Şimdi Ara

Uzaya gönderilen Voyager Altın Plak SoundCloud'da yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzaya gönderilen Voyager Altın Plak SoundCloud'da yayınlandı
     
     Başta Jüpiter ve Satürn olmak üzere Güneş Sistemi hakkında veri toplamak için 1977 yılında NASA tarafından uzaya gönderilen Voyager uzay araçları, bu görevlerinin yanı sıra oldukça ilginç ikinci bir göreve daha sahipti: Dünyanın seslerini uzaya taşımak. Dünya dışı akıllı yaşam formlarının veya gelecekteki insanların bulması niyetiyle dünyanın seslerini uzaya gönderme kararı alan NASA, bu amaç doğrultusunda Voyager Altın Plak'ı oluşturdu.
     
    Uzaylılara karşı bir selamlama niteliğinde olan Voyager Altın Plak, aralarında Türkçe'nin de bulunduğu birçok dilde mesajların yanı sıra rüzgar, gök gürültüsü, vahşi yaşam ve tren sesleri gibi Dünya'daki yaşamı anlatan sesleri barındırıyordu. Bu kayıtlar yıllar içerisinde internette dolaşmaya başlamış ve NASA tarafından kısım kısım paylaşılmış olsa da, Voyager Altın Plak yüksek kalite kayıtlar ve orijinal sıralamasıyla ilk kez geçtiğimiz günlerde NASA tarafından yayınlandı.
     
    Hala yolculuklarına devam etmekte olan Voyager uzay araçları tarafından uzayın derinliklerine taşınan Voyager Altın Plak'a SoundCloud servisi üzerinden ulaşmak mümkün. Plak'ta yer alan Türkçe mesajı aşağıda yer alan videodan dinleyebilirsiniz.







  • kötü niyetli bir uzaylı formu varsa birde yol gösteriyoruz; şimdi kafamıza kurşunu sıkmak gibi olmadı mı ?
    insanın iyisi ve kötüsü varken bunu neden yapıyorlar anlamış değilim varsayımsal olarak ?

  • Bence bir plak daha gonderilmeli.



    İcinde gicik sarkilar olan,pop,rap ivir zivir



    Bu sayede dunyalilardan korkabilirler ve gelmeyi dusunmezler belki

  • Sömürgeci bir uzaylı türü bu cihaz sayesinde bulup gezegenimize saldırırsa ne olacak?

  • Arkadaş madem sömürgeci uzaylıların varlığına inandınız, o kadar teknolojisi gelişmiş uzaylılar bizden plak gelmesini mi bekliyordu bu zamana kadar, saçma sapan yorum yapmayın, onlar çoktan tüm galaksideki her yıldızın ve yaşam potansiyeli olan olmayan her gezegeni zaten haritalarında çoktan belirlemiştir, bizden gelecek plakla gezegen işgali planları yapmayı bekliyorlarsa zaten pek de gelişmemişlerdir.

    Daha biz bile son 50 yıldaki teknolojik gelişmeler sayesinde, yani emekleme dönemindeki teknolojimizle, yerimizden kalkmadan, dünyadaki teleskoplarla bir çok yaşama uygun olması muhtemel gezegenler belirleyebiliyoruz, e bi zahmet, sömürgeci bir uzaylı ırkı varsa zaten buraya gelecek yüzlerce uzay gemisi sahibi olması lazım, o kadar teknolojisi ileride olanın zaten senin yerini bulmak için, senden gelecek plak'a, uzaya göndereceğin herhangi bir şeye ihtiyacı olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draconist -- 30 Temmuz 2015; 23:10:33 >
  • Plağın üzerindeki diyagramlardan sol alttaki dünyanın bulunduğu yerin haritası,
    14 pulsar kaynağı( 14 çizgi) ve merkezde biz. Galiba pulsar frekansları ikili sayı sisteminde verilmiş (çizgilerin üzerinde).
    dikeyler 1 yatay lar 0 olmalı.

    Harita iyi gibi, yani bir gün ziyarete ellerinde bu plakla gelirlerse
    "bu haritayı hangi gerizekalı hazırladı 100 yıldır geziyoruz" demezler sanıyorum :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: savarog

    Plağın üzerindeki diyagramlardan sol alttaki dünyanın bulunduğu yerin haritası,
    14 pulsar kaynağı( 14 çizgi) ve merkezde biz. Galiba pulsar frekansları ikili sayı sisteminde verilmiş (çizgilerin üzerinde).
    dikeyler 1 yatay lar 0 olmalı.

    Harita iyi gibi, yani bir gün ziyarete ellerinde bu plakla gelirlerse
    "bu haritayı hangi gerizekalı hazırladı 100 yıldır geziyoruz" demezler sanıyorum :)

    Şu haritayı bir türlü anlayamadım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • millet uzaya neler gönderiyor, bizimkiler anca soundcloudu yasaklasın giremiyelim

  • Türkçe bilen arkadaşlarımız nedir ya?

    ASKLDASNLKDJSPIODSJASDPJİOQWJODPFİQWJFİKASQWEQWEQWEQWEQWEQW:EW:QE:QW:QW:E:QW:E:DD::D:D

  • yorumlar çok iyi yaa. İyi ki varsınız arkadaşlar sabah sabah güldüm...
    hele iyisi var kötüsü var niye gönderiyorsunuz yorumu kopardı beni :D

  • ne uzaylisi ne somurgecileri ne dunyanin isgali, yok oyle bir sey rahat olun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi ülkemizde bir tanemi akıllı insan yok, uzayda gündüz gece ayrımı yok ki adamlara sabah şerifleriniz hayrolsun diyorsunuz? Anca Türkiye'den beklenirdi zaten böyle bir şey...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: VatandA.Ş.

    Abi ülkemizde bir tanemi akıllı insan yok, uzayda gündüz gece ayrımı yok ki adamlara sabah şerifleriniz hayrolsun diyorsunuz? Anca Türkiyeden beklenirdi zaten böyle bir şey...


    Mesajda bir sıkıntı yok zaten. Uzayda kimse yaşamıyor çünkü ne herhangi bir yaşam kaynağı var ne de yerleşim kurulabilecek bir arazi. Uzaydaki gezegenlerde yaşam olduğu düşünülüyor ve gezegenlerde de gece-gündüz ayrımı vardır. Gerçi sen daha iyi bilirsin paşam.

    Mesaj anlamsız o ayrı bir mesele. Esenlikler denebilirdi. Sonuçta olası bir durumda mesajın ne zaman ulaşacağı bilinmiyor.

  • Yorumlar beni bitirdi :D

  • Bizim mesaj ilk başta tuhaf gelmişti ama diğer mesajları görünce bizimki gayet aklı başında göründü.

    Mesela Çin dillerinden Amoy lehçesinde: "Uzaylı dostlar, nasılsınız, yemek yediniz mi? Zamanınız olursa bizi ziyarete gelin." denilmiş.

  • Sabahi serifleriniz hayrolsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adittorie

    quote:

    Orijinalden alıntı: VatandA.Ş.Abi ülkemizde bir tanemi akıllı insan yok, uzayda gündüz gece ayrımı yok ki adamlara sabah şerifleriniz hayrolsun diyorsunuz? Anca Türkiyeden beklenirdi zaten böyle bir şey...
    Mesajda bir sıkıntı yok zaten. Uzayda kimse yaşamıyor çünkü ne herhangi bir yaşam kaynağı var ne de yerleşim kurulabilecek bir arazi. Uzaydaki gezegenlerde yaşam olduğu düşünülüyor ve gezegenlerde de gece-gündüz ayrımı vardır. Gerçi sen daha iyi bilirsin paşam.Mesaj anlamsız o ayrı bir mesele. Esenlikler denebilirdi. Sonuçta olası bir durumda mesajın ne zaman ulaşacağı bilinmiyor.


    Başkalarının bilgisini eleştirmissiniz fakat kendi bilginize kesin gözüyle bakıyorsunuz. Nereden biliyorsunuz uzayda kimsenin yaşamadığını. Uzayda sadece gözetleyebildiğimiz kısmın bile ne kadar küçük olduğunu anlatmaya matematik hesabı yetmez. Buradaki yorumlar elbette biraz bilim kurgu yorumları fakat sizin yorumuznuz diğerlerinden çok daha kötü. Bilmediğiniz şeylere kesin gözüyle bakmayın.





  • uzayın bir yerlerinde yaşayan zeki varlıklarda ışık hızını çoktan geçmiş olmalı daha cep telefonunda antelini küçültemeyen bir teknolojiyi yıllarca yaşarken şimlerde 5 yaşındaki çocuğun elinde bilmem kaç çekirdekli akıllı telefon var :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.