Şimdi Ara

HTC mali tabloları yine eksiye düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • HTC mali tabloları yine eksiye düştü


     

    Geçen yıl başlarından itibaren iyi bir hava yakalayan ve üstüste çeyrek dönemlerde kar elde etmeye başlayan Tayvanlı HTC, bu yıl ne yazık ki aynı performansı devam ettiremedi ve yeniden kabus dolu günlere dönüşün sinyalini verdi. 




    Özellikle HTC One M9 amiral gemi modelinin satışlarının beklentilerin altında kalması mali tablolara olumsuz olarak yansıdı. İlk değerlendirmelere göre yılın ikinci çeyreğinde firma 1.07 milyar dolar gelir elde etti. Ancak faaliyet karı bu dönemde zarara döndü ve 166 milyon dolar eksi yazdırdı. Vergiler de dahil edildiğinde firmanın net olarak 256 milyon dolar zarar ettiği belirtiliyor. 




    Bir önceki çeyreğe bakıldığında 1.3 milyar dolar gelir ve 11.6 milyon dolar kar elde edilmişti. İkinci çeyrekte firmanın çok sert bir düşüş yaşadığı görülüyor. Anlaşılan M9 ve E9 serileri ile Desire serileri firmayı kurtarmaya yetmedi. 




    HTC için aslında bu beklenen bir sonuçtu. Geçtiğimiz ay firmanın patronu Cher Wang yatırımcılardan özür dileyerek yıl sonunda firmayı kurtaracak iddialı bir akıllı telefon serisi başlatacağını açıklamış ayrıca gelecek yıl da One serisinin tasarımını baştan aşağı değiştireceğini sözlerine eklemişti. Bakalım firma yeni strateji firmayı kurtarmaya yetecek mi? 

     

     








  • Htc birgun batacaksa sirf dh yuzunden batacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 bin tl'ye telefon satarlarsa daha çok zarar ederler. Samsung'da düşüşte umutları note 5

  • Hep diyoruz HaTiCeye degil neticeye bak..

  • böyle her tarafı kalın telefon yapmaya devam ettikleri sürece azalarak bitecek zaten. tek iyi telefonları m7'di. sonra ultrapixel saçmalığı (ve bunda ısrar etmeleri) ardından sanan tuş+siyah bant iğrençliği... yerli yabancı forumlarda bas bas bağırıyor kullanıcılar şu telefonu biraz ince yapın,çerçeveyi de inceltin ve sanal tuşu kaldırın diye ama inatla bunu yapmıyor htc.e kendi düşen ağlamaz.
    fiyatlandırma ise ayrı bir komedi unsuru.hadi amiral gemisini anlarımda sd615'li telefonlara 1500 tl istemeler falan ne olaki?
  • şimdi gelir telefon tarifi verip bunu yap diyenler. bi zeki kendileri. bu tür firmalar sadece telefondan mı para kazanıyor sanıyorsunuz? bi çok etmen var.

  • Sürekli satamadı, iflas döşeğinde, firma satılacak gibi haberler çıkıyor ama nedense hiçbir şey olmuyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: greenk

    3 bin tl'ye telefon satarlarsa daha çok zarar ederler. Samsung'da düşüşte umutları note 5

    Aynen böyle kardeşim. Böyle devam ettikçe daha da dusecekler.
    Ama Samsung hiç değilse kullanıcıların isteklerini göz önüne alıp s6 Edge gibi bir telefon yapabildi.

    Eşit: yanlış quote :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lionhearts -- 7 Temmuz 2015; 16:08:51 >
  • Htc kendini apple yada samsung zannediyor heralde bu gidişle batarlar zaten

    Mediatek işlemcili telefonu yurtdışında 750 euroya türkiyede 3000 liraya satmak ? Çoğu insan daha adını bile bilmiyor 3000 liraya telefon alacak olan İphone 6 alır s6 edge alır m9 Plus denen çöpü almaz

    Satışların kötü gidiyor bari telefonlarının fiyatını düşür

  • Bence firma özellikle sense de muazzam. Ama sürekli aynı tasarım cihazlar, rezalet derecede ekran çerçeveleri ve yüksek fiyat kullanıcıyı farklı modellere yöneltiyor

  • Tasarımları oldukça güzel, özellikle de m7 çok hoşuma gitmişti ancak fiyatları çok yüksek.
  • htc iyi telefon yapıyo ama tercih etmememdeki en büyük nedenler



    sanal tuş takımı. samsung 5.5 inç ekran diyosa 5.5 kullanıyorum. ama sanal tuş kullanan telefonlarda öyle olmuyo



    pil durumu. genelde samsunga göre hep düşük seviyede kalıyo.



    fiyatı. ben telefonları ilk çıktığı zaman almıyorum fiyat düşmesini bekliyorum. htc nin fiyatı düşmüyo. zamanında htc almayı düşündüm ama aynı paraya daha iyi samsung görünce samsung aldım çok da memnunum 3 4 yıldır kullanıyorum bi bu kadar daha kullanırım.
  • millet bas bas bağırıyor sanal tuş istemiyoruz,ince çerçeve ve ince telefon istiyoruz diye ama htc'nin bu inadı her geçen gün daha da düşmesine neden oluyor.çok enteresan.bu çirkin ve kullanışsız ürünleri kim neden alsın bu paraları verip? zaten fiyat politikası evlere şenlik.
  • Htc sürekli inişli çıkışlı bi sirket. Seneye gene cikar gene batar. Adamlarin vizyonu bu galiba :D. Htcnin tasarimlarina hayran olmamak mümkün degil. Metal kasayi en iyi kullanan bir firma. Ancak sen kalkarda m7deki tuslari kaldirirda milleti sanal tuslara itelersen milletde sana böyle tepik koyar. Android camiasi bi sürü aptalla dolu. Sanal tuş kullanmak nedir abi? Eşşek kadar altta boşluk var ama bi kapasitif tuş koymaktan aciz firmalar uredikce samsungta bunu avantaja çevirir. Samsung birgün sanal tuşa adimini atsın onuda birakir iphone alırım. Sanal tuş istemiyoruz yazin bunu beyninizin bir kenarina.

  • Kar edilince otomasyon abartılır.(Hemen her firmada)
    Htc nin arayüzü çok güzel.
    M9 satışları oturmamışken mediatekli,pahalı M9+ nın ne işi var.
    Fiyat ve sanal tuşlar değişmeli.
  • Artıya düştüğü zamanlar olmuşsa iyi,yanlarına kar kalsın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 ayda 11 milyon dolar kar etti diye yükselişe geçti diye başlık atılıyordu

    Bu HTC yöneticileri çok kalın kafalı. Şirketi batacak, bunlar hala akıllanmıyor. Sonbaharda kahraman bir cihaz yapacaklarmış da öyle kurtaracaklarmışmış. Hala akılları bir karış havada. HTC Türkiye'ye de burdan ayrıyeten selam olsun

    Yahu senin ne bir Apple gibi marka değerin var, ne de Samsung kadar bir teknolojik altyapın var, ama burnundan kıl aldırmıyorsun.

    Snapdragon 810 bir fiyasko olmasaydı da HTC'nin bir yere varacağı yoktu. Daha az zarar ederdi belki veya en iyi ihtimalle daha önceki gibi ufak bir miktar kar elde ederdi.

    Boomsound, metal gövde ve Sense arayüzü her ne kadar HTC fanlarına yetse de HTC'ye yetmiyor işte.

    O çerçeveleri incelt, o ekranın gövdeye oranını azalt veya telefonlarını biraz incelt. Telefonu ince yaptığın için boya versen neyse...

    Kamera konusunda bir o uca gidiyorsun, bir bu uca, ama hala OIS'ten kaçıyorsun, diyafram açıklığını düşük tutuyorsun. Samsung ile LG'ye bakıp biraz ders al.

    Bir de fiyatlarına bir ayar çek. O fiyata satamayacağını anlayamadın hala. Gerekirse Xiaomi stratejisini benimseyip küresel çapta uygula.




  • 3 Cihazda aynı tasarımı kullandılar Apple bile 2 Cihazda kullanıyor.O kadar çerçeve var kapasitif tuş koysan eleştirilerin büyük bir kısmından kurtulacaksın ama koymuyorsun .Bir kere dokunmatik tuş koyabilmen için en azından LG kadar çerçevesiz ekranın olması gerekiyor.BoomSound çok fazla uzunluk katıyor telefona ve çoğu insan kulaklıkla muzik dinliyor.Sony de stereo haporlör kullanıyor ama saklamasını biliyor.Kamera desen tam facia One serisi ile bitti rakiplerinin en az 2 Nesil gerisinde kaldı ve bu firma hala ayakta bu kadar hata yapıp ayakta kalmakta şirketin elde ettiği en büyük başarı zatem telefonları değil.

  • Aklımdakini bir yapsalar var ya 😃 peynir ekmek gibi satılır telefonlar 😃

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engincaglayan

    millet bas bas bağırıyor sanal tuş istemiyoruz,ince çerçeve ve ince telefon istiyoruz diye ama htcnin bu inadı her geçen gün daha da düşmesine neden oluyor.çok enteresan.bu çirkin ve kullanışsız ürünleri kim neden alsın bu paraları verip? zaten fiyat politikası evlere şenlik.


    Üzerine bir de Eski cihazlara güncelleme vermeme huyu... Eldeki müşterleri memnun edeyim onlarda yakın çevresine tavsiye etsin demiyorlar.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.