Şimdi Ara

Askerlik Hakkında Birkaç Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar. Ben şuan üniversite okumakta olan bir gencim. Fakat benim sorunum fazla takıntılı, evhamlı ve detaycı birisi olmam. Uzun zamandır forumlarda kafama takılan şeyleri araştırdım ve açıkçası söylenen şeyler beni askerlikten dahada çok soğuttu.

    Aslında beni endişelendiren askerliğin fiziki zorluklarından çok psikolojik zorlukları. Fiziksel olarak güçlü birisiyim. Boyum ve kilom orantılı. Spor yapıyorum ve atletik, kaslı bir yapım var. Askerdeki spor, antreman gibi şeylerde zorlanacağımı düşünmüyorum. Okuduğum bölüm Kamu Yönetimi olduğu için yedek subay olarak seçileceğimi pek sanmıyorum. O yüzden sorularım 'kısa dönem olursam'a dayalı olacak. Neyse, lafı uzatmadan sorularıma geçmek istiyorum. Düzgün ve samimi bir şekilde cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler.

    1-) Askerde devrecilik/sıracılık olduğu söyleniyor. Bu kısa dönemler içinde geçerli mi? Devrecilik/sıracılık sadece alt devrenin üst devrenin işlerini yapmasını mı kapsıyor?
    2-) Uzun dönemler kısa dönemleri sevmez deniyor. Bu ne kadar doğru? Ve doğruysa bu sevmemezlik ciddi boyutlara varabiliyor mu? (Fiziksel şiddet, hakaret vs.)
    3-) Askerlikte Kısa dönem olarak arkadaş edinmekte zorlanırmıyım?
    4-) Kısa Dönem Er'lerin onbaşı ve çavuş rütbelerine verildiğini okudum. Bu rütbelendirme kesin midir yoksa her birliğe göre değişir mi? Her kısa döneme mi rütbe veriyorlar yoksa sadece kişiler arasından sıyrılan, başarılı olanlara mı rütbe veriliyor?
    5-) Nöbetler tek mi tutuluyor yoksa yanınızda başka bir asker ile birliktemi nöbet tutuyorsunuz?
    6-) Askerde görevlendirmeler yapılırken kısa dönemlerin görevsiz kalması olasımıdır?







  • Akisina birak bitir gec hic anlatilipda anlasilacak bisey degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xsir123 X kullanıcısına yanıt
    1-) Yerine göre devrecilik ve sıracılık vardır , sıracılık biraz daha mantıklıdır, mıntıka temizliği , koğuş temizliği cart curt işleri en son gelen elemanlar yapar, sen kısa dönem olduğun için 1 ay falan yaparsın yada hiç yaptırmazlar , ondan sonra elini çekersin işleri , senden sonra gelenler yapar, aslında gayet yerinde bir uygulama , 1 ay sıkıntı çek , geri kalan 4 ay rahat rahat takılırsın...
    2-)Bu tamamen senin onlara davranışınla alakalı , ilk gittiğinde senle poşet diye alay etmeye çalışırlar, aldırma gül geç , biz bile kendimize naber poşet diye seslenirdik , baktılar kızmıyoruz , poşet demeyi kesip abi demeye başladılar , yani onlara iyi , anlayışlı davranırsan onlarda sana aynı şekilde davranıyor merak etme , onlarda insan , uzun dönem diye illa çakal , yada işe yaramaz , bunlar hep kavga yapar diye düşünme , içlerinde gerçekten çok efendi elemanlar çıkacaktır...
    3-)Büyük ihtimal tek başına olmayacaksın , senden başka kısa dönemlerde olacak , onlarla takılırsın , biz 8 kişiyidik , bazen muhabbet oluyordu , uzun dönem çocuklarla da oturup güzelce sohbet ediyorduk , asla önyargılı davranma kimseye...
    4-)Usta birliğine gittiğinde sınav yaparlar, geçersen onbaı , daha sonrada çavuş oluyorsun , bazıları sınav dahi olmadan onbaşı oluyor , gideceğin yere bağlı yani.
    5-)Bu da gideceğin yere göre değişiyor, biz 2 kişi olarak tutuyorduk , tek tutanlarda vardı...
    6-)kısa dönemleri yazıcı , kantin kurulunda görevli , taburda görevler falan veriyorlar , boş kalmazsın yani...




  • KNTLG kullanıcısına yanıt
    Hocam cevapladığınız için teşekkürler. Birkaç şey daha sormak istiyorum.

    7-) Askeriyede yemekler genelde güzel midir? Yoksa çok mu berbat? Eğer sevmediğiniz yada yiyemediğiniz yemekler çıktığında ne yapıyorsunuz?
    8-) Okuduğum yerlerde yedek çamaşırlar donlar coraplar götürün yazmışlar. Bu götürdüğümüz yedek çamaşırların hepsini kilitsiz dolabımızdamı tutmak zorundayız yoksa depodaki bavulumuzdan ihtiyaç oldukça gidip alıyormuyuz?
    9-) Evci iznine sadece o şehirde yaşıyorsam mı çıkabiliyorum? Yoksa başka şehirde yaşayan ailem gelip askerlik yaptığım şehirde otelde kalıp beni evci iznine o şekilde çıkartabilir mi?

    Teşekkürler
  • xsir123 X kullanıcısına yanıt
    7-)Gideceği yere göre değişir, bazı yerlerde yemekleri özel şirket yapıyor , bazı yerlerde asker kendisi yapıyor , Sevmediğin yemek çıkarsa gidersin kantine , artık tost , hamburger ne varsa bişeyler alın yersin..
    8-)İhtiyacın kadarını dolabına koyarsın , yedeklerin de sivil eşya deposundaki bavulunda durur , ihtiyacın oldukça alırsın oradan..
    9-)Annen , baban , evli abin veya ablan seni çıkarabilir, o şehirde yaşamalarına gerek yok , sadece seni evci çıkaracakları zaman bulunacağın yeri belirtmeleri yeterli...
  • KNTLG kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler. Son sorularım;

    10-) Kısa Dönemlerinde doğuya çıkması ihtimali olduğunu biliyorum. Fakat benim merak ettiğim bu ihtimal uzun dönemlerden daha mı az yoksa aynı mıdır? Ve kısa dönemler doğuda ne tür görevlere verilir? Eğitimleri kısa olduğu halde yinede tehlikeli görevlere verilirler mi? (tehlikeli bölgelerde nöbet, kolluk vs)
    11-) Evci iznine ne sıklıkta çıkabiliriz?
    12-) Banyo ve tuvalet olayı nasıl oluyor? İstediğin zamanda gidebiliyormusun yoksa sadece belli zamanlarda mı? Tuvaletlerde çok sıra oluyor mu?
    13-) Aşırı terleyen birisi olduğum için eğer yazın gidersem bu sorun başıma bela olur diye düşünüyorum. Sık sık su içmem lazım. Onun için son sorum da bununla alakalı. Su ihtiyacınızı nasıl gideriyorsunuz? Asker matarası mı veriyorlar? Komutanlar bu tür şeylerde anlayışlı mı?
  • xsir123 X kullanıcısına yanıt
    10-)Tamamen şans işi, doğuda çıkabilir , batıda , diğer askerler ne yaparsa sende aynısını yaparsın...
    11-) bizim orda ayda bir izin veriliyordu, ama her hafta çıkılan yerlerde varmış, gittiğin yere göre değişir.
    12-)nöbette değilsen ve o an bir görevin yoksa istediğin zaman gidersin tuvalete, acemi birliklerinde sıra çok olur ama ustada rahat edersin.
    13-)Doğudaki koşulları bilmiyorum matara falan varmıdır oralarda ama bizim orda pet şişe su alıp içiyorduk ,

    Ben burda ne yazsam boş aslında , çünkü gideceğin yere göre değişiklik gösterecek bu anlattıklarım, bide bu kadar detay düşünme akışına bırak geçip gidiyor,

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.