Şimdi Ara

Samsung Galaxy Note 5 detaylanıyor: 4GB RAM ve diğer detaylar haberimzide!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Mobilite'nin dün yayınlanan bölümünde, Samsung Galaxy Note 5'in 4GB LPDDR4 bellek ile gelebileceğinden bahsetmiştik. Güney Koreli üreticiyi yakından takip eden Sam Mobile sitesinin yeni bir haberine göre, Galaxy Note 5 resmi olarak 4GB bellek ile gelecek. Donanım tarafında RAM güncellemelerini ilk defa Galaxy Note serisiyle gerçekleştiren Samsung'un, uzun süredir beklenen kapasite artışına gitmesinde, yılın son çeyreğinde çıkacak 4GB RAM'li yeni nesil üst seviye cihazlar da etki etmiş olabilir. Aynı zamanda dünyanın en büyük DRAM üreticisi olan ve pek çok telefon üreticisine RAM satışı gerçekleştiren Samsung, şirket tarihinin en hızlı telefonu olacak Galaxy Note 5 ile teknolojik sürprizler de yapacak.

     

    Galaxy S6 ailesindeki Exynos 7420 platformu ile benzer şekilde fabrikadan 14nm üretim geometresi ile çıkacak Exynos 7422 işlemcisinin tek farkı, arttırılmış saat hızları olmayacak. Yeni nesil yongada sistem platformu, Samsung'un ePOP formundaki ilk çözümü olacak. Paket üzerinde gömülü paket teknolojisi anlamına gelen ePOP, Samsung tarafından "bir endüstri ilki" olarak geçtiğimiz aylarda anons edilmiş ancak ürün seviyesinde, sansasyonel bir cihaz ile duyurulmamıştı. Samsung'un duyurusunu yaptığı ilk çözüm 3GB LPDDR3 RAM, 32GB NAND depolama birimi ve kontrolcüyü bir araya getirmiş, böylece performansın yanında aynı zamanda kaydadeğer bir alan tasarrufu da sağlamıştı. 

     

    Geleneksel çözümlerde POP yani paket üzerinde paket tasarımlı işlemci ve DRAM, 15mm x 15 mm'lik kare formunda bir alan işgal ederken, eMMC üzerinde depolama ise kendi başına 11,5mm'ye 13mm'lik bir alan kaplıyordu. İki paketin birleşimi ise yine 15mm x 15mm'lik işlemci paketi üzerinde olacağından, %40 yer tasarrufu elde etmek mümkün olacak.  Görünüşe bakılırsa Galaxy Note 5'teki Exynos 7422 işlemcisi GPU, 4GB RAM ve minimum 32GB depolama kapasitesi ile modemi aynı paket üzerinde bir araya getiriyor. Son bilgilere göre 5.67-inç büyüklüğünde 2K Super AMOLED ekran ile karşımıza çıkacak olan Galaxy Note 5, Galaxy S6 serisinde olduğu gibi yaygın kablosuz şarj standartlarına da destek sunacak.

     

    Samsung Galaxy Note 5 detaylanıyor: 4GB RAM ve diğer detaylar haberimzide! 

     

    Sam Mobile'ın bir başka bilgisine göre Galaxy Note 5'in siyah, beyaz, altın ve gümüş olmak üzere dört farklı renk seçeneceği olacak. Telefonun en fazla merak edilen detaylarından biri de microSD hafıza kartına destek sunup sunmayacağı. Dahili depolama teknolojisi UFS 2.0 çok yüksek hızlarda data okuma ve yazma yeteneğine sahip olduğundan, telefonun genel performans dengesi bozulmasın diye Galaxy S6 ailesinde microSD kart desteğinden taviz veren Samsung, benzer bir hamleyi Galaxy Note 5 ile de gerçekleştirebilir çünkü, piyasadaki pek çok hafıza kartı maalesef UFS 2.0'a yakın performans değerleri sunamıyor. Peki Samsung, ePOP teknolojisinden doğan yer tasarrufunu, hangi noktada kullanmak isteyebilir ? 

     

    Samsung paket teknolojisinin sağlayacağı verimlilik avantajını, SoC'nin performans artışına yansıtmak isteyebilir. Galaxy S6 serisindeki Exynos 7420 işlemcisinin büyük çekirdekleri yani Cortex-A57'ler 1.9GHz frekans seviyesinde 975mV voltaj değeriyle görev yaparken, küçük çekirdeklerde bu değer 900mV seviyesinde, GPU içinse 700MHz çalışma frekansında 800mV gibi bir tablo ile karşımıza çıkıyor. Exynos 7422 hiç bir donanımsal değişiklik olmasa bile muhtemelen daha yüksek saat hızlarıyla gelecek. Exynos 7420'nin GPU için kapalı tuttuğu 800MHz dolaylarındaki bir üst çalışma basamasağı da Exynos 7422'de açılacak gibi görünüyor. Dolayısıyla artan performansın ve artan güç tüketim ihtiyacı ePOP ile gelecek kazanımlar ile telafi edilerek, platformun güç tüketim haritası Exynos 7420 ile benzer tutulup, kullanıcılara daha yüksek CPU ve GPU performansı sağlanabilir.

     

    Son gelen bilgilere göre Samsung Galaxy Note 5, serinin geleneksel IFA Fuarı çizgisini bozarak, geçen sene Galaxy Alpha'da yapıldığı gibi Ağustos ayı lansmanı yaşayabilir. Bu değişiklikte Eylül ayındaki iPhone lansmanı ve peşi sıra gelecek, muhtemelen Snapdragon 820'li üst seviye cihazlar öncesi Samsung'un sahneye erken çıkma ve hızlı bir şekilde geniş kitlelere ulaşma isteği etkili gelmiş olabilir. Arka plandaki detaylar henüz tam anlamıyla kesinlik kazanmasa da şu anki model ile çok iyi bir noktaya yerleşen Galaxy Note ailesi, 5. jenerasyonla birlikte hem tasarım hem de performans konusunda sıçrama yapacak gibi görünüyor. Phablet dünyasının lider modelinin yeni halini 1 - 1,5 ay içerisinde görmüş olacağız. Peki siz ne düşünüyorsunuz,  Galaxy Note 5 hangi özellikler ve nasıl bir tasarım ile gelmeli ?

     

     







  • S6 gibi kasmasa kafi. Hayvan gibi donanım koyuyorsun chormedayken home tuşuna basınca ikonlar sonradan geliyor...

  • bu kadar kaliteli donanıma o yazılım ve arayüzle 4gb değil 8gb ram de koysan yine s6'daki gibi ram'in yüzde 85'ini kullanır sistem

  • Fiyatı uçuk olmasa keşke. Sabırsızlıkla bekliyorum. 3 Yıldır Note 2 kullanıyorum ve telefon değiştirmek için iyi bir model olur umarım.

  • Note 2 ye lolipop gelirse samsunga olan guvenim yerine gelebilir.. bu da note 2 yi anneme kullandirip,note 5 i cebime sokmasi icin son sansi :)



    Cihaz ile ilgili yorumlarim ise samsung donanimsal konularda baya basarili.. metal kasaya gecmesiyle leğen eleştirilerinden de kurtuldu.. amoled ekrana doyecek kusur yok.. ama gelin gorun ki en buyuk ve hatta tek sorun guncellemeler..



    hafiza kartinin artik cikmamasi acikcasi benim gibi az muzigi olan,4k video ile fullhd videoyu gozleri ayiramayan ve dslr si olan adam icin pekte onemli degil..



    bataryaya bakacak olursak samsung bataryayi comertce koyuyor diyemeyiz ama hani hakki da yenilecek duzeyde degil.. note 2 de ekran acik surem 8 saat kullanim surem 12 saat.. ama tabi 2 kat performans koyup pili 100mah arttirirsa tabiki olmaz.. ama en azindan apple gibi de kazanla parayi alip cay kasigiyla pil koymuyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 13 Temmuz 2015; 19:05:34 >
  • Insan 4K koyar bari neyse Note 4 daha cazip gelmeye basladi

  • RAM kullanımı telefonda hiçbirşey yapmaz iken yani ekstra birşey de yüklenmemişken iken RAM sömürmesi 3 GB civarı olmazsa ben de ... olayım .

    O kadar iddialıyım şimdiden .

    Samsung RAM i neden artırıyor tüketiciye sunmak için değil kendi uygulamaları geliştirdikçe boyutları şişmekte ondan ...

    Tabiki bu şişen RAM den ötürü işlemcisi de daha da güçlü olmalı .


    NET kazanç nedir dersek :

    1 GB altı boşta RAM olacak yani 2GB RAM li bir telefon boşta RAM miktarı aynı olacaktır !

    Kendi arayüz ve çözünürlüğündne ötürü arayüz akıcılığı ve uygulama açma çoklu görev filan Snapdragon 800 lü Nexus 5 kadar akıcılık anca olabilir derim .

    Bu analizler neye dayanarak yapıyorum denilirse Note 4 Galaxy S6 Edge den tespitlerinden baz alınarak .


    Kasası da Galaxy S6 gibi olacak arkası camlı ama bu kadar dev kasada o camlı ön ve arka telefonu kavramak ergonomik açıdan çok zor olacaktır . Şimdiden birçok yabancı duayenler bu ergonomi bozukluğunu dile getirmekteler .


    Bu yeni S6 dan araklanmış ( Iphone filan mı desek .. ) kasa ile harici bellek ve çıkartılabilir batarya HAYAL UNUTUN !


    Note 5 Touchwiz S6 dan tema desteği filan alacaktır birazcık S-Pen iyileştirmeler otomatik kalemin atması filan onun dışında kayda değer bir fark olmayacak Note 4 e göre ...

    4 GB RAM gömülü uygulamalar ile 3 GB ı kesin dolduracak yoksa Samsung 4K olmayan bir ekran için 4GB artırıyorsa bilin ki kendi arayüzü daha da şişirilmiş olacak ondandır .





  • Donanimi kas, android' i bas.

  • Mobil surumde kaymis vaziyette.
    Samsung Galaxy Note 5 detaylanıyor: 4GB RAM ve diğer detaylar haberimzide!Samsung Galaxy Note 5 detaylanıyor: 4GB RAM ve diğer detaylar haberimzide!Samsung Galaxy Note 5 detaylanıyor: 4GB RAM ve diğer detaylar haberimzide!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şuanki kral : S6

    6 ay sonraki kral : Note 5

    1 sene sonraki kral : S7

    Samsung her zaman kral telefonlar yapar

  • Note 4 den çok bir farkı yok.

    İşlemci olarak Exynos 7420 den ePOP ve 0.2,0.3 GHz artırmaktan başka birşey yok.Ben daha üstün birşeyler beklerdim.Mesela 10 nm işlemci ile gelse güzel olurdu.Zaten sene sonuna 1-2 ay kala çıkacak birazdaha sarkıtıp 2016 nın 3. 4. aylarına doğru 10 nm işlemci ve en az 0.4-0.5 GHz artırılmış frekans ve ARM Cortex A72 çekirdekleri ile gelseydi iyi olurdu.Yani 10 nm ye dönüşüm sürecini birazdaha hızlandırarak Note 5 ilk 10 nm işlemciyle çıkmış ilk telefon olurdu.



    RAM olarak güzel bir gelişme olmuş

  • 2 ay önce forumdakilerin önerileri sonucunda iphone 6 plus aldım keşke almasaydım telefon durup dururken donuyor faceye gircem face logosu açılıyor ve donuyor açılması için telefonu yeniden başlatıyorum bu sefer face açılıyor twitter donuyor servise verdim sorun yok diyip geri yolladılar geçen arkadaşım s6 edge aldı bende telefonunu biraz kurcaladım telefon resmen uçuyor kamerası 6 plustan 10 kat daha iyi ekranı daha iyi keşke size sormasaydım tüm telefon cahilleir toplanmış kendi telefonunu öneriyorlar birde iphone stabil diyorlar kasma donma yok diyorlar yakında telefonun vidyosunu çekip youtubeye atçam burdaki cahillerde görsün iphone nasıl bir tel

  • quote:

    Orijinalden alıntı: spritual

    2 ay önce forumdakilerin önerileri sonucunda iphone 6 plus aldım keşke almasaydım telefon durup dururken donuyor faceye gircem face logosu açılıyor ve donuyor açılması için telefonu yeniden başlatıyorum bu sefer face açılıyor twitter donuyor servise verdim sorun yok diyip geri yolladılar geçen arkadaşım s6 edge aldı bende telefonunu biraz kurcaladım telefon resmen uçuyor kamerası 6 plustan 10 kat daha iyi ekranı daha iyi keşke size sormasaydım tüm telefon cahilleir toplanmış kendi telefonunu öneriyorlar birde iphone stabil diyorlar kasma donma yok diyorlar yakında telefonun vidyosunu çekip youtubeye atçam burdaki cahillerde görsün iphone nasıl bir tel

    Abartma yav 6 Plus o kadar kötü telefon değil hatta s6 ve note 4 den sonra en iyi telefon
    Ama s6 edge'i gördükten sonra telefonunuzun çöp gibi gelmesi normal arkadaşlarımda bu duyguyu yaşadı ve ayfonlarını satıp s6 ve s6 edge aldılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chandler_Bing -- 13 Temmuz 2015; 20:17:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MicroSD olmamasının hiçbir geçerli sebebi yok. Yıl olmuş 2015 yaptıklarına bak.

  • Yine tutturmuslar sd kartlar yavas performansa etki ediyor falan filan. Yahu o cihazi alip kim sd karta uygulama kuracak ki? Sd kart tamamen depo olarak kullanilmali yani resim, video, navigasyon icin hem ucuz hemde gayet pratik bir cözüm. O kadar para verip niye cok hizli olan dahili hafizayi video ve resimlerle doldurmak zorunda kalayim ki arkadas. 32 Gb dahili hifiza sistem ve uygulamalar icin olmali ve yanina birde 64 gb sd karti depolama icin kullandinmi ne hiz sorunu yasarsin ne depolama!

    Sd kart sart!

  • 3500TL hazır.Gelsin Note 5 gitsin paracıklar...Note 3 te yazılım ve güncelleme desteğinden öyle memnun kaldım ki Samsungdan devam....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx3169 -- 13 Temmuz 2015; 20:56:17 >
  • telefonda 4K ekranla ne yapacağınızı çok merak ediyorum. Teknolojinin afrikasında yaşıyorsunuz Türkiye gibi rezil bir ülkede kalkıp donanım eleştiriyorsunuz ya. %90 ınınız evinde halen max 2 mbit upload var, cloud hosting hayal kıvamında olunca nerde microsSD ağıtları başlıyor. Bu tarz yorumlar genelde telefonunu korsan apk oyunlarla dolduranlardan geliyor ki zaten bu kişilerin o eleştirdikleri telefonları alabilmesi maddi açıdan da mümkün değil.
    Ortalama bir akıllı telefon kullanıcısına 16gb kafidir. Sizin haberiniz olmayan dünyanın geri kalanında inanılmaz hızlarda internet var ve gayet erişebilinir durumda. Halka açık bir çok Wifi mevcut ve bunların başında toplu taşıma araçları geliyor. İşleyemeyeceğiniz verilerin depolamasının derdine düşüyorsunuz ya. Takır takır 1080p mobilde çalıştıramıyorsunuz 3g den ötürü.
    MicrosSD yi depolama amaçlı kullanacağız diyenler için bir çok alternatif mevcut şu anda ama ne yazıkki alt yapı başta olmak üzere bir çok engel var.


    RAM'in ne olduğunu bilmiyorsunuz. Nasıl kullanıldığını bilmiyorsunuz. Dolu veya boş olması arasındaki fark hakkında en ufak bir bilginiz yok ama kime sorsan illa 4gb RAM istiyor. Gidin telefonunuza bir CM12 kurun ne bileyim custom lite bi ton rom var bi tanesini kurun da şu iphone kıyaslamasını bir bırakın. benim eski s4 üm 400mb ram kullanıyordu aktif haliyle. Çok mu önemli ? kesinlikle değil çünkü memory allocation un ne olduğunu bilmeyen adam için 8gb da ram koysan kafasına yatmayacak.





  • SD Kart yuvası olsa 32GB'lık telefon alıp içine SD Kart takıp hafızayı büyüteceksiniz.

    Peki kim alacak bu cihazın 64GB yada 128GB'lık versiyonlarını ?

    Azıcık kendinizi firmanın yerine koyun. Tabii ki hızı felan etkilemiyor SD Kart.

    Her şey satış stratejisi ve olması gerekende bu.
  • Genel performans düşmesin diye MicroSD kart slotu koymamaları çok mantıksız.Benim için MicroSD kart slotu olup olmaması telefon alırken en fazla dikkat ettiğim bir durum.Telefonun 4GB RAM ile geleceğini tahmin etmiştim. 7422'nin frekansını yükseltip 7420 ile aynı güç tüketmesi pil performansı anlamında bir fark olmayacak anlamına geliyor günümüzde kullanıcılar pil performansını daha çok önemsiyor diye düşünüyorum bu yüzden bence 7422'nin frekansı yükseltmek yerine düşük güç tüketiminin yüksek pil performansı avantajını kullanması daha mantıklı bir hareket olurdu zaten baktığımızda 7420 performansıda fena değil,frekans artışının günlük kullanımda hissedilir bir fark olmayacaktır bence.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MyWorldLife

    SD Kart yuvası olsa 32GBlık telefon alıp içine SD Kart takıp hafızayı büyüteceksiniz. Peki kim alacak bu cihazın 64GB yada 128GBlık versiyonlarını ? Azıcık kendinizi firmanın yerine koyun. Tabii ki hızı felan etkilemiyor SD Kart. Her şey satış stratejisi ve olması gerekende bu.


    Satış stratejisi olduğu konusunda size katılıyorum fakat hız konusunda katılmam mümkün değil. Taktığınız sd kart class10 dahi olsa dahili depolama biriminin performansının yanına dahi yaklaşamaz :) Dolayısıyla özellikle uygulama açılış sürelerinde hissedilir farklar olacaktır.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.