Şimdi Ara

Samsung 10nm sürecine geçiş yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Samsung 10nm sürecine geçiş yapıyor


     

    Günümüzde yongaseti tasarımcılarının fabrikasyon süreçlerini geliştirme konusunda kıyasıya bir yarış devam ediyor. Bu yıl mobil tarafta Samsung, masaüstü tarafta ise Intel 14nm litografisi ile ilk ürünlerini piyasaya sürmüştü. Ancak 10nm sürecine ilk geçiş yapan Samsung oldu.




    Samsung Döküm bölümü yöneticilerinden Kelvin Low, resmi olarak üretim planları içerisine 10nm FinFET sürecini dahil ettiklerini açıkladı. Geçtiğimiz haftalarda ilk 10nm plakalarını ortaklarına sergileyen Samsung, yıl sonunda resmi üretime başlamayı planlıyor. Intel, 10nm yongaseti üretim süreci planlarını 2017 yılına ertelediği için Samsung öne geçmiş oldu.




    Samsung flash bellek tarafında 10nm süreci konusunda tecrübeliydi ve tecrübesini mobil yongaseti tarafına da başarıyla aktardı. Böylece bu yıl 14nm/16nm sürecine geçme hazırlığı yapan TSMC ile de aradaki farkı açma şansı elde etti. 




    Belirli bir silikon alanı üzerindeki transistör sayısının iki yılda bir ikiye katlanacağını öngören Moore yasasının devam etmesi için yıllardır tasarımcılar önemli atılımlar yapıyor. Belirli bir alana daha fazla transistör yerleştirmek daha fazla işlem gücü ve daha fazla enerji gerektirdiği için haliyle daha fazla ısınma ortaya çıkıyor ve birbirine yaklaşan transistörler arasındaki sızıntılar da artıyor. 




    Geliştirilen yeni teknolojiler ile bugüne kadar çeşitli optimizasyonlar sağlandı ve bir dönem 6800 olan transistör sayısı günümüz işlemcilerinde 3 milyar sınırına dayandı. Samsung ise FinFET teknolojisi kullanarak 3 boyutlu yapılar ve yüzgeç şeklinde kapılar ile sızıntıların önüne geçiyor ve düşük voltajlar elde ederek daha iyi performans gösterebiliyor. 




    10nm FinFET teknolojisi ile birlikte mobil yongasetlerinde daha küçük bir zar alanı olmasına rağmen, daha fazla güç, daha az enerji tüketimi ve daha az ısınma değerlerine şahit olacağız. Bu da sistem geneline olumlu olarak yansıyacak. Ayrıca pek çok yongaseti tasarımcısı döküm anlaşmaları için Samsung'un kapısını çalmaya başlayacak. 




    10nm sürecinin yakın dönemde herhangi bir Samsung cihazında kullanılması beklenmiyor. Ancak gelecek yıl ki Galaxy S7 modelinde özelleştirilmiş Exynos M1 yongaseti ile geleceği iddialarını düşündüğümüzde 10nm süreci bu yongasetine uygulanabilir. Bu da mobil pazarda büyük ses getiren bir hamle olacaktır. 

     

     








  • Telefon alırken ne yazıkki insanlar samsung 10 nm işlemci kullanıyormuş diye bakmıyor. Samsung zoru başarırken sektörde çoğu konuda lider iken neden tasarım gibi daha kolay şeylere önem vermiyor anlamak güç.

  • Belki çoğunuza saçma gelebilir ama eğer Samsung şu noktada AMD'yi satın alırsa 10nm ile hem Intel'i Hemde NVidia'yı tokat manyağı yapabilir. Biri Samsung'u durdursun... Resmen teknolojiyi tek başına hızlandırıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batumatu

    Belki çoğunuza saçma gelebilir ama eğer Samsung şu noktada AMD'yi satın alırsa 10nm ile hem Intel'i Hemde NVidia'yı tokat manyağı yapabilir. Biri Samsung'u durdursun... Resmen teknolojiyi tek başına hızlandırıyor.

    keşke amdyi alsa millet Intelden kurtulur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav he he csb+block

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batumatu kullanıcısına yanıt
    Amerika gidip AMD yi başka bir ülkenin şirketine satmaz, önce bunu anlamak lazım... Bazı şeyleri para ile satın alamazsınız...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci tamam da touchwizi napcaz samsung?

  • samsung geleceği her anlamda görebilen önemli bir şirket umarım bu istikrarlarını bozmazlar yoksa bazı firmalar gibi 10 yıllık teknolojiyi yeni yapılmış gibi önümüze sunulur durulur tabi samsung'un da bazı sorunları var yazlımda olsun tasarımda biraz ama samsung dizayn firması değil yazılım firması değil üstelik bu problemlerinden bu sene bence baya ders çıkarmış durumda seneye dahada iyi olacağınada eminim, bize helal samsung demekten başka söz düşmüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SCWS -- 23 Temmuz 2015; 23:01:44 >
  • Bir hafta önce 14 nm haberi vardı burada helal vallahi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamlar zaten rakiplerine fark açtı şimdi farkı iyice açıyor ve en yakın rakipleri yine kendisi oluyor :) tebrikler samsung şimdi quallcomm düşünsün :)...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Led Zeppelin

    Amerika gidip AMD yi başka bir ülkenin şirketine satmaz, önce bunu anlamak lazım... Bazı şeyleri para ile satın alamazsınız...

    Çoğunluk (%51) hissesi borsada işlem gören her şirket satın alınabilir durumdadır. Parayı bastıktan sonra çinli de alır koreli de rus da. Yeter ki satın alabilecek nakitin olsun. Bu arada AMDyi seven, rekabetten çıkarı olan sıradan bir kullanıcı olarak Samsung'un AMD'yi almasını isterim, zira ne işlemci tarafında Intel ile performans tarafında, ne de GPU tarafında kalite ve teknoloji açısından Nvidia ile rekabet edebiliyor. Sadece fiyat/performans alanında var AMD. Samsung da hem en ileri üretim teknolojisi, hem de AMD ile bütünleşebilecek ortak alanlar mevcut. AMD kartların ve işlemcilerin 10nm ile üretildiğini düşünsene? Ya da mobilde Samsung SOC ların Adreno benzeri AMD temelli grafik birimleriyle üretildiğini...




  • Şu sitede yorum yazmak için e-mail ve güvenlik kodu yazma işi beni bayıııyooorr. Yorum yazmak istemiyorum. Yorumu gönder dediğinde SERVER EROR veriyor ya, tam bayılıyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahir40

    quote:

    Orijinalden alıntı: Led Zeppelin Amerika gidip AMD yi başka bir ülkenin şirketine satmaz, önce bunu anlamak lazım... Bazı şeyleri para ile satın alamazsınız...
    Çoğunluk (%51) hissesi borsada işlem gören her şirket satın alınabilir durumdadır. Parayı bastıktan sonra çinli de alır koreli de rus da. Yeter ki satın alabilecek nakitin olsun. Bu arada AMDyi seven, rekabetten çıkarı olan sıradan bir kullanıcı olarak Samsungun AMDyi almasını isterim, zira ne işlemci tarafında Intel ile performans tarafında, ne de GPU tarafında kalite ve teknoloji açısından Nvidia ile rekabet edebiliyor. Sadece fiyat/performans alanında var AMD. Samsung da hem en ileri üretim teknolojisi, hem de AMD ile bütünleşebilecek ortak alanlar mevcut. AMD kartların ve işlemcilerin 10nm ile üretildiğini düşünsene? Ya da mobilde Samsung SOC ların Adreno benzeri AMD temelli grafik birimleriyle üretildiğini...


    yahu cidden bu DH de ne kadar boş boş yoruma rastlıyorum artık gülmekten karmına ağrılar giriyor. Önce borsanın ne olduğunu ve şirkelerin ne kadarını borsada işleme tabi tuttuklarını öğren be cahil adam. kalkıp borsan hiçbir şirketin %51 ini alamazsın bu kadarda cahiilik olmazki birde akıl vermissin kalkıpr burada.





  • Vay anasını be!!!!! Helal olsun adamlara!!

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.