Şimdi Ara

AMD Süper Sanal Çözünürlük Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu konumda sizlere AMD'nin bazı ekran kartı modellerine yeni sürücüsü ile gelen Süper Sanal Çözünürlük'ten bahsedeceğim. Öncelikle nedir bu Süper Sanal Çözünürlük?

Monitörünüzün, Full HD olduğunu varsayıyorum. Ekran çözünürlüğünü 1080p'den yukarı çıkartamazsınız. İşte bu Süper Sanal Çözünürlük ile eğer monitörünüz HDMI gibi bir dijital bağlantı ile ekran kartınıza bağlıysa ekran kartınızın desteklediği ölçüde istediğiniz kadar yükseltebilirsiniz. Destekliyorsa, 3840x2160 yani 4K'ya kadar çıkarabilirsiniz.

Ee benim monitörüm Full HD, çözünürlüğü 4K olarak değiştirsem de monitörde gördüğüm görüntü 1080p olacak. Peki ne işime yarayacak?

Gördüğünüz çözünürlük değişmese bile görmüş olduğunuz görüntünün kalitesi artacak. Yani oyunlardaki, görüntü kalitesi artmakla beraber keskinliği artacak ve renk doğruluğu artacak. Çünkü ekran kartımız monitörümüze görüntüyü gönderirken direk Full HD yerine örneğin 4K'dan Full HD'ye düşürerek gönderecek.

Daha basit bir örnekle Full HD monitörde 2 megapixellik fotoğraf yerine 8 megapixellik fotoğraf göreceğiz. Ha tabi bu farkı daha iyi anlayabilmek için monitörünüzün boyutunun büyük olması gerek, ne kadar büyük olursa o kadar fark anlaşılır.

Peki dezavantajları neler?

-Performans düşüklüğü.
    -Çözünürlük monitöre uygun olmadığı için simgeler, yazılar vs.. küçülür bunu artırmanız gerekmekte. (Windows 8.1 öğe boyutunu masaüstü sağ tık Kişiselleştir-Sol Alttaki "Görüntü"-ye tıklayarak %125 veya %150 yaparsanız yazılar daha rahat okunur ve simgeler büyür, normal haline gelir.
    -Ekran kartı kullanımı artar. İyi bir ekran kartınız yoksa FPS yerlerde sürünür. (Oyundan oyuna değişir.)

Benim gibi Full HD monitör kullanıp da 2K, 4K monitöre para veremeyenler için oldukça faydalı bir şey bence, oyun açısından.

Şimdi oyunlardan ve masaüstünden aldığım ekran görüntülerini paylaşayım. Grafikler, sistemimin desteklediği ölçüde en yüksek ayarlara alınarak fotoğraflar alınmıştır. Bazı fotoğraflarda bulanıklık varsa da onlar FPS düşmesinden kaynaklanmaktadır. Witcher 3'te SS alırken 10 FPS gösteriyordu da.

Sistemim:

Intel Core i7 4790k (Overclocksuz)
    AMD 280 3 GB 384 Bit
    12 GB DDR3 1600 MHZ

SS aldığım oyunlar:

Arma 3
    Company of Heroes 2
    Diablo 3
    GTA 5
    Witcher 3
    League of Legends
     AMD Süper Sanal Çözünürlük Hakkında AMD Süper Sanal Çözünürlük Hakkında AMD Süper Sanal Çözünürlük Hakkında AMD Süper Sanal Çözünürlük Hakkında AMD Süper Sanal Çözünürlük Hakkında AMD Süper Sanal Çözünürlük Hakkında AMD Süper Sanal Çözünürlük Hakkında AMD Süper Sanal Çözünürlük Hakkında AMD Süper Sanal Çözünürlük Hakkında AMD Süper Sanal Çözünürlük Hakkında AMD Süper Sanal Çözünürlük Hakkında AMD Süper Sanal Çözünürlük Hakkında AMD Süper Sanal Çözünürlük Hakkında AMD Süper Sanal Çözünürlük Hakkında AMD Süper Sanal Çözünürlük Hakkında AMD Süper Sanal Çözünürlük Hakkında AMD Süper Sanal Çözünürlük Hakkında AMD Süper Sanal Çözünürlük Hakkında AMD Süper Sanal Çözünürlük Hakkında AMD Süper Sanal Çözünürlük Hakkında

• kokain saticilari gibi ilki bedava hesabi 1080p kullanicilarinin kanina giriyorlar yuksek cozunurluge gecip yeni kart alin diye.2k monitorlerin daha ucuz olmasini beklerdim.
  • Her şey iyi güzelde birçok kullanıcı sorun yaşıyor VSR ile , sırf diablo 3'te adam gibi AA olsun diye 15.7 yükledim ama sonuç hüsran . Daha VSR'yi açamıyoruz bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vinewood

Her şey iyi güzelde birçok kullanıcı sorun yaşıyor VSR ile , sırf diablo 3'te adam gibi AA olsun diye 15.7 yükledim ama sonuç hüsran . Daha VSR'yi açamıyoruz bile

Şuan ben sorun yaşamadım doğrusu sorunun neden kaynaklandığını bilemeyeceğim. VGA'da denediğimde çalışmamıştı direk HDMI ile denedim ve işe yaradı. R9 280 ekran kartı.

Elimde 2 GB HD 7850 de var müsait bi' zamanda onu da deneyeceğim VSR ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Shinku_

quote:

Orijinalden alıntı: Vinewood

Her şey iyi güzelde birçok kullanıcı sorun yaşıyor VSR ile , sırf diablo 3'te adam gibi AA olsun diye 15.7 yükledim ama sonuç hüsran . Daha VSR'yi açamıyoruz bile

Şuan ben sorun yaşamadım doğrusu sorunun neden kaynaklandığını bilemeyeceğim. VGA'da denediğimde çalışmamıştı direk HDMI ile denedim ve işe yaradı. R9 280 ekran kartı.

Elimde 2 GB HD 7850 de var müsait bi' zamanda onu da deneyeceğim VSR ile.

7770 kullanıcısından 290x kullanıcına kadar sorun yaşayan var VSR ile ilgili . Daha önce VSR desteklemeyen kartalar Hdmı veya Dvı fark etmeksizin VSR'ı çalıştıramıyor , Omegadan beride VSR destekleyen kartlardan bazılarındada VSR 15.7 ile açılmamaya başlamış . AMD yine kalitesini konuşturdu driver'lar hakkına

• Bende 7850 kullanıyorum sonuçları bekliyorum.

Ama 1 Gb edition.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vsr nin bebce her cozunurlukte calismamasi dezavantaj gibi..

Soyleki ben pioneer428xd kullaniyorum, native cozunurluk 1024x768, windows recommended 1360x768 ancak pioeer 1080p goruntuye kadar sinyal alibiliyor, tabiki native cozunurluk uzerinde olan bu cozunurlukleri kendi scaleri ile( pioneer muazzam goruntu isleyicisi ile) goruntuyu isliyor..

Ben oyunlari 1080p de oynuyorum.. Vsr herhangi bir cozunurlukte calissa aslinda 2720x1536 bir goruntuyu 1360x768 downscale edip kullanmak isterim... Ama 1360x768 icin vsr yok, 1366x768 icin 1080p var en fazla, custom resolution olsa cok iyi olacakti...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.