Şimdi Ara

GEOMETRİSİ SIFIR OLANLAR İÇERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
6
Favori
1.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet geometrisi sıfır olan arkadaşlar konu açıyorlar sürekli ne yapayım ne çözeyim diye ben bir örneğim aslında matematiğim iyi olmasına rağmen geometrim çok kötüydü sadece en başta verilen o kolay 1-2 soruyu çözebilirdim şu an takır takır çözüyorum diyebilirim.Bu süreçte sıfır olan birisinin kullanacağı kitapları toplayayım dedim,yalnız geometride belli seviyeye gelmek gerçekten uzun bir süreçtir.

    -Nejdet kirpi,tekin hoca videolarını izleyin alabilecek durumdaysanız.Alamam diyorsanız internetten konu anlatımları izleyin ve birey a kitabını çözün,çözemediklerinizi mutlaka çözdürün.Kitabı sonuna kadar çözün.(Güvender kolay geometri çözülebilir birey a yerine.)

    -Mesela üçgen alan çözeceksiniz çözmeden bir kağıda bütün formülleri yazın ve yanınızda dursun aralıklarla bunu tekrar edin.

    -Daha sonra güvenderin geometrisini çözün,bu aşama zor olabilir nedeni şu gerçekten zorlanacağınız yerler olucak geometrisi sıfır olan biri bazen kalem oynatamaz.Elinizden geldiğince çözün yukarıda yazdığım gibi formüller yanınızda olsun.Yapamadıklarınızı çözdürün.Sindire,sindire çözün bu kitapları.

    -Bunların her sorusunu tek tek anlayın,anlamadan geçmeyin sakın bu arada unutmadan çözemediklerinizi çözdürmeden geçerseniz bir anlamı kalmaz bu kadar çalışmanın.Artık belirli bir seviyeye geldiniz.Bu saatten sonra düzenli olarak geometri çözün ve gelişimi yavaş yavaş izleyin.Şu çok önemli arkadaşlar geometriyi sevmiyorum,nefret ediyorum tarzı bir yaklaşımla bu derste başarılı olamazsınız ki ben öyleydim ama şu an keyifsiz falan gelmiyor yani.

    -Artık zor kitaplar ile kafanızı yorabilecek seviyeye gelinmiştir.Fem ygs-lys geometri sb kitabını alıp çözüp,çözemediklerinizin çözümlerini izleyebilirsiniz.Şunu unutmayın yalnız geometri bir gün oturup 200 soru çözeyim bitsin tarzı bir ders değildir.Her gün çözmelisiniz 50 soru çözün en fazla 70-80dk zamanınızı alır,hızlandıkça bu süre düşer zaten.Bu kitabı çözdükten sonra ygs denemelerinde geometriyi fullemeye yaklaştığınızı hatta bazı zamanlar fullediğinizi göreceksiniz.

    -Ygs geometri için kilit konu katı cisimlerdir.Genelde buradan soru kaçırılır.Ygsde 8 soruda 4 soru kolaydır.2 katı cisim çıkıyor genelde,en az 1.Özellikle 6+ için katı cisimler bilginizin iyi olmasını tavsiye ederim.

    Not:Sorularınızı buradan yazarsanız iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intexo -- 3 Ağustos 2015; 10:47:12 >







  • Guvender kolay geometri aldim. Gunde 1 konu ilerleyerek gidiyorum. Kolay geometri iyi midir? Birde bu kitap bitince ne onerirsin ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OksiToksi O kullanıcısına yanıt
    Başlangıç için iyidir.O bitince çözemediklerinide öğren.Güvenderin normal geometri sbsini çözmelisin bence.
  • intexo kullanıcısına yanıt
    Normal derken ? Sadece ygs mi ? Yoksa ygs lys mi ? Ygs lys var elimde. Gecen senenin başında cozmeye kalktim baya zordu. Öyle bombos duruyor kitap. Bi de fem soru bankasi var ygs lys

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende karekök+ Esen+Yayın Denizi var. Sence önerdiğin kitaplarımı alayım yoksa elimdekileri çözmem işimi görür mü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: intexo

    Başlangıç için iyidir.O bitince çözemediklerinide öğren.Güvenderin normal geometri sbsini çözmelisin bence.

    Bu güvender dediğin bayagı bir kalın olna mavi kitap mı ??
  • spiansoc kullanıcısına yanıt
    Yayın denizi hakkında bilgim yok ama karekök ve esen geometri olarak sağlam kitaplardır.
  • Hocam benim geometriden temelim az çok var kendi çapımda bir şeyler yapabiliyorum. Karekök mps-1 2 tavsiye eder misin?
  • Yapamayanlar için öneri : sınavda verilen silginin kağıdı koparılır onlar üçgen v.s ölçme soruları ölçülür bulunur 3-4-5 civarı net
  • baran021 B kullanıcısına yanıt
    Tam olarak bilgim yok o kitaplar hakkında ama temelin varsa güvender çözebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.