Şimdi Ara

AMD sunuculara yönelik dünyanın ilk 32GB bellek kapasiteli grafik kartını duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • AMD sunuculara yönelik dünyanın ilk 32GB bellek kapasiteli grafik kartını duyurdu


     

    Masaüstü tarafında yeni Radeon R9 ve Fury serisi ile iyi bir çıkış yakalayan AMD, sunucu tarafında da önemli hamleler yapmaya devam ediyor. Firma dünyanın ilk 32GB bellek kapasiteli grafik kartını duyurdu.




    AMD'nin sunucu tarafındaki varlığı FirePro serisi altında devam ediyor. Firmanın son ürünü ise AMD FirePro S9170. İkinci nesil AMD Graphics Core Next (GCN) mimarisini temel alarak DGEMM çift duyarlıklı ağır iş yükleri için tasarlanan AMD FirePro S9170, dünyanın ilk ve en hızlı 32GB tek grafik yongalı sunucu grafik kartı olma iddiasında.




    AMD FirePro S9170 grafik kartı tek duyarlı işlemlerde 5.24 TFLOPS'a kadar performans gösterirken, çift duyarlı işlem performansında 2.62 TFLOPS değerine kadar çıkabiliyor. Kart üstü sunucu grafik kartı yapısındaki AMD FirePro S9170, rakiplerine göre yüzde 10 daha az güç tüketimi ve yüzde 40 daha fazla çift duyarlı işlem performansı sağlıyor.




    32GB GDDR5 belleğe sahip olan kart 320GB/s bellek bant aralığı için 512 bit bellek arayüzü sunuyor. Ürün daha çok akademik kurumlar, kamu kuruluşları, petrol ve doğalgaz endüstrileri veya derin sinir ağları yığınlarının geliştirmesi gibi konuların araştırılması üzerinde çalışan veri merkezi yöneticilerine hitap ediyor. 




    Yüksek performanslı işlem faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla OpenCL'nin son sürümünü, OpenMP ve OpenACC geliştirici araçlarını destekleyen AMD FirePro S9170 sunucu grafik kartının yılın üçüncü çeyreğinde raflarda yer alması bekleniyor.  

     

     








  • İnsanlar daha bilgisayarında 32 gb kullanmazken 32gb ekran kartı çok abartılı olmuşç

  • Benim hdd 32 gb.
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    O kadar VRAM boşuna değil.

    quote:

    iş yükleri için tasarlanan
  • fiyatını da yazın cikinca gozlerimiz dort acilsin.pro kartlar zaten pahali bir de 32gb olunca sahin aliriz herhalde bu kart yerine.sukur ki pro kart gibi bir ihtiyaci yok bolumdekilerin.en azindan cogunun.
  • Bari ps4 içindeki gpu bu seviyede olaydı.Zalım Sony

  • quote:

    Orijinalden alıntı: .45 ACP

    fiyatını da yazın cikinca gozlerimiz dort acilsin.pro kartlar zaten pahali bir de 32gb olunca sahin aliriz herhalde bu kart yerine.sukur ki pro kart gibi bir ihtiyaci yok bolumdekilerin.en azindan cogunun.

    hocam model numarasındaki s harfinden sonra gelen sayının peşine bi $ işareti koy, olsun bitsin.


    fazla mı iyimser oldu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KalemKolik

    Bari ps4 içindeki gpu bu seviyede olaydı.Zalım Sony

    Mantıklı yorum yapın.

    http://urun.n11.com/ekran-karti/sapphire-amd-firepro-w9100-16gb-gddr5-512-bit-6xminidp-profesyon-P68431268?cid=604001&gclid=CMXKgIqK2cYCFYbItAodbxwGTA

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarz kartlar icin eskid4n pc parasi derdik..Artikmaraba parasi diyoruz...Allah bizintekelcilikten korusun...3.cu bir firma olsaydi su kartin max fiyati 3 4 bin dolar olurdu...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemen alıp gta 5 testi yapın

  • quote:

    Orijinalden alıntı: rabitelli


    quote:

    Orijinalden alıntı: .45 ACP

    fiyatını da yazın cikinca gozlerimiz dort acilsin.pro kartlar zaten pahali bir de 32gb olunca sahin aliriz herhalde bu kart yerine.sukur ki pro kart gibi bir ihtiyaci yok bolumdekilerin.en azindan cogunun.

    hocam model numarasındaki s harfinden sonra gelen sayının peşine bi $ işareti koy, olsun bitsin.


    fazla mı iyimser oldu

    32gb'deki g'yi kaldirip b'nin yanina $ koysak? cok pahali olacak o kesin ama ihtiyaci olan insanlarin agzinin suyu akar bu aleti gorunce o yuzden halimize sukretmek lazim.12gb titan x'le bile dalga gecebiliyoruz 6gb 980 ti cok bile geliyor.oyunlarda kullanmiyorlar iyi ki bu kadar ram.




  • 40k x 40k matrisin tersini aldırmaya kalkarsan 12G Titan da havlu atıyor. Sırf hava olsun dostlar ram görsün mantığıyla üretilmiyor yani.

  • Dikkat ederseniz kartın adı Radeon değil FirePro . Hadi ona uyanmadınız hiç video çıkışı olmaması da mı fark edilmedi :)

    Rubsico hocamın da dediği gibi bunların amacı hpc ve bu tip kartlarda bellek ne kadar büyükse o kadar iyidir. Alan adam bununla oyun oynamayacak oyun yapacak ya da ağır matematik hesaplamalar yapacak.

    Dp Performansı ve bellek miktarı bu Kartı gerçekten çok cazip kılıyor. Üstelik her Açıdan rakibinin önünde o Yüzden bunu alan fiyatına falan bakmaz merak etmeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.