Şimdi Ara

Mars One kolonicileri için seçmelerde sona yaklaşılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mars One kolonicileri için seçmelerde sona yaklaşılıyor
     
     Dünya dışında bir gezegende koloni kurma yolunda bugüne kadar girişilen en önemli proje olan Mars One projesi, önemli bir aşamayı daha geride bırakmak üzere. Mars'ta ilk koloniyi kuracak olan kolonistleri 2025 yılına kadar Kızıl Gezegen'e göndermeyi planlayan Mars One, kolonistlerin seçilmesinde yeni aşamaya geçiyor.
     
    Mars'ta koloni kurma şansına erişmek için başvuruda bulunan 2761 katılımcı arasında yaptığı seçmeler sonrası adayların sayısını 100'e kadar indiren Mars One organizasyonu, şimdi de bu sayısı 24'e düşürmeye hazırlanıyor. Son 100 arasına girmeyi başaran adaylar, önümüzdeki günlerde bir dizi mülakat ve sınava tabii tutulacaklar. Konu hakkında açıklamlarda bulunan Mars One yetkilisi Norbert Kraft, seçmelerde üçüncü ve dördüncü aşamanın önümüzdeki günlerde başlayacağını söyledi. Yaklaşık beş gün sürecek olan üçüncü aşamada grup dinamiklerinin inceleneceğini belirten Kraft, bu süreçte adayların 10 kişilik gruplara ayrılacağını ve birlikte nasıl hareket ettiklerinin inceleneceğini söyledi.
     
    Bu aşama sonrası sayıları 40'a kadar düşecek olan adaylar daha sonra tek başlarına dokuz gün geçirmek zorunda kalacakları ünitelere yerleştirilecekler ve bu aşama sonrasında adayların sayısı 30'a düşecek. Bu aşamadan sonra ise dört saatlik bir mülatak yapılacak ve mülakat sonrasında seçilen 24 katılımcıya Mars One'da tam zamanlı çalışma fırsatı sunulacak.
     
    Son aşamayı geçmeyi başaran bu 24 katılımcı arasından ise sadece dördü Mars'ta koloni kurmak için düzenlenecek ilk yolculuğa katılabilecek. Kendilerinden önce gönderilecek insansız araçlar tarafından kurulacak yapılarda yaşayacak olan bu 4 koloniste daha sonraki yıllarda yeni isimler de katılacak. Mars One projesinin başarıyla hayata geçirilip geçirilemeyeceği tartışma konusu olmaya devam ediyor olsa da, Mars One organizasyonu planlandığı gibi yol almaya devam ediyor.







  • Buyuk cesaret

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen orada komünal bir hayat kuracaklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınırsız akbil+ssk+pirim+yemek+dolgun ücret bu seçmeler kaçırılmaz.Hatta bu ilanı internet sitelerinde reklam olarak kullansan bayağı hit alınır.

  • Ölüme gidecekler, insanlarıda dünya dışında bir hayat kurulabilir hayalleriyle uyutacaklar. Maalesef keriz çok.

  • Dünyaya sığamadılar anlaşılan.

    Projenin yaşam bulma ihtimali düşük gibi geldi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bütçeleri ne kadar , gidecek teknolojiler var mı ,insan indirecek teknolojileri var mı , indirdikten sonra ölne kadar orda kalmalarını sağlayacak altyapıyı nasıl kuracaklar vs.

    bana cennetten arazi satmak gibi geldi veya troll reklam.
  • Bunu birgun yapmamiz gerekecekti de adresin Mars olmasi biraz kotu oldu, kismet..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nevfel

    Ölüme gidecekler, insanlarıda dünya dışında bir hayat kurulabilir hayalleriyle uyutacaklar. Maalesef keriz çok.

    dünya dışı bir hayat niye kurulmasın

    belki bugünün teknolojisi ile olmaz 100 yıl 1000 yıl sonra olur. sadece zaman meselesi.
  • adamlar 3 4 ay servivor adasında 2. haftasında birbirlerini yemeye başladı orada bunları hayal edemiyorum...

  • Keras kullanıcısına yanıt
    Marsda olmuyacağı kesin olduğu defalarca keşfedildiği halde hala neden mars. Ölümüne gidip olanca kaynağı haybeye zayi etmek yerine başka bir yer denesinler bari. Belki işe yarar bir yer keşfederler kim bilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • marsdaki ikinci gün dünyaya gönderilen mesaj "kurtarın bizi "

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle atmosferde oksijen açığa çıkaracak (tabi mümkünse) makineler gönderip, su oluşturmayı denemek gerekir bence, olayı temelden doğru yapmak lazım. Ekosistem olmadan nereye kadar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

    bütçeleri ne kadar , gidecek teknolojiler var mı ,insan indirecek teknolojileri var mı , indirdikten sonra ölne kadar orda kalmalarını sağlayacak altyapıyı nasıl kuracaklar vs.

    bana cennetten arazi satmak gibi geldi veya troll reklam.

    Ne demek teknoloji var mı? Teknoloji konusunda sıkıntı yok da gidilen yerin Mars olması problem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kavga çıkar orda birbirlerini öldürürler
  • Ben rüyamda gitmiştim. Çok sıkıcı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nevfel

    Ölüme gidecekler, insanlarıda dünya dışında bir hayat kurulabilir hayalleriyle uyutacaklar. Maalesef keriz çok.

    Neyse ki herkes bu düşüncede değil. Ölüm riski var ancak adamlar bir şeyler biliyor ki buna değeceğini düşünüyorlar. Her gün aynı işi yapıp üç kuruş için bütün ömrünü anlamsızca çalışmakla geçiren, sorumluluklara boğulmuş iğrenç bir hayatta ot gibi yaşayıp ömrünü tamamlamak yerine kişi hayatına anlam katacak bir iş ve amaç için, farklı bir tecrübe için, boğulduğu hayat sandığı cehennemden kurtulmak için, insanlık için bunu tercih ediyor olabilir. Yani bakış açısına göre değişiyor. Buradaki fedakarlık da kişinin ölüme gitmesi değil, o uçsuz bucaksız, kızıl, çorak, ölümcül topraklarda tüm ömrünü geçirecek olmasıdır. Yani giderse ya ölecek, ölmezse de ömrünü orada geçirecek. İki ucu boklu değnek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 18 Temmuz 2015; 22:32:43 >




  • WB kullanıcısına yanıt
    Şu an için en ideal gezegen orası, neden kötü dediniz. Venüs berbat, merkür berbat, Jüpiter'de ne olduğunu bile bilmiyoruz, satürn keza öyle. Uydular dışında en iyi yer Mars zaten

    Bana bugün sorulsa koşa koşa giderim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 18 Temmuz 2015; 22:46:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazmayı_Severim kullanıcısına yanıt
    Benimki bir temenni sadece, seceneklerin icinde en iyisi olmasi kotu olmadigini gostermeyebilir, keske kislari -170 derece sicaklik, 95% karbondioksit orani, demiroksit kapli yuzey, yercekimi dunya/3, gezegen olcusunde kum firtinalari gibi olumsuzluklarin cok oldugu bir gezegen yerine gene yakinlarda ama gostergelerin biraz daha olumlu oldugu bir gezegen olabilseydi, ama olamadi, olamiyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.