Şimdi Ara

Mezunlar Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu kaçıncı konum bilmiyorum yine aynı şeyleri yazacağım fakat tercih dönemi geldi, artık karar zamanı. Rehberlik öğretmenleriyle dahi konuşmama rağmen bir çözüm bulamadım. Mezun arkadaşlardan psikolojik konuda yardım istiyorum. Bu sene sıfıra yakın çalışmayla ygsde kötü bir sonuç aldım, ama kötü sonucumun en büyük sebebi stresti, kışın bir süre psikologa gittim, devam etmem gerekirken 2. kez yarıda bıraktım. Ygsden sonra elimden geldiğince çalıştım, gerçekten çalıştım. Ama stres dışa vurmasa da sürekli anksiyete sebepli sağlık sorunları yaşadım. Sınava rahat kafayla girmeye çalıştım ama yine batırdım, hemde normal koşullarda stresten yapamayacağım kadar kötü yaptım. Şimdi mezuna kalmayı düşünüyorum ama sonucumu görünce yine psikolojim darmaduman oldu yine ağır depresyon yaşıyorum. Seneye kalmaktan başka seçeneğim yok çünkü uzay mühendisliği haricinde hiçbir bölümü istemiyorum. Ailem mezuna kalmamdansa THK üniversitesinde %50 burslu okumamı istiyorlar ama bunu da ben istemiyorum çünkü hayatta kolay kolay istikrar yakalayabilecek psikolojide değilim. Ailemin binlerce lirasını sömüremem. Şimdi istediğim yardım mezun psikolojisini nasıl atlatacağım bu sınav kabusunu nasıl aşacağım? İlk 100 hedeflemiyorum, ilk 20k hedefliyorum.







  • Korsan kullanıcısına yanıt
    Sorun 1 yıl kaybetmek değil hocam o yılın hakkını verememek, seneye de batırırsam bırakırım okumam heralde.
  • bende senin gibiyim. ailemin parasını sömüremem ve sıkıntılı bi üni geçiremem. peki ya seneye...? ya yapamazsam
  • Korsan kullanıcısına yanıt
    Tam tersi bu sefer yan etkileri yüzünden kullanmadım, kullanmalıymışım.
  • KartPostal7 kullanıcısına yanıt
    Zaten depresyondan çıkana kadar tercihler başladı, düşünmek için zaman kalmadı. Kafa hala sınavda.
  • Ailen bir senen boşa gitmesin diye böyle düşünüyor olabilir. Açıkcası seni tanımıyorum, nasıl bir ruh halindesin, çalışma durumun vs hakkında bilgim yok. Şöyle bir örnek vereyim. 4 sene önce insanlar hazırlık okumanın zaman kaybı oldugunu söylüyolardı fakat ben yinede hazırlık okudum. Bu sene son sınıftayım ve 4 sene önce aldıgım karardan hiç pişmanlık duymuyorum. Eğer yapabilecegine inanıyorsan, bir sene daha çalış. Seneye okulun olmayacak, sınavlar dersler gibi sorunların yok. İstedigin kadar kendine zaman ayırıp ders çalışabilirsin. Bence bu yönden bak olaya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kirkyedi -- 7 Temmuz 2015; 3:18:14 >
  • Seneye yapamam diye düşünmeyin mezuna kalıyorum daha iyisini yapıcam diye düsünün. Emin olun mezuna kalınca daha iyisini yapıyorsunuz az veya cok o size kalmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nmnysnbbr -- 7 Temmuz 2015; 3:19:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kirkyedi kullanıcısına yanıt
    Normalde hazırlığa ihtiyacım yok şuan akıcı derecede ingilizce konuşabiliyorum ama elbette bölüm için hazırlık başka olabilir, yani 1 sene meseleyse ordan bile hallolur. Ama sınav anındaki paniği ve karambolü değiştiremiyorum. Matematik optiğime baktım, başta süper gidiyor bir yerden sonra kaptırmışım full yanlış, sonuç 14 yanlış geldi. Denemelerde de öyle oluyordu 40 üzeri yapsam da sondan başladığımda ilk sorular, baştan başladığımda son sorular yalan oluyordu. Bu özellikle matematikte oluyor çünkü en güvendiğim dersti.
  • nmnysnbbr N kullanıcısına yanıt
    düşüren var mı hiç en kötü bu seneki gibi gelir diye düşünüyorum
  • Bizim okuldan mezuna kalıp derece yapanlar bile oldu mezuna kalmak dünyanın sonu değil hedefine ulaşmak için yeni bir umuttur hem birileri çalışarak yapıyorsa sende çalışarak her şeyi başarabilirsin bir de bu sınav anında stres için bazılarının tansiyon hapıyla nabzını kontrol ettiğini duymuştum istersen bir araştır doktora falan danış

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4. Kez girecek olan birakmiyor. Sen daha ikinci kez girmeden bile birakirim kelimesini kullaniyosun. Once kendine guven. Spora git kas yap konuyla alakasj yok ama ozguven meselesj. Kendine guvenin geldikce yaptigin islere inanirsin dedigimi dene pisman olmucaksin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anksiyete, doktora unutkanlığım ve dikkat sorunu var diye gittiğim koyduğu tespit. Hapları kullanmaya başladıktan sonra dahada unutkan oldum alzheimere yol gözüküyordu. 4. Ayda bıraktım. Kullanma hocam hap felan. Kendini rahat hisset kasma. Psikoloji hapları sırf zarar. Sadece kendine güven. Yapan onca insan var sende yapabilirsin. Sana bi video atıyım izle.https://youtu.be/tVeLXqM0Pis canım sıkılınca tekrar tekrar izliyorum. (Benimde notlar kötüydü)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Borhia kullanıcısına yanıt
    planlarımda spora ve bir dil kursuna gitmek var zaten, özgüvene çok ihtiyacım var bir bölüm yazıp gitmemek için en büyük sebebim. kendimi toparlamam lazım.
  • Ahmet8968 A kullanıcısına yanıt
    Hocam benim psikolojik problemler daha geçmişe dayalı, ilaç kullandığımda beynim eridi bu yüzden ikinci kez istemedim. Bu arada video çok iyi, eve kapanan bir kız olarak alınmadım değil Ben bu kadar hırslı olmadım hiç hayatta.
  • komikmi K kullanıcısına yanıt
    Şoyle saglam bi ozguven pompaladin mi sonra akar gidersin kendin bile sasirirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.