Şimdi Ara

Yakınlık tabanlı Wi-Fi Aware standardı kullanıma sunuluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Yakınlık tabanlı Wi-Fi Aware standardı kullanıma sunuluyor


     

    Yıllarca WiFi yongaları ile sadece uyumlu ağ ekipmanlarına bağlanarak internete çıkışımızı sağlamıştık. Uçtan uca dosya paylaşımları ise Bluetooth standardına bırakılmıştı. Ancak WiFi Direct ile cihazlar arasında yüksek hızda doğrudan dosya paylaşımı başlayınca WiFi altyapısının büyük bir potansiyele sahip olduğu anlaşılmıştı. Şimdi o potansiyel biraz daha ortaya çıkıyor. 




    Son dönemin popüler trendi yakındaki cihaz ve servislerin tanınması artık WiFi yongaları ile de mümkün olacak. WiFi Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, yakındaki cihaz ve servislerin iletişimine imkan tanıyacak Wi-Fi Aware standardı kullanıma sunuluyor. 




    Standardı taşıyan WiFi yongaları nabız atımına benzeyen aralıklı bir sinyal yayımı ile sürekli çevresini tarayacak ve uyumlu servisleri bulmaya çalışacak. Bir servis bulduğunda ise tam kapasiteye geçerek kullanıcısını uyaracak. Tarama sürecinde enerji tüketiminin en asgari seviyede olacağı belirtiliyor.




    Noktadan noktaya iletişim esasına dayanan Wi-Fi Aware ile içerik paylaşacak, oyun oynayacak veya konum bilgilerine ulaşabilecek. Yakındaki ürün ve servisler için ise uyarılar alabilecek. Ayrıca uyumlu uygulamalar da bu standardı kullanarak yakındaki servislere bağlanacak ve temel anlamda veri değişimi yapabilecek. Kullanıcılar gizlilik ayarlarını kendisi belirleyebilecek. 




    Bir cihazın örneğin bir mağazaya girdiğinde yakınlık sensörleri tarafından algılanalarak çeşitli promosyon veya reklam fırsatlarının gönderilmesi gibi işlemler pazarlama sektörünün geleceği açısından önem taşıyor. Ayrıca müzelerde ziyaretçilerin bilgilendirilmesi de bu kapsam dahilinde. 




    Daha önce Apple ve Qualcomm Bluetooth 4.0 üzerinden, Philips ise ışık kaynaklı Li-Fi üzerinden bu tür yakınlık algılama uygulamaları geliştirdiklerini duyurmuştu. Wi-Fi Aware standardının avantajı ise daha geniş bir mesafe ve daha büyük bir bantgenişliği sunabilmesi olacak. 




    Wi-Fi Aware programı kapsamında Broadcom BCM4358, Intel Dual Band Wireless-AC 7260, Marvell Avastar 88W8897 802.11ac Wi-Fi, Realtek RTL8812AE 2x2 a/b/g/n/ac MiniCard gibi yonga ve kartlar şimdiden sertifika almış durumda. Facebook, Twitter ve LinkedIn gibi uygulamalar da yakın zamanda programa dahil olacaklar. Ancak ilk olarak akıllı telefonların bu programdan faydalanacağı belirtiliyor.  

     

     









  • Türkler için kısaca anlatıyorum : kızlara yürümenin yeni yolu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: FightForBeer

    Türkler için kısaca anlatıyorum : kızlara yürümenin yeni yolu.

    6600 zamanında otobüs içinde bluetooth ile mesajlaşanlar vardı aklıma onu getirdin
  • bluetooth'u sadece kablosuz bağlanan cihazlarla sınırlayıp veri aktarımını tmamen üzerine alabilir. iyi bir şeyler çıkacak gibi duruyor.

  • wifiyi hayatımıza bu kadar sokmak bence çok tehlikeli , çünkü wifi alıcı ve vericilerinin yanında bir süre durunca insanda ciddi baş ağırısı ve halsizlik yapıyor. Ve bunun psikoloji ile ilgiside yok , heleki harici antenli modemlerin yanında durmak çok çok daha tehlikeli..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umutcan

    quote:

    Orijinalden alıntı: FightForBeer

    Türkler için kısaca anlatıyorum : kızlara yürümenin yeni yolu.

    6600 zamanında otobüs içinde bluetooth ile mesajlaşanlar vardı aklıma onu getirdin

    Bluetoothtan aşklar yalan şarkısı bile vardı , zamanında neler ile uğraşıyormuşuz be yokluktan bluetoothtan medet umuyorduk

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcoyundelisi

    wifiyi hayatımıza bu kadar sokmak bence çok tehlikeli , çünkü wifi alıcı ve vericilerinin yanında bir süre durunca insanda ciddi baş ağırısı ve halsizlik yapıyor. Ve bunun psikoloji ile ilgiside yok , heleki harici antenli modemlerin yanında durmak çok çok daha tehlikeli..

    Hocam şahsen bu yorumunuza katılmıyorum. Öncelikle harici anten ile dahili anten arasında hiçbir fark yoktur sadece görsel açıdan anten plastik muhafazanın içerisinde yatay olarak yer almaktadır. Baş ağrısı konusu için çevremde baş ağrısına sebep olduğunu söyleyenler oldu fakat ben hiç yaşamadım sanıyorum bünye ile alakalı. Onun haricinde modemden yayılan elektromanyetik dalgaların insan vücuduna kanıtlanmış bir zararı bulunmamaktadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virinom -- 17 Temmuz 2015; 16:12:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    merhaba , o zararı yok yada tespit edilemedi diyenler bu işten para kazanan şirketlerdir. Ben telfonun wifisini bile 30 dakika açınca baş ağrısı oluyor. Yani modeme bile gerek yok , telefonun yaydığı sinyal bile başımı ağrıtıyor. Birkeresinde telefon yanımdaydı , wifiyi açık unutmuşum ama telefonu kullanmıyordum. Yani arka planda sadece ağa bağlı kalmış. Baş ağrımaya , halsizleşmeye başladım , sonra acaba telefonun wifisimi açık kaldı diye kontrol ettim meğer wifi açık kalmış. Kapattıktan 15 dk sonra halsizlik ve ağrı gitti. Yani psikolojik filan değil direkt etki ediyor.

    Antenli modemlerin veya alıcıların daha fazla güçlü etki yarattığıda bir gerçektir. Çünkü bu tarz harici antenli cihazlar uzak menziilerde daha iyi iletişim sağlasın diye anakartı anten çıkışı tarafından daha güçlü yayın yapılıyor.Anteni içinde olanlar ise kısa mesafede etkili oldukları için çıkış gücü düşük oluyor. Mesela dahili ufak antenli olanlar 50-100 mw çıkışa sahipken , bazı harici büyük antenli cihazlar 100-1000 mw arasında çıkışa sahip oluyorlar.

    Yayılan radyasyon cihazın çıkış gücüne ve antenin büyüklüğüne göre değişiyor.Pc , konsol , yada akıllı tvleri ethernet ile bağlamak sağlık için çok daha iyi , olabildiğince wifiden uzak durmak lazım. Telefon içinse gerekli durumlarda modemin wifisi açılabilir.

    Wifisi tek tuşla kapatılamayan modemleri tercih etmeyin Ve 5 ghz modemlerden uzak durun , tam bir radyasyon canavarıdırlar. Yüksek frekans tehlikelidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE73ABCD2 -- 17 Temmuz 2015; 16:46:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.