Şimdi Ara

'Sony asla mobil pazardan çıkmayacak'

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • 'Sony asla mobil pazardan çıkmayacak' 

     

    Hatırlanacağı üzere Sony geçtiğimiz yılın son dönemlerinde zor zamanlar geçirirken daha sonrasında şirketin mobil pazardan ayrılacağına ilişkin bir çok iddia gündeme gelmişti. O dönemde ilk adımda bunu doğrulayacak açıklamalar gelmiş olsa da daha sonra bu açıklamaların ropörtajı yapan kişi tarafından yanlış yorumlandığı ve Sony Mobile'ın satılma gibi bir durumunun olmadığı dile getirilmişti.

     

    Aradan geçen süre içerisinde mali tablolara göz attığımızda mobil birimin şirkete yük getirdiği görülse de Sony bu kararlı duruşundan vazgeçmeyecek gibi görünüyor. Kısa bir süre önce Sony Mobile CEO'su Hiroki Totoki de Japonya'da yaptığı bir ropörtajda bu birimin kapatılma iddialarını yeniden değerlendirdi.

     

    Sony'nin mobil bölümünün kapatılma veya satılma gibi bir durumunun kesinlikle olmadığını dile getiren Totoki şirketin önümüzdeki yıldan itibaren yeniden yükselişe geçeceğine inancının tam olduğunu belirtti. Şirketin yıl sonuna kadar giderlerini %30 oranında düşüreceğini söyleyen CEO çalışan sayısının da bu durumdan nasibini alarak azalacağını söylüyor.

     

    Ayrıca Sony Mobile yöneticisi kaliteli ürünler sunabilecek teknolojilere sahip durumda olduklarının altını çizerken üstün kullanıcı deneyimine önem verileceğini ifade etti. Bununla birlikte şirket ilerleyen dönemlerde kamera, ekran ve ses teknolojisi gibi alanlarda fark yaratacak ve sektöre yön verecek yeni teknolojiler geliştirmeye odaklanacak.




  • Sony inanılmaz potansiyele sahip bi firma fakat hiç bir teknolojisini kullanmıyor . Geriden geliyor
  • Sony tüm teknolojilerini düzgünce kullan artık gözünü seveyim, özellikle şu ekran ve kamera işini bir hallet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • z361 de dogru aleti yaparlar artik

  • Hiraki totoki gitsin. Playstation bölümünün başkanı kimse sorumluluğu ona versinler. O zman olur.

  • Mobil telefon piyasası android çöplüğüne dönmüşken nasıl farklılasip ta tutunabilecekki..

  • Ahh ahh nerede o eski zony fanboyları...
    Feyk hesapla girip sövüp sövüp rahatlıyordum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony'nin malzeme kalitesini bir tek ben mi sevemedim,mesela o yanlardaki gümüş hatları filan.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk defa Z3 Compact alarak Sony telefon kullanıyorum ondan önce Nexus 4 kullanıyordum. Sony yazılım olarak doğru yolda fakat artık firmanın bi farklılığa ihtiyacı var. Bu farklılık ne olur örneğin malzeme kalitesi biraz daha düşük telefonların fiyatlarını daha makul tutmak örneğin M4 Aqua'yı. Bunun dışında üst seviye telefonlarında bence artık metal kasaya geçmesi lazım. Birde artık neredeyse tüm firmalara sensör satan bir firmanın bu konuda artık en iyi olması gerekli tartışmasız. Donanım olarak iyi olsada kameraları yazılımda iyi optimize olmadıkları için genelde daha düşük performans veriyor rakiplerine oranla. Birde tabi ki en önemli konu fiyatı kesinlikle düşürmeleri lazım.

    Sony denince herkeste bir kalite algısı oluşuyor fakat bazı şeyleri artık düzeltmeleri lazım yoksa mobil pazarda yok olacaklar...

  • Çıkmasında zaten,Z5 e 4000 mah pil konulacak iddiası bile beni bu cihaza ısındırdı bakalım ne olacak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun be SONY! Adamsın.

    NOT: Sony Xperia™ Z2 kullanıcısıyım ve oldukça memnumum. Potansiyel Z5 alıcısıyım.

  • Ekran konusunda kesinlikle lg yada samsungla iş birliği yapmasi gerekli. Ozellikle son yillara bakacak olursak lg vede samsung dünyanın en çok panel üreten devleri haline geldiler. Sonyden ekrani dolayisiyla hazetmiyorum. Ben bir resim cektigimde o resmim kalitesini ekrandada goremedikten sonra varsin 20.7mp koysun fısss. Sen koskoca sonysin yillarca seni kaliteli diye alip evlerimize koyduk. Hakkini verecek bir işe atilim yapmalarini dort gozle bekliyorum. Umarim Z5 superamoled ekrana sahip olurda ben alir kullanirim :)

  • Merak etmeyin Sony nasıl bilgisayar pazarından cekildiyse yakında mobil pazarından da çekilir

    Çok çöp bir firma zaten inşallah batar

  • Çıkmasında zaten.xperia zr kullanıyorum sağlamlığı ve stabilitesi cidden iyi inkar edilemez(kendi telefonum için konuşuyorum).ekran konusunda haklısınız pek memnun değilim panel parlak ama gereğinden fazla soluk.kamerası orta halli makroları iyi.pili de dayanıyor.(5.0.2 de pil bazen hızlı boşalabiliyor)sony ekranla kamerayı iyileştirse parlar zaten arada tasarım değişikliğinede gitse fena olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gslicocuk

    Merak etmeyin Sony nasıl bilgisayar pazarından cekildiyse yakında mobil pazarından da çekilir Çok çöp bir firma zaten inşallah batar


    yaşın 9 herhalde senin...

  • Teknolojiyi doğru kullanmıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OnLiNe MaNaGeR

    Ahh ahh nerede o eski zony fanboyları... Feyk hesapla girip sövüp sövüp rahatlıyordum


    Geçenlerde bir soru sormuştum sana hatırlıyor musun?
    Sony sana ailene çevrene ne yaptı yavrum? Niyedir bu garezin gel otur anlat hele.

  • Kamera yazılımlarının mühendislerini ve tasarım mühendislerini değiştirerek başlasınlar bence zira bu kadar çok sensör satıp sattığı firmadan kötü kamera performansı sergilemesi kabul edilemez. Ayrıca şu çerçeve işini halletmeleri gerekiyor. Ayrıca ses odaklı bi firma insanlar daha fazlasını bekliyorlar haklı olarak.

  • yeterli teknolojiye sahip ama o teknolojiyi uygun fiyattan verememekten müzdarip

  • ''Asla asla deme'' deyimi burada çürür umarım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.