Şimdi Ara

Sony vites yükseltiyor: Xperia C5 Ultra ve Xperia M5 geliyor, işte detaylar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Sony akıllı telefon pazarında vites yükseltmeye hazırlanıyor. Bir yandan tamamiyle yeni bir amiral gemi model hazırlığında olan şirket, diğer taraftan orta segmente yönelik yeni modellerini kullanıcılarla buluşturmanın planlarını yapıyor. Xperia M4 Aqua ile ses getiren, Xperia C4 ile de segment başarısını pekiştiren Sony'nin yeni modelleri Xperia C5 Ultra ve M5 olacak. Şimdi isterseniz yeni telefonları yakından tanımaya başlayalım.

     

    Xperia C5 Ultra tasarımıyla fark yaratıyor. Kenarlardan neredeyse çerçevesiz görünen telefon, Japon üreticinin tasarım konusunda iddialı olduğu cihazlar arasında.Yerini aldığı C4 modelinde ekran ve çerçeve arasındaki mesafe 2.2mm iken C5 Ultra da bu değer 0.8mm'ye düşüyor, yani gerçekten agresif bir  geliştirme olduğunu söyleyebiliriz. Kenarlarda incelik telefonun üst kısmına da  bir miktar yansıtılabilseymiş çok daha güçlü bir görünüm elde edilebilirmiş. 6-inç boyutunda olduğu konuşulan telefon, kamera özellikleriyle de sınıfında rekabetçi olacak.

     

    Sony vites yükseltiyor: Xperia C5 Ultra ve Xperia M5 geliyor, işte detaylar 

     

    Sony'nin yeni telefonunda özellikle ön taraftaki büyük özçekim kamerası dikkatlerden kaçmıyor. Exmor R mobil sensörün kullanıldığı kameraya LED flaş eşlik ediyor. 13MP olduğu belirtilen ön kamera, geniş açılı lens ile desteklenmiş durumda. Hem iyi hem de düşük ışık koşullarında iddialı kamera performansı vaad eden Sony, özçekim tutkunlarını yakalayabilir. Arka kamerası da 13MP olan Xperia C5 Ultra'nın diğer özellikleri de hiç fena değil.

     

    Ekran çözünürlüğünün Full HD olmasını beklenen Xperia C5 Ultra, MediaTek'in 1.7GHz hızında çalışan 8 çekirdekli Helio X10 işlemcisinden güç alıyor. 2GB RAM ve 16GB depolama kapasitesiyle gelen telefona, 128GB'a kadar microSD hafıza kartı takılabiliyor. Ayrıca dileyen kullanıcılar için çift SIM kart desteği de unutulmamış. Xperia C4'ün 2600mAh olan pili C5 Ultra'da 2930mAh'e yükseltilmiş. STAMINA moduyla tek şarjda cihazın iki tam gün çalışabildiğini söylüyor Sony. Önü cam, arkası parlak plastik ve kenar çerçevesi metal olan cihazın ülkemize iddialı bir fiyatla gelmesi bekleniyor.

     

    Sadece Xperia C5 Ultra değil Sony'nin sürprizi. Eğer ortaya çıkan bilgiler doğruysa bir de Xperia M5 modeline tanık olacağız. Genel görünüm itibariyle akıllara Xperia Z3+ modelini getiren telefon, 5-inç boyutunda ve Full HD çözünürlüğünde ekrana sahip. 7.6mm ile ile amiral gemi model olan Xperia Z3+'dan 0.7mm daha kalın olan telefonun arkası M4 Aqua ve C5 Ultra gibi modellerden farklı olarak plastik değil Z3+ gibi camdan üretilmiş. 

     

    Sony vites yükseltiyor: Xperia C5 Ultra ve Xperia M5 geliyor, işte detaylar 

     

    Xperia M5 donanım seviyesinde de önemli özellilkler getiriyor. Diğer üst seviye Sony modellerinden farklı olarak 20.7MP yerine 21.5MP çözünürlüğünde, F/2.2 diyafram değerine ve 5x kayıpsız yakınlaştırma özelliğine sahip olan Xperia M5'in 13MP olan ön kamerası da oto-fokus yapabiliyor. Diğer özellikleri de hayli iddialı olan telefon, MediaTek'in 8 çekirdekli Helio X10 işlemcisini kullanıyor. 2.2GHz'e kadar çıkabilen işlemcinin 2GHz'lik versiyonunda istifade eden telefona 3GB RAM, 16GB depolama, microSD desteği ve 2600mAh pil eşlik ediyor.

     

    Rusya kaynaklı bazı siteler Xperia M5 modelinin 400 dolar, Xperia C5 Ultra'nın ise 350 dolar seviyesinden satılacağını söylüyor. Henüz resmi açıklama olmadığı için net bir şey konuşma zor ama bu fiyatlandırma itibariyle yeni modellerin işi çok kolay değil. 389 dolardan lanse edilen OnePlus 2 ve Motorola'nın yeni cihazları aynı fiyat bandında oldukça iddialı. Sony'nin Android 5.1.1 üzerinde en güncel arayüzü ile sunacağı telefonlar 3 Ağustos'ta tanıtılacak.  






    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Sony Xperia C5 Ultra ve Xperia M5
    Sony Xperia C5 Ultra ve Xperia M5
    Sony Xperia C5 Ultra ve Xperia M5
    Sony Xperia C5 Ultra ve Xperia M5
    Sony Xperia C5 Ultra ve Xperia M5
    Sony Xperia C5 Ultra ve Xperia M5
    Sony Xperia C5 Ultra ve Xperia M5
     



  • Yandan alıp üste koymuşlar gibi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • m5'i merak ettim doğrusu

  • M5 bomba gibi, IMX230 kullanıldıysa Z serisinde de yenileri kullanır

  • Vay be bunlar böyleyse Z5'leri merak ediyorum

  • Global üreticilerin amiral gemisi telefonlarında MediaTek yongalarını görmeye alışmamız gerekiyor sanırım artık :) Bir yandan MediaTek'in "ucuz telefon/tablet yongası" olduğu algısı da kırılıyor.

    Üst çerçevenin biraz daha ince tutulmasını yeğlerdim doğrusu; genel itibarıyla Xperia serisinden beklenebileceği üzere şık bir akıllı telefon, giyiminize, tarzınıza uydurabileceğiniz türden.

  • Harbiden çok iyi modeller!

  • orta segmentin çıtasını yükseltecek telefonlar bunlar.bize pahalı gelebilir ama yurtdisinda amiral gemilerin neredeyse yari fiyatına satilacaklar.ama genede z2 rakipsiz ülkemizde

  • fiyatlar hariç iyi olmuş z5 dede s810 kullanmassa oda iyi olacak.... ama bu fiyata one plus 2 var erdi abinin dediği gibi...

  • m5 1500-1600 c5 1300-1400 gibi fiyatlandırmayla girebilir.m4 aqua rusyaya 330 dolardan girmis.
    ikiside selfie telefonu olarak pazarlanacaktir tahminim.yeni z5 lerde on kameraların 13 olması beklenmiyor.bu telefonlar daha cok sosyal medya kullanımı icin tasarlanmıs.
    m5'in ozellikleri iyi baya ama cerceveler isi bozmus yoksa baya gideri olacakti.

  • C5 yanlar çerçevesiz anladım da.. M5'e bakar mısınız.. O nasıl bi tasarımdır 3 - 4 yıl önceki telefonmus gibi duruyo.. Sony su ekran gövde oranını sağlayamadı gitti.. 5 inc ekran, tuşlar ekranda derken çok kotü duruyo bana göre..



    Onun dışında teknik özelliklere lafım yok, zaten Sony'e sempatim var herturlu başarılı olsun isterim.. :)

  • C4 henüz daha yeni bir telefon sayılabilecekken aynı donanımla,sadece çerçeve oranını değiştirip yeni bir telefon piyasaya sürmek bana biraz anlamsız geldi.

    Şuan C4 kullanıyorum ve oldukça memnunum,ama büyük ekran telefon seven biri olarak bilseydim biraz daha bekler C5 alırdım.

    İki model arasında biraz zaman farkı koysalarmış keşke en azından.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizzi82 -- 1 Ağustos 2015; 12:51:00 >
  • sony yapıyor kardeşim

  • M5 in özellkleri benim z2yi geçiyor bu ne yav

  • Güzel olmuş cihazlar fiyatta iyi olursa alınabilir
  • şu menü tuşunu hala alta alamadı ekranda yer kaplıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kılıç-61


    quote:

    Orijinalden alıntı: kılıç-61

    Cok cirkin ama mutlu sony toplulugu yine cok begenmis ilginc

    Yorumumu cok begendiniz için hepinize tesekkur ediyorum

    Sırf eksi vermek için giriş yaptım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • c5 çok başarılı bir cihaz,büyük ekran full hd ve o incelikle çok konforlu bir cihaz olmuş.

    6 inç ekran ve 2 güne yakın pil ömrü vay vay...olay budur.

  • 5inç yap ekranı.Fullhd olsun.Üst ve alt çerçevede daha ince olsun.Yani ufak olabileceği kadar olsun.Fiyatta 1500tl olsun en fazla alalım.

  • C5 Ultra oldukça güzel görünüyor. Satışa çıktığında almayı düşünebilirim. Pahalılık olmasa da Z5ini bekleyip alsak keşke.
    Bir de ön kamerasını görünce aklıma T1000 geldi :)
    Sony vites yükseltiyor: Xperia C5 Ultra ve Xperia M5 geliyor, işte detaylar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazarRS -- 1 Ağustos 2015; 16:41:15 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.