Şimdi Ara

YGS-LYS ye TEKBAŞINA ÇALIŞANLAR(TAKTİK/MOTİVASYON) [5 Ay sonra gelen Edit]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
65
Favori
5.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ~MOTİVASYON~
    Kafadan çıkmayan düşünceler
    İşte asıl olay. Odaklanamamanın temeli budur.
    Anı yaşamalı, ana odaklanmalı, biraz sonra ne olacağını düşünmemelisiniz. Şunu kastediyorum; bir konuya çalışırken aynı zamanda konuyu bitirince ne yapacağınızı, yarın okulda hangi konunun testini çözeceğinizi düşünmemelisiniz. Sabırlı olup bekleyip görmelisiniz. Kitap okuyamayanların en önemli sorunu budur, kitabı alırlar, bir yandan okurken bir yanda sayfa numarasına veya saate bakarlar. Bu odaklanma kanununa aykırıdır.
    Düşüncelerin kaynağını kestiğiniz halde hala test çözerken rahat olamıyorsanız şartlanma yoluna gidebilirsiniz. Şartlanırken kendini şeytanın getirdiği sapkın düşüncelerden korumak isteyen dindar adam gibi davranacaksınız. Kendi kendinize sözler vereceksiniz, gerekirse yemin edeceksiniz. "Başka şeyler düşünmemeliyim, testimi çözmeliyim." "Bilmemne bilmemnenin sıradaki bölümünde ne olacağı umrumda değil, acilen şu testi bitirmeliyim."
    BU YOLDA VERMENİZ GEREKEN ÖDÜNLER
    Aklınıza bilgisayarda oynadığınız oyun geliyorsa oyunu sileceksiniz. Dizi izliyorsunuz en heyecanlı yerinde kalmışken derse oturdunuz ama aklınızdan çıkmıyor, diziyi bırakacaksınız. Her şeyi kesin olarak bırakacaksınız ki aklınızda sadece dersler kalacak.
    ~TAKTİK~
    80 not ortalaması, favori olmayan ve vasat üstü bir anadolu lisesinde bir öğrenci olarak ilk 1000 e girmemizi sağlıycak taktikleri yazıyorum unutmayın öğrenci kalitesini kendisi belirler hangi lisede olduğunuz hiçbir şekilde sizi etkilemez.

    1) sınav senesinin yazına giriş :
    -hedeflerinizi koyun. ygs'den bir ay önce ygs konularınız, lysden en az 2 hafta önce lys konularınızın bitirmiş olmak konu bazında çok ideal bir hedef.
    -hedefinizi ve kendinizi analiz edin. ilk 3 sene bomba gibi gitmişseniz, çok da çalışkansanız dershane+okul+bireysel çalışma kombinasyonu işe yarayabiliyor. ama benim gibi sadece son sene adam gibi çalışmaya başlayacaksanız ve tekbeşınızaysanız o konuların yetişmesi çok zor bu yüzden yazdan ders çalışmaya başlıyoruz ilk amacınız unutmayın ki konuları yetiştirmek, ne gerekiyorsa yapın.
    Arkadaşlar bu sene okullar açıldığında pek çok insan sudan çıkmış balığa dönecek 3 sene boyunca karı kız peşinde koşan herifler evlerinden çıkmıycak vesaire.
    şimdi hedefiniz belli, hedefe nasıl ulaşacağınız belli. artık sene içine doğru bir yolculuk yapabiliriz.Bu yüzden stresinizi kontrol etmeyi öğrenin.Bu dönemde stres oku iki ibre arasında gidip geliyor, biri çok çalıştım stresi, öbürü az çalıştım stresi. uzunca açıklamak gerekirse, test çözmeyip o gün dışarıda arkadaşlarınla vakit öldürürsen gezip tozarsan "bugün hiç ders çalışmadım" deyip streslenebilirsiniz ya da tam tersi bir hafta evden dışarı adım atmamış biri sosyal ihtiyaçlarını karşılayamadığından ve rahatlayamadığından ötürü streslenebilir. işin kötü tarafı 2. örnekteki insanlar genelde streslerini "daha çok ders çalışmalıyım" olarak yorumlar ve bu kısır döngüye girer.
    Ne yapıyoruz o zaman? günlük hedefler koyuyoruz kendimize. herkesin bünyesi farklı, deneme yanılma yöntemiyle 1 haftada bulabileceğiniz bir şey günlük hedefler. mesela ben asla 200 sorunun altına inmem ama 300 sorunun üstüne de çıkmam gibi bu okul dönemi için geçerli arkadaşlar unutmayın ben yaz için günlük 300 sorunun üzerinde çözmeye çalışıyorum yapamadığınız soruları facebookta soru çözüm grupları var oraya atarsınız 2 dakkada çözerler.
    Not : her çözdüğünüz soruyu saymayın 300 soruyu hedefleyin ama bunu gece yatmadan önce belirleyin mesela dün gece yatmadan önce belirlediğim plan şuydu 8 tane modüler aritmetik testi 16 sorudan 130 soru yapar soru trigonometri fasikülümün de 33. bölümüne geleceğim (200 soru kadar) bunu yaptıktan sonra yatarsanız sizin için iyi olur çünkü herzaman günlük planlar uzun süreli planlara göre daha çok işliyor.

    2)Temmuz ayına giriş :
    Bu gün 5 Temmuz ve ygs ye 8,5 lys ye 11,5 ayımız var benim bu ay için ilk hedefim karekök ygs matematik kitabını bitirmek olucak çünkü kime sorduysam nerde okuduysam bu kitabı öneriyorlar bu yüzden bu kitabı çözeceğim ve sanırım bütün sene bana yetecektir çünkü içinde her konudan 7-8 test var.Bu ay için ikinci hedefim ise mat 2 konularına başlamak olucak eğer şimdi başlamazsak okullar açıldığında hiç başlıyamayız çünkü önümüzde en çok zorlancağımız konular türev integral ve organik kimya olucak en azından ben öyle sanıyorum.Önerim 10.sınıf konularından başlamanız olucak çünkü konular piramit sistemde birbirine eklene eklene gidiyo bu arada lys için de karekök lys kitabını öneriyorum içinde çok zor sorular var ama konuyu öğrenip (eğer konuyu öğrenmekte güçlük çekiyorsak atıyorum internetten konuyu dinledik ve az anladık biraz ama çok soru tarzı var diye konunun testleini çözemiyorsakhttp://www.ossmat.com her konu ile ilgili çözümlü sorular var eminim ki burdan 1-2 test çözdükten sonra konu iyicene oturcak ve kendi sorularımızı çözebilcek düzeye gelmiş olucaz ) bu kitaptan soruların tamamını çözdüğüm zaman konunun tamamen oturduğunu hissediyorum ama şunu da bilin ki lys için 1 kitap azz en az iki kitap çözmeliyiz onu da okullar açılınca günlük düzenli olarak çözeriz. Zaten daha önceden konuları bildiğimiz için ikinci kitapta zorlancağımızı sanmıyorum şuan bu kitaba tam karar veremedim ama sanırım fem yayınları olcak.

    3)Ağustos ayına giriş :
    Eğer geçen ay dediklerime uymuş ve ygs matematiği hallettiyseniz ilk golünüzü atmış ve 1-0 öndesinizdir. Lys matematiği bitirebilceğinizi sanmıyorum zaten böyle bir şeyde istemiyorduk bu ayın sonuna kadar Lys matematiği bitirmeye devam edicez ve yanında da geometriye başlamalıyız arkadaşlar lise hayatım boyunca geometrim hep 4 geldi ama sınıfta herkesten önce soruyu ben çözer tahtada ben yapar hattaha arada hoca dersi resmen benle işlerdi ama 4 gelmesinin nedenini anlıyamıyordum elimde esen konu özetli soru bankası vardı ben kitabın rehber sorularını çözer konuyu anladığımı artık soru kaçırmıyacağımı sanırdım ama asıl olay rehber soruya bakarak aşağıdaki soruları çözmek değilmiş asıl olay karışık soruları çözerken de sorunun ne istediğini bulabilmekteymiş bu yüzden geometri için iki kitaptan çalışmanızı önereceğim 1.si yayın denizi YGS-LYS çalışma 2.si ise bireyB bu kitabın internette çözümleri var tavsiyem önce teknofem youtube kanalından önce konuyu dinleyip ondan sonra kitaplara başlamanız konuyu dinlerken elinize küçük bi defter alın sadece formülleri unutmamanız gereken şekilleri not alın kendi anlıycağınız dilden bunu yaptıktan sonra oturun yayın denizinin üstüne nerdeyse bütün soruları çözersiniz ve anladığınızı farkedersiniz 3-5 soru kalı onları dert etmeyin bırakın kalsınlar siz birey b ye geçin ordaki sorular harbi baba sorulardır ama dediğim gibi internette çözümleri olduğu için pek sorun olmuyor görme açınız gelişsin diye bu kitabı öneriyorum yoksa ösym bu kitap kadar zorlasa kimse yapamaz geometriyi.bu kitabı bitirince daha önce çözemediğiniz sorular size çocuk oyuncağı gibi gelir bi de kendinize motivasyon kazandırmak isterseniz çıkmış sorulara bakın söyle bi 10 dk :)
    Not : bu kitapları bitirince geomeri bitti diye hiç geometri bakmamazlık yapmamalıyız lys geometri denemeleri var 25 li 30 lu onlardan bir tane alıp 2 haftada 1 deneme çözmeliyiz ki konuları unutmayalım bide en baştan beri tuttuğumuz formül defterini yanımızdan ayırmıyoruz...

    4)Eylül ayının ilk yarısına giriş :
    Evet atık matematik ve geometri gibi koca bi derdimiz bulunmuyor artık sadece kendi alanımıza yönelik ders çalışmalıyız ama
    Arkadaşlar ben bu ayda fizik çalışmayı pilanlıyorum çünkü mf4 puan türünde yükselmek istiyorum fizik en sevdiğim derstir lise hayatım boyunca hep 90 üstüydü fizik ortalamam eğer sizde benim gibi mf4 istiyosanız fizik çalışmaya başlıyabilirsiniz eğer tıp istiyosanız biyoloji çalışmanızı öneririm.fiziği hep esen yayınlarından çalıştım 4 senenin de konu özetli soru bankaları var elimde çok güzel kitaplardır ille de bunlardan çalışın demiyorum palme yi çok öneren var aldığım duyumlara göre fizik sınavda hep sözel çıkıyormuş palmenin de sözel soruları varmış vesaire. bende fizik adına test kitabı olarak hocamın hediye ettiği sınav yayınları öss kitabı var 2006 başım onu çözmeyi düşünüyorum. Fizik için size yapabilceğim iyilik teknofem arkadaşlar burdaki fizik öğretmeninin üstüne fizik öğretmeni tanımıyorum alın elinize bir tane a4 kağıdı ikiye katlayıp 4 sayfalık defter yapın buna hocanın verdiği formülleri bilgileri(kendi anlıycağınız dilden kısa özet şeklinde çok önemli bazı soru örneklerini de yazabilirsiz) ille de 1 kağıt kullancanız diye bişey yok anlıycağınız şekilde olsun yeter.

    5)Okular açılıyor
    Sudan çıkmış balık arkaşlarımızı görünce planlarımızın tuttuğunu anlamalıyız artık anlardan 1-0 değil 10-0 öndesiniz
    Neyse konumuza dönelim arkaşlarımızın hepsi ne yapmalıyım nerden başlamalıyım diye düşünürken biz organik kimya ya başlıyoruz fiziği bırakın nerde kaldıysa kalsın fiziği unutmazsınız konuların hepsini bi bakışta hatırlarsınız ama kimya nankör bir derstir ne kadar bilirsen bil yine eksik kalır yeniden baktığında en baştan çalışman gerekir ben eylül ayının kalan 2 haftası boyunca organik kimyayı internetten öğrenip palme yayınlarının temel kavramlarla organik kimya kitabını çözmeyi düşünüyorum organik kimyayı baştan halledersek hoca dersi anlatırken de iyicene pekiştiririz ve lys kimyada 10 soru garantilemiş oluruz.

    6)Ekim ayına giriş :
    Arkadaşlar işte bu ay önemli artık günlük çalışmalarınızı yapıp konuları iyicene pekiştirmeliyiz arkadaşlar işte Bizi İlk 1000 e Taşıycak AY bu ay.Okullar kapanmadan önce müdürümüz duyuru yaptı okul kursumuz açılcak mış ve çok yüksek ihtimalle bizi gider gitmez sınava alıcaklar bu sınavdan kötü alıcaz belli çünkü ygs adına sadece matematik ve geometri çalıştık 2 hafta da fizik hadi türkçeyi şöyle böyle yaptınız 30 net mat 40 fen de de 20 25 net yaparız ama sosyal başımın belası arkadaşlar geçen gün internette dolaşırken rastladım ATLAS diye bi toutube kanalı var her ders var gerçi ama coğrafyacı adam iyi anlatıyormuş yorumlardan öğrendiğim kadarıyla ordan konuyu öğrenip üzerine 1 tane test kitabı da bitirdikmi coğrafyayı da halletmiş oluruz (coğrafya için başka tavsiyesi olan varsa yazabilirmi kitap video dersnotu vs olabilir)coğrafyaya günlük 1seans ayırmayı pilanlıyorum seans olayını anlatmadım demee anlatıyım hemen her seans 90 dakkadan günlük 3 seans yapıyoruz çünkü okuldan 15.40 ta çıkıyorum eve gel yemek ye et saat 5 oluyor 5 ten sonra 10-15 dk arayla 2 seans yapıyoruz ve saat 20.15 oldu 15 dk ara verdik 1 seans daha yaptık saat 22.00 şimdi size burda yapıcağımız bi çakallıktan bahsedeyim gömüyoruz kafamızı yastığa uyuyoruz arkadaşlar
    sabah 4 e kuruyoruz telefonumuzu güzel bi kahvaltı edip hazırlanıyoruz saat 4.5 oldu simdi saat 8 de evden çıkana kadar 3.5 saat kazanmış olduk hem güne yeni uyanmış olmanın zindeliği ve kafa rahatlığı hem zaten beynin maksimum performans gösterdiği vakitlerdir. Şimdi gelelim bu seansların, sabahtan olan 3.5 saatimizin ve okuldaki çoğu boş olan vaktimizin nasıl kullanılacağına ilk seansımızı coğrafyaya ayırıyoruz ikinci seansımızı okulda gördüklerimizin tekrarına eğer ders bu program çok ağır geliyosa bu seanstan kısabilirsiniz o size kalmış ama unutmayın hedef ilk 1000 bu da kolay bişey değil birsürü fen lisesi ve seviye üstü lise varken bunu istiyoruz konumuza geri döncek olursak 3. seansta kalmıştık bu seansta kimya çalışmalıyız organik değil hormonlu olanından kolay öğrenilir 1 aya bunu da hallederiz. Sabah 3.5 saat vaktimizin 1.5 satinde tarih çalışmayı düşünüyorum tarih çalışırken kullanacağım kitaplara daha karar vermedim ama yine ATLAS tan dinleyip olmdı esen konu özetli kitaplarını internetten pdf olarak indiririm ordan özet yazrım 1 tane de test kitabı bitiririm.Kalan 2 saatin 1 saatinde okul tekrar saatinde olduğu gibi matematik fizik çalışacağım kalan son 1 te de türkçe soru çözecem cünkü buna alışmamız gerek her gün 40 soru kadar türkçe çözersek dur hemen hesaplıyim ygs ye kalan 5 ay 20 güne türkçeyi hallederiz ve alışkanlık olduğu için ygs türkçede zorluk çekmeden her sabah yaptığımız gibi soruları takır takır yaparız. gördünüzmü arkadaşlar geriye kalan süreyi size de biraz fazla gelmedi mi değil arkadaşlar değil inanın bana değil gelecek ay için herhangi bi plan yazmak istemiyorum ama o ay şuana kadar hiç bakmadığım biyolojiyi de oyuna katacağım ve okul sınavlarımız başlıycak burdan sonrasını hayal edemiyorum ama bu yazımın devamı gelcek ekim ayında. Dediklerimi yapın aslında bi planım var ama konular nasıl bilmiyorum ne kadar uycaz programa onu da bilmiyorum ama İLK 1000 e GİRMEK UĞRUNDA değer diye düşünüyorum program çok dolu sonrası boş kalcak diye şimdi başlamıycak arkadaşlar için ilk eleme başlamıştır

    DERS ÇALIŞTIK ŞİMDİ DE SINAVA ÇALIŞALIM
    -şimdi şu ana kadar konular üzerinden çalışıyorduk, ki pek çok öğrenci burada işin ucunu bırakıyor. kimse sınava çalıştığını hatırlamıyor. bir sınav nasıl çözülmeli sorusunun cevabı pek çok insanda yok! özellikle ygs için konuşacağım burada o yüzden iyi okuyun.

    sınavda yapmanız gereken 3 şey var.
    1. süreyi doğru kullanmak
    2. sınav anında stresi yönetebilmek
    3. maksimum net sayısına ulaşmak

    süreyi doğru kullanabilmek için zamana karşı yarışın derler. doğru da söylüyorlar. ama hız yaparken dikkatinizi de kontrol etmeniz gerekir. bu yüzden isviçredeki bilim adamları turlu sistemi icat etmişler.
    turlu sistem: şimdi 40x4 olan sınavımızı 10x4x4 şeklinde bölüyoruz. sonra fen matematik türkçe ve sosyal arasında sayılsal-sözel-sayısal-sözel veya tam tersi bir sıralama yaratıyoruz ( ki beynimizin aynı yeri meşgul olmasın sürekli). sonra sıralamadaki ilk dersin ilk 10 sorusundan başlıyoruz çözmeye.

    o ilk 10 soruyu çözerken sadece cevabını bildiğimiz soruları işaretliyoruz, eğer 15 saniyede çözemediyseniz soruyu boş bırakıyoruz, 15 saniyede eleyebileceğiniz kadar şık elemeye çalışın. 10 sorunun ilk turu bitince 2. tura başlıyoruz. yine aynı o 10 soru içerisinden boş olanlara bakıyoruz ama en fazla 20 30 saniye. eğer soruyu çözersek ne ala, çözemezsek iki şıkka indirmeye çalışıyoruz, 2 şıkka inerse ve çözememişsek hala hemen geçiyoruz. baktınız soru kıl, iki şıkka bile indirmeden geçebilirsiniz.

    sonra sıradaki dersin ilk 10 sorusuna geçmeden bi 15 saniyelik ara veriyoruz, derin nefes alıyoruz. etrafa bakıyoruz. saati kontrol ediyoruz. hızımız gerektiği düzeyde mi karar veriyoruz. aynı zamanda beynimiz bi rahatlıyor. sonra sıradaki derse geçiyoruz. 2 tur, sonra diğer dersin ve aynı şekilde gidiyor bu. sonra 10-20 arası soruları çözmeye en baştaki dersten devam ediyoruz. bunu sonuna kadar götürüyoruz. son dersin 30-40. sorular arasındaki kısmın 2.turu da bittikten sonra, boş bıraktığımız sorulara dönüp kalan süremizi tepe tepe harcıyoruz.

    turlu çözmenin esprisi 40 soru üst üstte türkçe çözüp uykuya dalacağımıza, her 10 soruda bir konuyu değiştirip ayık kalıyoruz. beynimiz @mcıklanıyor. her 2 turda bir süreyi ve kendimizi kontrol ettiğimizden, sınavın kontrolü de bizde oluyor. zamanın farkındalığını kaybetmiyoruz. konu sürekli değiştiğinden dikkatimizi toplamak daha kolay oluyor. ve inanın, düz çözenlerden istemeden daha hızlı çözmeye başlıyorusunuz.

    bu arada çaktırmadan sınav anındaki stressini yönetmeyi de öğrettim size. turlu sistemdeki aralarınızı çok iyi kullanın :)

    MAKSİMUM NET E ULAŞMAK

    Şimdi ilk amacımız soruyu doğru çözmekti, eğer doğru cevabı bulduğunuza inanıyorsanız işaretleyin ve geçin. eğer bulamadıysanız, 2 en olası şıkka indirmeye çalışın soruyu. sonra da sallayın. evet sallayın. hayatınızın en önemli sınavında bile sallamayacaksınız diye bir şey yok. şimdi şöyle bir hesap yapalım : 10 soruyu 2 şıkka indirdiniz ve salladınız; hepsinin yanlış olma ihtimali 2 üzeri 10. yani 1024te bir. 9unun yanlış olma ihtimali 2 üzeri 9, yani 512; 8inin yanlış olma ihtimali ise 256 da bir. zaten 8 yanlış 2 doğru olduğu zaman 0 net kalıyor elimizde. o zaman ihtimalleri toplayalım: 7/1024 yapıyor yamulmuyorsam. yani 10 soru sallarsanız karlı çıkma ihtimaliniz 1017/1024. o yüzden 2 şıkka indirdiğimiz soruyu sallıyoruz, çözemediğimiz soruyu da olabildiğince 2 şıkka indirmeye çalışıyoruz.

    buranın özeti turlu sistem ve sallama mantığı idi. ayrıca bir ipucu daha, bu sistemleri oturtmak için düzenli deneme sınavı çözün. hele ygs'ye bir ay kala kişisel soru kotanızdan sayılacak şekilde her gün ygs denemesi çözebilirsiniz. köpeğiniz olsun ygs sizin.

    KURALLARIMIZ
    TAVSİYELER
    1)bilmediğiniz konular dururken bildiğiniz konulardan 1000 lerce soru çözmek yapılacak en büyük aptallıktır.insan bilmediği konuyu çalışmaktan çok korkuyor.bu korkuyu yenin.Ve bilmediğiniz yanlışınız olan konudan 1ooolerce soru çözün
    2)YAPAMADIĞINIZ SORULARI HOCAYA SORUN.yapamadığınızı öğrenmezseniz yaptığınız işin hiç bir anlamı kalmaz.ben sorularımı kesip zarflıyordum hocalara öyle soruyordum.yoksa kitaptan soru sorma işi hikaye bence.unutursun kalır soru orda sınavda çıkar apışır kalırsın.beğendiğiniz veya birdaha çıksa yapamam dediğiniz soruları da aynı şekilde kesin ve zarlayın.sınavdan önce 1 hafta tekrar edersiniz.KESİNLİKLE SORULARINIZI KESİN VE ZARFLAYIN. (2.TAKTİK: BUSORULAR İÇİN AYRI Bİ DEFTER YAPIN ÖRENEĞİN MATEMATİK İÇİN 100 SAYFALIK BİR DEFTER ALIN DEFTERİ 30 KONUYA BÖLÜN KONU BAŞLIKLARINI ATIN YAPAMADIĞIZ SORULARI KONULARA YAPIŞTIRIN VE HER GECE O DEFTERİ OKUYUN)
    3)yeni konuları sizi üniversiteye yaklaştıracak birer basamak olarak görün.çalışma stili şöyle olmalı:konuyu dinleyin. yeni konuların önce konusunu ANLAYIN.sonra çözümlü örneklerini ANLAYARAK çözün(OSSMAT).ardından normal testleri çözün.konu çalışma stili bu olmalı.
    4)okulu çok iyi değerlendirin.bol bol soru çözün.sayısal dersleri dinleyin.diğer derslerde bazı hocalar ders anlatmaya çalışabilir.takmayın ve derste soru çözün:D.hocalar sizi boş bırakacak ders çalışın diye.sakın muhabete dalmayın.oturun testinizi çözün.
    5)önemli olan çok ayrıntı noktaları not alacağınız küçük bir not defteri yapın.bunu sakın ihmal etmeyin.özellikle denemelerden öğrendiğinizçok ilginç şeyler olacak onları not edin
    7)2015 ygs sosyal lys-ygs lerin en zor bölümüydü.bu yüzden sosyali çalışmadan yaparım gözüyle görmeyin.az çalışın ama çalışın.
    8)eskiye yönelik soru çözme tarzında genel tekrarlar yapın.özellikle kendinizi tam hissetmediğiniz konularda.
    9)hibir denemeyi kaçırmayın deneme ayırmaksızın sadece soru görmek amaçlı bile olsa denemelere girin

    YAZIYI OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKÜR EDERİM HATALARIM EKSİK FAZLA GÖRDÜĞÜNÜZ YADA ELEŞTİRMEK İSTEDİĞİNİZ YERLER VARSA HERZAMAN AÇIK Bİ İNSANIM
    DAHA FAZLA ARKADAŞA YARDIMCI OLMASI İÇİN OKUYAN ARKADAŞLAR Bİ UP ATSANIZ GÜZEL OLUR ir



    Edit: Evet arkadaşlar 5 ay geçti ve çok şey değişti kusura bakmayın editleyemedim konuyu çünkü nedenini bilmediğim bir sebepten dolayı giriş yapamıyordum bu gün ne olduysa giriş yaptı.Yeni hesabım pilotAjj eğer yine giriş yapmazsa ordan editlerim konuyu.
    Yazıyı tekrardan gözden geçirdim ve bana kaşı çıkan arkadaşlar başaramıycaksın diyen arkadaşların haksız olduğunu gördüm evet bazı yerlerde hatalarım var fakat birçok işe yarar bilgi var. Hatalarımdan en büyüğü saatli program yapmam olmuş ama ona karşın dediğim şey ''200 sorunun altına inmeyin'' birde şunu farkettim bir ders için tek kitap bitirmekle olmuyor.Bazı yerlerde de öneri verip kendim uymamışım kendime kızdım valla :)
    Merak edenler için söylüyorum denmelerde 120 130 net yapıyorum

    ...DENEME ÇÖZÜN ARKADAŞLAR BU İŞİN SIRRI BU...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut kaplan -- 30 Kasım 2015; 1:54:26 >







  • süper hazırlamışsın :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Persom

    süper hazırlamışsın :)

    teşekür ederim ilk yazım daha
  • herkes ygs mat karekök çözüyor ben final mat çözüyorum bakalım nolcak :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Persom kullanıcısına yanıt
    bende de final var hocam hediye etmişti onu da çözüyom arada ama karekök daha çok hoşuma gidiyor kendimi eksik gördüğüm yerde onu da çözüyom final iyi kataptır zorlar biraz finalin yarısındayım karekökü daha geçem hafta aldım
  • Cok guzel yazmissin kardesim tebrik ederim.Mezuna kalan bi ablaniz(!) olaral size tek bir sey soyliyim YATMAYIN.Her firsatinizi degerlendirin.Ben hep diyodum ki "ya ygs cok onemli degil baraji geciyim yeter,lys kasiyim" diyodum.Simdi goruyosunuz beni mezuna kaldim :D ygsde onemli arkadaslar siralamanizi onlere cekmeye bakin cunku ygsde ne kadar ondeyseniz lys'de one cekme sansiniz o kadar yuksek herkese basarilar :))

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Persom

    herkes ygs mat karekök çözüyor ben final mat çözüyorum bakalım nolcak :D

    Hocam ne yazıkki istiyorsan bütün kaynakları çöz ygs için konuşuyorum hiç belli olmuyo. son deneme sınavım 30 netti matematikte ygs de. YGS DE 10 NET YAPTIM . evet doğru duydun 10 . 350 bin oldum. LYS DE istediğimi aldım 150k ya çektim. ha son lys denemem 25 net. sınav 20 geldi. en azından çok fark yok. UMARIM ANLATMAK istediğim şeyi anlamışsındır ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ygs lys nin etkisi yüzde kaçtı % 35 ygs 65 lys mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Persom kullanıcısına yanıt
    http://mebk12.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/21/01/967795/dosyalar/2014_01/11112956_katsay%C4%B1larvepuantrler.pdf bak bu siteden hesapladım mf 4 puan türünde %41 gibi bi rakam çıktı diğerlerini bilmiyorum isteyen bakabilir anlamayan matematik çalıştıktan sonra bakabilir
  • hangi siteden soruları sorabilirim 70 soru oldu boş olarak kalan :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amelieeee

    Cok guzel yazmissin kardesim tebrik ederim.Mezuna kalan bi ablaniz(!) olaral size tek bir sey soyliyim YATMAYIN.Her firsatinizi degerlendirin.Ben hep diyodum ki "ya ygs cok onemli degil baraji geciyim yeter,lys kasiyim" diyodum.Simdi goruyosunuz beni mezuna kaldim :D ygsde onemli arkadaslar siralamanizi onlere cekmeye bakin cunku ygsde ne kadar ondeyseniz lys'de one cekme sansiniz o kadar yuksek herkese basarilar :))

    amelieeee önerin için teşekür ederim haklısın ben ygs için sadece 1 kitap yazmıştım ama programın sonuna geldiğim zaman ygs ye 4 ay 20 gün kalıyo burdan sorası için de yapcaklarımı yazcağım foruma bunlar arasında final ygs mat 1 kitabını bitirmek olcak ve bu 5 ayda daha birçok yayından birçok kaynak bitirilebilir benim amacım bütün konuları bitirip kendime belli bir zaman dilimi bırakmak bu programa uyarsak olcak sanırım




  • sence bu programa uyar mısın?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Persom kullanıcısına yanıt
    tamam kabul ediyorum ekim ayı biraz ağır ama diğer aylar için aynı şeyi söyliyemiycem bunu da yapmak zorundayız ilk 1000 için değer bir ay kendimizi sıksak bütün herşey çok güzel olcak hem yazımın en başında dediğim gibi biz din adamıyız harama bakmak yasak
  • takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben ygs matematiği bitirmek üzereyim :) çarpanları ayırma fonksiyon polinom ve mod.aritmetik kaldı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabi diğer konulardan kalan kimseye soramadığım sorular :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Persom

    hangi siteden soruları sorabilirim 70 soru oldu boş olarak kalan :)

    MATEMATİK
    https://www.facebook.com/groups/acilcevap/
    https://www.facebook.com/groups/matematikyardim/
    FİZİK
    https://www.facebook.com/groups/ahmet20/
    KİMYA
    https://www.facebook.com/groups/424216344422322/




  • Ben mi okumadım bilmiyorum ama sanırım okul sinavlariyla ilgili bir bölüm yok. Okul sınavları geldiğinde çalışmalar biraz aksayacak arkadaşlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaancan97

    quote:

    Orijinalden alıntı: Persom

    herkes ygs mat karekök çözüyor ben final mat çözüyorum bakalım nolcak :D

    Hocam ne yazıkki istiyorsan bütün kaynakları çöz ygs için konuşuyorum hiç belli olmuyo. son deneme sınavım 30 netti matematikte ygs de. YGS DE 10 NET YAPTIM . evet doğru duydun 10 . 350 bin oldum. LYS DE istediğimi aldım 150k ya çektim. ha son lys denemem 25 net. sınav 20 geldi. en azından çok fark yok. UMARIM ANLATMAK istediğim şeyi anlamışsındır ;)

    Arkadaşa katılıyorum. Lys de dershane denemelerinde 38 40 yapan bir ogrenciydim ama gerçek lys de 16 yapabildim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umut kaplan

    ~MOTİVASYON~
    Kafadan çıkmayan düşünceler
    İşte asıl olay. Odaklanamamanın temeli budur.
    Anı yaşamalı, ana odaklanmalı, biraz sonra ne olacağını düşünmemelisiniz. Şunu kastediyorum; bir konuya çalışırken aynı zamanda konuyu bitirince ne yapacağınızı, yarın okulda hangi konunun testini çözeceğinizi düşünmemelisiniz. Sabırlı olup bekleyip görmelisiniz. Kitap okuyamayanların en önemli sorunu budur, kitabı alırlar, bir yandan okurken bir yanda sayfa numarasına veya saate bakarlar. Bu odaklanma kanununa aykırıdır.
    Düşüncelerin kaynağını kestiğiniz halde hala test çözerken rahat olamıyorsanız şartlanma yoluna gidebilirsiniz. Şartlanırken kendini şeytanın getirdiği sapkın düşüncelerden korumak isteyen dindar adam gibi davranacaksınız. Kendi kendinize sözler vereceksiniz, gerekirse yemin edeceksiniz. "Başka şeyler düşünmemeliyim, testimi çözmeliyim." "Bilmemne bilmemnenin sıradaki bölümünde ne olacağı umrumda değil, acilen şu testi bitirmeliyim."
    BU YOLDA VERMENİZ GEREKEN ÖDÜNLER
    Aklınıza bilgisayarda oynadığınız oyun geliyorsa oyunu sileceksiniz. Dizi izliyorsunuz en heyecanlı yerinde kalmışken derse oturdunuz ama aklınızdan çıkmıyor, diziyi bırakacaksınız. Her şeyi kesin olarak bırakacaksınız ki aklınızda sadece dersler kalacak.
    ~TAKTİK~
    80 not ortalaması, favori olmayan ve vasat üstü bir anadolu lisesinde bir öğrenci olarak ilk 1000 e girmemizi sağlıycak taktikleri yazıyorum unutmayın öğrenci kalitesini kendisi belirler hangi lisede olduğunuz hiçbir şekilde sizi etkilemez.

    1) sınav senesinin yazına giriş :
    -hedeflerinizi koyun. ygs'den bir ay önce ygs konularınız, lysden en az 2 hafta önce lys konularınızın bitirmiş olmak konu bazında çok ideal bir hedef.
    -hedefinizi ve kendinizi analiz edin. ilk 3 sene bomba gibi gitmişseniz, çok da çalışkansanız dershane+okul+bireysel çalışma kombinasyonu işe yarayabiliyor. ama benim gibi sadece son sene adam gibi çalışmaya başlayacaksanız ve tekbeşınızaysanız o konuların yetişmesi çok zor bu yüzden yazdan ders çalışmaya başlıyoruz ilk amacınız unutmayın ki konuları yetiştirmek, ne gerekiyorsa yapın.
    Arkadaşlar bu sene okullar açıldığında pek çok insan sudan çıkmış balığa dönecek 3 sene boyunca karı kız peşinde koşan herifler evlerinden çıkmıycak vesaire.
    şimdi hedefiniz belli, hedefe nasıl ulaşacağınız belli. artık sene içine doğru bir yolculuk yapabiliriz.Bu yüzden stresinizi kontrol etmeyi öğrenin.Bu dönemde stres oku iki ibre arasında gidip geliyor, biri çok çalıştım stresi, öbürü az çalıştım stresi. uzunca açıklamak gerekirse, test çözmeyip o gün dışarıda arkadaşlarınla vakit öldürürsen gezip tozarsan "bugün hiç ders çalışmadım" deyip streslenebilirsiniz ya da tam tersi bir hafta evden dışarı adım atmamış biri sosyal ihtiyaçlarını karşılayamadığından ve rahatlayamadığından ötürü streslenebilir. işin kötü tarafı 2. örnekteki insanlar genelde streslerini "daha çok ders çalışmalıyım" olarak yorumlar ve bu kısır döngüye girer.
    Ne yapıyoruz o zaman? günlük hedefler koyuyoruz kendimize. herkesin bünyesi farklı, deneme yanılma yöntemiyle 1 haftada bulabileceğiniz bir şey günlük hedefler. mesela ben asla 200 sorunun altına inmem ama 300 sorunun üstüne de çıkmam gibi bu okul dönemi için geçerli arkadaşlar unutmayın ben yaz için günlük 300 sorunun üzerinde çözmeye çalışıyorum yapamadığınız soruları facebookta soru çözüm grupları var oraya atarsınız 2 dakkada çözerler.
    Not : her çözdüğünüz soruyu saymayın 300 soruyu hedefleyin ama bunu gece yatmadan önce belirleyin mesela dün gece yatmadan önce belirlediğim plan şuydu 8 tane modüler aritmetik testi 16 sorudan 130 soru yapar soru trigonometri fasikülümün de 33. bölümüne geleceğim (200 soru kadar) bunu yaptıktan sonra yatarsanız sizin için iyi olur çünkü herzaman günlük planlar uzun süreli planlara göre daha çok işliyor.

    2)Temmuz ayına giriş :
    Bu gün 5 Temmuz ve ygs ye 8,5 lys ye 11,5 ayımız var benim bu ay için ilk hedefim karekök ygs matematik kitabını bitirmek olucak çünkü kime sorduysam nerde okuduysam bu kitabı öneriyorlar bu yüzden bu kitabı çözeceğim ve sanırım bütün sene bana yetecektir çünkü içinde her konudan 7-8 test var.Bu ay için ikinci hedefim ise mat 2 konularına başlamak olucak eğer şimdi başlamazsak okullar açıldığında hiç başlıyamayız çünkü önümüzde en çok zorlancağımız konular türev integral ve organik kimya olucak en azından ben öyle sanıyorum.Önerim 10.sınıf konularından başlamanız olucak çünkü konular piramit sistemde birbirine eklene eklene gidiyo bu arada lys için de karekök lys kitabını öneriyorum içinde çok zor sorular var ama konuyu öğrenip (eğer konuyu öğrenmekte güçlük çekiyorsak atıyorum internetten konuyu dinledik ve az anladık biraz ama çok soru tarzı var diye konunun testleini çözemiyorsakhttp://www.ossmat.com her konu ile ilgili çözümlü sorular var eminim ki burdan 1-2 test çözdükten sonra konu iyicene oturcak ve kendi sorularımızı çözebilcek düzeye gelmiş olucaz ) bu kitaptan soruların tamamını çözdüğüm zaman konunun tamamen oturduğunu hissediyorum ama şunu da bilin ki lys için 1 kitap azz en az iki kitap çözmeliyiz onu da okullar açılınca günlük düzenli olarak çözeriz. Zaten daha önceden konuları bildiğimiz için ikinci kitapta zorlancağımızı sanmıyorum şuan bu kitaba tam karar veremedim ama sanırım fem yayınları olcak.

    3)Ağustos ayına giriş :
    Eğer geçen ay dediklerime uymuş ve ygs matematiği hallettiyseniz ilk golünüzü atmış ve 1-0 öndesinizdir. Lys matematiği bitirebilceğinizi sanmıyorum zaten böyle bir şeyde istemiyorduk bu ayın sonuna kadar Lys matematiği bitirmeye devam edicez ve yanında da geometriye başlamalıyız arkadaşlar lise hayatım boyunca geometrim hep 4 geldi ama sınıfta herkesten önce soruyu ben çözer tahtada ben yapar hattaha arada hoca dersi resmen benle işlerdi ama 4 gelmesinin nedenini anlıyamıyordum elimde esen konu özetli soru bankası vardı ben kitabın rehber sorularını çözer konuyu anladığımı artık soru kaçırmıyacağımı sanırdım ama asıl olay rehber soruya bakarak aşağıdaki soruları çözmek değilmiş asıl olay karışık soruları çözerken de sorunun ne istediğini bulabilmekteymiş bu yüzden geometri için iki kitaptan çalışmanızı önereceğim 1.si yayın denizi YGS-LYS çalışma 2.si ise bireyB bu kitabın internette çözümleri var tavsiyem önce teknofem youtube kanalından önce konuyu dinleyip ondan sonra kitaplara başlamanız konuyu dinlerken elinize küçük bi defter alın sadece formülleri unutmamanız gereken şekilleri not alın kendi anlıycağınız dilden bunu yaptıktan sonra oturun yayın denizinin üstüne nerdeyse bütün soruları çözersiniz ve anladığınızı farkedersiniz 3-5 soru kalı onları dert etmeyin bırakın kalsınlar siz birey b ye geçin ordaki sorular harbi baba sorulardır ama dediğim gibi internette çözümleri olduğu için pek sorun olmuyor görme açınız gelişsin diye bu kitabı öneriyorum yoksa ösym bu kitap kadar zorlasa kimse yapamaz geometriyi.bu kitabı bitirince daha önce çözemediğiniz sorular size çocuk oyuncağı gibi gelir bi de kendinize motivasyon kazandırmak isterseniz çıkmış sorulara bakın söyle bi 10 dk :)
    Not : bu kitapları bitirince geomeri bitti diye hiç geometri bakmamazlık yapmamalıyız lys geometri denemeleri var 25 li 30 lu onlardan bir tane alıp 2 haftada 1 deneme çözmeliyiz ki konuları unutmayalım bide en baştan beri tuttuğumuz formül defterini yanımızdan ayırmıyoruz...

    4)Eylül ayının ilk yarısına giriş :
    Evet atık matematik ve geometri gibi koca bi derdimiz bulunmuyor artık sadece kendi alanımıza yönelik ders çalışmalıyız ama
    Arkadaşlar ben bu ayda fizik çalışmayı pilanlıyorum çünkü mf4 puan türünde yükselmek istiyorum fizik en sevdiğim derstir lise hayatım boyunca hep 90 üstüydü fizik ortalamam eğer sizde benim gibi mf4 istiyosanız fizik çalışmaya başlıyabilirsiniz eğer tıp istiyosanız biyoloji çalışmanızı öneririm.fiziği hep esen yayınlarından çalıştım 4 senenin de konu özetli soru bankaları var elimde çok güzel kitaplardır ille de bunlardan çalışın demiyorum palme yi çok öneren var aldığım duyumlara göre fizik sınavda hep sözel çıkıyormuş palmenin de sözel soruları varmış vesaire. bende fizik adına test kitabı olarak hocamın hediye ettiği sınav yayınları öss kitabı var 2006 başım onu çözmeyi düşünüyorum. Fizik için size yapabilceğim iyilik teknofem arkadaşlar burdaki fizik öğretmeninin üstüne fizik öğretmeni tanımıyorum alın elinize bir tane a4 kağıdı ikiye katlayıp 4 sayfalık defter yapın buna hocanın verdiği formülleri bilgileri(kendi anlıycağınız dilden kısa özet şeklinde çok önemli bazı soru örneklerini de yazabilirsiz) ille de 1 kağıt kullancanız diye bişey yok anlıycağınız şekilde olsun yeter.

    5)Okular açılıyor
    Sudan çıkmış balık arkaşlarımızı görünce planlarımızın tuttuğunu anlamalıyız artık anlardan 1-0 değil 10-0 öndesiniz
    Neyse konumuza dönelim arkaşlarımızın hepsi ne yapmalıyım nerden başlamalıyım diye düşünürken biz organik kimya ya başlıyoruz fiziği bırakın nerde kaldıysa kalsın fiziği unutmazsınız konuların hepsini bi bakışta hatırlarsınız ama kimya nankör bir derstir ne kadar bilirsen bil yine eksik kalır yeniden baktığında en baştan çalışman gerekir ben eylül ayının kalan 2 haftası boyunca organik kimyayı internetten öğrenip palme yayınlarının temel kavramlarla organik kimya kitabını çözmeyi düşünüyorum organik kimyayı baştan halledersek hoca dersi anlatırken de iyicene pekiştiririz ve lys kimyada 10 soru garantilemiş oluruz.

    6)Ekim ayına giriş :
    Arkadaşlar işte bu ay önemli artık günlük çalışmalarınızı yapıp konuları iyicene pekiştirmeliyiz arkadaşlar işte Bizi İlk 1000 e Taşıycak AY bu ay.Okullar kapanmadan önce müdürümüz duyuru yaptı okul kursumuz açılcak mış ve çok yüksek ihtimalle bizi gider gitmez sınava alıcaklar bu sınavdan kötü alıcaz belli çünkü ygs adına sadece matematik ve geometri çalıştık 2 hafta da fizik hadi türkçeyi şöyle böyle yaptınız 30 net mat 40 fen de de 20 25 net yaparız ama sosyal başımın belası arkadaşlar geçen gün internette dolaşırken rastladım ATLAS diye bi toutube kanalı var her ders var gerçi ama coğrafyacı adam iyi anlatıyormuş yorumlardan öğrendiğim kadarıyla ordan konuyu öğrenip üzerine 1 tane test kitabı da bitirdikmi coğrafyayı da halletmiş oluruz (coğrafya için başka tavsiyesi olan varsa yazabilirmi kitap video dersnotu vs olabilir)coğrafyaya günlük 1seans ayırmayı pilanlıyorum seans olayını anlatmadım demee anlatıyım hemen her seans 90 dakkadan günlük 3 seans yapıyoruz çünkü okuldan 15.40 ta çıkıyorum eve gel yemek ye et saat 5 oluyor 5 ten sonra 10-15 dk arayla 2 seans yapıyoruz ve saat 20.15 oldu 15 dk ara verdik 1 seans daha yaptık saat 22.00 şimdi size burda yapıcağımız bi çakallıktan bahsedeyim gömüyoruz kafamızı yastığa uyuyoruz arkadaşlar
    sabah 4 e kuruyoruz telefonumuzu güzel bi kahvaltı edip hazırlanıyoruz saat 4.5 oldu simdi saat 8 de evden çıkana kadar 3.5 saat kazanmış olduk hem güne yeni uyanmış olmanın zindeliği ve kafa rahatlığı hem zaten beynin maksimum performans gösterdiği vakitlerdir. Şimdi gelelim bu seansların, sabahtan olan 3.5 saatimizin ve okuldaki çoğu boş olan vaktimizin nasıl kullanılacağına ilk seansımızı coğrafyaya ayırıyoruz ikinci seansımızı okulda gördüklerimizin tekrarına eğer ders bu program çok ağır geliyosa bu seanstan kısabilirsiniz o size kalmış ama unutmayın hedef ilk 1000 bu da kolay bişey değil birsürü fen lisesi ve seviye üstü lise varken bunu istiyoruz konumuza geri döncek olursak 3. seansta kalmıştık bu seansta kimya çalışmalıyız organik değil hormonlu olanından kolay öğrenilir 1 aya bunu da hallederiz. Sabah 3.5 saat vaktimizin 1.5 satinde tarih çalışmayı düşünüyorum tarih çalışırken kullanacağım kitaplara daha karar vermedim ama yine ATLAS tan dinleyip olmdı esen konu özetli kitaplarını internetten pdf olarak indiririm ordan özet yazrım 1 tane de test kitabı bitiririm.Kalan 2 saatin 1 saatinde okul tekrar saatinde olduğu gibi matematik fizik çalışacağım kalan son 1 te de türkçe soru çözecem cünkü buna alışmamız gerek her gün 40 soru kadar türkçe çözersek dur hemen hesaplıyim ygs ye kalan 5 ay 20 güne türkçeyi hallederiz ve alışkanlık olduğu için ygs türkçede zorluk çekmeden her sabah yaptığımız gibi soruları takır takır yaparız. gördünüzmü arkadaşlar geriye kalan süreyi size de biraz fazla gelmedi mi değil arkadaşlar değil inanın bana değil gelecek ay için herhangi bi plan yazmak istemiyorum ama o ay şuana kadar hiç bakmadığım biyolojiyi de oyuna katacağım ve okul sınavlarımız başlıycak burdan sonrasını hayal edemiyorum ama bu yazımın devamı gelcek ekim ayında. Dediklerimi yapın aslında bi planım var ama konular nasıl bilmiyorum ne kadar uycaz programa onu da bilmiyorum ama İLK 1000 e GİRMEK UĞRUNDA değer diye düşünüyorum program çok dolu sonrası boş kalcak diye şimdi başlamıycak arkadaşlar için ilk eleme başlamıştır

    DERS ÇALIŞTIK ŞİMDİ DE SINAVA ÇALIŞALIM
    -şimdi şu ana kadar konular üzerinden çalışıyorduk, ki pek çok öğrenci burada işin ucunu bırakıyor. kimse sınava çalıştığını hatırlamıyor. bir sınav nasıl çözülmeli sorusunun cevabı pek çok insanda yok! özellikle ygs için konuşacağım burada o yüzden iyi okuyun.

    sınavda yapmanız gereken 3 şey var.
    1. süreyi doğru kullanmak
    2. sınav anında stresi yönetebilmek
    3. maksimum net sayısına ulaşmak

    süreyi doğru kullanabilmek için zamana karşı yarışın derler. doğru da söylüyorlar. ama hız yaparken dikkatinizi de kontrol etmeniz gerekir. bu yüzden isviçredeki bilim adamları turlu sistemi icat etmişler.
    turlu sistem: şimdi 40x4 olan sınavımızı 10x4x4 şeklinde bölüyoruz. sonra fen matematik türkçe ve sosyal arasında sayılsal-sözel-sayısal-sözel veya tam tersi bir sıralama yaratıyoruz ( ki beynimizin aynı yeri meşgul olmasın sürekli). sonra sıralamadaki ilk dersin ilk 10 sorusundan başlıyoruz çözmeye.

    o ilk 10 soruyu çözerken sadece cevabını bildiğimiz soruları işaretliyoruz, eğer 15 saniyede çözemediyseniz soruyu boş bırakıyoruz, 15 saniyede eleyebileceğiniz kadar şık elemeye çalışın. 10 sorunun ilk turu bitince 2. tura başlıyoruz. yine aynı o 10 soru içerisinden boş olanlara bakıyoruz ama en fazla 20 30 saniye. eğer soruyu çözersek ne ala, çözemezsek iki şıkka indirmeye çalışıyoruz, 2 şıkka inerse ve çözememişsek hala hemen geçiyoruz. baktınız soru kıl, iki şıkka bile indirmeden geçebilirsiniz.

    sonra sıradaki dersin ilk 10 sorusuna geçmeden bi 15 saniyelik ara veriyoruz, derin nefes alıyoruz. etrafa bakıyoruz. saati kontrol ediyoruz. hızımız gerektiği düzeyde mi karar veriyoruz. aynı zamanda beynimiz bi rahatlıyor. sonra sıradaki derse geçiyoruz. 2 tur, sonra diğer dersin ve aynı şekilde gidiyor bu. sonra 10-20 arası soruları çözmeye en baştaki dersten devam ediyoruz. bunu sonuna kadar götürüyoruz. son dersin 30-40. sorular arasındaki kısmın 2.turu da bittikten sonra, boş bıraktığımız sorulara dönüp kalan süremizi tepe tepe harcıyoruz.

    turlu çözmenin esprisi 40 soru üst üstte türkçe çözüp uykuya dalacağımıza, her 10 soruda bir konuyu değiştirip ayık kalıyoruz. beynimiz @mcıklanıyor. her 2 turda bir süreyi ve kendimizi kontrol ettiğimizden, sınavın kontrolü de bizde oluyor. zamanın farkındalığını kaybetmiyoruz. konu sürekli değiştiğinden dikkatimizi toplamak daha kolay oluyor. ve inanın, düz çözenlerden istemeden daha hızlı çözmeye başlıyorusunuz.

    bu arada çaktırmadan sınav anındaki stressini yönetmeyi de öğrettim size. turlu sistemdeki aralarınızı çok iyi kullanın :)

    MAKSİMUM NET E ULAŞMAK

    Şimdi ilk amacımız soruyu doğru çözmekti, eğer doğru cevabı bulduğunuza inanıyorsanız işaretleyin ve geçin. eğer bulamadıysanız, 2 en olası şıkka indirmeye çalışın soruyu. sonra da sallayın. evet sallayın. hayatınızın en önemli sınavında bile sallamayacaksınız diye bir şey yok. şimdi şöyle bir hesap yapalım : 10 soruyu 2 şıkka indirdiniz ve salladınız; hepsinin yanlış olma ihtimali 2 üzeri 10. yani 1024te bir. 9unun yanlış olma ihtimali 2 üzeri 9, yani 512; 8inin yanlış olma ihtimali ise 256 da bir. zaten 8 yanlış 2 doğru olduğu zaman 0 net kalıyor elimizde. o zaman ihtimalleri toplayalım: 7/1024 yapıyor yamulmuyorsam. yani 10 soru sallarsanız karlı çıkma ihtimaliniz 1017/1024. o yüzden 2 şıkka indirdiğimiz soruyu sallıyoruz, çözemediğimiz soruyu da olabildiğince 2 şıkka indirmeye çalışıyoruz.

    buranın özeti turlu sistem ve sallama mantığı idi. ayrıca bir ipucu daha, bu sistemleri oturtmak için düzenli deneme sınavı çözün. hele ygs'ye bir ay kala kişisel soru kotanızdan sayılacak şekilde her gün ygs denemesi çözebilirsiniz. köpeğiniz olsun ygs sizin.

    KURALLARIMIZ
    TAVSİYELER
    1)bilmediğiniz konular dururken bildiğiniz konulardan 1000 lerce soru çözmek yapılacak en büyük aptallıktır.insan bilmediği konuyu çalışmaktan çok korkuyor.bu korkuyu yenin.Ve bilmediğiniz yanlışınız olan konudan 1ooolerce soru çözün
    2)YAPAMADIĞINIZ SORULARI HOCAYA SORUN.yapamadığınızı öğrenmezseniz yaptığınız işin hiç bir anlamı kalmaz.ben sorularımı kesip zarflıyordum hocalara öyle soruyordum.yoksa kitaptan soru sorma işi hikaye bence.unutursun kalır soru orda sınavda çıkar apışır kalırsın.beğendiğiniz veya birdaha çıksa yapamam dediğiniz soruları da aynı şekilde kesin ve zarlayın.sınavdan önce 1 hafta tekrar edersiniz.KESİNLİKLE SORULARINIZI KESİN VE ZARFLAYIN. (2.TAKTİK: BUSORULAR İÇİN AYRI Bİ DEFTER YAPIN ÖRENEĞİN MATEMATİK İÇİN 100 SAYFALIK BİR DEFTER ALIN DEFTERİ 30 KONUYA BÖLÜN KONU BAŞLIKLARINI ATIN YAPAMADIĞIZ SORULARI KONULARA YAPIŞTIRIN VE HER GECE O DEFTERİ OKUYUN)
    3)yeni konuları sizi üniversiteye yaklaştıracak birer basamak olarak görün.çalışma stili şöyle olmalı:konuyu dinleyin. yeni konuların önce konusunu ANLAYIN.sonra çözümlü örneklerini ANLAYARAK çözün(OSSMAT).ardından normal testleri çözün.konu çalışma stili bu olmalı.
    4)okulu çok iyi değerlendirin.bol bol soru çözün.sayısal dersleri dinleyin.diğer derslerde bazı hocalar ders anlatmaya çalışabilir.takmayın ve derste soru çözün:D.hocalar sizi boş bırakacak ders çalışın diye.sakın muhabete dalmayın.oturun testinizi çözün.
    5)önemli olan çok ayrıntı noktaları not alacağınız küçük bir not defteri yapın.bunu sakın ihmal etmeyin.özellikle denemelerden öğrendiğinizçok ilginç şeyler olacak onları not edin
    7)ygs sosyali lys-ygs lerin en zor bölümüydü.bu yüzden sosyali çalışmadan yaparım gözüyle görmeyin.az çalışın ama çalışın.
    8)eskiye yönelik soru çözme tarzında genel tekrarlar yapın.özellikle kendinizi tam hissetmediğiniz konularda.
    9)hibir denemeyi kaçırmayın deneme ayırmaksızın sadece soru görmek amaçlı bile olsa denemelere girin

    YAZIYI OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKÜR EDERİM HATALARIM EKSİK FAZLA GÖRDÜĞÜNÜZ YADA ELEŞTİRMEK İSTEDİĞİNİZ YERLER VARSA HERZAMAN AÇIK Bİ İNSANIM

    Okumadım ama Başaramayacaksın




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.