Şimdi Ara

Çift çekirdek Intel işlemciler yolda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel 2006 gibi notebook dünyası için, masa üstü dünyası için ve sunucu piyasası için çift çekirdekli işlemciler çıkarmayı planlıyor. Bunlardan en ilginci özellikle düşük enerji gerektiren notebook dünyasında ikinci bir çekirdeğin ne işe yarayacağı. Kafa karıştırıcı olan bu olgu hakkında benim görüşüm şöyle ;

    Bildiğiniz gibi notebook'larda çeşitli voltaj değerlerinde çeşitli Mhz'lere ve toplam enerji tüketimlerine sahip olunur. En az enerjiye en çok verimli olunan kısımlar ise genelde hep düşük Mhz'lerdir. Intel tahminimce düşük mhz'li iki çekirdeğin yüksek mhz'li tek çekirdekten çok daha az enerji tüketeceğini hesap ederek mantıklı bir yol seçmiş durumda.

    Bu çifte çekirdek Pentium M yeni Napa platformu üzerinde olacak. Platform aslında Sonoma platforumunun bir sonrası. Sonoma'da bildiğiniz gibi masa üstündeki Soket-775 ile gelen i915G çipsetinin benzeri. Napa platformunda gelecek olan Calistoga grafik çekirdeğide şimdiki Intel Media Accelerator 900'dan çok daha hızlı olması bekleniyor. Bu arada tanıtımda fansız bir Sonoma çipsetli notebook su geçirmez yapıldığından akvaryumun içinde yüzmeye bırakıldı.

     

    İlk Dual Core (çift çekirdek) işlemci ise şimdilik Itanium 2'nin geliştirilmiş hali Montecito çekirdeği olacak. Bu çekirdek 65 nm teknolojisi ile üretilecek 24 Mb L3 ön belleği olacak. Gerçi sadece 1.7 Ghz hızında olması bekleniyor ama ram veriyolu 3 kata yakın artacak bunun altında yatan neden tabii ki yüksek FSB ve DDR2 teknolojileri sayesinde olacak.

    Montecito bu arada dünyanın en yüksek transistörü olan işlemcisi olacak (1.7 Milyar transistör) tabii bu kadar çok transistörü soğutmak başka bir dert bu yüzden ilk defa Intel Termo Elektrik Soğutma kullanacak. Böylece 100 Watt'lık ısıyı çekmek için toplamda 200 Watt'a yakın ısıyı dağıtacak TEC kullanılacak .Bir 4 işlemcili Montecito demosunda her çekirdek aynı zamanda Hyper Threading içerdiğinden yönetimde toplam 16 işlemci gözükmekte.

    Masa üstü işlemcileri için Intel bugün ki Soket LGA-775 'lere uyacak bir işlemcide geliştirmekte. Bu işlemcinin adı Smithfield ve aslında 90 nm teknolojisi ile üretilecek. Şimdiki anakartlara bir bios güncellemesi ile çalışacağı söyleniyor ama i925XE 'ye yönelik bir işlemci olduğuda gelen bilgiler arasında. i925XE; 1066 Mhz FSB, DDR2-667 Mhz destekli olacak ve yakında çıkacak bir çipset.








  • yine hararetli bir kapışma var amd ile intel arasında hadi hayırlısı galip kim olur bilinmez artık

    o der ben öndeyim o der ben öndeyim

    bize göre fiyat makul olursa kimin önde olduğu pek önemli de değil.
  • task manager da 16 i$lemci..vay babaun kemüüne :D
  • o task manager görüntüsü ne öyle????
  • piyasa kızışacak gine
  • hadi hayirlisi olsun diyelim ama AMD de bu konuda pek geri durmaz ve kisa zaman icerisinde cevabini verir diye düsünüyorum
  • merak etmeyin amd'den beklenen cevap geldi. o da ilk x86 çift çekirdekli işlemcisini tanıtacağını duyurdu...
  • intelden önce amd zaten tanıtım yapmıştı...(tek işlemciye çift çekirdek...)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.