Şimdi Ara

Apple, akıllı telefon pazarında faaliyet karının yüzde 92'sini topladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Apple, akıllı telefon pazarında faaliyet karının yüzde 92'sini topladı


     

    Akıllı telefon pazarında Samsung ile Apple arasındaki liderlik mücadelesi yıllardır devam ediyor ve Samsung'un bir süre daha liderliği bırakmaya niyeti yok gibi görünüyor. Ancak iş kar konusuna gelince Apple'ın eline su dökebilen yok.




    Gelen bilgilere göre yılın ilk çeyreğinde Apple akıllı telefon pazarındaki faaliyet karının yüzde 92'sini kasasına koymayı başardı. Pazar lideri Samsung'un ise faaliyet karı oranı yüzde 15 civarında kaldı.




    Bu araştırmada toplam oran yüzde 100'ü geçiyor çünkü HTC, Microsoft, Sony gibi rakipler faaliyet karı açısından dönemi ekside kapatınca tüm oran Apple ve Samsung arasında paylaştırıldı.




    Apple geçen yıl aynı döneme göre yüzde 65 yükseliş yaşamış. Bunda iPhone satışlarının büyük etkisi olsa da Samsung'un son bir yıldır faaliyet karında ciddi azalma yaşıyor oluşu Apple'ın ekmeğine yağ sürüyor.




    Araştırma sadece yüksek kar getiren akıllı telefonlara odaklandığı için Xiaomi, Micromaxx gibi düşük kar marjlı çalışan firmalar yer almıyor. Ayrıca araştırmaya göre geçen yıl iPhone ortalama satış fiyatı 624$ idi. Bu yıl ise ortalama 659$'a yükseldi.  

     








  • Ben senin yapacağın hesaba ne diyim Ekram abey. Ortada bir kar var ise % hesaplarken toplam 100'ü geçmez.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: myhotyro

    Ben senin yapacağın hesaba ne diyim Ekram abey. Ortada bir kar var ise % hesaplarken toplam 100'ü geçmez.

    Zarar eden firmalar olduğu için 100ü geeçiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamlar karıyı toplamış

  • Diger ureticileri elestirince tepki gosteriliyor ama sonuc ortada, cihazlarda bir farklilasma olmadan da tablonun degisecegini sanmiyorum. Koy yuksek donanimi bas uzerine android' i kadar kolay olmamali ki oyle de.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fire_67

    quote:

    Orijinalden alıntı: myhotyroBen senin yapacağın hesaba ne diyim Ekram abey. Ortada bir kar var ise % hesaplarken toplam 100ü geçmez.
    Zarar eden firmalar olduğu için 100ü geeçiyor


    Zarar eden firmanın faliyet karı olmaz, faliyet zararı olur. Elma ile armur sepete konup kıyaz yapılmaz. Yüzde heseplarken toplam 100ü geçemez. Matemetik, istatistik vs bilmenizi de beklemiyorum, asgari zeka bile yeterli bunu bilmek anlamak için.

  • S6 edgein maliyeti 290$ iphone 6+in maliyeti 267$ biri 3000e satiliyor digeri 3400lere. Samsung en iyisini yapayim derken rakibinin öyle bir kaygi yasamamasi tamamen gecmisten gelen güven sadakatin tescilidir. Iphone 6+in donanimini iphone 7 ye koysalar islemciyide %10 hızlandirdik dese alacak çokça enayi tanıyorum. Keza iphone 5sin üstüne ne koyduda taşıdı 6 serisine? Daha büyük ekran disinda ne yapti? Hicbir sey. Ama gerçekten bu kazanilan paralari hakediyorlarmi hemde sonuna kadar hakediyorlar. Apple firması kendi çöpünü pazarda en com savunana vede destek cikan firma olarak cok yakinda tarihe geçecek.

  • adamlar bu kadar sağdık müşterisi olunca marka algısı oluşmuş birde
    zarar söz konusu bile olamaz kendi dünyalarında kendileri ile yarışıyorlar fiyatlandırmadan çıkacak ürüne kadar bu böyle üstelik apple gibi firmalar bir kere ürün satışından sonra mağaza gibi başka yerlerden de gelir elde etmesini çok iyi biliyor
    firmayı sevmiyorum ama ticareti çok başarılı yapıyorlar ki bu yerlerde
    işin tek komik yanı apple iphone dışında çok başarılı ürünleri var ama bu satış rakamları hayal bile olamaz

  • good jab

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple ismi koymuş ortaya yenilik gibi bir kaygısı yok işlemci samsungtan ekran lg ve sharptan bilmem neresi nerden , üstüne yıllardır değişmeyen yaptıkları bir kapalı kutu bir işletim sistemi 1 e yap 10 a sat kar olmasında ne olsun , yıllardır telefonundaki yaptıkları en önemli değişiklik uzatmak ve büyütmek olan bir firma geleceğe bakmak lazım ilerisi pek parlak görünmüyor bence o karları çok iyi saklamalı çok lazım olucak :)))

  • Arkadaşlar 3 yıldır iphone kullanıyordum. Telefon kullanılmaz hale geldi. Gidip tekrar iphone alacaktım malum 16 gb yetmiyor hiç bir şekilde. 32 de yok 64'lüğe baktım 3.000 lira fiyatı var. Sonra Samsung Türkiye garantili 2.200'e S6 gördüm 32 gb. Gittim onu aldım. Hoş hala alışamadım ios bana özellikle jailbreak ile harika geliyor ama donanım yönünden rakiplerinin gerisinde olan Apple bir yazılım için o kadar fiyat istiyorsa kimse kusura bakmasın yani enayi değiliz o kadar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: silver0021

    S6 edgein maliyeti 290$ iphone 6+in maliyeti 267$ biri 3000e satiliyor digeri 3400lere. Samsung en iyisini yapayim derken rakibinin öyle bir kaygi yasamamasi tamamen gecmisten gelen güven sadakatin tescilidir. Iphone 6+in donanimini iphone 7 ye koysalar islemciyide %10 hızlandirdik dese alacak çokça enayi tanıyorum. Keza iphone 5sin üstüne ne koyduda taşıdı 6 serisine? Daha büyük ekran disinda ne yapti? Hicbir sey. Ama gerçekten bu kazanilan paralari hakediyorlarmi hemde sonuna kadar hakediyorlar. Apple firması kendi çöpünü pazarda en com savunana vede destek cikan firma olarak cok yakinda tarihe geçecek.


    Ülkemizde özellikle samsung olmak üzere lg gibi bir çok marka özel fiyat çalışması yapıyorlar. Bunun için o telefonların fiyatları daha agrasif oluyor.(keşke appleda yapsa) Kaldıki abd fiyatlarına bakacak olursanız 32 gb note serisinin 16 ile 64 gb iphone 6+ arasında kaldığını görürsünüz.he diyebilirsiniz banane abdden burası Türkiye diye ozaman bende size zaten haberin dünya daki tüm satışları kapsadığını hatırlatırım:) Tabi maliyet hesaplarındada 16 gb tın maliyetini yazım 64 gb ın satış fiyatı ile karşılaştırmanız ayrı bi olay ama tartışmaya açık bir durum:))

    İkincisi iş yeniliğe gelirse eğer..! acaba daha ne bekliyorsunuz? acaba sizce samsung s4 ten s5 yada s5ten s6 ya büyük bir yenilik sayabilirmisiniz bana? İphone laf atarken acaba neye göre konuştunuz merak ediyorum.? işlemci deseniz döneminin açık ara en hızlısını kullanmadımı? kamerada en iyisi? yada en parlak ekran gene bu telefonlarda yokmuydu? çözünürlükler yetersiz kaldıda piksellerimi seçtiniz? şarz süresinde sıkıntımı çektiniz? Bir cihaz alıyorsunuz ve acaba sorun neresinde neyi eksikti? acaba zihniyettemi bir eksiklik var tartışılır? Şimdi 6s gelecek siz diyeceksinizki aynı kasaya geldi içi çok değişecek bu seferde dışında yenilik yok diyeceksiniz? ama işte bu iphone kullananlar için nekadar büyük bir nimet bilemezsiniz, her sene telefon değiştirmek zorunda kalmıyorsunuz aldğınız bir cihazı tam dolu dolu 2 sene eskimeden kullanıyorsunuz. Hele birde kullanıcı deneyimine gelecek olursak bana göre hala daha kasıntılı calışan cihazlar en basit bir facebook uygulamasında bile bir iphone akıcılığı yok. Ne demek istediğim her iki platformda amiral gemisi tarzında telefonları uzun süreler deneyim etmeden anlayamazsınız. Aslında buraya sayfalar dolusu yazabilrim belki ama sanırım yeterli.

    Ve işte benim gibi insanlar bu cihazlardan memnun kaldığı için bir sonraki cihazını tekrar apple alıyorlar çünkü memnunlar.Gerçi şu anda gerçekten çok pahalılar ben cihazımı plus 64GB 2800 tlye almıştım :))
    Bu arada başıma gelen bir olayı anlatayım İphone 6+ 64gb telefonun elimden fırladı ama baya bir hızlı fırlattım arnavut kaldırım olan bir sokakta ve paramparça oldu kullanılacak bir yeri kalmamıştı cihazın kulaklık girişi bildiğiniz büzülüp kapanmıştı kasasıda baya hasar almıştı anlayacağınız. Apple gittim zorluya benden KDV dahil 1000 tl para alıp 0 telefon verdiler,(6 için 700 tlmiş) randevum bile yoktu hemen bir randevu ayarlayıp belki 15-20 dakka içinde işimi çözdüler ve baya yüksek hızda internetlerine bağlanıp hemen yedeğimi telefona kurdum:). Başka bir marka cihazım olsaydı öyle bir olaydan sonra emin olun çöpe atıp yenisini almak zorunda kalırdım. İşte markanın bu gibi çok büyük avantajları var kullanıcıyı düşünen bunlarda bence insanlar için çok önemli tercihlerinde...

    Bu arada Hatırlatma olsun arkadaşlar 6 ve6+ ekranını kıranlar ilk önce appledan fiyat alsınlar dışarıda çok kötü zıplıyorlar, biliyorsunuz bu cihazlarda ekranla üst cam birbirine yapışık olduğu için komple değişiyor. yanlışım yoksa 6-6+=200-300 şeklinde fiyatlar bu olay benim başıma geldiğinde böyleydi yani.





  • Bu nasıl sallama bir haber. Kesinlikle inandırıcılıktan uzak.

    iphone telefonun kamerası sony den işlemci ekran samsungdan kart çinli bilmem kimden eee daha geriye ne kaldı ? Bütün bu işleri babasının hayrına mı yapıyor firmalar.

    Rakam o kadar uçuk ki sanki yer gök iphone herkes zarar da onlar neredeyse %100 karda.

    Kardeşim sallayın da bu kadar sallamayın Samsung lg htc sony xaomi google ve daha birçok firma yıllardır bu işde ekmek yiyor arge yapıyor ve her geçen gün daha da büyüyor. Yokdan varolmuyor bunlar sattıkları ürünlerden elde ettikleri ile hr geçen gün daha fazla yatırım yapıyorlar.

  • Ne iphoneymis haci....hersene ayni sey....suna saglam bir rakip ciksada fiyakasi sonse azcik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte ana konu bu.Apple ürünlerini kullanmayanlar veriyor odunu iphone'a klavye başında.Apple'da sahada veriyor odunu onların sevdiği firmalara.Size kalsa Apple Nokia'dan önce batmıştı her telefonu aynıydı teknolojiyi 5 yıl geriden takip ediyordu ne ekranı kaliteliydi ne hızlı bellekleri vardı Samsung s6 gibi nede usb kullanabiliyor bluetooth ile dosya paylaşabiliyordu.Kısaca hiçbirşey yoktu renkli 3310 gibiydi,takozdu.Ama nasıl oluyorsa o takoz her sene bizim parayla 3000tl olmasına rağmen 200 milyon satıyordu üzerine dükkan önünde battaniye ile sabahlayan insanlar bekletiyordu.Borsa değeri 700 milyar dolarla microsoft ve Google'ın toplam değerinden 150 milyar dolar daha fazla ediyordu.Samsung S6 ve Edge modelleri için 50-60 milyon hedef koyarken iphone o rakamı 1. çeyrekte aşıyordu.Ve yine size göre o 200 milyon kişi teknolojiden anlamayan zengin züppe takımıydı ve aksilik bu ya o 200 milyon kişi eksileceği yerde daha da artıyordu.Eski nesil Android fanları gerçeği görüp boş konuşarak Apple'ın batmayacağını anladılar sustular yeni nesilde birkaç sene içinde susacak ve akışına bırakacak "in short" Onlar konuşur Apple yapar :))





  • quote:

    Orijinalden alıntı: foreveriphone

    İşte ana konu bu.Apple ürünlerini kullanmayanlar veriyor odunu iphone'a klavye başında.Apple'da sahada veriyor odunu onların sevdiği firmalara.Size kalsa Apple Nokia'dan önce batmıştı her telefonu aynıydı teknolojiyi 5 yıl geriden takip ediyordu ne ekranı kaliteliydi ne hızlı bellekleri vardı Samsung s6 gibi nede usb kullanabiliyor bluetooth ile dosya paylaşabiliyordu.Kısaca hiçbirşey yoktu renkli 3310 gibiydi,takozdu.Ama nasıl oluyorsa o takoz her sene bizim parayla 3000tl olmasına rağmen 200 milyon satıyordu üzerine dükkan önünde battaniye ile sabahlayan insanlar bekletiyordu.Borsa değeri 700 milyar dolarla microsoft ve Google'ın toplam değerinden 150 milyar dolar daha fazla ediyordu.Samsung S6 ve Edge modelleri için 50-60 milyon hedef koyarken iphone o rakamı 1. çeyrekte aşıyordu.Ve yine size göre o 200 milyon kişi teknolojiden anlamayan zengin züppe takımıydı ve aksilik bu ya o 200 milyon kişi eksileceği yerde daha da artıyordu.Eski nesil Android fanları gerçeği görüp boş konuşarak Apple'ın batmayacağını anladılar sustular yeni nesilde birkaç sene içinde susacak ve akışına bırakacak "in short" Onlar konuşur Apple yapar :))

    İmzamı atıyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yukarıda bir çok yorum okudum
    Ne zaman android kullansam 4-5 yıl kullanıyorum sonrasında kasma vs ile karşılaşıyorum.

    İphone 3000 lira verip içinde bir tane ücretli uygulama olmayan yani telefonu sadece standart şekilde kullanan ama masaya koymak için o icadı alan sayısız insan var etrafımda


    Herkesin sahip olduğu icada sahip olmak da istemiyorum.

    İphone bilinçli olarak alan kişilere sözüm yok ama almak içn almak hem iphone serisi hemde android ile çalışan icadlar için yanlış bir tüketim şekli olduğunu düşünüyorum.

  • YA BU APPLE akıllı kova yapsa yok satcak ne iş yaw :S

  • ne zaman ki google android i anlaşacağı bir firma ile tek başına kendisi kullanır ozaman apple son bulur

  • quote:

    Orijinalden alıntı: foreveriphone

    İşte ana konu bu.Apple ürünlerini kullanmayanlar veriyor odunu iphonea klavye başında.Appleda sahada veriyor odunu onların sevdiği firmalara.Size kalsa Apple Nokiadan önce batmıştı her telefonu aynıydı teknolojiyi 5 yıl geriden takip ediyordu ne ekranı kaliteliydi ne hızlı bellekleri vardı Samsung s6 gibi nede usb kullanabiliyor bluetooth ile dosya paylaşabiliyordu.Kısaca hiçbirşey yoktu renkli 3310 gibiydi,takozdu.Ama nasıl oluyorsa o takoz her sene bizim parayla 3000tl olmasına rağmen 200 milyon satıyordu üzerine dükkan önünde battaniye ile sabahlayan insanlar bekletiyordu.Borsa değeri 700 milyar dolarla microsoft ve Googleın toplam değerinden 150 milyar dolar daha fazla ediyordu.Samsung S6 ve Edge modelleri için 50-60 milyon hedef koyarken iphone o rakamı 1. çeyrekte aşıyordu.Ve yine size göre o 200 milyon kişi teknolojiden anlamayan zengin züppe takımıydı ve aksilik bu ya o 200 milyon kişi eksileceği yerde daha da artıyordu.Eski nesil Android fanları gerçeği görüp boş konuşarak Appleın batmayacağını anladılar sustular yeni nesilde birkaç sene içinde susacak ve akışına bırakacak in short Onlar konuşur Apple yapar :))

    Samimi soruyorum, Apple babanızın şirketi olsaydı bu derece şiddetli bir şekilde savunur muydunuz? :)





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.