Şimdi Ara

ps2 component/composite farki

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
2
Favori
56.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar.. oldukca gec de olsa ben de artik bir ps2 kullanicisiyim. kafami karistiran bir sorun var..

makineyi hd destekli bir tv'ye takiyorum, ve elde ettigim goruntu kalitesi cok dusuk. bu konuda ufak bir arastirma yaptim ve gordugum bazi kaynaklarda (ps2 kullanim kilavuzunda bile) composite kablonun en dusuk kaliteyi verdigi yaziyordu. s-video daha iyi, component ise en iyisiymis. fakat bir kisim insan da component kablonun gereksiz masraf oldugunu, ps2 goruntu kalitesinin artmayacagini soyluyor. sizin de yorumlarinizi duymak isterim...

nasil oluyor da ps2 icin hd destekli oyunlar cikiyor? gran turismo 4 hd destegi vermiyor mu? ben simdi composite kablo ile gt4 oynasam herhalde hd cozunurluklerine cikamam, tek secenegim component kablo degil mi?

neyse, ben kafama taktim bu component kabloyu anladiginiz uzere. asil sorun ise su; bu kablo nerede satiliyor? fiyati ne duzeydedir? cesitli yerlere sordum ama kimse ps2 icin component kablo satmiyor. bulamazsam yurtdisindan alacagim sanirim.

ayrica; koca hdtv almissin, gidip de ps3 ya da xbox 360 al dediginizi duyar gibi oldum (diyen oldu aslinda). emin olun oyle bir imkanim olsa hic beklemezdim. su an icin elimdekini en iyi sekilde kullanmak istiyorum.

paylasimlar icim simdiden tesekkurler!

• Yaw arkadaşlar ben o kadar şeyi boşuna mı yazdım? birşey bilmiyorsam konuşmam, denediğim kesin emin olduğum şeyleri yazıyorum buraya
    Component ile RGB fiziksel olarak aynıdır. Yani ses hariç, görüntü için 3 tane iletken vardır. Component analog bir hd bağlantı şeklidir. RGB uçları scartın içinde mavi-7, yeşil-11, kırmızı ise 15 numaralı pine bağlıdır. Yani bu uçlardan kablo çıkartıp uçlarına da kompozit tarzı erkek fiş takarsanız component kablo elde etmiş olursunuz.
    İkinci resimdeki 1 nolu kablo orjinal paketin içinden çıkan kablodur ve görüldüğü gibi pinleri eksiktir. diğer ucu RCA şeklindedir(video,sağ ses,sol ses). 2 nolu kablo ise sonradan aldığınız ps2-scart kablosudur ve RGB içinde olmak üzere bütün pinleri doludur. Eğer crt (tüplü) tv kullanıyorsanız ve tv nin rgb desteği varsa en iyi görüntüyü scarttan alırsınız. ondan sonra svideo, daha düşüğü ise kompozit video dur(RCA kablonun sarı ucu).
    Lcd tv lerde sd görüntülerde (480p nin altındaki görüntüler) ister ps2, ister dvd player, ister reciver bağlayın en iyi görüntü yine lcd ye component ten giriş yaparak elde edilir. Ayrıca önceki mesajlarımda da dediğim gibi bazı ps2 oyunlarında ki 480p ve 1080i çözünürlüğünü görebilmeniz için komponent girişten bağlamanız şarttır.
    4. resimde ise benim önceden yaptığım scart-component dönüştürücü görüyorsunuz. Piyasada malesef yok. Ama ps3 için yaptıkları ps3-component kablosu geriye dönük uyumlu bir kablo. Ya bu kablonun türkiye ye gelmesini bekleyeceksiniz. Ya da daha öncede söylediğim gibi "Bir adet gri ps2 to scart + (iki erkek scartı birbirine eklemek için kullanılan)iki tarafıda dişi ufak ek aparatı + scart to component kablo" kombinasyonu ile hd görüntü alabilirsiniz.
    nitrousoxide arkadaşımın sorusuna gelelim. Ycb R/Pbc R/Pr bu ifade aynı zamanda YUV ve progressive scan ile aynı ifadedir. PS2 den component ile görüntü almak için system configurations kısmından Ycb R/Pbc R/Pr seçeneği seçilmelidir.
    Bu arada ben bunları yazarken arkadaşlar benzer şeyler de söylemişler. bu bakımdan aynı şeyler yazılmışsa yazan arkadaşlardan özür dilerim. Çünkü bu bana da sık yapılan ve de hiç hoşuma gitmeyen birşey. Bana soru sormak isteyen arkadaşlar varsa elimden geldiği kadar cevaplamaya çalışırım. zaten burda herkesin amacı yardımlaşmak değil mi?
  • Benim bildiğim kadarıyla PS'2 de HD oyun yok.Ayrıca hangi kabloyla LCD'ye bağlarsan bağla iyi görüntü alamazsın.Tüplü TV ler PS2 için en iyisi.O yüzden LCD TV'de PS2 den fazla birşey bekleme.Bende aynı durumdayım çünkü.32 inç LCD var.Renkler falan iyi ama netlik iyi değil.Hafif bulanık görüntü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlpLaLuna

Benim bildiğim kadarıyla PS'2 de HD oyun yok.Ayrıca hangi kabloyla LCD'ye bağlarsan bağla iyi görüntü alamazsın.Tüplü TV ler PS2 için en iyisi.O yüzden LCD TV'de PS2 den fazla birşey bekleme.Bende aynı durumdayım çünkü.32 inç LCD var.Renkler falan iyi ama netlik iyi değil.Hafif bulanık görüntü.
    baskan bak kutundan cıkan kablo ile igrenc otesi grafik alırsın... ancak gidip 5 lira verip psx için gri scart kablo almanı tavsiye ederim ...ps1 için gri scart kablo unutma ... o zaman muthis goruntu elde edeeksin... hd destegi yok ancak hd tv ler için ybrcr baglantısı var onla goruntu alırsın..ama sen scart kablo alll ii oyunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: ysfclk

baskan bak kutundan cıkan kablo ile igrenc otesi grafik alırsın... ancak gidip 5 lira verip psx için gri scart kablo almanı tavsiye ederim ...ps1 için gri scart kablo unutma ... o zaman muthis goruntu elde edeeksin... hd destegi yok ancak hd tv ler için ybrcr baglantısı var onla goruntu alırsın..ama sen scart kablo alll ii oyunlar

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ysfclk

Ben kutudan çıkan kablonun ucundaki kırmızı beyaz ve sarı jackları scart dönüştürücü (küçük bir aparat sende bilirsin)tv nin scart girişine bağlıyorum.Gri scart kablonun farkı ne?RGB kablo denen şey o mu?
    Yanıtlarsan sevinirim.Çünkü bende deneyeceğim.Şimdiden sağol.

• quote:

quote:

Ben kutudan çıkan kablonun ucundaki kırmızı beyaz ve sarı jackları scart dönüştürücü (küçük bir aparat sende bilirsin)tv nin scart girişine bağlıyorum.Gri scart kablonun farkı ne?RGB kablo denen şey o mu?
    Yanıtlarsan sevinirim.Çünkü bende deneyeceğim.Şimdiden sağol.

Alıntıları Göster
    rgb kablo ile bugüne kadar ps2 de oyun oynamamış olmak çok kötü bence o 5 ytl lik kablo görüntüyü muhteşem ve pürüzsüz yapıyor mutlaka alınmalı beim için ps2 de olmazsa olmazların başında geliyor altek al kabloyu gör farkı

• quote:

Orijinalden alıntı: gamerr

rgb kablo ile bugüne kadar ps2 de oyun oynamamış olmak çok kötü bence o 5 ytl lik kablo görüntüyü muhteşem ve pürüzsüz yapıyor mutlaka alınmalı beim için ps2 de olmazsa olmazların başında geliyor altek al kabloyu gör farkı

Alıntıları Göster
    ucuna bagladıgın scart ama tam scart degil... uclara dikkat et yarısından fazlası yoktur...sen 5 liralık kablodan alll ...

• quote:

ucuna bagladıgın scart ama tam scart degil... uclara dikkat et yarısından fazlası yoktur...sen 5 liralık kablodan alll ...

Alıntıları Göster
    Ben biraz önce bilgisayarcı bir arkadaşla görüştüm.O 40 YTL ye komponent kablo ile süper görüntü alırsın dedi.Ben sizin söylediklerinizi söyledim.Ama o komponentte ısrar etti.Ben tabiki gidipte bir kabloya 40 YTL vermem ama dediği komponent kablo ile RGB kablo aynı başarıyı sağlıyor mu?İlginize teşekkürler.Bu arada robocub arkadaşa yardım edelim derken ben sebeplendim ya.Hem bu soruyuda yanıtlarsanız onada faydası dokunur kanaatimce.

• quote:

Ben biraz önce bilgisayarcı bir arkadaşla görüştüm.O 40 YTL ye komponent kablo ile süper görüntü alırsın dedi.Ben sizin söylediklerinizi söyledim.Ama o komponentte ısrar etti.Ben tabiki gidipte bir kabloya 40 YTL vermem ama dediği komponent kablo ile RGB kablo aynı başarıyı sağlıyor mu?İlginize teşekkürler.Bu arada robocub arkadaşa yardım edelim derken ben sebeplendim ya.Hem bu soruyuda yanıtlarsanız onada faydası dokunur kanaatimce.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ALTEK
    ...40 YTL ye komponent kablo ile süper görüntü alırsın dedi...

guzel, sonunda biri beni duydu demek

altek, rica etsem o arkadasina bu kablonun nerede satildigini sorar misin? ayrica 40ytl orjinal sony kablosu mu? dandikse tabii 40ytl vermenin anlami yok. ben bu adrestekini almayi dusunuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: robocub

quote:

Orjinalden alıntı: ALTEK
    ...40 YTL ye komponent kablo ile süper görüntü alırsın dedi...

guzel, sonunda biri beni duydu demek

altek, rica etsem o arkadasina bu kablonun nerede satildigini sorar misin? ayrica 40ytl orjinal sony kablosu mu? dandikse tabii 40ytl vermenin anlami yok. ben bu adrestekini almayi dusunuyorum.

Alıntıları Göster
    arkadaslar benım boyle bırseyden haberım yoktu sımdı forumda gordum ben normal scarttan baglıyodum psınımı sızler boyle soyleyınce bıde s-video gırısınden baglıyım dedım. gercekten arada barız bır fark var ozellıkle parlaklık ve kontrast aşmış bı duruma geldı hepınıze tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: nitrousoxide

arkadaslar benım boyle bırseyden haberım yoktu sımdı forumda gordum ben normal scarttan baglıyodum psınımı sızler boyle soyleyınce bıde s-video gırısınden baglıyım dedım. gercekten arada barız bır fark var ozellıkle parlaklık ve kontrast aşmış bı duruma geldı hepınıze tesekkurler

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bugün aldım daha ps2 yi ama component mutlaka daha iyi olmalı.
    Lütfen bilen varsa nerden bulabileceğimizi bi yardım..

• quote:

Orijinalden alıntı: Thai-Fun

Alıntıları Göster
    Arkadaslar RGB komponent kablo aynı şey yani ucu televizyondaki renklere ayıran ve ingilizce red green blue dan gelen baş harfleri RGB. En kaliteli görüntüyü bu kablo verir. Sonra s-video Sonra scart kablo arkadasların gri diye bahsettigi ki süper görüntü alırsın ben onu kullanıyorum. İlla gri de olmayabilir tabi bu kablu bi tarafı PS diger tafı scart olacak bi kablo. Ben teknosadan almistim vakti zamanında. Neyse en düşük kaliteyi de kompozit yani sarı kırmızı beyaz kablodan ver bi de ucuna dönüştürücü taktığın zaman iyice rezil bi şekilde alırsın. Çünkü dönüştürücüye dikkat edersen orjinal kutudan çıkan için konuşuyorum dişlerinin yarısı yoktur ki gelen görüntü burdan ortada.

• quote:

Alıntıları Göster
    Evet arkadaşlar ben izninizle olayı aydınlatacağım. Öncelikle birkaç resim koymam lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa982

Evet arkadaşlar ben izninizle olayı aydınlatacağım. Öncelikle birkaç resim koymam lazım.

Alıntıları Göster
    Bu kabloları bulacağımız yeri(bi de bi ucu PS2 ye giren diğeri scart olan kablo nası bişey) söyleyen arkadaşın
    yazan elleri dert görmesin..

• quote:

Alıntıları Göster
    Öncelikle arkadaşlar şunu bilmelisiniz ki; bazı güzel oyunlar hariç bütün ps2 oyunları 480i çözünürlüğündedir. Bu oyunlar için scart/component farketmez. Ama bazıları var ki aklıma gelen birkaç tanesini yazıyim tekken 5(480p), prince of persia(480p), shadow of the colossus(480p) gt4 ve tourist tropy(480p,1080i) keşke bütün oyunları 1080i destekli yapsalarmış. Çünkü ps2 bu modda çalışabiliyor. Şimdi 480p(progressive scan) ve 1080i moduna çıkabilmek için ps2 yi HD destekli bir tv ye component kablo ile bağlamanız şart. Bazı hd olmayan 100hz tüplü tv lerin menüsünde progressive scan diye bir seçenek vardır. vardır.Bunu aktif yapmakla gerçek 480p yi göremezsiniz. Ki zaten oyun ntsc ise tv nin bu fonksiyonu geçersiz kalır. Şimdi gelelim asıl meseleye;
    Üstteki ilk iki resim playstation nın orjinal aksesuarı. kodu da SCPH-10100E. bu orjinal kabloyu malesef ben istanbul da bulamadım. Çok aradım sordum kimsenin haberi yok. ps aksesuar satan yerlere resmini gösteriyorum-ilk defa böyle bir kablo gördüklerini söylüyorlar.(Kadıköy-Sirkeci) bende son çare kendim yapmaya karar verdim.(elektrikçiyim) neyse devamını alta yazayım..

• quote:

Bu kabloları bulacağımız yeri(bi de bi ucu PS2 ye giren diğeri scart olan kablo nası bişey) söyleyen arkadaşın
    yazan elleri dert görmesin..

Alıntıları Göster
    şimdi arkadaslar ben bu kabloyu kullanıorm sımdı bu s-video olarak gecen kablomu yoksa rgb olarak gecen kablomu ps2 nın ıcınden cıkan kablo scart a baglamadan dırek tv nın video input gırısınden baglıyorum hangısının goruntusu daha kalıtelı? Sankı bu kablo daha net bır goruntu sağlıyormus gıbı geldı bana ama bılenden öğrenmek lazım cevaplarsanız sevınırım
    herkeze cok tesekkurler

• quote:

Öncelikle arkadaşlar şunu bilmelisiniz ki; bazı güzel oyunlar hariç bütün ps2 oyunları 480i çözünürlüğündedir. Bu oyunlar için scart/component farketmez. Ama bazıları var ki aklıma gelen birkaç tanesini yazıyim tekken 5(480p), prince of persia(480p), shadow of the colossus(480p) gt4 ve tourist tropy(480p,1080i) keşke bütün oyunları 1080i destekli yapsalarmış. Çünkü ps2 bu modda çalışabiliyor. Şimdi 480p(progressive scan) ve 1080i moduna çıkabilmek için ps2 yi HD destekli bir tv ye component kablo ile bağlamanız şart. Bazı hd olmayan 100hz tüplü tv lerin menüsünde progressive scan diye bir seçenek vardır. vardır.Bunu aktif yapmakla gerçek 480p yi göremezsiniz. Ki zaten oyun ntsc ise tv nin bu fonksiyonu geçersiz kalır. Şimdi gelelim asıl meseleye;
    Üstteki ilk iki resim playstation nın orjinal aksesuarı. kodu da SCPH-10100E. bu orjinal kabloyu malesef ben istanbul da bulamadım. Çok aradım sordum kimsenin haberi yok. ps aksesuar satan yerlere resmini gösteriyorum-ilk defa böyle bir kablo gördüklerini söylüyorlar.(Kadıköy-Sirkeci) bende son çare kendim yapmaya karar verdim.(elektrikçiyim) neyse devamını alta yazayım..

Alıntıları Göster
    5 liralık gri scart al kafanı fazla karıstırma....

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Yaw aslında aklımda hıcbısı almak yok sadece bu kablo tvye onden takılıodu bende goruntu kılılıgı olmasın dıye scarttan bagladım ama sımdı daha kalıtelı bı goruntu elde edebılme sansı var madem hangısı daha iyidir sadece onu ogrenmek ıstedım

• quote:

Orijinalden alıntı: nitrousoxide

quote:

Yaw aslında aklımda hıcbısı almak yok sadece bu kablo tvye onden takılıodu bende goruntu kılılıgı olmasın dıye scarttan bagladım ama sımdı daha kalıtelı bı goruntu elde edebılme sansı var madem hangısı daha iyidir sadece onu ogrenmek ıstedım

Alıntıları Göster
    Galiba scart gri olan kablo da rgb aslında yani scart üzerinden rgb veriyor.
    Kabloyu gördüm, tüm pinleri hen scart hem de ps2 tarafının mevcut ve bağlı..

• quote:

Alıntıları Göster
    Nitekim bu kabloyu yapıp tourist tropy oyununu sony hd tv de bir de samsung un son çıkardığı slim fit hd tv de denedim. sonuç mükemmeldi. 480p modu(4:3) rahatça fark edebileceğiniz şekilde güzelleşiyor, ama 1080i ye(16:9) alırsanız kalite tam anlamıyla iki katına çıkıyor. her tarafa anti aliasing uygulanmış bir görüntü çıkıyor. Mesela 480i de motorsikletle yolda durduğunuz zaman sadece durduğunuz yerdeki asfaltın ayrıntılı olduğunu, ilerisinin bulanık olduğunu görüyorsunuz. 480p de ise ileriye kadar asfalt ayrıntılı görülebiliyor. (Bu arada 1080i modu otomatik olarak 16:9 formatına geçer)
    Şimdi tabi ki herkes kabloyu kendi yapamaz. Denemediğim ama büyük bir ihtimal ile çalışacağını tahmin ettiğim bir yöntem (kablo kombinasyonu diyeyim) var. Bir adet gri ps2 to scart + (iki erkek scartı birbirine eklemek için kullanılan)iki tarafıda dişi ufak ek aparatı + (üçüncü resimde ki)scart to component kablo. -bu kabloyu 30 milyona aztech yetkili satıcısından temin edebilirsiniz.(sirkeci de)
    buraya daha açıklayıcı olması için elimdeki kabloların resmini çekip koyacağım, yalnız şu an netten ayrılmam gerekiyor, biraz işlerim var bu akşam olmazsa en geç yarın koyarım. Yardımcı olmak çok güzel bir duygu, umarım olabilmişimdir.

• quote:

Nitekim bu kabloyu yapıp tourist tropy oyununu sony hd tv de bir de samsung un son çıkardığı slim fit hd tv de denedim. sonuç mükemmeldi. 480p modu(4:3) rahatça fark edebileceğiniz şekilde güzelleşiyor, ama 1080i ye(16:9) alırsanız kalite tam anlamıyla iki katına çıkıyor. her tarafa anti aliasing uygulanmış bir görüntü çıkıyor. Mesela 480i de motorsikletle yolda durduğunuz zaman sadece durduğunuz yerdeki asfaltın ayrıntılı olduğunu, ilerisinin bulanık olduğunu görüyorsunuz. 480p de ise ileriye kadar asfalt ayrıntılı görülebiliyor. (Bu arada 1080i modu otomatik olarak 16:9 formatına geçer)
    Şimdi tabi ki herkes kabloyu kendi yapamaz. Denemediğim ama büyük bir ihtimal ile çalışacağını tahmin ettiğim bir yöntem (kablo kombinasyonu diyeyim) var. Bir adet gri ps2 to scart + (iki erkek scartı birbirine eklemek için kullanılan)iki tarafıda dişi ufak ek aparatı + (üçüncü resimde ki)scart to component kablo. -bu kabloyu 30 milyona aztech yetkili satıcısından temin edebilirsiniz.(sirkeci de)
    buraya daha açıklayıcı olması için elimdeki kabloların resmini çekip koyacağım, yalnız şu an netten ayrılmam gerekiyor, biraz işlerim var bu akşam olmazsa en geç yarın koyarım. Yardımcı olmak çok güzel bir duygu, umarım olabilmişimdir.

Alıntıları Göster
    arkadaslar hepınıze tesekkur edıyorum demınden berı denıyorum galıba av cabloyla baglayınca daha net bı goruntu cıkıyo ortaya scarta sankı bıraz da renkler donuk ama genede emın degılım

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.