Şimdi Ara

MSI 9800Pro yu 9800XT yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar böyle bişi nsl yapılır bi bilgisi olan var mı??

• quote:

Orjinalden alıntı: kardanayı

arkadaşlar böyle bişi nsl yapılır bi bilgisi olan var mı??

var.
    uygun olan biosu yüklüyosun oluyor.
    biraz araştır daha önce oldukça fazla konuşuldu.
  •  MSI 9800Pro yu 9800XT yapmak

Sapphire markasının piyasa ihtiyaçlarını karşılamak için yapmış olduğu değişiklik birçok kullanıcının yüzünü güldürdü. Üretimi birkaç ay önce biten 9800Pro'ların hala piyasada rağbet görmesi üzerine Sapphire markası, üretimi süren 9800XT modellerini 9800Pro seviyesine indirerek ihtiyaçları karşılamaya başladı.

Bunun farkına varan donanım meraklılıları gerekli BIOS sürümü ile kapatılan özellikleri açmaya çalıştı. Başarılı olunması belirli şartlara bağlı olan bu değişiklikte ihtiyaç duyulan özellikler kartın Sapphire marka 128mb Hynix modüllü 2.8ns bellek bulundurması. Bu bellek bulunduğu takdirde 9800Pro kartınızı 9800XT yapabilirsiniz.

BIOS değişikliğinden önce ekran kartı sürücünüzü işletim sistemi üzerinden kaldırın. Ekle/Kaldır'dan ATI Driver ve Control Panel'i kaldırmanız yeterli.

BIOS değişikliğine sıra geldi. İhtiyaç duyulan sadece 9800XT BIOS sürümü ve BIOS flash programı. 9800XT BIOS sürümünü buradan indirebilirsiniz. BIOS güncellemeden önce mevcut BIOS'u yedeklemeniz en mantıklı hareket olacaktır çünkü herhangi bir sorun çıktığında orjinal sürümü yüklemek gerekebilir. BIOS güncellemek ve kaydetmek için ATI Flashrom'u buradan indirebilirsiniz. ATI Flashrom ve Sapphire BIOS'undaki dosyaların hepsini bir diskete kaydedin ve sisteminizi DOS modunda başlatın. Varolan BIOS sürümünü yedeklemek için A:\ içinde "flashrom -s 0 xxxBIOS.bin" yazdığınızda kayıt işlemine başlayacaktır. xxxBIOS sizin belirleyeceğiniz bir isimdir. Hatırlamak için orjinalbios.bin yazabilirsiniz. Yeni BIOS'u yüklemek için "flashrom -f -p 0 BIOSadi.bin" yazdığınızda ise BIOS yükleme işlemi başlayacaktır. Ekran birkaç saniye kararabilir panik yapmayın. BIOSadi.bin ismi indirdiğiniz 9800xt biosunun adı olmalı. DOS modunda kısa isimler işe yarayacağı için 9800xt.bin olarak dosya ismini değiştirebilirsiniz. Bu durumda "atiflash -f -p 0 9800xt.bin" yazmalısınız. İki komutta da 0 (sıfır) rakamını O harfi ile karıştırmamaya dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde komut işe yaramayacaktır.

BIOS değişikliğinden sonra sistemi yeniden başlatın ve anakart BIOS'una girerek AGP Fastwrites'ı kapatmanız gerekmektedir. Ayarı kaydedip çıktıktan sonra işletim sistemine girebilirsiniz. Gerekli ATI Catalyst / Control Panel sürücülerini yükleyip programlar aracılığı ile BIOS değişikliğinin başarısını denetleyebilirsiniz. ATI Tool programı en basit çözüm olacaktır.http://atitool.ocfaq.com resmi adresinden güncel sürümü indirebilirsiniz. Program açıldığında sağ alt köşedeki Settings düğmesine tıklayarak Overclocking sekmesinden Chip Type'a bakarak R360 olup olmadığını denetleyin. R350 ise 9800Pro olarak kalmıştır ki pek imkanı yok. Geri giderek Saat hızlarını denetleyebilirsiniz. GPU 411, Bellek 364 olmalı. Herşey olması gerektiği gibiyse kartınızı 9800XT olarak güle güle(!) kullanın.

NOT:http://www.oynasana.com/makale/812 den alınmıştır.

Bios yüklemedende overclock la 9800xt ve daha fazlasını yapabilirsin.Ama senin yerinde olsam bios yükledikten sonra ayrıca o/c yapardım.9800xt yi rahatlıkla geçersin

Kolay gelsin.

• rabesantra cok konusuldu ama kimseninde bu biosu yukleyin dedigini goremedim,

sen hangi biosu kullandin,kisaca izlenimlerini belirtirsen diger msi cılara yardımcı olabilirsin.
  • Radeon 9800Pro P/N 113-AA06905-...

benim bios bu,ama heryerde xt yaziyor kart icin,ben default saat hizlarini yukari cekmek icin hangi biosu kullanayim,nereye baktiysam bulamadim
  • ne farkı var pro ile xt arasında neleri active ediyor.saat hızları aynı kalıyor pipeline acamayacagına gore ne acılıyor. ocde yapmıyor .kimsede neyi actıgını soyleyemiyor.
  • valla hocam benide bu dertten kurttaran 865pe isimli arkadaştır.
    kendisi artık bu bios işlerinde uzman olmuş.
    ona yolladım medion xxl biosunu Allah razı olsun saat hızlarını düzenleyip yolladı bana. banada biosu yüklemek kaldı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    xfx 6950 ve MSI Afterburner...
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • rabitmiydi ne programın ismi ordan bios ayarlarıyla oynayıp mhz felan ne istiosan sonra flashlayınca istediğini yaparsın ama uğraşma bence git msi9800XT biosunu yada sana uyan ramlerine felan onu flashla oldu bitti
  • tamam işte rabitle biosun saat hızlarını değiştirip öyle flaşlamak lazım.
  • arkadaşlar --rabit-- ile kartın cas ayarlarıyla oynamayın çok hassas bir program. kartın saat hızı kilidini açmak için saat hızını ayarlamak yetmiyor gerekli düzenlemeler şart. @rabesantrata arkadaşla kartınız aynı sana gönderdiğm optimize edilmi biosu arkadaşa gönder uğraşmadan xt ye modlasın. yanlız vga silencer olmadan xt ye modlanması ve bu şekilde uzun süre kullanılması sakıncalı. 9800pro ile 9800xt nin, gpu ve mem. saat hızı sıkıştırma oranları ve rem timingleri farklı o bakımdan modlandıktan sonra ısı olayının artması kaçınılmaz. karta yazık etmeyin
  • evet arkadaşlar 865pe arkadaşımızın hazırlamış olduğu biosdan isteyenler bana pm atsınlar .
  • bahsettiginiz medion xxl biosunu yuklemistim,sanirim gpu 390 gibi bisey oldugu icin tekrar degistirdim,

865pe arkadasimiz burdaki gpu ve ram hizlarinimi duzenledi?

birde bu medion bildigimiz xt biosumu bosa ugrasmayalim,performans farki oldumu arkadaslar ayni saat hizlarinda?
  • medion bildiğimiz xt biosu fakat saat hızları değişmiyo . bu saat hızları değişince defaultta xt saat hızlarında oluyu. haliyle performans artışıda oluyo.
  • sıkıntınız varsa GİGATEK'ten Güneş beye'e mail atın size gerekli dökümanları göndersin
  • rabesantratayla berber yaptık default ta artifact veriyodu saat hızlarıyla biraz oynattırmış olay bu internetten arattırın hatta forumda bi arkadaş vermişti linkleri
  • rabesantra suan artifactsiz cikabildigin hizlar nasil acaba?
  • hafta sonu silemcer alacağım.
    şuanda silencer olmadığı için ısıdan dolayı defaultta artifact yapıyo. çok az düşürmek zorunda kalıyorum gpu hızını.
    ramlerde 742mhz de.
  • anladim,ben kendi biosu ile 440/750 hic sorunsuz kullanabiliyorum,tabi giant3 ile sogutarak

bu bios isi gereklimi ondan emin olamadim acikcasi.
  • valla sen yinede değiştir istersen?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.