|
Bildirim
|
Yaw arkadaşlar ben o kadar şeyi boşuna mı yazdım? birşey bilmiyorsam konuşmam, denediğim kesin emin olduğum şeyleri yazıyorum buraya
Component ile RGB fiziksel olarak aynıdır. Yani ses hariç, görüntü için 3 tane iletken vardır. Component analog bir hd bağlantı şeklidir. RGB uçları scartın içinde mavi-7, yeşil-11, kırmızı ise 15 numaralı pine bağlıdır. Yani bu uçlardan kablo çıkartıp uçlarına da kompozit tarzı erkek fiş takarsanız component kablo elde etmiş olursunuz. İkinci resimdeki 1 nolu kablo orjinal paketin içinden çıkan kablodur ve görüldüğü gibi pinleri eksiktir. diğer ucu RCA şeklindedir(video,sağ ses,sol ses). 2 nolu kablo ise sonradan aldığınız ps2-scart kablosudur ve RGB içinde olmak üzere bütün pinleri doludur. Eğer crt (tüplü) tv kullanıyorsanız ve tv nin rgb desteği varsa en iyi görüntüyü scarttan alırsınız. ondan sonra svideo, daha düşüğü ise kompozit video dur(RCA kablonun sarı ucu). Lcd tv lerde sd görüntülerde (480p nin altındaki görüntüler) ister ps2, ister dvd player, ister reciver bağlayın en iyi görüntü yine lcd ye component ten giriş yaparak elde edilir. Ayrıca önceki mesajlarımda da dediğim gibi bazı ps2 oyunlarında ki 480p ve 1080i çözünürlüğünü görebilmeniz için komponent girişten bağlamanız şarttır. 4. resimde ise benim önceden yaptığım scart-component dönüştürücü görüyorsunuz. Piyasada malesef yok. Ama ps3 için yaptıkları ps3-component kablosu geriye dönük uyumlu bir kablo. Ya bu kablonun türkiye ye gelmesini bekleyeceksiniz. Ya da daha öncede söylediğim gibi "Bir adet gri ps2 to scart + (iki erkek scartı birbirine eklemek için kullanılan)iki tarafıda dişi ufak ek aparatı + scart to component kablo" kombinasyonu ile hd görüntü alabilirsiniz. nitrousoxide arkadaşımın sorusuna gelelim. Ycb R/Pbc R/Pr bu ifade aynı zamanda YUV ve progressive scan ile aynı ifadedir. PS2 den component ile görüntü almak için system configurations kısmından Ycb R/Pbc R/Pr seçeneği seçilmelidir. Bu arada ben bunları yazarken arkadaşlar benzer şeyler de söylemişler. bu bakımdan aynı şeyler yazılmışsa yazan arkadaşlardan özür dilerim. Çünkü bu bana da sık yapılan ve de hiç hoşuma gitmeyen birşey. Bana soru sormak isteyen arkadaşlar varsa elimden geldiği kadar cevaplamaya çalışırım. zaten burda herkesin amacı yardımlaşmak değil mi? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|