Şimdi Ara

600-700 Lira Civarı Tablet Önerisi Bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, 600-700 lira civarı kasası sağlam ekran kalitesi iyi olarak nitelenebilecek, 8-10 inc boyutlarında tablet arıyorum fakat karar kılamadım. Daha önce nexus 10 satın almıştım ve çok başarılı bulmuştum fakat şuanda sıfır nexus 10 mağazalarda bulunmuyor. Nexus 10 ile benzer performans verebilecek, istanbulda mağazalardan temin edilebilecek tablet önerisi olan varsa, paylaşırsa çok sevinirim.



  • Yaklasık 1 haftadır tablet arastırıyorum. Bır cok ınceleme vıdeosu ızledım. Sonunda Samsung Galaxy TabS SM-T700 almaya karar verdım. Fıyatı 700 - 800tl arasında degısıyor.
    8.4 ınch 2560 x 1600 Piksel ekran - Ekranı ınanılmaz ıyı.
    3gb ram (3 veya 4 gb ramlı tabletler pıyasada az sayıda var)
    Pıl omru ortalama 10 - 11 saat. Ekran parlaklıgını kısarsan bu sure uzayabılır.
    16gb depolama - 128gb card destegı.
    1,9 GHz+1,3 GHz Dört çekirdek ıslemcı.
    Butcenın 100 tl ustune cıkıp kesınlıkle bunu al.

    Inceleme vıdeolarına bakmak ıcın youtube ''Samsung Galaxy TabS ınceleme'' yaz. Incelemeyı ızlerken kafan karısmasın. TabS SM-T700 - TabS SM-T800 butun donanımı aynı. Sadece 800 modelının ekranı 10.4 ınc. Ayrıca TabS SM-T700 pılı dogal olarak daha az olmasına ragmen kucuk ekran avantajı 1 saat pılı daha uzun gıdıyormus..

    dıpnot: Almaya karar verırsen aklında bulunsun 750tlyede satan fırma var. 1000tl uzerı de satan var. Ben guvenılır bır yerden 750tl buldum. Oradan sıparıs verecegım. Ozelden msj atarsan lınkı atarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ploff -- 1 Ağustos 2015; 22:34:58 >




  • Ganio kullanıcısına yanıt
    Başka bir konuda arkadaşa yazdım. Sana da direkt kopyalayayım, nasıl olsa fikir aynı ;) Geçen yıla nazaran bu yıl tablet modelleri/özellikleri açısından biraz kısır geçti.

    Zamanında çok araştırma yaptığım için öneride bulunabilirim, kendime aldığım samsung tab pro 8.4 benim için en idealdi.
    Şu linkte teknosada,seri sonu açılmamış kutu olarak 699 liradan satışta.

    Şimdi nedenlerime geleyim:
    -Öncelikle 8.4 olmasını özellikle istedim,çünkü ben de okula rahatça götürebileceğim bir boyut istedim.10 inç taşıması ve tek elle kullanımı bakımından çok büyük kaçıyordu.

    -10 inç olanda exynos işlemci ve mali gpu var. Ama 8.4 olanı, geçen yılların amiral gemisi diye tabir edilen telefonlarında bulunan Snapdragon 800 ve Adreno 330 gpu ile geliyor.Bu exynosa göre dahi iyi işlemci ve grafik performansı demek. Üstelik snapdragona yazılan custom romlar daha fazla ve bu da ileride kendi beğendiğin romu kurabilmen demek (güncelleme gelmediğini varsayarsak).

    -Ekranı 2560x1600 piksel, 369 ppi ile oldukça keskin ekranı var.

    -Kamerası tabletler içerisinde en iyi olandı aldığım zaman,şimdi rakip çıktı mı bilmiyorum. 8mp ve led flashlı. Ön kamerası ise 2 mp.
    Kamera ne işime yarayacak tablette demiyorum ,.çünkü notları dosyaları taramam gerektiğinde hemen tabletle çekiğ pdf yapıyorum yeri gelince.

    -Arttırılabilir hafızası mevcut,ve de üstüne sadece bi otg kablo aracılığı ile flash belleğini takabiliyorsun. Bu da okulda falan çıktı almam gerektiğinde çok işime yarıyordu.

    -Şarjı oyun oynamazsam ve ev içerisinde düşük parlaklıkta 8 saat gidiyor.(youtube/chrome)

    -Microsoft mobile sculpt bluetooth klavye aldım 69 liraya, onunla bilgisayar gibi kullanıyorum.Otg kablosu ile kablolu mouse'umu da bağlıyorum.

    -Kendi ofis programı var (hancom) ama onun yanında Microsoft pp ve word de indirebilirsin. Gayet hoş ve kaliteliler. Ama tabi bir bilgisayar gibi en ince ayrıntısına giremiyorsun(en azından ücretsiz versiyonuyla). Detay konusunda Hancom ofis çok başarılı,kopya yapıştır vesaire aynen bilgisayardaki microsoft word gibi.Çok kolay.Ama bazen seçtiğin yazı tipi, dosyayı bilgisayarda açınca microsoft'ta sadece times new roman olarak gözüküyor.

    -En önemli özelliklerinden biri ise , çok pencere özelliği. Yani bir kenarda youtube'u izlerken diğer taraftan chrome'da gezinebilirsin.Gayet stabil ve çok hızlı çalışıyor.Kasma vesaire yok. Tabi her programı desteklemiyor ama en önemlilerin çoğu destekleniyor.
    Mesela chrome'da arama yaparken,yan tarafta hancom ofis word'e kopyala yapıştır yapabilirsin.Ama microsoftun ofis uygulaması çoklu pencereyi desteklemiyor.

    Aldığım günden beri bilgisayarım %5,tableti %95 kullanmışımdır. Bilgisayara karışık ödevler vesaire yaparken ihityacım oluyor,tabi büyük ekran.

    Şimdi neden TAB S değil de TAB Pro dersen ;
    Tab S'in fiyatı öncelikle daha pahalı.Fakat kullandığı işlemci exynos. Bu da performansını Tab Pro 8.4ten daha az hale getiriyor.Üstüne Tab pro'daki gpu, tab s'dekinden daha performanslı.
    Tab S'in ekranı amoled fakat Tab Pro'nun ekranı tab S'e göre bariz daha keskin.Tab S flu duruyor tab pronun yanında.

    Neden Ipad değil de Tab Pro dersen;
    İlk olarak, Apple her zaman androidli rakiplerine göre biraz daha pahalı olur.Bu etken. Üstüne en bariz eksikliklere gelirsek , Otg özelliği olmaması, hafızasının arttırılamaması ve çoklu pencere özelliğinin olmaması.

    Güncellemelere gelirsek, güncelleme delisi değilim.Hala aldıģım günki hızında.Zaten bazen güncellemeri sadece çıkarmak için çıkardıkları için yüklediklerine pişman olanlar oluyor. Neyse gerisi sana kalmış;)

    http://www.teknosa.com/urunler/125044248/samsung-sm-t320-galaxy-tab-pro-8-4-white-tablet?staydesktop=true



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müteferric -- 1 Ağustos 2015; 22:38:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teşekkür ediyorum, Üsküdar çevresinde mağazalarda bulursam alacağım artık ikisinden birini



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ganio -- 1 Ağustos 2015; 23:00:02 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ganio kullanıcısına yanıt
    İkisine de bak incele (tabi tab proyu bulabilirsen ) , ama alırken internetten al ki hem daha uygun fiyata bulabilesin hem de yarın birsey olduğunda begenmediginde daha kolay geri verebilesin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Müteferric

    İkisine de bak incele (tabi tab proyu bulabilirsen ) , ama alırken internetten al ki hem daha uygun fiyata bulabilesin hem de yarın birsey olduğunda begenmediginde daha kolay geri verebilesin


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.