Şimdi Ara

ZTE'den üst seviye Axon serisi akıllı telefonlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • ZTE'den üst seviye Axon serisi akıllı telefonlar


     

    Bugüne kadar üst seviye akıllı telefonlarını Nubia markası altında toplayan ZTE, bu belirli bölgelere yönelik olarak Axon adında yeni bir akıllı telefon ve giyilebilir cihaz markasına başlıyor. 




    Geçen hafta ABD'de tanıtılan Axon serisi bu hafta da Çin'de lanse edildi. ZTE Axon serisi altında Axon, Axon Lux ve Axon Mini akıllı telefonları ile Axon Watch adında bir akıllı saat bulunuyor.  




    Axon Lux akıllı telefonunda 5.5 inçlik 2560x1440 piksel çözünürlükte ekran yer alırken, Snapdragon 810 yongasetinden gücünü alıyor. Modelde 4GB RAM, 128GB artırılabilir kapasite, Android 5.0 işletim sistemi, 8MP çözünürlüğünde ön kamera şeklinde diğer özellikler mevcut.




    Modeli sınıfında farklılaştıracak bir iki özellik mevcut. Axon Lux modeli dünyada ilk kez üç farklı biyometrik onay süreci ile açılabiliyor. Bunlardan ilki arka kısımdaki parmak izi okuyucusu, ikincisi ses tanımlama ve üçüncüsü ön kameraya entegre göz taraması şeklinde sıralanıyor. 




    Diğer bir önemli özellik ise arka kısımda 13MP çözünürlüğünde ana kamera ve 2MP çözünürlüğünde yardımcı bir sensöre sahip olması. Bu sayede derinlik algısı devreye giriyor serbest odaklı resimler çekilebiliyor. Ayrıca cihazın arka üst ve alt kısımlarında suni deri kaplama mevcut. 




    ZTE'nin ABD pazarına sunduğu model ise Axon adını taşıyor. Bu modelde farklı olarak Full HD ekran, 32GB artırılabilir kapasite ve 3GB RAM var. Ayrıca parmak izi okuyucu ve deri kaplama kısımlar yer almıyor. Diğer özellikler aynı. ZTE Axon 435$, Axon Lux ise 625$ fiyat etiketine sahip olacak. 




    ZTE'nin diğer bir akıllı telefon modeli Axon Mini. Modelde 5.2 inçlik AMOLED ekran yer alırken, donanım detayları bilinmiyor. Ancak serinin en güçsüz akıllı telefon modeli olacağı tahmin ediliyor. ZTE Axon akıllı telefon modelleri Çin, ABD ve Kanada'da piyasaya sürülecek. Modellerin diğer ülkelere gidip gitmeyeceği ise bilinmiyor.  

     

     








  • Çok güzel keşke Ülkemize de gelse

  • Lux olanını çok beğendim. Diğerlerini de dizaynı resimdeki gibi mi?

  • 2k ekran luxe mi girmis oluyor simdi? Benim diyen adam 2k ekranla 1080p ekrana elde kullanim mesafesinden bakip 2k olan daha keskin duruyor diyemez. Bu farki insanoglu ayirt edemiyor. Bakin su ayri bisey. Bi s4 ekrani ile s6 ekrani kiyaslanamaz. Ama bu s6 nin ekran kullanmasindan dolayi degil panelin gelistirilmis olmasindan kaynaklaniyor. S6 nin 1080p ve 2k ekranli 2 modeli ciksa arasinda hicbi fark goremezsiniz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: rapperasi

    2k ekran luxe mi girmis oluyor simdi? Benim diyen adam 2k ekranla 1080p ekrana elde kullanim mesafesinden bakip 2k olan daha keskin duruyor diyemez. Bu farki insanoglu ayirt edemiyor. Bakin su ayri bisey. Bi s4 ekrani ile s6 ekrani kiyaslanamaz. Ama bu s6 nin ekran kullanmasindan dolayi degil panelin gelistirilmis olmasindan kaynaklaniyor. S6 nin 1080p ve 2k ekranli 2 modeli ciksa arasinda hicbi fark goremezsiniz.

    Ya bu 2k ile full hd arasindaki farki anlayamazsiniz sacmaligini kim ortaya attiysa kafasina kurekle vurasim var
    sacma sapan bilimsel hicbir temele dayanmayan iddialarda bulunmayin

    Saglikli normal bir insan gozunun gorus kapasitesini bilimsel arastirmalar sonucunda bilim adamlari su sekilde aciklar "The Earth's surface curves out of sight at a distance of 3.1 miles, or 5 kilometers. But our visual acuity extends far beyond the horizon. If Earth were flat, or if you were standing atop a mountain surveying a larger-than-usual patch of the planet, you could perceive bright lights hundreds of miles distant. On a dark night, you could even see a candle flame flickering up to 30 mi. (48 km) away."

    Referans:http://m.livescience.com/33895-human-eye.html

    Bu yuzden insan gozunun algi kapasitesi aciklayan bilimsel kaynaklari iyice okumadan anlamsiz iddialarda bulunmayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çapina gore pahali..

  • mini modeli 5.2" demiş

    bu çinliler biraz kör galiba.bu boyda mini mi olur be.insan koyduğu isme biraz kafa yorar telefonla uyuşuyor mu diye
  • Tasarım biraz değişik ama hoş duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erik Lehnsherr kullanıcısına yanıt
    Cok merak ediyorum, ppi degeri 400 kusur olan telefon yaklasik 1.6 cm (1 inc) de 400 adet pixel 》》 1 pixel 0.4mm yani ortalama bi 1080p ekrandan bahsediyoruz. Ote yandan yaklasik 550ppi degerindeki 2k ekran 1.6cm (1 inc) de 550 pixel 》》 1 pixel boyutu 0.3mm. Sen eger 0.4mm ile 0.3mm arasindaki farki ayirt edebiliyorum diyorsan seni nasaya alalim uzay gozlem evine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tasarım, hoparlörler ve parmak izi okuyucu HTC;
    ZTE'den üst seviye Axon serisi akıllı telefonlar
    ZTE'den üst seviye Axon serisi akıllı telefonlar

    Kamera konumlandırması LG;
    ZTE'den üst seviye Axon serisi akıllı telefonlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viper17 -- 23 Temmuz 2015; 14:36:13 >




  • Erik Lehnsherr kullanıcısına yanıt
    saçmalık değil.dayandığı temeli ispatlamak da gayet basit.bakılan mesafe ile çözünürlük doğru orantılıdır.verdiğiniz alıntıda o mum ışığı zifiri karanlıkta tek başına ise göz algılar.ama yüzlerce ışığın arasındaysa göz algılayamaz.

    daha günlük boyutlara inersek 40" ekrana bakıyoruz diyelim.aynı boyutta ve aynı çözünürlükte ekranlar arasında belirgin kalite farkı olabilir.dolayısıyla kaliteyi etkileyen birçok farktör olduğunu baştan kabullenmek lazım.40" ekrana 5m mesafedeysek 4K,1080p ve 720p görüntünün farkını göz algılayamaz.farkı algılamak için ya ekranı büyütmeli,ya da mesafeyi kısaltmalısınız.

    cep telefonuna da ortalama 30cm'den bakılır.çünkü göz için sağlıklı mininum görüş mesafesi 25cm olarak kabul edilir.daha yakına uzun süreli bakmanın sakıncaları var.aynı yukardaki mantık gibi bu kez 5.5" ekrana 30cm'den bakıyorsak 1440p ile 1080p görüntünün farkı algılanamaz.farklı hissedebilmek için bundan daha yakına bakamayacağımıza göre tek seçenek ekranı büyütmeliyiz.

    örnek:https://www.youtube.com/watch?v=aRI9kcmiP7Y
    ZTE'den üst seviye Axon serisi akıllı telefonlar
    http://www.a-levelphysicstutor.com/optics-eye.php




  • Güzel telefon :) Türkiye'ye gelir mi?

  • Erik Lehnsherr kullanıcısına yanıt
    açık havada o mesafeyi görebileceğimizin kanıtı londradaki gözlem kapsülü olan london eye yaklaşık 135m yükselkikte tamamen şehri gözlemlemek içi yapılmış ve açık havalarda 40 km uzkalıktaki windsor kalesi rahatlıkla görülebilir
  • arka tarafta kamerayı nereye koyarsa koysunlar bir markanın bir telefonuna benzeyecek zaten o alet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZaalKoris vas Qwib-Qwib -- 24 Temmuz 2015; 21:55:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.