Şimdi Ara

Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi ( Ağustos 2015 )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sıcak ve boğucu bir yaz gününde herkese merhabalar.

Sıcaktan bunaldığımız Ağustos ayında piyasada oldukça ilginç şeyler yaşanacak. Nvidia sonunda 900 serisini giriş-orta segmente yaymaya karar verdi. GTX 950 çok yakında raflardaki yerini almaya hazırlanacak. AMD ise buna R9 370X ile karşılık verecek. Intel ise Skylake’i bu ayın sonunda pazara sürmeye başlayacak.

Nvidia rakibi AMD’nin 300 serisinin çıkışıyla birlikte yeni hamlelere geçti. GTX 750 ve GTX960 yurt dışında fiyat indirimleri görmeye başladı fakat her zaman olduğu gibi biz bundan faydalanamayacağız :) Ayrıca firma GTX 950 ile de Maxwell serisini sonlandırıyor. gelen bilgilere göre firma bu yıl başka kart çıkarmayacak. Çift GPU’lu amiral gemisi modeli de beklenmiyor. Nvidia bombasını önümüzdeki sene 16 nm teknolojisi ile üreteceği Pascal mimarisine sakladı.

AMD ise 300 serisinin çıkışıyla biraz rahatladı. Özellikle R9 380 oldukça yüksek satış rakamlarına sahip. Fury serisinin stok sorunları ise bu ay çözülüyor. Ayrıca AMD tarafından “Dünyanın en hızlı ITX ekran kartı” olarak lanse edilen R9 Nano da bu ay yüzünü gösterecek. Öte yandan firma işlemci ayağında yerinde saymaya devam ediyor. Carrizo APU’lu ürün bulmak neredeyse imkansız. Godavari APU serisi ise beklenen etkiyi yaratmaktan uzak. FX serisi ise artık iyice yaşlanmış durumda. Firma işlemci kısmında büyük hamlesini Zen ile yapacak. 2016’da Bulldoxer ( FX ) mimarisini emekli edecek firma 14 nm teknolojisine geçiş yapıyor. Zen ile modül yapısını bırakacak olan AMD, Intel’in Core mimarisine yakın bir tasarıma geçecek. Bakalım başarılı olabilecek mi?

Intel ise kendisi ile yarışır halde. Cannonlake serisini 2017’ye erteleyen firma Broadwell ( i-5000 ) serisinin hemen ardından bu ay Skylake ( i-6000 ) ile ürün gamını yenileyecek. Dahili grafik biriminin iyice güçlendiği Skylake serisi ile firma giriş segmenti grafik pazarında AMD ve Nvidia’yı piyasadan silip atabilir. Ayrıca Z170 serisi yeni anakartlar da bu ay içerisinde satışa sunuluyor.

Elektronik ürünlere gelmesi beklenen ek verginin eli kulağında. Ayrıca döviz kurundaki önlenemeyen yükseliş fiyatları iyice ateş pahasına çevirdi. Eğer iddia edildiği gibi Dolar yıl sonunda 3 lirayı bulursa işimiz zor :(

Neyse, lafı burada keselim ve rehbere başlayalım. Ama önce “Altın Kurallar”

Kasa toplamayı bilmiyorsanız asla tek başınıza toplamayın. Bilen birinden yardım alın ya da parçaları aldığınız yerde toplatın. Bir çok mağazada montaj servisi olduğu gibi internet siparişlerinde de montajlayıp kargoya öyle veren firmalar mevcut.

PC’yi oyun amaçlı topluyorsanız kasadaki en pahalı parça ekran kartı olmalıdır. İşlemciyi pahalı alıp ekran kartından kısmak akıllıca bir hareket değildir.

Güç kaynağı yani PSU’yu asla es geçmeyin. PSU konusunda ucuza kaçarsanız sonunda siz zararlı çıkarsınız. Oyun kasası dediğiniz en az 500 watt kaliteli bir PSU gerektirir.

Başlangıçta 2. el parçalara bakmayın. Sıfır ve garantili ürünler alın. Parçaları bilindik ve güvenilir yerlerden alın yoksa dolandırılma ihtimaliniz çok yüksek olur.

subat2
    Giriş Segmenti ( 1000-1500 TL )

Giriş segmenti GTA V gibi oyunlar için başlangıç noktası. Aşağıdaki lisye size ayar kısarak ta olsa güncel oyunları oynatır . Burada bu ay yine bir değişim yok. Belki işlemci olarak 7870k tercih edebilirsiniz. Daha ucuza kaçmak isterseniz ekran kartını çıkarıp işlemciyi A10-7700 APU’su ile değiştirebilirsiniz. Pentium G3258 ise online oyunlar için tamam ama güncel oyunlar için çift çekirdeğin devri kapandı. Fakat Intel kullanmak şsterseniz G3258’in yanında MSI H81 serisi ucuz bir anakart ta alabilirsiniz.

AMD Athlon X4 860 Quad core işlemci

Asus A58M-K A58 FM2+ 2400 Mhz anakart

WD 3.5″ 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk

Kingston 4GB ddr3 1600 Mhz Ram

Sapphire Radeon R7 260X 2 GB ekran kartı

THERMALTAKE VERSA II 500W MidT ATX SİYAH KASA

ocakreh1
    Orta Segment (1500- 2500 TL )

Burası oyunların yüksek kalitede oynanmaya başladığı yer. Bu bölgeye geçtiğimiz ay AMD’yi yeniden koymaya karar verdim. Öte yandan Online oyunlara meraklı iseniz tercihinizi bir süre daha Intel’den yana kullanın derim.

AMD Fx8300 işlemci

Kingston 8 GB ( 2×4) 1600 Mhz ram

MSI 970 Gaming anakart

Kingston 120GB HyperX Furry SATA SSD + WD Caviar Green 500 Gb 5400 rpm HDD ( İsteğe bağlı)

Sapphire R9 380 2Dual-X 2GB GDDR5 256 Bit Dx 12 ekran kartı

CoolerMaster KC380 600 Watt PSU’lu ATX Kasa

Ya da

Intel Core i3 4160 LGA 1150 işlemci ( Ya da az daha verip i5-4460 )

Asus H81M-Plus 1150 1600 Mhz anakart

Corsair Vengeance 8 GB ( 2×4) 1600 Mhz ram

Seagate barracuda 1 TB 7200 rpm 64 MB HDD

Xigmatek Asgart 382 600 Watt PSU’lu ATX Kasa

Sapphire R9 380 Dual-X 2GB 256 bit GDDR5 Dx 12 ekran kartı

Üst Segment ( 2500 – 3800 TL )

GTX 970’in CW ve 3.5 GB bellek sorunu yüzünden uzun zamandır R9 290 tavsiye ediyordum ama artık buranın kralı R9 390 4GB. Hem daha hızlı hem de “Hakiki” 4 GB. Beni takip edenler ne demek istediğimi anlamıştır

Intel Core i5-4690k işlemci ( Ya da 4590 )

MSI Z97 Gaming 3 Sata III USB 3.0 anakart

Gskill Ripjaws 2x4GB 1600 Mhz Dual Kit Ram

Kingston HyperX Furry 240 GB SATA III SSD

Sapphire R9 390 Nitro 4GB GDDR5 512 bit Dx 12 ekran kartı

Corsair Carbide 200R VS650 650 Watt 80 Plus ATX Kasa

Çarpan kilitsiz işlemciyi stok fanla soğutmak ayıp olur. O yüzden ThermalThake Water 3.0 Performer sıvı soğutma kitini öneriyorum. 180-200 lira civarına bulabilirsiniz. Pahalı gelirse Xigmatek Gaia 50-60 liralık fiyatıyla serin ve sessiz bir işlemciye sahip olmanıza yardımcı olacaktır.
    Zirve

Burada oyunlar için 2k-4k devri başlıyor. Oyunları en üst ayarlarda ve akıcılıkta oynamak isteyenler 8-9 bini gözden çıkaracak artık. Bu kez kart konusunda Nvidia’ya geçiş yapıyorum. GTX 980ti Fury X’e göre pahalı ama bu ay da yeşil devin gönlü olsun :) İşlemci tarafından 4790K hala favorim ama bu ay Skylake serisi çıkış yapıyor. O yüzden isteyenler i7-6700K ve Z170 anakart kombinasyonu da yapabilirler.

Intel Core i7-4790K işlemci ( Ya da i7-6700K )

MSI Z97 Gaming 9 3200 mhz 1150 Anakart ( Ya da Z170 )

Gskill Ripjaws 2x8GB ( 16GB ) DDR3 1866 MHZ Cl9 ram

Kingston HyperX 3K 480 GB SATA III SSD ( 540/450 MB )

WD Caviar Blue 1 TB 7200 rpm HDD

MSI GTX 980ti Gaming 384 bit 6 GB GDDR5 Dx 12 ekran kartı

EVGA SuperNOVA 850 G2 850W 80+ GOLD tak çıkar kablolu (220-G2-0850-XR) Güç kaynağı

Cooler Master Nepton 240M Sıvı CPU soğutucusu

AEROCOOL X Predator Full Tower 2x23cm Fanlı 10 PCI Yuvalı Black Oyuncu Kasası

Bu ay bu kadar. R9 Nano ve 950ti bu ay çıkarsa listede güncelleme yapabilirim. .

Soru ve önerilerinizi yorum kısmı dışında forumumuzdan da iletebilirsiniz.

forum.donanimcibaba.com

Ya da donanımcibaba@gmail.comüzerinden de bana ulaşabilirsiniz.

Mavi ekransız günler dilerim :)
    Alıntı:http://www.donanimcibaba.com/2015/08/oyun-bilgisayari-toplama-rehberi-agustos-2015.html

• Yararli paylasim tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baktım herkes farklı bütçede sistem istiyo e adamlarda güzel hazırlamışlar,burayada bi faydası olur belki diye düşündüm.
  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    Sistemim nasıl hocam acaba gta 5 gibi oyunları kaldırabilicek durumda mıdır?

• Posterior kullanıcısına yanıt
    İ3 yerine i5 alabilirseniz daha iyi olur bu saatten sonra en az 4 çekirdek(fiziksel) almak daha iyi olacak,birde güç kaynağında ucuza kaçmayın gerekirse en iyi parçayı güç kaynağı yapın derim çünkü benim başıma geldi kalitesiz psu yüzünden anakartım yandı,üzerindeki bileşenlerde gidebilirdi.
    Gta 5 zaten optimizasyonu güzel olduğundan sorun çıkartmayacaktır.
  • Kardeş R9 390 4GB değil ki ?
  • Bence esku konu yerine sabite alinmali eline saglik guzel ve faydali konu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Posterior

Sistemim nasıl hocam acaba gta 5 gibi oyunları kaldırabilicek durumda mıdır?

"Gücünün yettiği ayarların" üzerine çıkmazsan pekala oynayabilirsin , arkadaşın da söylediği gibi Grand Theft Auto 5, optimizasyon konusunda oldukça başarılı bir oyun.

Ayrıca ben henüz r9 390 ın 4gb modeline rastlamadım arkadaş sanırım 290 yerine çıkarılan bir kart olduğu için vram konusunda bir değişiklik yapılmadığını düşünerek yazmış :)

Hocam SSD'lerde neden Kingston tercih ettiniz ben Samsung'un daha iyi olduğunu duydum ve onu almayı planlıyordum
  • Dynamid D kullanıcısına yanıt
    SSDler fiyat bazında hangisi f-p ise onun alınması gerektiği düşünülür,çünkü en ucuz ssd bile sistemi uçuruyor.
    Ama en dayanıklı ssd ve güncel teknoloji barındıran samsungun 850 serisi diye biliyorum,eğer dayanıklılık önemliyse özellikle 10 sene garantili samsung serisi tercih edilebilir,ama ucuz yollu bulursanızda fırsatlarda günlük kullanımda çok farkı yok hiçbi markanın sonuçta kaçırmayın derim.
  • Size bir e-posta gönderdim. Cevabınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derSozialist -- 6 Ağustos 2015; 3:00:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4790K almak mı daha akıl karı yoksa 6700 beklemek mi?
    bunun yanına fullhd den yukarı çıkılmayacak bir sistem için 980ti mi fury x mi yoksa 390x 8gb mı? Fiyat önemli fakat çok performans farkı varsa en iyisine en yüksek miktarı veririm
  • Kitmaker kullanıcısına yanıt
    Oynuyacağın oyuna göre değişiyor bi kere ekran kartı olayı nvidia kendi teknolojilerini kullanan oyunlarda nvidia öne çıkıyor,amd tökezliyor,hangi oyunlara ayrıcalık tanıyosanız ona göre seçim yapın derim o kartların hepside full hdde sizi üzmez(tabi amd-nvidia taraflı oyunlarda bilinmez),ayrıca fury yerine r9 nanoyuda bi bekleyin derim hem küçük kasalara bile sığdırabileceğiniz bi kart.
    İntel 6700 gelirsek yüze 10'a yakın bi artış var esas artışı igpu(cpunun içindeki gpu) tarafında yaptı intel.
    Esas işlemciler 14-16 nm finfetle üretilecekler olacak-ekran kartlarıda tabi 2. nesil hbmler vs),seneye beklerseniz daha uzun ömürlü olacak bi sistem toplayabilirsiniz,beklemem vestel vergiside gelmek üzere derseniz r9 nanolu i5 işlemcili bir kasa toplayabilirsiniz,yada 980li.
    r9 nano çıkışı ne zamana tekabül ediyor? bu aylar içinde alacağım
  • r9 390 4gb modeli yok bildiğim kadarıyla. Hepsi 8gb
  • Sistem tavsiyesi isteyenler görsün.
  • Sapphire 390X 1700 lira civarındayken MSİ Gaming 390X 1850, Asus 390X ise 1950 lira. Burda hangisini geçtiğimizin bir önemi var mı?
  • Kitmaker kullanıcısına yanıt
    Hepside iyi markalar ama Saphirre direk değişim yapıyor arza durumunda diye biliyorum,msi da asusa göre daha iyi servis konusunda diye biliyorum.
    Ben olsam Msi olmadı Saphirre alırım.
  • z97 anakartlarda msi yerine gigabyte tercih etmek daha doğru olur faz yapısından dolayı.

Xigmatek gaia 2 90 lira hepsiburadada.

Hyperx ssdler pek ucuz değil.Bazı yerlerde 850 evodan bile pahalı.Ben onun yerine 850 evo öneririm.

Ekran kartı olarak da 970 3,5 gb olsa bile 290dan daha iyiydi ayrıca.970in sorunları biraz fazla büyütülüyor.Yine de 970 veya r9 390 şeklinde yazman daha iyi olurdu.Ayrıca 4690k yerine 4590 yazmışsın, o zaman da anakarttan kısılıp h97lere yönelmenin mantıklı olduğunu da yazmalısın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.