Şimdi Ara

2 Kulaklık Arasında kaldım yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şuan için iki kulaklık modeli kafama yattı kullananlar varmı bılmıyorum ama


    http://www.sanalmarketim.com/sennheiser-momentum-inear-m2-ieg-mikrofonlu-kulakici-kulaklik-android/p_60092/


    http://www.electromiles.com/se215-cl-kulakici-kulaklik

    Bu iki kulaklık arasında kaldım.Fiyat acısından bütçem 400 tl yı geçmiyeceği için özellikle bu iki model üstünde durdum. Kullanım açısından iyi bass ,berrak ses ve az da olsa gürültüyü engellemesi önceliğim ama bu iki kulaklık arasında nasıl farklar var tam kestiremiyorum birisi bana yardımcı olursa çok memnun olurum.







  • o fiyatlarda büyük firmalardan çok şey beklememek gerekiyor. shure se215 geçenlerde elimden geçti. tamam ürün para tuzağı sayılmaz ama f/p ürünleriyle kıyaslanınca kötü eziliyor fiyatı yüzünden. bas ve tiz olarak kesinlikle ciddi bir fark yaratamıyor, hatta baslarda birçok modelin gerisinde... tizleri de idare etse de fevkaladenin fevkinde sayılmaz. sadece akustiğiyle zar zor ayakta durabiliyor. momentum'u ise fazla kullanan yoktur pek işe yarar bir tavsiye bulabileceğini sanmam.

    cx serisinin haline ve ie serisinin bazı modellerinin yorumlarına bakarsak sennheiser'dan da fazla birşey beklememen gerekiyor ama tahmin yürütmekle de olmuyor bu işler. momentum adını vermiş sennheiser, güveniyor demek ki. bence esas olarak alım mantığını sorgulamalısın. kafama yattı diyorsun mesela ama neye göre ? bu işler onun bunun yorumuyla yada markaya, fiyata, spesifikasyona bakmakla kesinlikle olmuyor. kendin denemen lazım. ya deneyecek bir imkanın olacak ya da ikinci el alıp satarak fazla zarar etmeden tecrübe edeceksin.

    yoksa böyle şundan bundan dolayı kafama yattı diyerek o kadar para saçmak nerden baksan mantıksız birşey (bence). tabii tercih senin. yani o fiyata ürünü aldın tamam ama sonra 15 dolara satılan koss plug-ruk30, moxpad x3-x6, brainwavz beta falan görünce ben naapmışım babo demeyesin... yine de son olarak o iki tercih arasından sennheiser'a bir şans vermenin daha doğru olduğunu düşündüğümü söyleyeyim. cx serisi felaket olmasına rağmen, shure'dan da gerçekten fiyatının elektriğini alamadım.

    yani kısacası IŞİD kelleye dayamışsa, ille de bunlardan alacaksak, son sözüm olarak momentum derim (sennheiser demedim kasten dikkat). gavurların deyimiyle, what can happen at worst yani...




  • vaziyetu kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabın için tşkler hocam aslında ben herhangi bir firmaya bağlı değilim gözüme bu ikisi çarptı ,açıkcası cokta derin bır araştırma yapmadım.Sen alıyor alsaydın hocam 400 tl yı geçmicek sekılde hangi ürünü tavsiye ederdin bana gerek bass olsun gerek tizz olsun gerekse akustik olsun tam anlamıyla doyurucu hangi kulaklığı önerirsin kulak içi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jackal_28

    400 tl yı geçmicek sekılde hangi ürünü tavsiye ederdin bana gerek bass olsun gerek tizz olsun gerekse akustik olsun tam anlamıyla doyurucu


    valla ben kulaklıkları yemiyorum hangisi doyurucu bilmem :D hem fiyat sınırı koyup hem tam anlamıyla herşeyde doyursun demek öncelikle firmaların pek hoşlanacağı birşey değil. yani adam koltuğunun altından ucubik şekilli birşey çıkarır, 400 tl mi ? al sana bunu 400.000 tl der... ben zaten o fiyatlara çıkmıyorum genelde, shure denk geldiği için elimden geçti.

    benim sana diyeceğim iki şey var, birini zaten dedim. yorumlarla olmaz. benim yaptığım se215 yorumundan bir tane daha ne türkiye'de ne dünya'da rastlayamazsın. herkes kendi kafasına göre anlıyor ve konuşuyor birşeyler. biri çıkacak westone diyecek biri çıkacak jvc diyecek herkes birşeyler diyecek. sonuçta sen napacaksın ? ooo piti piti karamela sepeti diyip alıcaksın birini. yok abi karar veremiyorum diyorsan işte çözümü söyledim tüm paranı sıfıra yatıracağına ikinci elleri alıp satmaya bak, yada karamela sepetine devam.

    ikinci diyeceğim de genelde kulaklık konusunda acemi arkadaşlar kulaklığı tak kullan birşey zannediyor. daha kötüsü bunu zanneden acemi olmayan kişiler de var, neyse... şimdi sen koss plug'ı tak ama equalizer ayarıyla 60-500hz arasını düşürme... ondan sonra bu ne yaa diye dolaşırsın. ben herhangi bir kulaklıkta tizler için 6 desibel kadar 8khz indirmezsem ne dinlersem dinleyeyim belediye çöplüğünde grup yorum konserine gitmiş gibi oluyorum. brainwavz r1, vsonic r02 silver ve shure se215 başta olmak üzere birçok kulaklıkta 2khz boost var ki tonlamayı berbat ediyor, hiç sorma...

    şimdi iki kulaklık koyayım önüne, birinde 1khz değeri düşük, birinde yüksek. bu iki kulaklığı karşılaştıran 1khz'si yüksek olan vokallerde çok iyi yaaa der. halbuki teknik olarak kulaklıkta vokaller için hiçbir özellik yok ne özel bir frekans ayrımı var ne büyük çıkıyor, bayağı bildiğin normal. şimdi equalizer ayarına aşina olmayan biri bu farkı anlayabiliyor mu, duyduğunu doğru yorumlayabiliyor mu, hayır. bir nevi equalizer'dan anlamayana her gün bayram diyelim...

    aslında bu kulaklık mevzularında en önemli şeyler bunlar. işin o kadar ayrıntısı var ki... baslarda 30-60-125-250hz değerlerinin birbirine dengesi hangi parçayı dinlediğine göre çok önemli ki, hangi kulaklığı kullandığına göre önemi daha da artıyor. sen bunları bilmeden 300 liraya almışsın 500 liraya almışsın gerçekten boş. şu piyasada 1 tane adam gördün mü ki bunlardan bahsetsin.

    kişinin merakı ve ilgisi olması lazım. benny benassi - spaceship dinlerken ciddi miktarda 60-125hz indirimi yapmadan nasıl derin bas alıcaksın ? eisenfunk - pong'u 2khz indirimi olmadan dinle aynı pişmişkelle gibi çıkıyor tonlamalar. therion - the invincible'da 125hz arttırımı yapmadan nakarat bölümündeki bas vuruşlar duyulmuyor. birçok rock-metal parçaların çoğunda 250hz düşürümü olmadan distorsiyon yapar, basları açamazsın, bazı kulaklıkları kullanamazsın.

    bunları niye sana anlatıyorum ? bas, tiz köküne vurayım diyorsun ya o yüzden anlatıyorum, bası tizi önce nasıl kullanıcan bunu bilmen lazım. sen o mu bu mu bırak da equalizer ayarını karıştırmaya başla şimdiden. herşey kulaklık değil... bu piyasa fena halde karışık. sakata gelmemek lazım... yüksek seste dinliyorsan amfin hazır mı hem ? amfisiz birçok kulaklık baslarda nasıl yerlerde sürünüyor fiyatı farketmeden, biliyor musun. bunlar da var hayatta...

    yani tabii sonuç olarak kulaklık önemsiz demiyorum ama kulaklık seçiminde bunlar önemli diyorum ve kendin denemeden ve kullanmayı bilmeden işin çok zor diyorum. şöyle diyeyim mesela rize'de bir mağaza açıldı ve 1.000 liralık bi sürü kulaklığı deneyebiliyoruz diyelim (fantastik bir insanım) ama müzikçalara ulaşamıyoruz yani equalizer'a dokunamıyoruz. o mağazadaki herkesi döverim. yetmez yoldan geçen alakasız insanları da döverim. hızımı alamam en son kendimi döver hastanelik olurum. böyle bir durum da var yani... görüşmek üzere, öptüm.




  • vaziyetu kullanıcısına yanıt
    Demek istediğini gayet anladım fakat benım bu ürünleri deneme şansım olmadığı için buraya yazma gereği duydum ben giresunda yaşıyorum teknosa D&R harici adam akıllı mağaza yok olmadığı gibi teknosa ve D&R ı bilirsin ürün yelpazesi yok ve sattıkları mallarında hepsi buraya gelmıyor sipariş üzerine gelıyor.Yani anlayacağın kullanıcı yorumuna dikkat etmek zorundayım ,ara ara İstanbul a gıdıyorum ama yakın zamanda yolum düşmez fiyat konusunda daha yüksek mıktarlar genelde ses kalitesinden cok markaya kaçtığı ıcın ıstemedım normalde 400tl nın üzerinede cıkabılırım ama kendımce böyle bır kota koydum ben genelde bass ağırlıklı müzikleri severım özellikleri David Guettanın hastasıyım kulak sağlımı düşündüğüm için almışken iyisini alayım hesabı yapıyorum.Deneme şansım olmadığı ıcınde kullanıcı yorumlarına bakmak ıcın bu konuyu actım bass özellikleri konusunda Sennheiser ı fazla met ediyorlar sız ne dusunuyorsunuz bundan sonra yorum atarkende bu yorumuma yönelik yazarsanız sevınırım :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jackal_28

    Deneme şansım olmadığı ıcınde kullanıcı yorumlarına bakmak ıcın bu konuyu actım bass özellikleri konusunda Sennheiser ı fazla met ediyorlar sız ne dusunuyorsunuz bundan sonra yorum atarkende bu yorumuma yönelik yazarsanız sevınırım :D


    tabii her yoruma yönelik yazı bizde şüphesiz ki mevcuttur. sadece senin için koltuğumun altından şu yorumu çıkardım: sennheiser cx 270 ve cx 300-II kullandım. vuruş gücü fena olmayan ürünleri var ancak sennheiser akustiksiz ürün üretiyor dolayısıyla kulağı doldurma oranı düşük. büyük vuruşlu dolgun bas hissini azaltıyor.

    sorun şu ki bu yorumun senin için manası yok zira üst modellerin cx serisine benzediğini hiç sanmıyorum. cx serisi bildiğimiz en basit akustik yapısına sahip ürünler içeriyor, çöp cihazlar yani. ben bu seviyeye aşina olduğum için ancak kendi kullandığım düşük segmentteki ürünleri kıyaslayabilirim ve bas uzmanı koss'tur. diğerleri en fazla yaklaşabiliyorlar. mesela en çok yaklaşan brainwavz S serisidir, enseyi kapmıştır.




  • vaziyetu kullanıcısına yanıt
    Koss ve braianwavz bıraz baktımda türkiye pazarına pek uğramıyor gibi yani üst kademe bır ürünü yok sanırım yada ben bulamadım. birde sormak istediğim bişey var.

    http://www.mobilgundem.net/kulaklik-satin-alma-rehberi burda arkadaş alırken sunlara dıkkat edın felan diye yazmış sizce burda yazdığı bilgiler doğrumudur ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jackal_28

    Koss ve braianwavz bıraz baktımda türkiye pazarına pek uğramıyor gibi yani üst kademe bır ürünü yok sanırım yada ben bulamadım. birde sormak istediğim bişey var.

    http://www.mobilgundem.net/kulaklik-satin-alma-rehberi burda arkadaş alırken sunlara dıkkat edın felan diye yazmış sizce burda yazdığı bilgiler doğrumudur ?

    ohoooo bu nedir yaw beni bunlarla uğraştırma. kulakdışına sürücü koymak kolay olabilir ama ufak pürüzler var. birincisi earbud ile kanal tipi arasında bile dağlar kadar fark oluşuyor neden ? çünkü kulağa yaklaştıkça sesi iletmek kolaylaşıyor. hal böyleyken kulakdışı nasıl daha iyi f/p sunabilir ? kulakdışına koyduğun sürücünün çok daha güçlü ve maliyetli olması gerekir.

    kişisel olarak en son 10 sene önce kulakdışı kullanmıştım plantronics dsp 500 ve zalman'in 5.1 sürücülü güya gerçek surround kulaklığını kullanmıştım. zalman çarşı pazardan alınan 5 liralık kulakiçilerin kalitesindeydi zaten. dsp500 de normal bir kulaklıktı işte. ben o sıralar niye bunlara para harcıyorum diyip sony e818lp alıp verdiği sese hayran kalmış elimdekileri satmıştım :D

    zaten bence kulakiçinde cx 275, cx 400'den başka tavsiye verecek birşey bulamayan kişinin yazılarını da sitesini de boşver. off off aşağıya hiç inmeyelim... tamamen atmasyon, işkembeden sallama copy paste bilgiler bunlar. bunlara inanan kaldı mı ? 60hz ile 15hz arası fark eder doğru. ancak burada da bir takım pürüzler var.

    1) 60-90hz falan yazan firma genellikle doğru söylüyordur. mesela koss earbud'larda böyle yazar. çünkü 20hz filan diyip kulaklığını satmaya çalışmamıştır ve bu kulaklıklarda gerçekten bas yoktur veya çok zayıftır.

    2) ancak birçok firma bu konuda yalan söylüyor. insan kulağının duyabileceği bir seviyede 30hz veremeyen bir kulaklığa 15-20hz yazmakta hiçbir sakınca görmezler. audio-technica mesela bunu çok yapar. daha yeni IM50 denilen kulaklık elime geçti, kesinlikle 20-30hz ile bir alakası yok ancak 100hz civarında güçlü vuruşlar sunabiliyor. bu firmadan c505 denen earbud'ı kullanmıştım onda baslar tamamen kapatılmış olmasına rağmen malum spesifikasyon 20hz'den başlamakta sakınca görmemişti.

    3) efendim 15-25 ile 20-20 farkedermiş falan... yahu sen önce equalizer'ı bir karıştır bakalım 12khz ile 16khz'yı ayırt edebilirsen sana bi çilekli pasta benden... hadi diyelim süpersonik kulakların var 16khz'yı tamamen ayırt ediyorsun diyelim, 16khz ile 20khz'yi nah ayırt edersin. bunu söyleyen ya copy paste yapıyordur, ya kendini feci şekilde inandırmıştır ya da ikisi beraberdir ve üstüne kullandığı kulaklık modelleri öyle bir denk gelmiştir ki bahsettiği farklar gerçekten vardır ama sebebi kulaklığın akustik dizaynı veya ses kalitesidir, spesifikasyonlar sadece denk düşmüştür ama arkadaşın haberi yoktur.

    referans kulaklıklarmış, profesyonelmiş bunları da geçiniz... hangi kulaklıkta bas yoksa ona referans derler işin aslı, sanki şarkılar bassız inşa ediliyor. olmayan frekans mı ekliyoruz şarkılara ? adam şarkıyı baslı yapmış sen bassız dinleyip kaydı dinliyorum diyorsun, 1khz frekans da 30hz değil mi ? bunlarla beni uğraştırma şekerim yükseliyor.

    geri kalanını okumadım, gece pc'yi açık bırakmışım forumda değildim. şimdi yeni kalktım tam birşeyler yiyecektim mide falan kalmadı. bak kardeşim duyabileceğin bas frekansı 20hz de değil 30hz'dir. ISO standardı 31hz hatta sen 15-20'yi falan bırak 31 ile 63hz arasındaki farka ve kulaklığın bunları hangi kuvvette ve tasarımda verdiğine bakıcaksın ki o da kağıtta yazmaz.

    brainwavz ne arar la pazarda ? türkiye'de alıp napacaksın adamlar çin'den buraya 20 günde garanti değişimi yapıyor. koss türkiye pazarına niye uğrasın ben geçen seneden beridir ruk30 diye kıçımı yırtıyorum adam gidip bir tane daha cx 300 aldım diye foruma yazıyor marifet yapmış gibi. kimi elinde sahte ath'larla gezer...

    ben sana yeterince tüyo verdim zaten de sen illa para harcayacam diyorsun. üst model istiyorsan buyur koss kdx200-kdx100 ile ruk30-plug arasındaki farkları mercekle arasan zor bulursun, ufak bi his farkı yüzünden 100 lira fazla vermeye değer mi, bunları ancak ikinci el yada ucuza bulunca mantıklı oluyor. aynı şey brainwavz için de geçerli buyur s5 ile s1 arasındaki farkları çöz bakalım kolaysa...

    fiyattan, markadan ziyade tecrübe, bilgi, merak diyorum sana boşuna demiyorum bunları. öyle o işler şunu araştırayım bunu araştırayım 400 lira biriktirdim alayım en kalitelisini diye olsaydı ben geçen seneden beridir 40 tane kulaklık alıp satmazdım. ben de paşa gibi alırdım baba kulaklığı otururdum aşağı ama baktım piyasa yalan dolan ve yanlış bilgi kaynıyor, bi işin doğru yapılmasını istiyorsan kendin yapıcaksın kardeşim...




  • vaziyetu kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam benim durumu yukarda belirttim zaten keşke deneme şansım olsada deneyıp alsam ama suan bı ımkanım yok olmadığını için forumlarda geziyorum mecburi.Marka takıntımda yok öyle bişey olsa zaten gider direk bose yada beats bakardım,benım ıcın önemli faktör performans ve kalite.Senide daha fazla uğraştırmak ıstemıyorum hocam sana diyeceğim şu.Sen benım yerımde olsaydın ne alırdın marka takıntım yok önemli olan perfonmansı özellik olarak dediğim gibi bass konusunda iyi tiz konusunda 10 numara olmasada işimi görücek ne önerirsin bana kulak içi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jackal_28

    Anladım hocam benim durumu yukarda belirttim zaten keşke deneme şansım olsada deneyıp alsam ama suan bı ımkanım yok olmadığını için forumlarda geziyorum mecburi.Marka takıntımda yok öyle bişey olsa zaten gider direk bose yada beats bakardım,benım ıcın önemli faktör performans ve kalite.Senide daha fazla uğraştırmak ıstemıyorum hocam sana diyeceğim şu.Sen benım yerımde olsaydın ne alırdın marka takıntım yok önemli olan perfonmansı özellik olarak dediğim gibi bass konusunda iyi tiz konusunda 10 numara olmasada işimi görücek ne önerirsin bana kulak içi.

    senin yerinde olsaydım yapacaklarımı zaten anlattım. öncelikle kulaklığı boşver doğru düzgün equalizer ayarı olan ve güçlü donanımsal bas devreleri olan düzgün bir ses kaynağı edin. ben audigy 2 zs ses kartı kullanıyorum mesela, sandisk sansa clip zip denemiştim o da benzer seviyededir. telefon idi onboard idi bu tarz kaynakların kalitesi meçhul modelden modele çeşitli yorumlar var. öncelikle ses kaynağından emin ol. emin değilsen düzgün bir ses kartı yada sandisk edin kendin kıyasla.

    iş ses kaynağıyla da bitmiyor equalizer ayarı önemli. 7-8 bantlı equalizer'larda tuhaf şeyler oluyor, bazı firmalar kendi frekans standartlarını uyguluyor mesela 250hz yerine 370hz koyuyorlar bi bakıyorsun 30hz yok yerine 60hz konulmuş. hatta yanlış frekans değeri yazan equalizerlar gördüm. mesela audigy 2 zs'nin ayarında 125hz yazan sütunun 125hz ile alakası yok, 30-60hz'yi kontrol ediyor. 8khz yazan sütun aslında 12-16khz ve eq ayarında 8khz aslında hiç yok. niye böyle olmuş 7 banta inince en soldaki ve en sağdaki sütunlar karışmış, belli ki programcı ile ses mühendisi farklı kişilermiş ve pek whatsapp muhabbetleri de yokmuş ki birbirlerinden habersiz yanlış frekansları yazmışlar.

    örneğin vlc media player ilk kurulduğunda kendi eq değerlerini koyuyor ki beş para etmez. programın ayarlarında iso standardına geçiş var onu yaparak kullanıyorum ben, yukarda bahsettiğim normal 31-63-125-250 frekansları devreye giriyor. düzgün eq ayarlı güçlü ses kaynağını edindiğin zaman da yapıcağın şey farklı şarkılarda ne etkiler oluyor bunları çözmek. cihazındaki bas sütununu arttırmakla iş bitmiyor şarkıya göre sütunu arttırdıktan sonra eq ayarından gerekli indirimleri arttırımları yaparak doğru frekansa ağırlık vereceksin. sandisk'lerde sanıyorum ki orjinal yazılım yetersiz ayar sunuyor bu yüzden rockbox kuruyorlar rockbox'ın equalizer ayarı çok ayrıntılı onda herşeyi yapabiliyorsundur.

    ondan sonra da yüksek ses ve yine yüksek bas için amfi edineceksin. bunları hallettikten sonra geriye kalan paranla istediğin kulaklığı al. ben sana en iyisi şu diyemem daha piyasadaki tüm kulaklıkları gezmedim. gezdiğim kadarıyla bazı örnekler verdim sana, ne alıcağın sana kalmış ben senin yerinde değilim. benim sana söylediğim kulaklığı hakkıyla kullanmak alıcağın kulaklıktan daha önemli. bunları bilmeyenleri çok fena soyuyor firmalar öyle böyle değil.

    adam eq'ya dokunmadan kullanıyor sonra abuk sabuk yorumlar. x kulaklıkta rock-metal dinlenmez diyor. efendim x kulaklığın tonlaması y kulaklıktan iyi diyor. örnekler sürüyle... ben baktım ne diyor bunlar diye, bi bakıyorum tonlaması kötü dediği kulaklıkta boru değil 9 desibel 2khz bindirimi var, çıkartıyorsun sorun kalmıyor. rock-metal dinlenmez dedikleri kulaklık 250hz kaynıyor tabii ki dinleyemezsin onunla öyle...

    ben creative ep 660 almıştım bi ara, eq tecrübesizi olsam o kulaklığı incelesem incelemede "youtube'da video izlemek dışında herşeyi yaparsınız" derdim. niye dersen kulaklıkta çok tuhaf bir 500hz-1khz bindirmesi var o yüzden insan sesleri yani vokaller kayıtta yalnız kalınca kulak tırmalıyor. bunları düşürünce sorun çözüldü. aynı şeyle yıllar önce sony ed21lp'de karşılaşmıştım ama o zaman çözememiştim çöpe atmıştım kulaklığı...

    her kulaklığın frekans dengesi farklı farklı, firmalar kafasına göre takılıyor. nasıl kullanıcağını bilmezsen o zaman kafana göre efendim şu türe göre bu kulaklık bu türe göre bu kulaklık, bi bakmışsın masanda 20 tane kulaklık birikmiş... çoğunun masası da o haldedir zaten. şimdi bir kulaklık düşün 60hz dengesi farklı ve kişinin sabah akşam dinlediği şarkı da buna tam uymuş, kişi o kulaklığı çok sevecektir ancak yaptığı yorum yanıltıcı olacaktır. bilmem anlatabiliyor muyum...

    bas ve tiz konusunda ikisini aynı anda götürebilen kulaklığa pek rastlamadım. tiz konusunda zirve modeller ostry kc06a ve brainwavz r3 idi. bu iki model de baslarda zayıf ostry yine biraz uğraşıyor ama r3 bitikti. buna karşın ostry'nin midleri zayıfken, r3'ün midleri s1-s5 vari normal midlerdi. bunlara karşın bas konusunda zirveye oynayan koss'lar, midleri de çok iyi götürmelerine rağmen, her zaman tizlerde biraz geri kalıyor.

    yani sonuçta bas ve mid kulaklıkları ister istemez tizlerde geri kalacaktır. tizler mükemmel olmasın ama basların yanında tizler çok da sönük kalmasın diyorsan brainwavz m5 alıp midlere komple veda edebilirsin yada moxpad x6 alıp bas ve midlerden ufak fedakarlıklarla kurtulabilirsin. ben akustiğe doyayım, bas ve tizler de az geriden gelsin diyorsan brainwavz beta sana selam söyler.

    yok ben üst seviye alıcam para cebimi yakıyor diyorsan elimden geldiğince öneride bulundum. koss kdx100-kdx200 stoklarda bitti sanırım yenileri de gelmedi. kdx300 dahil diğer modeller hiç gelmediler zaten. amazon'dan ebay'den filan bulunabilirler. ben bozulan kdx200'ü amerika'ya gönderdim değişim olursa gelince satıcam. brainwavz'ın üst modelleri de s5-r3 ama sana uyan s5'tir r3'te baslar zayıf.

    başka şeyler alıcaksan dediğim gibi shure'un gereksiz olduğunu şahsen tescilledim. çok ufak bir akustik genişliği dışında birşey vaadetmiyor hatta modeline göre basta tizde geri kaldığı oluyor. şansını başka şeylerden yana kullanmanı tavsiye ederim ama momentum dahil alacağının shure'dan iyi çıkacağını asla garanti edemem ve yorumlara karşı dikkatli ol dedim sebeplerini anlattım.

    ucuz kulaklıkları herkes kullanıyor, sen de rahatça alıp satabilirsin. 400 liralık kulaklık seçiminde tavsiye alacağın kişinin öncelikle ucuz kulaklıklar hakkındaki yorumları tutarlı mı buna bakman faydana olacaktır. benden sana tavsiye içindeki parayı bir an önce vereyim danayı kapayım güdüsüne sakın kapılma. hiç anlatıldığı gibi değil bu piyasa. sakin ol, yavaş ol, doğru ve ucuz modellerden başla, pişman olmazsın.




  • vaziyetu kullanıcısına yanıt
    Çok saol hocam zaten acele etmıyorum suan forum forum dolaşmakla meşgulum üni felanda tatilken halledeyım aradan cıksın dıyorum.Bu arada kullanım alanım ve kullanıcağım cihazları yazmadım.Kulaklığı Sony Xperia Z1 ve Philips GoGear SA3225/02 2GB cihazlarında kullanacağım,sık seyahat edıyorum .Gürültü engelleme mevzusuda var ama onunda işin içine katınca fiyatlar baya bı tavan yapıyor.Bu arada bahsini yapmadık ama sony ye ne diyorsunuz özellikle şu modeline

    http://www.hepsisony.com/?urun-7114-sony-xba-h1-kulak-ici-dengeli-armatur-kulaklik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jackal_28

    Sony Xperia Z1 ve Philips GoGear SA3225/02 2GB cihazlarında kullanacağım. sony ye ne diyorsunuz özellikle şu modeline

    http://www.hepsisony.com/?urun-7114-sony-xba-h1-kulak-ici-dengeli-armatur-kulaklik


    ne o cihazları ne de kulaklığı denemişliğim var. kimse de herşeyi oturup deneyecek durumda değil. xba-h1 çok güzelse o zaman hepimiz onu alalım, sony de başka kulaklık üretmesin. nerden bulacaz information'ı ? bul bakayım bana yukarda bahsi geçen tüm kulaklıkları kullanmış ve bunlar arasındaki farkları doğru düzgün bilen, eq nedir bilen, amfi nedir bilen, her tür müziği dinleyip ne duyduğunu doğru dürüst ortaya dökebilecek ve aynı zamanda da xba-h1 kullanıp bize bu kulaklığı anlatacak adam ?

    hani nerde ? uzak, yakın gözlüğümü takıyorum göremiyorum (aslında gözlük takmıyorum da laf olsun diye söyledim). gez interneti her taraf marka model, her taraf inceleme, her taraf yorum. bütün kulaklıklar harika, hepsi güzel. bası çok güzel, tizi çok güzel, bana biraz şöyle geldi, bana biraz böyle geldi, çok renkli çok sıcak, azcık soğuk bir tarafı soğuk bir tarafı sıcak. kulaklık gerçekte neyse tam tersini söylüyor adam. tizden başka birşey içermeyen kulaklığa bas makinası diyen mi ararsın, enstrüman akustiği dışında hiçbir özelliği olmayan kulaklığa enstrümanlar geride kalıyor diyen mi ararsın...

    bence xiaomi piston 2 al adamlar dünya'nın en uyduruk kulaklıklarından birini pazarlıya pazarlıya tepemize çıkarttılar dalgalarını geçiyorlar, müstehaktır. stokta kalmamış galiba, sıraya girmeye de başlamışlar helal olsun. sonuna kadar destekliyorum. ben de fırsatını bulayım 5 tane alıcam konuya komşuya dağıtırım, xiaomi piston bu ya... en büyük rakibi de ckm500 :D böyle bir dünya'da yaşıyoruz...




  • vaziyetu kullanıcısına yanıt
    Hep bi isyankar moddasın hocam :) piyasa senın baya canını sıkmış anlaşılan :D.Neyse gezınmeye devam illaki uygun bıseyler buluruz saol yorumların ıcın.
  • bunlar o parayi hak etmiyor. emin ol dostum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vaziyetu

    quote:

    Orijinalden alıntı: jackal_28

    Sony Xperia Z1 ve Philips GoGear SA3225/02 2GB cihazlarında kullanacağım. sony ye ne diyorsunuz özellikle şu modeline

    http://www.hepsisony.com/?urun-7114-sony-xba-h1-kulak-ici-dengeli-armatur-kulaklik


    ne o cihazları ne de kulaklığı denemişliğim var. kimse de herşeyi oturup deneyecek durumda değil. xba-h1 çok güzelse o zaman hepimiz onu alalım, sony de başka kulaklık üretmesin. nerden bulacaz information'ı ? bul bakayım bana yukarda bahsi geçen tüm kulaklıkları kullanmış ve bunlar arasındaki farkları doğru düzgün bilen, eq nedir bilen, amfi nedir bilen, her tür müziği dinleyip ne duyduğunu doğru dürüst ortaya dökebilecek ve aynı zamanda da xba-h1 kullanıp bize bu kulaklığı anlatacak adam ?

    hani nerde ? uzak, yakın gözlüğümü takıyorum göremiyorum (aslında gözlük takmıyorum da laf olsun diye söyledim). gez interneti her taraf marka model, her taraf inceleme, her taraf yorum. bütün kulaklıklar harika, hepsi güzel. bası çok güzel, tizi çok güzel, bana biraz şöyle geldi, bana biraz böyle geldi, çok renkli çok sıcak, azcık soğuk bir tarafı soğuk bir tarafı sıcak. kulaklık gerçekte neyse tam tersini söylüyor adam. tizden başka birşey içermeyen kulaklığa bas makinası diyen mi ararsın, enstrüman akustiği dışında hiçbir özelliği olmayan kulaklığa enstrümanlar geride kalıyor diyen mi ararsın...

    bence xiaomi piston 2 al adamlar dünya'nın en uyduruk kulaklıklarından birini pazarlıya pazarlıya tepemize çıkarttılar dalgalarını geçiyorlar, müstehaktır. stokta kalmamış galiba, sıraya girmeye de başlamışlar helal olsun. sonuna kadar destekliyorum. ben de fırsatını bulayım 5 tane alıcam konuya komşuya dağıtırım, xiaomi piston bu ya... en büyük rakibi de ckm500 :D böyle bir dünya'da yaşıyoruz...

    Hocam valla döktürmüşsün bilgiyi arkadaşa bende yardımcı olmaya çalışıyorum.. Bas isteyen birine se215 pek mantıklı bi seçim olmaz. Sanırım sizde aynını yazmışsınız. Momentumu ilk kez duydum gördüm.. Xba-h1e gelince hiç bir şekilde tavsiye etmiyorum. Şuanda kullandığım kulaklık. Sibilansı yok edemiyorsunuz. Çok ahım şahım bi bilgim yok, çok fazla kulaklık modeli kullanmadığımdan. Ben arkadaşa bi site önerdim. Sitedekiler kulaklık konusunda baya iyiler. Sizde büyük ihtimalle adyofil'siniz ( yanlış yazmış olabilirim kusura bakmayın ). Dediğim sitede de sizin gibi bilgisi çok olan kişiler var. Cx300e " ooo dünyanın en iyi kulaklığı " demedikleri kesin site hocam techno-fi.net/forum. Arkadaş ve ben gibi deneyerek alma ihtimali az olanlar için guzel bi site. Sizinde bu siteden eminim ki haberiniz vardır.. Son olarak xba-h1 alınmaması gereken kulaklık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mesela iki kulaklık hakkında tablo yap misal kulaklıklar yaz uste ikiye ayır yan tarafada ozellıkleri kıyasla fp açısından diyelim x kulaklıkla y kadar ozellık veriyo digeride a kulaklıgıyla b veriyo bolersin birbirine en sonunda toplarsın hangisi fazlaysa kullanıcı yorumlarınıda ekleyerek onu alırsın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vaziyetu kullanıcısına yanıt
    İyi bari hepimiz 20 liralık kulaklık alıp dayanalım EQ'ya. Biz boşuna kulaklıklara servet ödüyormuşuz desene her derde deva ekolayzer dururken. Kullandığın özel bir ekolayzer ayarı veya programı varsa bizimle paylaşsan da biz de müzikten mahrum kalmasak be hocam.

    Bu arada her yerde IM50 alt basları veremiyor deme bence gülerler çünkü adama ;)

    İngilizcesi olan arkadaşlarımızın bu arkadaşımızın head-fi'de paylaştığı eğlencelik yazısını okumalarını şiddetle tavsiye ediyorum.

    http://www.head-fi.org/a/table-of-earphocalypse

    Edit: Lütfen yazılanları ciddiye almayın çünkü bu arkadaş gelmiş geçmiş tüm ses terimlerini inkar eden teknik hiçbir dayanağı olmayan gayet acemice ve sadece gülmek için okuyacağınız bir yazı kaleme almış. Dileyen arkadaşlara üşenmeden türkçesine çevirip atabilirim. Hem böylece keyfiniz de yerine gelir.


    Sayın admin bakın bu da benim profilim.

    http://www.head-fi.org/u/346841/ozkan


    Edit: Bunu sadece öneri aldığınız kişiyi daha iyi tanıyın diye paylaşıyorum arkadaşlar zira bu arkadaşın tavsiyeleriyle kulaklık alıp pişmanlık yaşamanızı inanın hiç istemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bliss32 -- 12 Ağustos 2015; 21:59:07 >




  • Ekin kardeşim (vaziyetu) senin o "beğeneceğimi sanmıyorum zaten" diyerek aldığın sonrasında da türlü bahanelerle beğenmeyip üstüne iade kargosunu bana ödettiğin Audio Technica IM50 model kulaklık var ya şimdi ben onu Head-fi'den (senden eminim çok daha iyi kulağı ve değerlendirmesi olan birine) bak buraya dikkat et; kargo ücretini aynı sana yaptığım gibi kendim ödeyip ayrıca hiçbir ücret almadan ABD'ye gönderdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bliss32 -- 12 Ağustos 2015; 22:01:00 >
  • www.kulaklik.web.tr/shure-se215-inceleme-kaliteli-yedek/

    Momentum için de şunları söyleyebilirim. Bildiğimiz büyük momentumun sesine yakın. İn ear çıkmasının sebebi momentumun taşınma probleminin çözümü gibi denebilir kısmen . İn ear da aynı mistik bir havaya sahip olmakla birlikte smooth bir yapıda calmaktadir. Şu yazıya da bakabilirsiniz

    www.kulaklik.web.tr/sennheiser-momentum-over-ear/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bliss32

    Ekin kardeşim (vaziyetu) senin o "beğeneceğimi sanmıyorum zaten" diyerek aldığın sonrasında da türlü bahanelerle beğenmeyip üstüne iade kargosunu bana ödettiğin Audio Technica IM50 model kulaklık var ya şimdi ben onu Head-fi'den (senden eminim çok daha iyi kulağı ve değerlendirmesi olan birine) bak buraya dikkat et; kargo ücretini aynı sana yaptığım gibi kendim ödeyip ayrıca hiçbir ücret almadan ABD'ye gönderdim.

    şu türlü bahaneleri biraz açalım istersen :D resminde faturasını gösterdiğin ürünü faturasız yollayıp sorulunca "unutmuşum" demen, güvenli ticaretle yapılan alışveriş için daha ürünü kargoya vermeden "zaman geçirmeden onaylarsan sevinirim" demen, kargoda gecikme olunca yaptığımız konuşmalar sırasında 2. kez "inşallah yarın gelir de siz de onay verirsiniz" diye bir kez daha onay pazarlığı yapmış olman, ilanda daha iyi modele geçtiğim için satıyorum dediğin halde bu tavırlarına açıklama olarak para sıkıntısını göstermen, gönderdiğin ürünün sol sağ kanal bas ağırlık ve patlak problemi olması gibi türlü bahanelerden bahsediyorsun galiba... gerçekten abartmışım biraz kusura bakma, herhalde ters tarafıma denk gelmişsin.

    bir arkadaşımla oturup, böyle böyle birşey yaşadım, adam resminde faturasını koyup 1.5 aylık dediği ürünü faturasız gönderdi, bir hafta geçmesine rağmen söyleme zahmetine bile girmeden pişkin pişkin unutmuşum dedi, üstüne bir de daha ürün ortada yokken iki defa onay pazarlığı yaptı, gönderdiği ürün sorunlu çıktı, bunlara rağmen üste çıkan bozuk atan tavırlarla konuştu, "bi daha karşımı çıkma ağzımı bozarım" diyip aldığı cevaplar karşısında "pezev...", "bak sana neler yapıyorum" gibi tatlı hakaretler, tehditler savurmaya devam etti, kendi yurtiçi kargo tercihi dolayısıyla oluşan 7 lira civarı anlaşmalı iade kargo ücretini kendi ödedi diye demedik laf bırakmadı, üstü kapalı olarak yorum yapmaması yönünde uyardığım halde gidip profilime kötü yorum yaparak benden çok kendi profilini bozdu, şimdi de forumlarda alakasız konularda hala kin kusarak kendini rezil etmeye devam ediyor ve bütün bunları yaparken yaptığı herşeyin kayıt altında olduğunu bir saniye bile düşünüp doğru bir mantıkla olaya yaklaşıp kendi iyiliğini de düşünemiyor desem, herhalde "yok artık böyle bir şahıs olamaz" diye tepki alırım.

    söz konusu iletişimde defalarca kez, kurduğum gayet açık türkçe cümleleri doğru şekilde anlayamadığın gibi burda da konunun eq ile tüm kötü kulaklıkların düzeltilebileceği gibi birşey olmadığını (zira öyle olsa en başta piston eleştirilerime son verirdim) yine senden bekleneceği üzere anlayamamışsın. ben sürekli mal alıp satan biri olmama, daha yeni ikinci el shure se215 alıp satmış olmama rağmen ve shure'u alırken de aldığım kişiye peşinen ürünü beğenmeyeceğimi, denemek için aldığımı söylemiş olmama rağmen ve aynı şekilde senin ürününü de deniyeceğimi söylemiş olmama ve bu iadenin bana getirdiği puan kayıplarını da banka hesabımı göstererek ispatlamış olmama rağmen ısrarla kulağını, gözünü gerçeklere tıkayıp "denedin iade ettin" mantığını bırakmıyorsun.

    sana gerçekten yukarda bahsettiğin gibi bir tercüme yapmanı önermem çünkü yaptığın tercümeyi tercüme etmek zorunda kalacağım çok açık olur yani... im50'nin 30-60hz derin bas üretimi olmayan ve bassever kimselerin "tak tuk derine inmeyen tatsız" baslar diye nitelediği (benim değil başkalarının tanımları) bir bas üretimi bulanan bir kulaklık olduğu dünya'nın neresine, hangi forumuna gidersen git aşikardır, bunun böyle olmadığını söyleyen sadece kendi tecrübesizliği ve bas nedir bilmediğini ortaya koyar. sırtını çok dayadığın head-fi'da birçok forum müdavimi kişi, kullanılan audio terimlerinin herkes tarafından farklı ifade edildiğini ve çoğunun anlamsız hale geldiğini orta yerde defalarca söylemiştir, gözünü kulağını saçma sapan kulaklıklardan alıp okusaydın sen de görürdün.

    bu arada techno-fi forumu seni çok özlemiş haberin olsun, benden tavsiye almayıp özkan'dan alacak arkadaşlar öncelikle techno-fi adminlerinden bence özkan hakkında bir tavsiye almalı :D

     2 Kulaklık Arasında kaldım yardım lütfen

    not: bir alışverişe o kadar çok nane sıkıştırdın ki, yediğin bazı ek naneleri sıralamayı unutmuşum. bunlardan birincisi, yediğin bunca naneye ve profilime de ilk yorumu sen bırakmış olmana rağmen gidip sanalpazar'a benim yaptığım karşı yorumu şikayet etmişsin. herhalde olumsuz yanıt alınca da sinirden dişini kırmışsındır :D ikinci nanen de kargoyu geciktirince kargo ücretini kendin ödemeyi teklif etmeni tüm bu yediğin naneleri temizleyecek birşey gibi sunmaya çalışman ve aynı tavrı şimdi de head-fi'da sattım diyerek temize çıkacağını sanmakla sürdürüyorsun. bu kadar nane'yi popstar ajdar bile yemedi yani... bir alışverişe bu kadar naneyi yemeyi başarıyorsan ve hala inatla devam ediyorsan sana tez iç huzur dilemekten başka birşey elimden gelmiyor.

    not2: bir süre bekledim admin efendiler görüp silecek mi diye, baktım birşey olmuyor ben de cevap hakkımı kullanmak zorunda kaldım. genellikle böyle olaylarda beni banlayarak olayı çözerler, bakalım geçen yıllar birşeyi değiştirmiş mi :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaziyetu -- 16 Ağustos 2015; 21:53:21 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.