Şimdi Ara

Galaxy Note 5'în Exynos 7422 işlemci ve 4GB RAM ile geleceği CPU-Z'de ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
1.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Galaxy Note 5'în Exynos 7422 işlemci ve 4GB RAM ile geleceği CPU-Z'de ortaya çıktı 

     

    13 Ağustos'ta lanse edilmesi beklenen Samsung Galaxy Note 5'in işlemcisi ve RAM kapasitesini doğrulayan CPU-Z ekran görüntüsü ortaya çıktı. Mobil Dünya Kongresi'nde lanse ettiği Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modelleriyle birlikte 14nm Exynos 7420 işlemcisini kullanmaya başlayan Samsung'un, Galaxy Note 5'teki planı ise biraz daha farklı.

     

    CPU-Z'nin netlik kazandırdığı Exynos 7422 işlemcisi teknik seviyede önemli bir farka sahip. ePOP formunda geliştirilen çip, aynı zar içerisinde depolama birimi ve bu birimin kontrolcüsü de bir araya getirerek baskılı devre kartı üzerinde yer tasarrufu sağlıyor ve daha verimli bir tasarımın oluşmasını sağlıyor. Hem işlemci hem de DRAM ve kontrolcü üretimi yapan nadir firmalardan biri olarak Samsung, ePOP teknolojisiyle rakiplerine fark atmayı planlıyor. 

     

    İşlemcinin saat hızları ve GPU detayları bilinmese de, Exynos 7420'ye kıyasla biraz daha yüksek olması sürpriz yaratmayacaktır. Bir süre önce üzerindeki sis perdesi aralanan RAM kapasitesi de teyit edilmiş oldu. Samsung'un 4GB LPDDR4 bellek kullanan ilk telefonu Galaxy Note 5 olacak. Telefon aynı zamanda 5.7-inç boyutunda 2K ekrana ve Android 5.1.1 işletim sistemi üzerinde TouchWIZ arayüzünü kullanıyor. Lansmanı takiben bir hafta içerisinde satışa çıkacak telefonun en azından ilk etapta sadece belli ülkelerde olması bekleniyor. 







  • 5.1.1 de dalvik nedir yahu, art olması gerekmiyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belmethos -- 27 Temmuz 2015; 23:02:00 >
  • 8gb ram olsa ne olacak, yine 7sini sistem yer öyle bir şey olsa... Android os ta bir şeyler yapılmalı, yoksa telefonların donanımları iyi zaten. İos 1gb ram ile çatur çutur çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ygultekin82

    8gb ram olsa ne olacak, yine 7sini sistem yer öyle bir şey olsa... Android os ta bir şeyler yapılmalı, yoksa telefonların donanımları iyi zaten. İos 1gb ram ile çatur çutur çalışıyor.


    Arkadaş haklı bu konuda iphone 6 da 1 gb ram kullanıyor lakin çatır çatır kullanılıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kazmapolitan

    quote:

    Orijinalden alıntı: ygultekin828gb ram olsa ne olacak, yine 7sini sistem yer öyle bir şey olsa... Android os ta bir şeyler yapılmalı, yoksa telefonların donanımları iyi zaten. İos 1gb ram ile çatur çutur çalışıyor.
    Arkadaş haklı bu konuda iphone 6 da 1 gb ram kullanıyor lakin çatır çatır kullanılıyor.


    Aynen öyle katılıyorum.

  • iOS 1gb ile çatır çutur çalışıyor diyen neden bahsediyor anlamıyorum. 1 uygulamayı açınca diğeri çoğu zaman kapanıyor ramde yer açmak için. Bazen işim gereği ipad air ile sık sık uygulamalar arası geçiş yapmam gerekiyor. her seferinde uygulama baştan başlatılıyor. Androidde bukadar değil arkaplanda birçok uygulama açık kalabiliyor. Ancak haklılık payında var tabiki, androidin ram sorunu aşikar.

  • 4 gb ram'in sadece 743 mb'ı boş. Bu kadar ram canavarı bir işletim sistemi olamaz. Yüzde 81'ini kullanıyor da sanki Windowstaki Gta5 oynatıyor.

  • Oradaki boş şaka mı arkadaş? 4 GB RAM var yüzde 80'i dolu. Bu kadar sistemi sömüren bir işletim sistemi olamaz. Her ne kadar iOS'u sevmesem de sırf şu donanımı kullanma konusundaki verimi bile iOS'u kullanmak için yeterli bir sebep.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bu ram takıntısını anlamıyorum, varsa kullanılacak, mezara mı götüreceksin kullanmayıp :) Ha ben rahatsızım kullanmasın, IOS gibi bi uygulama açılınca öteki ramdan silinsiz arka planda çalışmasın diyorsan Android'de o seçenek de var. Arka planda kaç uygulama çalışacağını seçebiliyorsun.
    Bu arada 1GB ile IOS çatır çutur diyen arkadaş, Yenilikçi(!) Apple'ın Samsung'daki ekranı ikiye bölüp 2 uygulamayı aynı anda çalıştırma olayını neden sadece Ipad'e verdiğini ve neden yeni Iphonelerin ramini 2 katına çıkardığını sanıyor ki? Ram yetmediğinden!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Oradaki boş şaka mı arkadaş? 4 GB RAM var yüzde 80'i dolu. Bu kadar sistemi sömüren bir işletim sistemi olamaz. Her ne kadar iOS'u sevmesem de sırf şu donanımı kullanma konusundaki verimi bile iOS'u kullanmak için yeterli bir sebep.

    Bu çoğunlukla Samsung a özgü bir durum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlis hatirlamiyorsam yeni android surumu ram kullanimi ve pil performansi iyilestirme konularina odaklaniyor. Yeni surume guncellenecegi kesin olduguna gore 4gb ram cok basarili isler yapabilir. Google sizi ram konusunda sasirtabilir, bekleyip gormek lazim. IOS multi tasking konusunda android hele ozellikle Samsung ile karsilastirilamayacagindan, ram yonetimi konusunda da alakasiz bir tartisma bence.

  • 5.1.1 in api level i 22 değil mi ki?
    Resim fake gibi...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galaxy Note 5'în Exynos 7422 işlemci ve 4GB RAM ile geleceği CPU-Z'de ortaya çıktı

    Ayrıca ram i kullanmasının nesi kötü anlamadım. Arka planda açık kalıyor tüm uygulamalar. Onlar arasında geçiş yaparken kapanıp baştan başlaması gibi problemlerde yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes RAMin dolu olmasından şikayetçi ama 3GB boşluk olsa ne işe yarayacak? Android telefona 16GB RAM taksan yine 13-14GBı dolu olacaktır. Boşta kalan RAM sadece multitasking için işe yarıyor, %70-80 dolu olması sıkıntı değil bence.

  • 2gb ramli telefon al bosta rami 700 800mb

    3gb ramli telefon al bosta rami 700 800mb

    4gb ramli telefon al bosta rami 700 800mb



    Kutudan cikan telefonda kullanılabilir ram ayni ise, bana ayni uygulamalari yuklemeye yetecek kadar ram birakiyorsa ne anladim 2 3 4gb ramden yahu?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Oradaki boş şaka mı arkadaş? 4 GB RAM var yüzde 80i dolu. Bu kadar sistemi sömüren bir işletim sistemi olamaz. Her ne kadar iOSu sevmesem de sırf şu donanımı kullanma konusundaki verimi bile iOSu kullanmak için yeterli bir sebep.


    bu touchwiz sacmalıgı sadece samsunga ozel. sony z2 de 3 gb ramin 1.5 gb ı boş kullanıcıya kalıyor.

  • Bu millet neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum, sık sık cihaz değiştiririm ve şu an iPhone 6 Plus var, internette bir kaç sekme açınca bile ram şişiyor ve browser kapanıyor.
  • bu ram muhabbeti ya yanlış anlaşılıyor, ya da boş ram fetişisti arkadaşlar var aramızda. boş ramin kime ne faydası var? android 100 gb ram bulsa 99'unu harcar. ama bu senin kötülüğüne değil, iyiliğine. şu testi yapabilirsiniz: eski donanımlı, uygulama açılış süresini fark edebileceğiniz bir telefon alın elinize. telefonu baştan başlatın. ram dolu olmayacaktır ilk baktığınızda. sonra bir uygulama açın, açılış süresini gözlemleyin. atıyorum 1 saniye. kapatın, başka bir kaç uygulamaya girin veya telefonu boşta tutun. tekrar o uygulamayı açın, açılış süresi yine atıyorum yarım saniye. neden? android onu açarken ramde tuttuğu şeyleri kullandı. sen mi istedin arkada kalmasını? hayır. istiyorsanız son kullanılanlardan da kaldırın uygulamayı. onunla bunun bir alakası yok. 1 gb ramli telefonda atıyorum 4 uygulamayı hızlı açacak şekilde hafızada tutar. 2 gb'da 8, 4'de 16 vesaire. eğer ki rame ihtiyacı varsa ilk açıp kapattığın uygulamadan itibaren temizler. yani 100 gb ram olsa, o telefonda 99 gb boş ram görmek mi yoksa uygulamaların hızlı açılması mı daha önemli? merak etmeyin, ram ihtiyacı olunca temizliyor zaten. sen orda 700 mb boşu görünce eğer 2 gb ram ihtiyacı olan bir uygulamayı açamayacağım, kasacak diye düşünüyorsan yanılıyorsun. önce rami 2 gb kadar boşaltır.




  • IOS ram kullanımı :https://www.youtube.com/watch?v=G9ozrEQSMho

    Apple bu jenerasyonda 2gb ram e geçerse uzun yıllar çok rahatlıkla yetecektir. Sadece multitasking için gelecek o da büyük bir ihtimalle . Tablet için neyse de telefonlar için ne kadar gereksiz bir özelliktir multitasking , yan yana office programları açıp mı kullanılacak küçücük ekranda. Çok zorlama işler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: belmethos
    5.1.1 de dalvik nedir yahu, art olması gerekmiyor mu?


    Yemin ediyorum aynısını yazıyordum ki yorumunu gördüm.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.