Şimdi Ara

GEZİNİYO - Bisiklet Zincir Temizliği ve Ara Bakım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhabalar,

    Bu hafta bisikletimizin ar bakımını ve zincir temizliğini yaptık...Bunu yaparken de en kısa en pratik yolu kullandık... :)
    Herkese keyifli seyirler, kanalıma abone olmayı ve videolarımı paylaşmayı unutmayın :)

    http://www.youtube.com/watch?v=pyJNLY0LtYM



  • bu temizleme videolarında genelde zaten temiz denilebilecek bisikletleri yıkıyolar. gerçek hayattaki bisikletler çok daha kirli oluyo çoğu zaman.

    zincir temizliğini bisiklet üzerinde yapmak benim için bi noktadan sonra çok zor olmaya başladı çünkü zincir hakkaten kirli oluyo ve zinciri bisikletin üzerinde temizlemek çok zahmetli. ben de powerlink ve powerlink sökme-takma pensesi aldım. zinciri çıkartıp tas içinde çok daha çabuk ve etkili şekilde temizliyorum.

    wd-40 çok meşhur ama beni çok memnun etmedi. aktarma organlarındaki kurum bağlamış pislikleri söküyo ama atmıyo, pislikler yapışkan kıvamdaki jel gibi bi şeye dönüşüp yapışıyor kalıyor öyle. üstünden köpük (sabun ya da yüzey temizleyici falan) ile geçince bu yapışkan şey sökülüp gidiyo anında. ama bu köpükle geçme işlemini mutlaka yapmak gerekiyo. migros'da satılan mass isimli temizleyicide böyle bir sorun yaşamıyorum.

    su konusunda herkes farklı bişey diyor ama ben su olmaksızın bir temizliği hayal edemiyorum ve su kullanıyorum şahsen.

    yağlama işlemini de bol yağ ile yapıyorum, zincirin iç kısmına yağ gittiğinden emin olduktan sonra elime bezi (ya da kağıt havluyu) alıp silebildiğim kadar siliyorum, o kadar siliyorum ki belki 5-10 dakiak silmekle geçiyo. ne kadar silersem sileyim ilk kullanımda zincir aralarından yağ çıkıyo tekrar. önceden bu kadar silmezdim ve zincir direk kirlenirdi, şimdi çok daha uzun süre temiz kalıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 29 Temmuz 2015; 21:45:03 >




  • Ben powerlinki önermiyorum özellikle aktarıcılar açısından faydalı değil...Wd 40 a gelince wd 40 zincir için uygun bir yağlayıcı değil...Zincir ne kadar pis olursa olsun emin olun balata spreyi işinizi çok rahat görür..Hem pratik hem de zamanınızı almaz...Su konusunda dediğim gibi bisiklet çok kirliyse sünger ile yapın kesinlikle foşur foşur yıkamayın derim...Tabii tercihinize kalmış bişey :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.