Şimdi Ara

LG'nin gelirleri 2. çeyrekte %60 düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LG'nin gelirleri 2. çeyrekte %60 düştü 

     

    Güney Koreli elektronik firması LG 2015 yılının 2. çeyreğine ilişkin mali raporunu yayınladı. Raporda gelirlerin geçen yılın aynı dönemine göre %60 düşmesi ve 2013 seviyesine gerilemesi dikkat çekiyor.

     

    Açıklanan finansal rapora göre şirket bu yılın 2. çeyreğinde 211 milyon dolar gelir elde etmiş. Ancak geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğinde bu gelirin 530 milyon dolar seviyesinde olması şirketin gidişatının çok da iyi olmadığını gösteriyor.

     

    Bu gidişatın en büyük sorumlusu olarak ise TV departmanı gösteriliyor. Samsung'un ardından en büyük 2. TV üreticisi olan LG, bu sektörde geçen yılın 2. çeyreğinde 135 milyon dolar kazanç sağlamıştı. 2015'in ilk çeyreğinde ise 5.4 milyon dolarlık bir zarar açıklanırken, yeni rapora göre TV departmanının zararı 71 milyon dolara ulaşmış durumda.

     

    LG Mobile departmanına baktığımızda ise 3 aylık periyotta 14.1 milyon akıllı telefon satıldığını görüyoruz. Akıllı telefon satışarından 3.33 milyar dolarlık bir gelir elde edilmiş ancak bu paranın yalnızca 172 bin doları net kar. Bu da şirketin sattığı her telefondan yalnıza 1.2 cent kar edebildiğini gösteriyor.

     

    Analistler LG'nin gelirlerinde yaşanan bu durumun ileride can sıkıcı hale dönebileceğini öngörüyorlar. Ancak G4 modelinin kısa bir süre önce çıkması ve hala tüm pazarlarda piyasaya sürülmemesi bir çıkış yolu olabilir. Yeni amiral gemisinin tüm bölgelerde satılması ile birlikte gelirin 3. çeyrekte yeniden yükselişe geçmesi muhtemel.







  • samsung çok agresif g4 ü kamera kurtarıyor tv da lg iyi ama zararda olmaları ilginç demek satamıyor adamlar


  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon satışların Sadece Apple ile Samsung mu mutlu?

  • Almak için neden kalmadı ki ?



    LG G2 çok iyiydi. Dünya genelinde çok satıldı. Tam bir bütçe telefonuydu.



    G3 çıktı. Pek bir şey eklenmedi.

    G4 çıktı. Yine de albenisi yok.



    E herkes de madem lüks alıyoruz kaliteli olsun diye S6 ya da iPhone alıyor.

  • modellerin getirdikleri pek bir yenilik yok artık. LG G2 ile G4 arasında ne kadar büyük bir fark?
  • Panelee ips 4k yı tek geçerim samsung tv ler makyajlayıp görüntü veriyor hiç bir zaman gerçek görüntü elde edemezsiniz ama lg ips 4k tv lerde gerçeğe en yakın görüntüyü alırsınız.

  • Markalar mı gelişemiyor,yoksa alan kesim mi artık ürünlere doydu ya da bilinçli hareket ediyorlar acaba?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.2 cent

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • android üreticiler snapdragonda 810 dan tokat yedi. ayrıca adam gibi yenilik te yok. bi 2k olayı var. onun yerine fiyata oynasalar belki daha başarılı olurlardı.
  • LG G2 ile çıkışı yaptı. G2 nin sevilen yanlarını unutup G3 'ü hazırlayınca elinde patladı. Ben de G3 kullanıyorum ve hiç memnun değilim. Pil çok hızlı azalıyor. Kendi kendine arama yapıyor vs ... G3 tam bir çöplük. G3 'e 2K ekran koymak tam bir saçmalık. Onun yerine HD olsaydı çok daha iyi satardı. Ekran müthiş pil tüketiyor.

  • Koskoca lgsin kafan çalışmıyor tabi zarar edersin . G3 G4 facialarını mı satacaksın millete ? İyi bişeyler ortaya koyunca millet zaten alıyor g2de olduğu gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snomask

    modellerin getirdikleri pek bir yenilik yok artık. LG G2 ile G4 arasında ne kadar büyük bir fark?


    Çok büyük farklar var. (eski G2 kullanıcısı)

  • Daha gelir ile kârı ayıramayan insanlara haber yazdırıyorsunuz.

  • 2011 Yılından beri Tv lerde kullandıkları IPS ekranları yeterince geliştiremediler. Yıl 2015 hala tv lerdeki düşey çizgi problemleri giderilemedi,hala hızlı ve hareketli sahnelerde Tv çuvallıyor. Lg adeta tüketicileri kandırdı. Hal böyle olunca LG Tv bölümü zarar ediyor.
    Beter olsunlar.

  • Sattıkları ürünün arkasında durmadılar. Ben G2 kullandım. Servise yolum düştü, memnun kalmadım. Birdaha LG den ürün alırsam servisten çıkmasın. Apple kadar müşteri memnuniyeti düşünen bir firma daha görmedim . Apple bilgisayarımda bile bir sorunla karşılaşınca gerekirse teknik servis beni arayıp yardımcı oluyor. Ürün yapıyosunuz bari arkasında durun.

  • G4 satılmama nedeni Qualkomdur. Adam gibi işlemci yapmadı.

  • Lg nin g2 ye değil g2 lere ihtiyacı var. Ekran sararmasi gibi problemleri yaşayan insanlar bu firmadan sogumasinda ne yapsın. Lg amoled paneller kullanmadan lg ye hatta hic bir cihaza alinasi gözle bakmıyorum. Superamoled samsungun yarattığı en güzel sey olsa gerek. Ekranla ilgili bugüne kadar tek bir problem yasamadim. Gözüm o kadar alismiski ip6 daki tam kararamayan ekran gözüme itici geliyor. Ips rezilligin daniskasidir net!!!

  • G3 eleştirilmiş ama şu an piyasada 1200 TL civarına G3 32GB alınabiliyor ve her işi görebilecek bir telefon. Düşüşün nedeni ilk 8 telefon arasında karlılığı %90'dan fazlası olacak şekilde Apple'ın sahiplenmesi. Yani en büyük rakip Android cihaz olan Samsung bile Aplle yüzünden doğru düzgün kazanıyor. Ayrıca G2 hala iş gören bir aletken millet G3 ya da G4 almak için mantıklı bir sebep göremedi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekirTemel

    Markalar mı gelişemiyor,yoksa alan kesim mi artık ürünlere doydu ya da bilinçli hareket ediyorlar acaba?

    Alım gücü düştü en büyük sebebi bu. Ek vergi gelsin, 1500 TL altına G3 kalmayacak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.