Şimdi Ara

Microsoft, Nokia satın almasını işlediği son çeyrek mali raporunda büyük zarar açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Microsoft, Nokia satın almasını işlediği son çeyrek mali raporunda büyük zarar açıkladı 

     

    Yazılım devi Microsoft mali yılın 4. çeyreğine ilişkin finans raporunu yayınladı.  Raporda Microsoft'un gelirleri ve karı beklenen seviyede seyrederken Nokia'nın satın alınması için yapılan ödeme bu çeyreğe yansıtılınca şirket 2.1 Milyar dolar zarar açıklamak durumunda kaldı. Bloomberg'e göre ise açıklanan bu zarar şirket tarihinin en büyük zararı.

     

    Nokia satın alması ve buna ilişkin yapılan ödemeleri çıkardığımızda ise şirket son çeyrekte 22.2 milyar dolar gelir ve bu gelirden 6.4 Milyar kar sağlamış durumda. Bu geliri değerlendirdiğimizde ise Windows lisans bedelinden gelen gelirlerin %22 azaldığını görüyoruz. Bu azalmanın başlıca sebebi olarak Windows XP'ye verilen desteğin kesilmesi gösteriliyor. Diğer yandan Surface kısmı gelirlerini yükseltmeye devam ediyor. Surface 3 ve Surface Pro 3 modelleri beklenenden daha fazla bir ilgi ile karşılaşınca Surface serisinin geliri %117 oranında yükselerek 888 Milyon dolar seviyesine ulaştı.

     

    Microsoft, Nokia satın almasını işlediği son çeyrek mali raporunda büyük zarar açıkladı


    Microsoft gelir tablosu 

     

    Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 5.8 milyon Lumia cihaz satan Microsoft bu yıl ise satış rakamını 8.4 milyon adete çıkarmış durumda. Ancak satılan cihazlardaki gelir ortalamasının düşmesi şirketin akıllı telefon pazarındaki gelirlerinin %38 oranında azalarak 748 milyon dolara gerilemesine sebep oldu. Xbox cephesinde ise Xbox One ve Xbox 360 modelleri toplamda 1.4 milyon satış rakamına ulaşarak yaklaşık %28 seviyesinde bir artış gösterdi.

     

    Diğer yandan Bing ve Office 365 gibi servislerde de yükseliş devam ediyor. Bing hem pazar payını hem de gelirini arttırırken Office 365 abone sayısı da bir önceki çeyreğe göre 3 milyon gibi önemli bir yükseliş gösterdi. Toplamda 15 milyon aboneye ulaşan Office 365'in karlılık oranı da %26'ya yükseldi.

     

     Microsoft, Nokia satın almasını işlediği son çeyrek mali raporunda büyük zarar açıkladı

    Microsoft kar/zarar tablosu 

     

    Hatırlanacağı üzere Microsoft'un Nokia'yı bünyesine katmak için yaptığı ödeme 7.17 Milyar dolar seviyesindeydi. Gelirlere 7.6 Milyar dolar olarak işlenen bu bedel satın alma sonrasındaki masrafları da içeriyor. Şirketin bu satın alma dışında gelirlerinde herhangi bir problem yaşamadığı görülüyor ancak şimdilik tüm gözler Windows 10'a çevrilmiş durumda. Windows 8 çıkışına göre çok daha kararlı gözüken şirket şimdilik rüzgarı arkasına almış gibi gözüküyor. Sizler Nokia satın alması ve Windows 10 konusunda ne düşünüyorsunuz? Sizce Microsoft'un Nokia'yı bünyesine katması bugün gelinen noktayı değerlendirdiğimizde doğru bir hamle miydi? Windows 10 beklentileri karşılayabilecek seviyede mi?

     

     







  • Habercilik tarafsiz yapilirsa guzel olur. Fakat dh de ciddi bir sekilde tarafli habercilik yapiliyor.

    Ozellikle wp konusunda cok geriden geliyorsunuz. W10 lansmani yapiliyor ortada haber yok. Wp8.1 tanitildi. Tanitildigi zaman haber yapilmadi. Desekki habere yetisilemiyor dh yetisemezse kim yeticesek. Wp kullanim orani dusuk desek windows 10 haberleride gecikiyor. Ama apple lansman yapacagi zaman saatler onceden ozel mesaj ile uyariliyoruz. Halbuki mac os un kullanim orani cok dusuk. W10 yada windows ezici ustunlukle birinci.

    Her ne sebep olursa olsun dh ye yakismiyor. Belki siz yokken dh de ben vardim. Begenirdim takip ederdim. Suan siteyi takip etmemin en buyuk sebebi sicak firsatlar ve wp bolumu.
  • kârdan zarar mı? :D

  • PowerPC kullanıcısına yanıt
    Kârdan zarar sayılmaz aslında. Şirket son çeyrekte 6.4 milyar dolarlık bir kazanç sağlamış. Ancak Nokia satın alması bu çeyreğin mali raporuna işlendiği için büyük bir zarar gözüküyor
  • Nokia'nin winmobile telefonu deyince aklima rengarenk plastik kasali kalin ve cirkin cihazlar geliyor, winmobile ise ana sayfadaki kutucuklar disinda (ki kisa surede bu da sıkıcı hale geliyor) tamamen bos bir isletim sistemi..

  • tek gerçek Apple..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: assasin34

    tek gerçek Apple..


    Apple'dan maaş felan almıyorsanız ciddi anlamda şuursuz olmanız gerekir ki böyle bir yorum yazasınız. Ya da foruma nifak sokan üyelerdensiniz. Olay çıksın diye saçma sapan yorumlar.

  • Bu sektör de kazanan belli ne kadar kabul etmeseniz de adamlar kazanmaya devam ediyor ve kar payını her geçen gün arttırıyorlar

  • Başlık çok yanıltıcı. İyi okumak gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DraGonS

    quote:

    Orijinalden alıntı: assasin34tek gerçek Apple..
    Appledan maaş felan almıyorsanız ciddi anlamda şuursuz olmanız gerekir ki böyle bir yorum yazasınız. Ya da foruma nifak sokan üyelerdensiniz. Olay çıksın diye saçma sapan yorumlar.


    boşver çoğu kendileri zaten

  • Sizler Nokia satın alması ve Windows 10 konusunda ne düşünüyorsunuz? Sizce Microsoft'un Nokia'yı bünyesine katması bugün gelinen noktayı değerlendirdiğimizde doğru bir hamle miydi? Windows 10 beklentileri karşılayabilecek seviyede mi?


    donanım haber mi
    donanım yorum mu anlayamadım

  • Windows 10 betasını ilk çıktığından beri kullanıyorum 0 sıkıntı problem. cep telefonu sürümünü kullanmıyorum henüz ama android mağazasının entegrasyonu gerçekleşir ise çok şey değişir.

  • Dhaberden habercilik ornegi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    Haberden rahatsız oldunuz anladığım kadarıyla, sebebini öğrenmemin bir sakıncası var mı?
  • Şu olay bir kapanamadı gitti arkadaş. Her ay en az 2-3 haber görüyoruz Microsoft ve Nokia hakkında.. Bırakın kapansın şu mesele artık.

  • Okisht kullanıcısına yanıt
    Habercilik tarafsiz yapilirsa guzel olur. Fakat dh de ciddi bir sekilde tarafli habercilik yapiliyor.

    Ozellikle wp konusunda cok geriden geliyorsunuz. W10 lansmani yapiliyor ortada haber yok. Wp8.1 tanitildi. Tanitildigi zaman haber yapilmadi. Desekki habere yetisilemiyor dh yetisemezse kim yeticesek. Wp kullanim orani dusuk desek windows 10 haberleride gecikiyor. Ama apple lansman yapacagi zaman saatler onceden ozel mesaj ile uyariliyoruz. Halbuki mac os un kullanim orani cok dusuk. W10 yada windows ezici ustunlukle birinci.

    Her ne sebep olursa olsun dh ye yakismiyor. Belki siz yokken dh de ben vardim. Begenirdim takip ederdim. Suan siteyi takip etmemin en buyuk sebebi sicak firsatlar ve wp bolumu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Öncelikle eleştiriniz için teşekkürler.
    Ancak haksız olduğunuz bazı noktalar olduğunu düşünüyorum. Birincisi W10 lansmanı yapıldığı gün haberi de yazıldı. Hatta haberi Erdi Özüağ hazırladı.
    Habere buradan ulaşabilirsiniz:http://www.donanimhaber.com/isletim-sistemleri/haberleri/Windows-10-tanitildi-iste-yeni-nesil-isletim-sisteminin-tum-detaylari.htm
    Diğer taraftan Windows 10 ile ilgili haberlere buradan ulaşabilirsiniz :http://www.donanimhaber.com/windows%2010/6/ (yayınladığı gün 6. sayfada kaldığı için 6. sayfanın linkini paylaştım, öne doğru ilerleyerek haberleri takip edebilirsiniz)

    Bunun yanında Microsoft Türkiye Windows Grup Ürün Müdürü'nün katıldığı bir etkinlik de yine donanımhaber'de yayınlandı. buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz Örneğin bu tarz bir etkinlik diğer markalar için yapılmamıştı. Ama kimse tutupta microsoft'tan yetkili çağırıyorsunuz şu markadan neden çağırmıyorsunuz demedi. Donanımhaber herhangi bir markayı kayıracak olsa emin olun bu tarz girişimlerde bulunmazdı.

    WP konusuna gelirsek çoğu zaman WP uygulamalarını ben yazıyorum. uygulama haberlerinin altına da teşekkür mesajları geliyor bu konuyla ilgilendiğim için açıkçası hoşuma da gidiyor. Ancak WP gelişen bir platform olduğu için her gün yüzlerce uygulama ekleniyordur markete. Takdir edersiniz ki hepsinin haberini yazmak mümkün değil. Her türlü teknolojik gelişme ile ilgili haber yazılıyor burada ve eksik olduğunu düşündüğünüz şeyleri özel mesaj yoluyla paylaşabilirsiniz. Emin olun içeriğe ilgi gösterip, kayda değer bir haber ise listeme eklerim.

    Hangi kullanıcı forumuna gitseniz oradaki kullanıcılar diğer markaların kayrıldığını düşünüyor ilginç bir şekilde. Bu bile aslında tarafsız olunduğunun bir göstergesi. Bunun dışında editörler haberlere gereksiz yorum getiriyor derseniz orayı anlarım ancak bu kimseyi etkilemek zorunda değil. Editörün tercihi ve fazla yönlendirme yapıyorsa objektif bir biçimde yorumunu katabilir diye düşünüyorum.

    Samimi söylemek gerekirse ben Microsoft'u oldukça seven birisiyim. Ama sevmem her şeyin önüne geçemez tabi ki. Windows Phone cihaz da kullandım uzun bir süre ama beklentilerimi karşılamadığı için değiştirdim. Bu beni microsoft düşmanı yapmaz tabi ki.

    Yabancı kaynaklarda da Apple ve Samsung ile ilgili haberler çok daha fazla çıkıyor zaten. Biz de bu haberler üzerine makale yazdığımızda bu durum bile size taraf tutmak olarak yansıyor olabilir.
    Çok uzattım sanırım. Eleştirilerin değerlendirildiğinden emin olabilirsiniz. Donanımhaber sürekli bu şekilde kendine yön veriyor. İyi geceler




  • Genelde zarar haberlerini ekrem71 yazardı. Hayırdır noldu. Artık yorumlarda tartışmaları izlemek zevkli oluyor.

  • Okisht kullanıcısına yanıt
    Burası sizin kişisel bloğunuz değil, eleştiriyi kişisel algılamayın, site geneline bakın :) Ziyaretçi bir haber okurken editöre değil, haberin içeriğine ve adres çubuğundaki adrese yada logoya bakar. Diğer editörün haberine tepki gösterip sizin haberinize kötü yorum yapılabilir, bunu hesaba katın İlgilenip yorumlara cevap yazmanız takdire şayan

    oktayakgoz haksız sayılmaz. Bazen öyle haberler yapılıyor ki seçim öncesi olaylarına benziyor sitenin hali. iOS tarafında bir özelliğin gelme ihtimali bile haber yapılırken Windows tarafında bir özelliğin var olmasına rağmen Donanımhaber'de haber yapılınca biz forumda muhabbetini yapmış, o konu sayfalar öncesine gitmiş oluyor. Tabi ki burada kullanıcı sayısının, pazar payının önemi var ama keşke "Microsoft zarar etti", "Microsoft Mobil Bölümü Kapanacak" gibi haberler yerine "W10 Insider sürümünde şu özellik geldi", "GDR2 yüklemek mümkün" gibi haberler yapılsa diyoruz.

    Son olarak, eleştirilerin ne derece değerlendirildiğini az çok tahmin edebiliyoruz :) Malum editörün haberlerindeki asılsız kaynaktan tutun, haberlerinde ki anlam bozukluklarına kadar muhtemelen yüzlerce eleştiri gelmiştir, ben senelerdir bir arpa boyu ilerleme görmedim. Yine de sitenin çökmelerinin giderilmesini bir ilerleme sayabiliriz sanırım.




  • Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    Eleştiri geliyorsa elbette haklı bir yanı vardır. Ben kesinlikle tamamı yanlış demiyorum. Siz de dediğinizde haklısınız ben şu an burada kendi adıma konuşuyorum donanımhaberden daha çok.

    Diğer editör arkadaşların eleştirileri değerlendirip değerlendirmemesi tabi ki kendilerine kalmış bir şey ama ben tüm mesajları dikkatle okuyorum. Yaptığım haberlerde de (özellikle ilk başlarda) çok fazla yazım hatası eleştirisi alıyordum. Hatta cümlelerin çok karmaşık olduğunu da sık sık duyuyordum. Bugün benim için bu tarz eleştiriler neredeyse bitme noktasına geldi. İnsanlık hali tabi ki hata olabilir ama önemli büyük hataya sebebiyet vermemek ve sürekli tekrarlanmaması.

    iOS veya Android konusunda daha fazla haber gelmesinin sebebi çok fazla bize bağlı değil aslında. Bu tarz haberler yabancı basında da sık sık yer alıyor. Kullanıcı kitlesinin geniş olması ve ilgi görmesi de buna etken tabi. Sonra bu haber bizim sitemize taşınmazsa donanımhaber neden haberi yapmadı oluyor, yaparsa taraflı oluyor Ancak microsoft veya başka bir marka konusunda kasıtlı yapılmayan hiç bir haber yok. Gözden kaçan ve görmek istediğiniz bir haber olursa bana pm atın uygun olduğum en kısa zamanda hazırlayacağım

    Ben tüm haberleri severek hazırlıyorum Umarım bizim için gelişmeler tüm kullanıcıların istediği şekilde olur.




  • Kusura bakmayın da ios andro dışında yazılabilecek haber değeri yaşıyan ve burda da insanların ilgisini çekebilecek milyon tane farklı şey var. Takip edilen yerlerde çokca ios andro haberi oluyor bizim de elmiz mahkum demek doğru bi yaklaşım değil bana göre.

    Günde en fazla kaç tane haberin ana sayfadan verilmesiyle ilgili nasıl karar veriliyor bi limit var mı bilmiyorum ama 1 saat içinde bi dünya ilginç şeyle doldurulabilir.

    ------------

    Nokia dışı MS fena değil gibi gözükse de o kadar iyi değiller. Raporlama şeklini 2013 sonrasında bazı şeyleri daha iyi gizleyebilmek için değiştirdiler. O geçen günkü GS'nin Windows ile ilgili raporu süper mantıklı değil ama haklılık payı var. En başta windows gelirleri şirket gelirlerinin %80'i gibi bi seviyelerde değil. %25 civarlarında ve azalıyor. Bunlardan elde edilen gelir ile kar arasında oldukça fark var. RAporlama şeklini değiştirdiklerinden sonra tek başına windows, server, diğer lisans, vs. şeklinden genel anlamda lisans adı altına birleştirilen bi çok kalem var. Aynı yaklaşımı bildiğiniz bi çok firma bazı şeyleri gizlemeye çalışmak adına yapıyor. Nvidia'sı da IBM'i de Intel'i de yapıyor bunu. Nvidia'ya sorsan Tegra gelirleri 100 milyon $'lara düşmüştü, şimdi sorsan 1 milyarlara doğru gidiyor. hönk!?!?! IBM innovasyon sorunu içinde, ama sorsan en büyük innovasyon merkezi gibi davranıyor. CEO'ları olan kadın Vampir gibi emiyor bütün kanını. Şimdi Power 8'i harika platform diye kakalıyorlar, yerine göre deneyen Intel'den 3 kat hızlı diyor, ama CERN gibi yerlerde denediğinde FX8350 bile dövecek neredeyse perf-watt vs. anlamında. IBM kendi mimarisi yerine cloud zımbırtılarında orda burda x86 diyip dururyor, bi yandan da Power ultra harika diyor, başka yandan da altından kalkamayacağı şeyler için OpenPower'ı kurup gelin bir olalım derken, trilyon dolarlık enterprise / mainframe yazılım yatırımlarına bel bağlıyor.

    MS'nin eksik kalır yanları yok bunlardan.

    Şirketlerin kasaları azına kadar para dolu ne yapacaklarını bilemedikleri için hisse geri alımı yapıp endexleri yukarı taşıyorlar diye bişey de yok.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.