Şimdi Ara

Fotoğrafçılık dünyasında günün öne çıkan gelişmeleri, '7 Ağustos 2015'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fotoğrafçılık dünyasında günün öne çıkan gelişmeleri, '7 Ağustos 2015'


     

    Fotoğraf makineleri, objektifler, yeni yazılım güncellemeleri, dedikodular ve yeni donanımlar ile beraber fotoğrafçılık dünyasında günün öne çıkan gelişmeleri.   

     

     

    Tamron

     

    Tamron, 18-200mm f/3.5-6.3 Di II VC lens modelini duyurdu

     

    Fotoğrafçılık dünyasında günün öne çıkan gelişmeleri, '7 Ağustos 2015' 

     

    Fotoğraf sektörünün önemli ismi Tamron, 18-200mm f/3.5-6.3 XR Di II LD yerine hazırladığı yeni lensi 18-200mm f/3.5-6.3 Di II VC'yi resmi olarak duyurdu. 400 gram ağırlığıyla dünyanın en hafif zoom lensi olarak lanse edilen ürün, odak uzaklığıyla tak-gez sınıfında yer alıyor ve beraberinde birden fazla lens taşımak istemeyenlere hitap ediyor. Canon, Nikon ve Sony gövdeler için hazırlanan Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 Di II VC, kazandığı titreşim azaltma sistemiyle de elde yapılan çekimlerde kullanıcılarına büyük oranda yardımcı oluyor. Lensin fiyatı 250$ seviyesinde.

     

     

    Sony

     

    Sony A7000 için yeni ipucu

     

    Fotoğrafçılık dünyasında günün öne çıkan gelişmeleri, '7 Ağustos 2015' 

     

    Son yıllarda fotoğraf sektörü için inanılmaz işlere imza atan Sony, SonyAlphaRumors sitesine gelen son bilgilere göre Ağustos ayı sonunda ya da Berlin'de düzenlenecek olan IFA fuarında yeni bir APS-C sensörlü E-Bayonet fotoğraf makinesi duyuracak. Bu modelin uzun zamandır beklenen A7000 olabileceği söylenirken, aynasız fotoğraf makinesinin düşük ışık kapasitesi ve seri çekim hızı açısından yeni bir standart oluşturacağı belirtiliyor. Geliştirdiği FF (Tam Kare) sensörlü aynasız modellerinin oldukça yüksek fiyatları, A7000 için çok büyük bir "fiyat-performans" potansiyeli vaat ediyor.

     

     

    Olympus

     

    Olympus E-M10 Mark 2 hakkında yeni bilgiler

     

    Fotoğrafçılık dünyasında günün öne çıkan gelişmeleri, '7 Ağustos 2015' 

     

    Olympus'un kısa süre önce ilk görselleri ortaya çıkan retro gövdeli yeni aynasız fotoğraf makinesi E-M10 Mark 2, yerine geleceği E-M10'dan sadece bazı ufak farklar ile ayrılacak. Gelen yeni bilgilere göreyse bu farkların başında elektronik perde sistemine sahip olması yer alıyor. Kamera bu özellik ile sessiz çekimler yapabilecek ve oldukça yüksek enstantane hızlarına çıkış yapabilecek. 

     

     

    Günün tartışma konusu: Tamron'un yeni geliştirdiği 18-200mm f/3.5-6.3 Di II VC lensini beğendiniz mi ? Lens alırken "ağırlık" sizin için önemli bir kriter mi ? Konu hakkında görüşlerinizi aşağıda yorum olarak belirtebilirsiniz. 

     







  • a7000i bende bekliyorum

  • a7000 hepimizin bebeği olacak :)

  • tamron lensi hafiflik dışında birşey vaad eiyor mu bilmem, zaten piyasada 18-200 lensi var, tak-gez lens alacaksam 16-300 olanını seçerim.
    Lens seçerken ağırlık değil de fiyat önemli

  • sony alphaa7000 mini bu tamronun yeni 18-200 lensiyle kullana biliriz bence. kendi lensleri hem cok pahali hemde bu 18-200 diapazonu vad etmiyorlar

  • lenslerde genıs aralık hedefleyenler bırseyı goz ardı edıyorlar.lensın genel performansı ustodak/alt odak oranı 3 u gectıgınde düşer(kullanılan mercek sayısı arttması sebebıyle olusan problemler).200/18 10dan fazla edıyor.

    üst duzey lenslerde(örneğin L serisi) bukadar buyuk degerde lensler olmaması buna ornektır.mısal populer lenslerden 70-200 olanların boyle olmasındada sebep budur.verım alınabılecek aralık 3 e kadardır.200/70 =2.85 ediyor. en kalıtelı ve pahalı lenslerınde prime yanı sabıt odak lensler olmasıda buna kanıttır. odak dı degısen lenslerde ust alt odak ornı 3 u gecen lenslere yonelmek cok ıyı bır secım degıl.(cok lens tasımamak gıbı faydaları tabıkı mevcut. sonucta belırlı bır hedef kıtlesı oldugu ve mantıklı acıklaması olan bır urun oldugu malumum.)

  • a7000 i sabirsilikla bekilyorum. Bu arada kendi nex 5t mi nerede sata bilirim?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.