Şimdi Ara

(ÇÖZÜLDÜ)Pc başlangıcında American Megatrends Yazısı çıkmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
10.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba.Pc başlangıçta American Megatrends yazısı çıkarak başlıyordu.Ben de bios ayarları ile oynamıştım bir zamanlar.O günden beri bu American Megatrends yazısı çıkmıyor onun yerine büyük bir CASPER yazısı çıkıyor ve hiçbir bilgi yazmıyor biosa vb. nasıl gireceğim hiç yazmıyor.Aynı zamanda BİOS menüsüne hangi tuşa bassam giremiyorum.Yalnızca cmos menüsü açılıyor.Bu durumu nasıl düzeltirim? Şimdiden teşekkürler.

Bilgisayar markası:Aidata

(ÇÖZÜLDÜ)Pc başlangıcında American Megatrends Yazısı çıkmıyor (ÇÖZÜLDÜ)Pc başlangıcında American Megatrends Yazısı çıkmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BKASSASSIN -- 3 Ağustos 2015; 16:58:44 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

PC Başlangıcında American Megatrends Yazısı Çıkmaması Hatası

PC'niz başlarken "American Megatrends" yazısının çıkmaması, BIOS ayarlarına erişimde sorun yaşandığını gösterir. BIOS (Basic Input/Output System), bilgisayarınızın donanımını başlatan ve işletim sistemini yükleyen hayati bir yazılım bileşenidir.

American Megatrends, çoğu anakartta varsayılan BIOS üreticisidir. BIOS ayarlarına erişmek için genellikle American Megatrends BIOS tuşu, yani Del veya F2 tuşuna basmanız gerekir.

BIOS ekranına erişmeyi başaramıyorsanız, aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

• Farklı bir BIOS tuşu deneyin: Anakartınıza bağlı olarak, BIOS tuşu Del, F2, F10 veya F12 gibi farklı bir tuş olabilir. Anakartınızın kullanım kılavuzunu kontrol ederek doğru BIOS tuşunu belirleyin.
    • Klavyeyi kontrol edin: BIOS tuşuna bastığınızda, klavyenin düzgün şekilde bağlandığından ve çalıştığından emin olun.
    • Sabırlı olun: Bazı durumlarda, BIOS ekranının yüklenmesi birkaç saniye sürebilir. Sabırlı olun ve tuşa basılı tutun.

BIOS ayarlarına erişmek için tüm bu adımları denedikten sonra hala bir hata alıyorsanız, donanım arızası olabilir. Bu durumda, bir teknisyenden profesyonel yardım almanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yeter be kardesim bizde konu aciyoruz en alta gidiyor up up yazacagina bbekle biraz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse ilgilenmiyor bilmiyom desinler en azından ona bile razıyım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BKASSASSIN -- 2 Ağustos 2015; 20:51:31 >
  • Tek tek gidelim yoksa senin bu kafa karışıklığın ile biz hiç bir şey yapamayız.

1-Kullandığın bilgisayar laptop,mu masaüstü,mü ?

2-Kullandığın bilgisayarın herhangi bir sorunu yok,tek sorun bios,a girememe mi ?

3-Bios menüsüne girebilmek için F8-F9-F10-F11-F12 tuşlarını denedin mi ?

• Bilgisayar masaüstü AIDATA.Her dediğini yaptım yalnızca DEL tuşu ile american megatrends gözüküyor sonra CMOS menüsüne gidiyor.Benim istediğim hem BIOS menüsüne girebilmek hem de başlangıçta American Megatrends şeklinde başlamasını sağlamak.(Şuanda CASPER logosu çıkıyor sadece) Sorun yok ama bios a girmem gerektiğinde işime yarayacak o yüzden bunun çözüme kavuşmasını istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BKASSASSIN -- 2 Ağustos 2015; 23:21:41 >
  • Esc tuşuna basarakta biosa girebilirsin. Bazı modellerde vardı. Biosa girebilirsen eğer varsayılan ayarlara sıfırlamayı dene. Sorun çözülebilir.
  • Denedim kardeşim olmuyor.Del tuşu ile Cmos menüsüne girip default yaptım düzelmedi.Bios Setup Utilty e bir girsem düzeltçem ama girmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BKASSASSIN -- 3 Ağustos 2015; 0:01:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biousu pili cikartarak sifirlayin.

• Onu da yapmıştım hem de 3 kez :((((
  • Yok mu başka çözüm

• Sakin,

Sistem bozulmamış bir kere nedir bu feryadın.

AMI BIOSların BIOS girişi, F1, F2 ya da DEL tuşudur, bilgisayar açılır açılmaz, ardı ardına bu tuşlara bas illa ki girecektir.

CMOS dediğin şey ekran zaten BIOS'un kaydedilği ram bellek konumundaki merkezdir, veriler orada tutulur. Mavi ekran geldiğinde ingilizcen az varsa Startup splash with logo vb. bir yazı yazar menülere gir ya da anlayan birini 1 dakikada çözer olayını sonra f10 de kaydet save de çık. O kadar
  • Tamam düzelttim kardeşim.Saol.Cmos menüsünde Boot diye bir menü vardı ordan logo yerine başka seçenek vardı onu seçince düzeldi.Kusura bakmayın :) gereksiz yere rahatsız ettim.KONU KİLİT EDİLEBİLİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BKASSASSIN -- 3 Ağustos 2015; 16:57:01 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.