Şimdi Ara

Depolama belleği alanında önemli gelişmeler var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Depolama belleği alanında önemli gelişmeler var


     

    Günümüzde depolama bellek kapasiteleri ve hızları eskisine göre çok yüksek seviyelere ulaşmış olsa da bazı çalışma prensipleri nedeniyle zamanla belleklerde yavaşlama ve verimlilik kaybı yaşanıyor. Araştırmacılar bu konuda önemli bir aşama kaydetti. 




    Normalde depolama belleklerinde sürekli olarak büyük paketler halinde veri kaydı veya silme zamanla yavaşlamaya ve bozulmaya sebep oluyor. Yeni alınan ve akıcı bir performans sunan bir mobil cihaz bu nedenle birkaç ay sonra yavaşlamaya ve kasılmaya başlıyor. 




    Güney Kore Hanyang Üniversitesi araştırmacıları Prof. Won You-jip liderliğinde “Write Ahead Logging Direct IO” (WALDIO) adında yeni bir teknoloji geliştirdi. Bu yeni teknoloji verileri gerektiğinde ve küçük paketler halinde kaydediyor. Ayrıca mobil işletim sisteminin aynı veriden iki adet kaydetmesinin de önüne geçiyor. 




    Teknolojinin önemi her segmentteki depolama belleklerine uygulanabilmesi. Yani üst seviye bir depolama belleği de alt seviye bir depolama belleği de bu teknolojiden faydalanarak aylarca ilk günkü performansını koruyabilecek. Ekip yaptığı denemelerde yeni teknoloji ile belleklerde 14 kat hızlı veri transferi elde etmeyi başarmış. Çıkarılamayan bataryaya sahip telefonlarda ise bu oran 20 kata kadar çıkmış. Ayrıca belleğin kullanım ömrünü de yüzde 39 uzatmış. 




    Önemli bir başarı olarak görülen bu yeni bellek teknolojisi hali hazırda çeşitli bilim ve teknoloji konferanslarında anlatılıyor. Yakın gelecekte bu teknolojinin depolama belleklerine uygulanması ümit ediliyor.  

     

     








  • Bataryanın çıkarılamadığı telefonlarda veri transfer hızının fazla olmasının sebebi nedir ?
    Kullanım ömrü fazla olsa mantıklı olabilir belki ani güç kesintileri ömrü azaltıyordur ama hızın artması saçma geldi.

  • iPhone 16 gb ever

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    Geliştirilen teknoloji batarya çıkarılması durumunda oluşabilecek veri kayıplarını engellemek için kuyruklama ya da tampon hafızada bekletme zamanlarında verimsiz çalışıyor olabilir. Bataryanın sabit olduğunda pil bitmesi durumunda oluşacak veri kaybını engellemek için değil performansı artırmak için tampon belleği ve veriyi daha verimli işliyor olabilir.( Haberin açıklamasından böyle bir çıkarım yaptım, yanlış da olabilir.)
  • husNUKE kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim açıklamanız için bu açıdan düşünmemiştim. Gayet mantıklı geldi ama dediğiniz gibi yanlış da olabilir tabiki :)
  • Güney Kore üniversitelerini de bir şeylerde duymaya başladık!

    Normalde oralardan sadece şirket haberleri gelirdi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.