Şimdi Ara

Gigabyte, GeForce GTX 970 Twin Turbo 4 GB ekran kartını duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Gigabyte, GeForce GTX 970 Twin Turbo 4 GB ekran kartını duyurdu


     

    AMD tarafında bu ay Radeon R9 Nano modelinin piyasaya sürülmesiyle yeni tanıtılan kartların tamamı satışa çıkmak üzere iken, Nvidia tarafında ise üretici ortakların farklı tasarımları piyasayı süslemeye devam ediyor. 




    Gigabyte tarafında lanse edilen GeForce GTX 970 Twin Turbo 4 GB bunlardan birisi. Yaklaşık bir yıl önce piyasaya sürülse de GeForce GTX 970 ekran kartı çeşitli konseptler ile pazarda rekabeti elden bırakmıyor. GeForce GTX 970 Twin Turbo 4 GB ise hız aşırtma ve oyuna odaklanıyor. 




    Kartta Gigabyte'nin Twin Turbo fan sistemi kullanılıyor. Vantilatör tarzındaki sistemde hava fanın her iki tarafından giriyor ve kartın içerisinde dolaştıktan sonra arka kısımdan dışarı çıkıyor. Gigabyte, referans soğutucuya göre Twin Turbo'nun yüzde 24 daha fazla hava akışı sağladığını ve yüzde 29 daha iyi soğutma performansı sunduğunu belirtiyor. 




    Kartta ayrıca Ultra Durable VGA teknolojisi yer alıyor. Katı kapasitörler, metal bobin ve geleneksel PCB tasarımlarından iki kat daha fazla bakır kullanan bu teknoloji ile GPU ve bellek ısısının düşmesi sağlanıyor, enerji verimliliği elde ediliyor, ayrıca hız aşırtma yetenekleri de artıyor. 




    Kart fabrika çıkışı hız aşırtılmış olarak geliyor ve iki farklı BIOS ayarı mevcut. Oyun Modu ayarında 1076MHz taban hızı 1216MHz'e kadar aşırtılabiliyor. OC Modu ayarında ise 1101MHz taban hızı 1241MHz'e kadar çıkıyor. Kartın 4GB GDDR5 belleği 7010MHz referans hızda çalışıyor.




    Gigabyte'nin vantilatör tarzındaki soğutucusunun SLI meraklılarına hitap edeceği düşünülüyor. İkili veya üçlü fan çözümlerinin havayı kasaya geri göndermesi nedeniyle SLI konfigürasyonları zaman zaman daha fazla taze havaya ihtiyaç duyabiliyor. Bu bakımdan vantilatör tarzındaki soğutucular çoklu grafik kartı çözümlerinde daha fazla işe yarıyor. GeForce GTX 970 Twin Turbo 4 GB için henüz bir fiyat bilgisi yok.  

     

     








  • Çok Şık olmuş maşa ALLAH.Nedense gözüm hep Nvidia'nın pascal mimarisinde..sene göreceğeiz Ömrümüz yetse...

  • Asusun referans soğutucu modeline benziyor o soğutucu yetersiz kalıyormuş çevremden duyduğum kadarıyla gigbayte den de ümidim yok
  • sogutmasının yetersiz kalacagını zannetmiyorum. referans sogutucudan farklı bu tasarım, dikkat ederseniz hem ustte hem altta blower tarzı fan var.

  • Bu ne tipsiz bir karttır? ITX kasa için güzel bir kart çıkardılar zaten.Bunu ne diye çıkardılar anlamadım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 1 Ağustos 2015; 20:21:14 >
  • Bu saatten sonra hic bir 970'e 1000tl'den fazla para verilmez..

  • 3.5 GB değilde 4 GB mı olmuş şimdi bu kart

  • WB kullanıcısına yanıt
    ben 1.100 tl vericem o verilir mi peki
  • G1 den başka seri yapmasınlar bence bu ne biçim çirkin bir karttır böle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben anlamıyorum bu kartı niye yapmışlar? Zaten daha hızlı ve etkili soğutması olan gigabyte 970 var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolwes

    G1 den başka seri yapmasınlar bence bu ne biçim çirkin bir karttır böle

    G1 kullanıcısıyım karttan kesinlikle memnun değilim. %55 (1900-1950 RPM)'den sonra ses yapıyor ve %60-63'ten (2000-2050 RPM ve üstü -yani 2000'li rpmler-) itibaren çekilmez bir hâl alıyor. 3 ay oldu sistemi alalı kartla ilgili tek sıkıntım bu, istediğim gibi keyfini çıkaramıyorum gerçekten abartmıyorum çekilecek çile değil bu kartın sesi. GTA 5'te mesela fan devrini %55 yapıyorum fps'yi 50ye sabitliyorum öyle oynuyorum. Böylece gpu kullanımını düşürüp kartın daha az ısınmasını sağlayarak "fan hızına" ihtiyaç duymamasına sağıyorum yani daha az RPM'de çalışabilecek duruma getiriyorum. Ve her oyunda buna benzer şeyler yapıyorum. Sesin sınırı %55, onda bile geliyor azıcık eğer odada sessizlik olursa. Bu kart için %55 fan hızı yetersiz onu da belirteyim GPU kullanımını azaltmazsanız kart aşırı ısınıyor. Bu kartı serbest bıraksam tam yük altında %55 fan hızındayken sıcaklık 90'lara ulaşır adım gibi eminim Furmark'ta %100 target ile 80'e hemen çakılıyordu. Kısaca bana fan hızını düşür demeyin bu kart zaten ihtiyacına göre fan eğrisine sahip ama işte sesli çalışıyor. Yani mesela örnek veriyorum bu kart otomatik fan eğrisindeyken 65 derece %64-65 fan hızına sahipken ben fan hızını %55 yaptığım zaman bu 70-71 derece olabiliyor. Aynı şekilde yine default halde sıcaklık 73 derecedeyken fan hızı da %72 oluyorsa ben fan hızını %55 yaptığımda sıcaklık 80'i rahat geçebiliyor.(Targeti arttırıp bakmadım 90'a ulaşabilir de)

    8cm'lik fanlardan dolayı yapıyor bence başka izahı yok. Küçük fanlar daha hızlı dönmesi gerektiği için daha çok ses çıkarıyor bence.


    3 ay geçti ama Inventus'a söyleyip bir distirbütöre sormalarını rica edeceğim karta bir baksınlar olabiliyorsa değişim vs yapılsın diye rica edeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rollerbob -- 2 Ağustos 2015; 5:03:13 >




  • Bence herşeye ragmen gene bundan iyidir ☺ baksana resmen 1 milyoncudaki leğen plastiginden yapmışlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolwes

    Bence herşeye ragmen gene bundan iyidir ☺ baksana resmen 1 milyoncudaki leğen plastiginden yapmışlar.

    Zaten bunu görünce halime gene de olsa şükrettim. Bu resmen pc'den anlamayanlara kakalanmak üzere hazırlanmış bence. (SLI'cılara bir şey demiyorum "tek" olarak alanlara lafım)
  • Rollerbob kullanıcısına yanıt
    Bende G1 kullanıyorum fanlar % 60 iken sessiz çalışıyor, anca % 70'den itibaren sesi hissediyorsunuz o da rahatsız edici seviyede değil, sesin belirgin olması için % 80 ve yukarısı olması lazım, kasanın yan kapağı petek doku yani sesli çalışsa duyarım, sizin kartın fanlarında sorun olmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 2 Ağustos 2015; 12:54:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scutaro

    Bende G1 kullanıyorum fanlar % 60 iken sessiz çalışıyor, anca % 70'den itibaren sesi hissediyorsunuz o da rahatsız edici seviyede değil, sesin belirgin olması için % 80 ve yukarısı olması lazım, kasanın yan kapağı petek doku yani sesli çalışsa duyarım, sizin kartın fanlarında sorun olmasın.

    Gerçekten hiçbir fikrim yok defalarca kontrol ettim kart yerine sağlam oturuyor yani montajda bir sıkıntı yok, titreşim yaptığını da düşünmüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.