Şimdi Ara

Microsoft 7800 kişiyi işten çıkarıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Microsoft 7800 kişiyi işten çıkarıyor


     

    Bir süredir Microsoft'un mobil pazardaki performansından memnun olmadığı ve büyük bir yeniden yapılanmanın da yolda olduğu iddiaları gündeme geliyordu. Bu iddialar bugün resmiyet kazandı.




    Gelen bilgilere göre Microsoft toplamda 7800 çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor. Bunların büyük kısmı akıllı telefon donanımı departmanında çalışıyor. Bu bakımdan firmanın mobil bölüme cerrahi bir müdahale yaptığı net bir şekilde anlaşılmış oldu.




    İşten çıkarma yanında Microsoft mali tablolara 7.6 milyar dolar zarar yazdırdı. Nokia'nın mobil cihazlar bölümünü satın aldıktan sonra firmanın bu işlemden hiçbir şekilde fayda göremediği ve kazanç elde edemediği basına yansımıştı. Uzmanlara göre Nokia mobil cihazlar için ödenen 7.2 milyar doların tamamı boşa gitmiş oldu.




    Bazı kaynaklar Microsoft'un ağırlıklarından kurtulduğunu ve mobil pazarda daha hızlı manevra yapabilme imkanını elde ettiğini savunuyor. Bu yeniden yapılanmanın firmayı nasıl etkilediği ise Windows 10 mobil sürümün çıkışı ile anlaşılacak. 




    Microsoft geçen yıl da 18 000 çalışanı işten çıkarmıştı. Nokia mobil cihazlar bölümünün satın alınması ile alakalı bir durum olan işten çıkarmalar Satya Nadella'nın ilk işten çıkarma operasyonu olmuştu.  

     

     








  • Devlet dairesi gibi..

  • Yahu mesele Nokia veya başka bi firmayı almasında değil. Asıl mesele sistemde. Windows Phone Android veya IOS'un rakibi olabilecek bi sistem değil. Tamam son zamanlarda gelişti baya bi yol katetti ama o karelerden kurtulmaması bile başlı başına bi handikap.

  • Alt segmentte rakipsiz ama üst seviyelerde şu an için mantıklı bir tercih değil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7.6 milyar dolar Microsoft için cacık parası. Arada bir olur normaldir yani.

  • O kadar ucuza aldigin yillarin firmasiyla nasil zarar ediyorsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonlarda farklı olucam diye saçma sapan bir ekran dizayn eden microsoft bu anlayıştan kurtulmadıkça bu işten çıkarmalar eninde sonunda kepekleri kapatmaya kadar gider.. Ne PCde ne de mobil tarafta bu karolar tutmadı.. Millete bu 30 yıllık ikonvari zırvalıkları benimsetmeye çalışacaklarına insanların neye yöneldiklerine bakıp kendilerini ona göre düzenlemeleri daha yerinde bir karar olur. En çok satan apple max. kalite ve bir bütünün parçası olarak ekosistemde ki bir telefon olarak çok fazla tutuyor. Yani herhangi bir apple ürünü diğer apple ürünleri ile oldukça içli dışlı ve verimli bir şekilde çalışabiliyor. sanki hepsini bir araya getirdiğinizde transformarsı oluşturacakmışsınız gibi birbiriyle uyumlu çalışan ürünler seti yapoıyor adamlar. pazarda bu denli birbirleri ile uyumlu cihaz setleri üretebilen başka firma olmadığı için apple bu pazarda lider.. örneğin bir apple tv aldığınızda ister mac bilgisayarınızdan ister ipadinizden ister iphonunuzdan evinizin devasa televizyonuna rahatlıkla görüntü aktarımı yapabilirsiniz. yada gelen çağrınıza PCden cevap verebilirsiniz. bunun gibi tonla iki cihazı yanyana getirdiğinizde sinerji oluşturabileceğiniz senaryona sahip apple ürünleri. insanlar bunu istiyor. bu şansa en çok sahip olan firma ise microsoft.. ama beceremiyor. ekosistem mantığnı bir türlü çözemediler. iki tane aynı marka farklı ürün üretmek değil ekosistem üretmek. bunların birbirleriyle ahenk içinde çalışmaları. microsoft bunu yapmaya çalışacağına bir karodur tutturmuş gidiyor ve çok inatçı bir politika izliyor. bu karolar için harcadığı emeği bunun için harcasa appleın yerinde şimdi microsoft olabilirdi.





  • Microsoft hep iki adim ileri bir adim geri gidiyor ama eskisi gibi pazar paylari ile yazilim basarisizliklarini savunmalari zor. Rakipleri apple, google hatta ubuntu gibi populer linux dagitimlari ruzgar gibi.

    Bu tarz kotu haberlerin firma taraftarlari! tarafindan olabildigince pozitif yaklasilmasina bayiliyorum. Belirteyim dedim ayrica....

  • Mobil sektörde batacakları günü iple çekiyorum. Nokia'yı öyle entrikalar çevirerek batırmanın acısı çıkıyor ve çıkmaya devam edecek. Daha symbiandaki sistem ayarlarına sahip olmayan bir sistem nasıl başarılı olabilir ki zaten? Uyduruktan dosya yöneticisi var, dns değiştirme yok, alfanumerik klavye yok. Ayrıca symbiandaki yazılan uygulamalarla sistemin eksikleri giderilebilirken bu dandik sistemde her şeye erişim kısıtlı olduğundan beyefendilerin güncelleme getirmesini bekliyorsun. Mobil sektör size cehennem olsun da görün Nokia'yı üç kuruşa almayı.
  • Vestel alsın hepsini. Ek vergi sayesinde kendi telefonlarını üretecek, yazılım yapıp bizlere çağ atlatacak ya, lazım olur biraz ordan biraz burdan insan.

  • Windows Phone'nun sonu Symbian gibi olacak sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.artvinli

    Alt segmentte rakipsiz ama üst seviyelerde şu an için mantıklı bir tercih değil

    Artık orda da rakipsiz değil maalesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kağnı hızında işletim sistemi geliştirmeye devam edip ağırdan aldıkları sürece sonları çabuk olacak. Zaten Türkiye'de Lumialar bitti artık.
  • windows 8 başarısız, windows mobile başarısız, bir akıllı da çıkıp demiyor ki insanlar bu karoları sevmedi, değiştirelim. Ne bilgisayarımda ne telefonumda ikon yerine o kutucukları görmek istemiyorum arkadaş, tanıdığım herkes de böyle düşünüyor, anlayın artık. Hani superötesi performans olsa, herkesden ucuz olsa şu olsa bu olsa yine o arayüz ile kullanmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Public_Enemy -- 9 Temmuz 2015; 2:01:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: homeedition88

    Microsoft hep iki adim ileri bir adim geri gidiyor ama eskisi gibi pazar paylari ile yazilim basarisizliklarini savunmalari zor. Rakipleri apple, google hatta ubuntu gibi populer linux dagitimlari ruzgar gibi.

    Bu tarz kotu haberlerin firma taraftarlari! tarafindan olabildigince pozitif yaklasilmasina bayiliyorum. Belirteyim dedim ayrica....

    Taraftar değil adamım.Lanet olasıca hissedarlar ve stajyerler.

    Adama bak 7 milyar dolarin kendileri icin onemli olmadigini acikladi hemen.CEO sanki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hediye olarak 630 da verir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.artvinli

    Alt segmentte rakipsiz ama üst seviyelerde şu an için mantıklı bir tercih değil

    Artık orda da rakipsiz değil maalesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tırt işletim sistemi , rezil market , korsan yüklenenemesi de bence önemli.
  • Bu satınalma gerçekten çok büyük bir fiyasko oldu.. Microsoft hem Nokia'yi bitirdi hem kendini..

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.