Şimdi Ara

AVRUPA ÜLKESİYİZ NEDEN GELİŞEMİYORUZ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
4
Favori
3.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zihniyet der giderim. Açıklama yapmaya niyetim yok bazı arkadaşlar yüzünden. Sadece zihniyet.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Romen Diyojen

    ülkenin ruhu ölü. yaptığı işi severek yapan insan yok. kimse yaptığı işte başarılı olmak için uğraşmıyo. geçinmeye yetecek kadar çabalarım yeter. insanlar asabi ve tembel. güleryüzlülük yok. rüşvet ve yolsuzluk hat safhada.

    Abi naptın dünyanın lideri ülkesiydik










    gerçekler biraz sert geldi ama doğru

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye gelişmiş bir ülke değil gelişmeye çalışan bir ülke. Bizdeki bu kafa ve siyasiler olduğu sürece de gelişmeyecek. 3. Dünya ülkesinin hallicesiyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayır ortadoğu ülkesiyiz. gerek insanları, gerek coğrafi konumu olarak tam bir ortadoğu ülkesiyiz..
  • avrupa ulkesi degiliz konu kilit uye ban
  • Eğer yurtdışına gitmek yerine Türkiye 'de kariyerini sürdürseydi herhalde vasat bir üniversitenin vassat öğretim görevlilerinden biri olacaktı.

    Zeka ve deha, ırka ve deri rengine bakmaz, zihniyete ve yılmaz bir çabaya bakar.

    Türkiye'de olsa bu vatandaşın gelmesi gereken mevkiiye sırf yandaş diye lise mezunu getirildiği mevkiyle bir ilgisi olmayan biri gelirdi.

    Yapacak bir şey yok Türkiye 'nin zihniyeti bu kadar bozuk oldukça değerli beyinler kendini başka yerlerde gösterecek.

     AVRUPA ÜLKESİYİZ NEDEN GELİŞEMİYORUZ?




  • avrupa ülkesi jasdjkljasdldkjlak jsl kjsdj
  • Duble yollarımız var daha ne istiyorsunuz
  • Ülke her yıl %10 büyüyor.

    Yazıklar olsun
  • Bu ülke başka bir partinin başa gelmesiyle gelişecek bir ülke değil bir kere.Yarın başa CHP geçse bir şeyin değişeceğine inanıyor musun? Ciddi ciddi otur bir düşün bakalım.Aklı olan yurtdışına çıkar birdahada dönmez bu ülkeye o kadar diyeyim.
  • Ulkede mutlu insan yok denecek kadar az. Insanlarin birbirine saygisi kalmamis, ikiye bolunmus. Zihniyet hala eski kafa. Insanlar tembel. Egitim sistemi vasatin cok altinda. Hangimiz okula gercekten bir seyler ogrenmek icin gitti? Herkes kendi cikarlarini dusunuyor. Ortalik vizyonsuz adam ve dolandirici kayniyor. Herkesin derdi para olmus. Iste biz bunlardan dolayi gelisemiyoruz. Gelismekte olan bir ulke bile degiliz, 3. dunya ulkesiyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkenin cahilleri, okumayanları akpye vermeye devam ederse daha çok gerileriz.
  • KhaZiggs kullanıcısına yanıt
    bina yaparak gelişmiş ülke olunmaz,okuyarak çalışarak nitelikli bir nüfus olarak gelişmiş oluruz,o nefret ettiğiniz odtulüler bu ülkenin can damarı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nedenini herkes sen de dahil biliyor. benim tahminim hiç bir zaman gelişemeyeceğiz. en azından bizim ve çocuklarımızın çocuklarının nesline kadar.
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    O zaman zaten çoktan Mars'ta ,Venus'te koloniler kurulacak belki dünya kaynakları tükenme noktasına gelmiş olacaktır.

    Bizde tükenen dünya kaynakları ile artık birbirimizi yeriz Mad Max'te olduğu gibi..
  • turkeytv kullanıcısına yanıt
    Bir bok olmadığı halde 3-5 kuruş kazanıp kendini bir bok zanneden insanlarla dolu olduğu için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KhaZiggs kullanıcısına yanıt
    20. maddeye harcadığımız paraya bakılırsa Amerika hikaye nerdeyse Amerikanın yıllık askeri harcamasını helikoptere vermişiz 557 milyar dolar nedir yanlış bilgidir o düzenleyin.

    1-Nükleer santral olmalı ama çok çok dikkatli yapılmalı herhangibir zararı yok millet ne derse desin yeterince araştırdım Almanyadan Japonyaya Japonyadan Amerikaya tüm gelişmiş ülkelerde var doğru yapıldığı zaman diğer santrallerden daha temiz oluyor kaza yaşanma olasılığı %0 a yakın unutmayın Çernobil bizzat yapılan yasal olmayan deneyler ve eksik güvenlik yüzünden patladı durduk yere patlamadı resmen zorla patlatıldı habire bir çernobildir gidiyorsunuz. (Chpliyim ama Nükleer santrali desteklerim.)

    2-Yol yapmak devletin olmazsa olmazıdır gelişmişlikte yolları örnek göstermeyi pek bulmuyorum velakin halen birçok yol berbat durumdadır yapılan yollarda sürekli sorun çıkartmakta.

    3-YHT kesinlikle güzel birşey raylı ulaşıma tam destek heleki konforlu hale getirilmiş bir ulaşım Şehir içi ulaşımdada artık trenler ön plana gelmeli.

    4-Tüneller kesinlikle olması gerekiyor.

    5-Sea Hawk deniz helikopteri 1998 de anlaşması yapılmış 15 yıllık bir uçak daha son teslimi bu yıl yapılacak uçak neredeyse 30 yıllık bir uçak ayrıca Atak helikopteri hariç ki atağı bile kendimiz üretmiş sayılmayız olsun bunada olumsuz bakmamak lazım bir gelişmedir katkımız var lafım yok. Ama diğer askeri araçlar tamamen dışardan parası verilip alınmış araçlardır 20-30 yıllıkdırlar a400m hariç bunları biz üretmedikten sonra dışardan aldıktan sonra bizim gelişmemizle ilgisi yok bu olayın ne zaman kendimiz üretiriz o zaman gelişmeye örnek veririz ha gelişme sayılmaz derken diğer dünya ülkelerine göre diyorum yoksa bunlarda eskiye göre gelişme olarak görülebilir. İnanıyorum aslan gibi Türk mühendisler var dünya kalitesinde belkide üstünde projelere imza atacaklardım ondan kuşkum yok daha çok destek olması lazım.


    Gelelim meseleye(Ülkenin genel durumu direk akp hükümeti değil önceki hükümetlerinde suçudur bu durum.);

    Dünyanın en pahalı benzinini kullanıyorsun.

    Asgari ücret seviyesi açlık sınırının bile altında olan bir ülkede yaşıyorsun.

    Hukuk ve adaletin yeterli olmadığı suçsuzun suçlu bulunacağı insan haklarına değer verilmeyen bir adalet sistemin var.

    Gençlerin geleceğini belirleyen sınavlarda soru hatası soru çalınması haksız üstünlük gibi durumlarla karşılaşıyorsun ve bu hersene tekrarlanıyor hiçbirşey yapamıyorsun.

    Eğitim sistemin berbat hersene sistem değiştiriyorsun kendi yapdığı soruyu çözemeyen öğretmenlerden ders alıyorsun.

    Vergi dağılımında adaletsizsin çok yüksek vergi alıyorsun. 20 bin tllik arabaya 50-60 bin tl ödüyorsun.

    Sadece arabada değil birçok üründe diğer ülkelerin çok üstünde vergi alarak üst fiyatlardan satıyorsun. Hatta ek vergi getiriyorsun halkına.

    Sağlıkta yeterli hizmet alamıyorsun birçok devlet hastahanesinde ciddi testler için bile 6-7 ay sonrasına rezerve yapıyorlar itiraz edince özel hastahaneye git diye birde fırça yiyorsun. (İstisnai olan devlet hastahaneleri duydum iyi hizmet veren ama Ankara-İstanbul-Antalya-İzmir gibi yerlerde devlet hastahanelerine yakınlarımdan gidenler olduğundan durumu biliyorum.)

    İş güvenliği zayıf yeni yeni düzeltiliyor birçok işyerinde uygunsuz şekilde çalıştırılan insanlar var madencilerin aldığı para yok denecek kadar az maden güvenliği yok usulsüz işletmeler dolu hersene facialar yaşıyorsun ama 300 can gidince anca birşeyler değiştirmeyi akıl ediyorsun onuda yavaş yavaş yapıyorsun. Pardon beyler bu işin fıtratında vardı bu maddeyi saymayalım.

    Meclisinde milli değerlerine saygı göstermeyen insanları barındırıyorsun.

    Millet vekilini 2 yılda emekli ediyorsun emekli maaşına bin tl zam veriyorsun millete 40-50 tlyi anca veriyorsun.

    Doğuda ülkene sahip çıkamıyorsun ülkende ülke sınırları içinde yollar vatan hainleri tarafından kesiliyor devletin araçları yakılıyor insanlarımız öldürülüyor yıllardır birşey yapamıyorsun.

    Üretimde yeterli değilsin birçok tarım toprağını kullanmıyorsun çifçiler isyan ediyor üretilen gıdaların çoğunu yabancı ülkere satamıyorsun bile kalitesiz diye geri dönüyor onuda bizlere yediriyorsun.

    Üst seviyede Yolsuzluk ve rüşvet var ülkende parası olan hertürlü işini yapdırabiliyor hakeden emek verenler kendini gösteremiyor haksız kazanç çok yüksek.

    dahada gider gelişmekte olan ülkeyiz gelişmiş değiliz gelişmiş olduğumuz söylenemez genel olarak bakmamız gerek gelişmeye birkaç yer gelişmiş diye Türkiye gelişmiş diyemeyiz zamanla gelişeceğiz gelişmiş ülke olacağız şuan kendimizi avrupaya kıyaslayıp gelişmişiz demek saçmalıktan öteye geçmez ancak afrika ülkeleriyle kıyaslıyorsanız bilemem.


    Edit : Niye eksiliyorsunuz sığ kafalılar sizi madem eksiliyorsunuz yalansa yalan diyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 1 Ağustos 2015; 2:15:21 >




  • çok özentilik var kimse kimse güvenmiyor küçükük cocuklar bile bakkala girdimi bişey aldımı bakkaldan çıkmadan paylaşıyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarjinaL_Kedi -- 1 Ağustos 2015; 0:38:30 >
  • Herkes keşke bu kadar ayrıntılı düşünebilise. Etraftaki herkes ben de dahil gelecek kaygısı içinde yaşıyoruz. Bu maddeleri babama okutsam evlatlıktan reddeder herhalde. Yol tünel o kadar alınan vergiyle her hükumetin yapması gereken şey ama anlatamıyorsun. Neden önceki hükumetlerinde ülkeye hayrı yoktu. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık. Bana paranoyak diyebilirsiniz ama; Bence bize sunulan alternatif siyası seçimler bile birileri tarafından "denize düşen yılana sarılır" mantığıyla her tarafı kapalı labirent gibi. Ülke insanımızın düşünce yapısıda değişik olduğu için. Bu bence kısır döngü gibi devam edecek. Kaç km² lik dünyada gelip doğdumuz ülkeye bak.
  • islam ülkesi oldugumuzdan.. (bknz:islam ülkeleri)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.