya çıkıyo bilmiyorum ama şimdilik ses yok. Testler esnasında farkedersem tekrar yazarım. An itibarı ile sıkıntı yok.

Şimdlik müsadenizle testleri tamamlayıp geliyorum. Soracağınız bir şey olursa cevaplamaya çalışırım.

Asus 780 Ti Referans - EVGA 980Ti ACX 2.0 Superclocked - Her iki karttada OC yok

3DMark 11 Performance

EVGA 980Ti ACX 2.0 SC kullanıcı değerlendirmesi  EVGA 980Ti ACX 2.0 SC kullanıcı değerlendirmesi

Test esnasında GPU kullanımı yer yer %98 ve 1354 Mhz'e kadar çıktı. Maksimum sıcaklık 71C

3DMark 11 Extreme

3DMark Fire Strike Perfromance

3DMark Fire Strike Extreme

API Overhead Feature Test DX12

Unigine Heaven - Unigine Valley - 1080P Ultra

Bu kartın Benchmark dışında OC ihtiyacı olduğunu sanmıyorum ama yine de +100 diyorum. Testleri tamamladı. +200'de çakıldı.

+100Mhz - Maksimum Boost 1454MHz

Voltaj vermeden biraz daha gideri varmış : GPU +150 - Bellek +200

GPU +150 - RAM +500

Kart Maksimum 72C görmüş ve 1504Mhz'e ulaşmış.

CrySis 3 - GPU +150Mhz - RAM +200Mhz / 2K En yüksek ayarlar

EĞLENCESİNE :)

Youtube üzerinden 1080p 60fps izleyebilirsiniz

Sonuç ve görüşler

Tüm bu testleri arka arkaya yaptığımı belirteyim. Buna rağmen Afterburner'ın kaydettiği maksimum sıcaklık 74C olmuş. Bu havada bence gerçekten çok iyi bir değer.

OC ekleyince maksimum boost hızı 1454Mhz'e çıkmış. Referans tasarımın 1000Mhz olduğnu düşünürsek, 102Mhz kart kendiden OC'li zaten ve 100'de ben ekleyebiliyorum. Yani 202Mhz ve %20 OC imkanı demek. Benim açımdan gayet makul bir değer ve buna rağmen çok iyi soğutuyor. Kart bence sessiz ve serin. Aksini söyleyenlerde bir sorun vardır. Referans PCB üzerinde gayet iyi iş çıkartmışlar. Zaten çok güçlü ve her hali ile yetecek bir kart olduğundan OC kısmını çok önemsemiyorum. Belleklere dokunma ihtiyacı dahi hissetmiyorum şu an. EVGA ile ilk tanışmam ve ödediğim paranın karşılığını aldım diyebilirim.

Beklentilerim neydi; güçlü olması, sessiz ve serin olması. Her 3 ihtiyacımıda sorunsuzca karşılıyor ve 6GB bellek imkanı sunuyor. EVGA'nın bu kalitesi devam ettiği sürece, sonraki nesil kartlardada EVGA ile devam ederim. Ve kesinlikle bu kartı öneririm.
    Coil Whine kısmında ben bir şey duymadım. Açıkçası rahatsız edici hiç bir ses gelmiyor.

Ayrıca yine bir EVGA yazılımı olan OC Scanner'ı GPU +150 - RAM +200 olarak 1080p modunda 1 saat çalıştırdım ve 74C'yi geçmeden tek bir artifact vermedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 21 Ağustos 2015; 1:54:29 >

• Hayırlı olsun bu karttan bayağı alan oldu forumdan bende dahil kimisi sıcaklıktan şikayet ediyordu ama bence bu havalarda sıcak çalışması normal manuel fan ayarları ile istenilen sıcaklık değerleri elde edilebilir bence başaralı bir kart referans pcb kullanmasına rağmen güzel iş çıkartmış evga diğer markalar özel pcb kullanmalarına rağmen aynı sıcaklıklarda ve oc olarakda aynı seviyelerde ben memnun kaldım karttan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler, görüşlerimi yazdım. Ben gayet memnun kaldım karttan.
  • Kartınız tekrardan hayırlı olsun, ülkemize oranlar 500-600 tl daha ucuz bir fiyata getirtmişsiniz.

Cw sorunu yok sanırım ayrıca 3dMark testinde özellikle yüksel fps'lerde 3000 fps+ karttan tiz bir ses geldi mi?.

Asic değeleride çok güzel ''pek bir işe yaradığını düşünmesemde'' oc potansiyelide bence gayet başarılı güle güle kullanın.
  • Hayırlı olsun Güzel kart Pek söyleyecek bir söz yok.
  • Hayırlı olsun.İyi günlerde sorunsuz kullanmanızı diliyorum.

ASIC değeri gayet iyi ve ufak bir bıos modifikasyonu ile herhangi bir voltaj artırmadan sadece power değerlerini iyileştirerek karttan bir miktar daha oc kazanımı elde edilebilir ancak ortam sıcaklığının yüksek olduğu bu dönemlerde gerek görülmedikçe var olan kazanımı üzerine daha fazlasına zorlamaya pek ihtiyaç duyulmuyor.

Yeni kartınızla vaktiniz olduğunda güzel bir Battlefield 4 Scout Heli videosu bekliyoruz :)
  • Teşekkürler arkadaşlar, daha güzelleri sizlerin olsun inşallah.

Aslında çektim, onu render alıyordum :)

Daha doğrusu Test bölümünde 2K tüm ayarları sona verip performansı kaydettim. FPS, kart kullanımı, sıcaklık bilgileri vs. videoya girdi. Uçak, heli, tank vs. farklı araçlardaki fps değerlerine baktım. Kartı en çok zorlayan genelde Scout Heli oluyor. O da sanırım yere yakın ve hızlı uçmasından dolayı bir çok nesnenin hareket etmesinden kaynaklanıyor. Uçakta 150 fps alabiliyorken, helide 100 görebiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 8 Ağustos 2015; 17:18:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Son OC testi eklendi.

Dün BF4 oynadım ve çeşitli testler yaptım. Bunlar esnasında Coil Whine sesine benzer bir şey duymadım. 3000fps'lerde varsa bilemiyorum, ki öyle bir uygulama günlük hayata yok zaten. Ama bildiğim kadarı ile 3Dmark'ta ki ICE Storm uygulamasında oluyordu, ki bu test eski kartlarımda da yapıyordu zaten. Ama yine de bi deneyeyim.

Ekleme : Normal oturuş pozisyonumda bir şey duymadım. Kulağımı kasaya yaklaştırdım ve açıkçası fan seslerinden hariç bir şey duymadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 9 Ağustos 2015; 14:37:28 >
  • cybernoid kullanıcısına yanıt
    Aynen günlük kullanımda ulaşılmayacak fps'ler yinede sorayım dedim. Yüksek fps'de bile tiz bir ses duyulmamışsa gerçekten sağlam bir kartmış.
  • güzel inceleme emeğinize sağlık. bu evgaların tasarımı hiç hoşuma gitmiyor nedense. çok vasat görünüyor.
  • Türkiyedemisiniz hocam amazon.com türkiyeye bu kartı göndermiyorda?
  • YunusPhp kullanıcısına yanıt
    Evet Türkiye'deyim. Ben aldığımda gönderiyordu. Zaman zaman stok bitiyor ve satıcı değişiyor. Örenğin an itibarı ile eTronix World diye birileri satıyor ve gönderim yok. Takip etmeniz lazım. Amazon kendi sattığında TR gönderim oluyor ve fiyatıda düşüyor genelde.

CrySis 3 - GPU +150Mhz - RAM +200Mhz / 2K En yüksek ayarlar

Değerleri görebilmeniz için Youtube üzerinden 1080p izlemenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 10 Ağustos 2015; 7:18:12 >

• elinize sağlık hocam, ASIC de yüksek çıkmış, iyi günlerde ve zevkle kullanın.

bu arada bu sıcaklara rağmen kartın boşta bu kadar serin olması klimalı odada olduğunun göstergesi olsa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 10 Ağustos 2015; 10:28:23 >
  • hayırlı olsun güle güle kullanın.
  • sahafiec kullanıcısına yanıt
    Yok hocam nerde, odam o konuda çok şanssız. Öğlenden önce başlayıp akşam batana kadar alıyorum güneşi ve ciddi sıcak. Bir de PC filan çalışınca direk soba etkisi. Yani aslında gayet sıcak bir oda da yapıldı testler. Klima yok.
  • ilginç bir durum, kart 34C olduğuna göre oda ısısı en bunun 5 derece altında olmalı.
    boşta fanlar dönüyor mu yoksa otomatikte mi?
  • Ben direkt otofan ile çalıştırdım (Evga Precision X) Ama denedim. Programı kapattığımda fanlar durdu ve 45C filandı boşta iken. GPUZ'nin render programını çalıştırdım ve sıcaklık yükselince fanlar yavaş yavaş devreye girdi. Ama açıkçası fanlar zaten sessiz olduğundan otofan düzeninde çalıştırıyorum, boşu boşuna 45-50C'de çalışmasın

Yukarda yazdığım gibi - ben fan devrini sıcaklığın 5 üstü ayarlıyorum. Yani 35C ise fan o anda %40 çalışıyor. 50C ise fan %55 gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 10 Ağustos 2015; 11:47:22 >
    eline koluna sağlık süper inceleme olmuş..

Çok kibar bir ışıklandırma yapmışlar. derken nerde ışıklandırma
  • fthyrr1976fy F kullanıcısına yanıt
    Kasa resmine bakarsan, ekran kartı üzerindeki "Evga GeForce GTX 980 Ti" yazısı beyaz ışıklandırmaya sahip. Seçilen yazı kaakteri ve boyutu çok yerinde olmuş. Ayrıca eğer kartı alırsanız yakından baktığınıza enine çizgilendirmelere sahip. Ayrıca o ışıklandırma yine referans kartlardaki gibi GeForce EX üzerinden kontrol edilebiliyor; yanıp sönme, müziğe göre yanma vs.

Teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 10 Ağustos 2015; 22:39:43 >
    dua et alalım üstad bizede naisp olsun

başka renkte oluyor yani çok iyi düşünülmüş o zaman ışıklandırma olayı sende corsair 750 d var bende corsair 780t var kasa içinde süper gözükür ekran kartı
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.