bende de toshiba laptop var A75-S213. 1 gb ram P4 3.33 100 gb 5400 rpm hdd 256 mb ATI ekran karti. cihazin fan sesi genel olarak cok fazla oluyor. Hatta gucu maksimum'a getirdigimde cogu zaman bir sure sonra (yaklasik yarim saat) fani temizlememde fayda etmiyor tavsiyesi olan var mi?
alette iki tane fan iki adet de islemci ve ekran kartini sogutmak icin metal plakalar bulunuyor. Cihazi gecen sene amerikadan aldim ve bu kadar ses yapmiyordu acikcasi... Ozelliklerini asagida veriyorum.:
Hyper-threaded 3.33 GHz Mobile Pentium 4 processor with 533 MHz front-side bus and 1 MB L2 cache 100 GB hard drive, 1 GB RAM (1.5 GB maximum), dual-layer, multi-format DVD/CD burner Three USB 2.0, one Firewire, one VGA, one S-Video, one PCMCIA, one parallel, headphone, microphone Built-in Atheros 802.11b/g wireless-LAN that supports Atheros SuperG technology, 10/100 BASE-T Ethernet and 56K V.92 modem Windows XP Home edition Processor, Memory, and Motherboard
Hardware Platform: PC Processor: 3.33 GHz Intel Pentium 4 System Bus Speed: 533 Number of Processors: 1 RAM: 1000 MB RAM Type: PC 2700 DDR Memory Hard Drive
Size: 100 GB Manufacturer: Portable Type: EIDE Graphics and Display
selam bunlardan haberim var ama sessizlik saglamak yerine ekstra sogutma sagliyorlar malesef yani benim icin su anda bas agrisindan baska birsey degil sagol ama yardimin icin... diger orjinal bir yontemden bahsedeyim cihazin altina 4 tane blok koyuyorum bu sayede alti bos oluyor :) 5-6 derecelik isi dususu ortaya cikiyor bu sayede
aynı sorun bende de oluyor.kesin çözüm getiren warsa pm atarsa sevinirim.ayrıca fan alt tarafta bende ve bacağıma koyunca alet soğumuyorr.bacağım yanıyor.ne biçim iş ya bu.
kendi deneyimlerimden yardimci olayim hos sorun hala cozulmus degil ama 1)cpu vd hdd performansini dusurererek kullanmayi dene 2)fani her ay bir kompresor yardimi ile temizle (cikan toza hayret edebilirsin) 3)fanin alti her zaman bos olsun.
Sanirim daha fazla bir cozumu olan da yok ha bu arada bi forumda buz torbasi ile kullananan varmis benim bilgisayari
Fanın giriş ve çıkşlarını kapatmayın. kapatırsanız soğutma için daha falza çalışarak soğutmaya çalışacak. ayrıca hava cihazdan uzaklaştırılamadığı için sıcak hava yine içeri alınacak ve bu kısır döngüye dönecek.
temizletmek için ankarada isen www.atkbilisim.com da temizletebilirsin. Ama gitmeden ara cihazla ilgili bilgi ver garantili cihazsa gatantiden çıkabilir. sor öğren.
Ama sürekli kullanımda en iyisi bir altlıkla birlikte kullanmak. burada bulabilirsin. Sadece ayak olarak çok ucuz bir ürün vardı. 10 liraydı sanırım. yüksekliği ayarlanabilen birşey neredeyse cihazı dikey konuma bile getirebiliyor. Film vs. izleken iyi olabilir.
Arkadaşlar ben çağreyi soğutucu alarak çözdüm. İyi performans veriyor.Markası Coolermaster 3 fanlı alüminyum tabanlı, cihaz çalışmazken bile buz gibi.İsteyen PM atsın piyasa fiyatının altında satıyorum 75 Ytl. O kadar güzel bi aletki istersen fanları bile değiştirebiliyorsun, profesyonel bir şey.
Diz üstüne fanları kapaaycak şekilde koymak işkencedir, kaçının.
Laptopları sabit konumlarında laptop soğutucu üzerinde kullanmak uzayan çalışma saatlerinde daha fazla performans olarak döner. Eğer soğtucunun fanları sessiz ise laptop fanı da yüklü çalışmak zorunda kalmayacaktır.
Laptopunuzu düzenli olarak temizlemenizde fayda var. Ayrıca mümkünse fanı değiştirmekte bir artıdır çünkü bildiğiniz üzere tozlanan fan daha fazla ses çıkarır.
Performansa ihtiyaç duymadığınızda, örneğin dl için açık bıraktığınızda daha az sistem kaynağı yemesi dolayısı ile daha az ısınması = düşük devir dönen fan için "notebook hardware control" programını kullanın. http://www.pbus-167.com Bu programı kesinlikle edinin ve karıştırın. 2 ghz işlemcinizi 200 mhz de bile çalıştırabilirsiniz. Artı olarak, alt ve üst sınırı belirleyeceğiniz opsiyonlar mevcut. 200 mhz de çalışsın ama yük binerse 1000 mhz e kadar çıksın gibi.
HEM USB HEM DE ADAPTÖRDEN GÜÇ KAYNAKLI...10 CM FAN - TAMAMEN ALÜMİNYUM...12 KADEMELİ İVME... ÇOK FAYDALI BİR DE BENİM GİBİ İŞLEMCİYİ ÖRTEN KAPAĞA SİMETRİK BİR ŞEKİLDE DELİKLER AÇARSANIZ TAMAMEN İŞELEMCİYE ÜFÜRÜR...MALİYET 25 YTL.. İŞLEMCİ YÜZDE YÜZ ÇALIŞTIĞINDA BİLE KENDİ FANI NADİR ÇALIŞIYOR... SORUSU OLAN VARSA YARDIMCI OLABİLİRİM...
delik acmak cok sacma delik acicagina kapagini cikart delik acmak akil isi degil ileride cihazi saticagin zaman delinmis cihaza kim para verir biraz mantikli is yapin derim