Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Türk Telekom SMS hizmeti başladı

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Mobil Operatörler >> Turk Telekom >> Türk Telekom SMS hizmeti başladı Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
mfiz

2 Aralık 2006; 22:55:12 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Aşağıdakı adreste bilgi var:

http://www.sms.turktelekom.com.tr

Sayfada çok ayrıntılı bilgilendirme yapılmamış.

Bugün Philips markalı DECT telefonundan SMS göndermeyi denedim, ancak SMS almayı başaramadım. SMS telefona gelmedi, telefon aranarak sesli olarak aktarıldı (sesli aktarılan mesajlar arasında şifre bilgisinin olduğu mesaj da vardı). Sanıyorum ayarlarda bir problem var. Şifre bilgisini kaybettiğim (yani sadece sözlü okunduğu) için web üzerindeki SMS uygulamalarına da erişemiyorum. Halbuki bu sayfada şifresini unutanlar ya da kaybedenler için de pratik bir çözüm yolu önerilmeliydi.

Öte yandan SMS tarifeleri gayet hesaplı. Bu da işin en olumlu tarafı. Umarım yarın bir şekilde doğru ayarlamayı becerebilirim.

mfiz

3 Aralık 2006; 10:27:31 

Pek dikkat çekmemiş konu Henüz SMS özelliği olan sabit telefona sahip pek kimse yok ortalarda demek ki.

Mesaj almayı başarabildim, bunun için DECT telefonumda SMS merkezi numaraları şöyle yazılmalı:

Gelen çağrı no: 0080050000000
Giden çağrı no: 08005000000

Henüz GSM'e gönderilen SMS'ler iletilmiyor. GSM'den sabit telefona SMS gönderme işlemi de başarılı olamıyor. Sabit telefondan sabit telefona SMS gönderme ise problemsiz çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfiz -- 3 Aralık 2006; 10:28:21 >

mfiz

4 Aralık 2006; 22:40:04 

quote:

Orjinalden alıntı: zonoli

telekom ilk önce adam gibi adsl hizmeti versin...sonra gitsin neyle uğraşacaksa uğraşsın...sonunda katil edecekler beni walla

ADSL hizmetinin çok uyduruk şekilde verildiğine tamamen katılıyorum. Ama bunun nedeni SMS hizmetinin verilmeye başlanması için emek verilmesi değil. SMS hizmeti vermek ne büyük maliyet gerektiriyordur ne de büyük bir yatırım. SMS çok basit ve geri bir teknoloji de olabilir ama unutmayın ki yılda belki milyarlarca SMS gönderiliyor Türkiye'de. GSM operatörlerine bu alanda bir rakip çıkması fena mı? Üstelik de (henüz tam olarak düzgün çalışmasa da) GSM operatörlerinin SMS tarifelerinden çok daha ekonomik fiyatla sunuluyorsa?

flogart

5 Aralık 2006; 1:19:48 

arkadaşlar tamam bu uygulamayı eleştirebiliriz, ama unutmayın mobil telefon ve sms artık vazgeçilmez oldu, sonuçta bu da alternatif olarak ortaya konmuş bir hizmet, yararlı olacağı muhakkak, yeniliklere açığız her ne kadar geç kalınmış olsa da, tabi haklı olarak internet konusunda da müjdeli haberleri bekliyoruz

Forumun BURSA Gönüllüsü
KorkmazTR_

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

5 Aralık 2006; 10:41:45 

herkes cep tel kullanmıyor ki bunu özellikle yapan arkadaşlarda var adam sevmiyor cep tel kullanmıyor ama güzel olmuş tt bu hizmeti vermekle cep kullanmayanlar için alternatif olmuş hayırlı olsun..

mfiz

10 Aralık 2006; 11:53:42 

Bir kaç gün önce servisi bir kere daha denedim. Gelen çağrı no'nun da "08005000000" olarak ayarlanması gerektiğini gördüm. Ayrıca SMS geldiğinde telefon sadece SMS uyarısını çalmıyor SMS uyarısından önce kısa süreli olarak telefon zili de çalıyor. Turkcell'e henüz SMS gönderilemiyor ve Turkcell'den SMS alınamıyor. Öte yandan Telsim'e SMS gönderilebiliyor ve Telsim'den de SMS alınabiliyor. Avea'yı denemedim henüz.

karalı

16 Aralık 2006; 17:19:07 

telekom asıl işlerini bi yapsın..ondan sonra başka işler yapar..

adsl,sabit telefon faturalarında herkes sorun yaşıyo....

karizma2

17 Aralık 2006; 1:49:57 

quote:

Orjinalden alıntı: mfiz

Bir kaç gün önce servisi bir kere daha denedim. Gelen çağrı no'nun da "08005000000" olarak ayarlanması gerektiğini gördüm. Ayrıca SMS geldiğinde telefon sadece SMS uyarısını çalmıyor SMS uyarısından önce kısa süreli olarak telefon zili de çalıyor. Turkcell'e henüz SMS gönderilemiyor ve Turkcell'den SMS alınamıyor. Öte yandan Telsim'e SMS gönderilebiliyor ve Telsim'den de SMS alınabiliyor. Avea'yı denemedim henüz.

konuyu görünce bende telefondan ayar yaptım ve sms attım telsim ve turkcelle sorunsuz gitti ama nedense sms gönderdikten sonra evin telefonu çalıyor.açıyorum hiç ses yok.iki kere gönderdim ikisindede aynı şey oldu.niye böyle oluyor bi bilginiz varmı?

The Soul Of BMW.
karizma2, Acer Aspire 5920 derneği üyesidir.
trbugrapc

17 Aralık 2006; 2:14:00 

Adamlar milletten nerden nasıl para alırız diye hesap yapıyorlar ya

Gelene de gidene de eyvallahım var..gelmişe de-geçmişe de saygım.. şu saatten sonra kafama anca toka takarım.. kimsenin hayatı beni ilgilendirmez,benimki de kimseyi.. bu hayat benimse eğer cidden yaşamaya değer.. dün-dündür,bugün-bugün..dünya 1 gündür.. oda bugündür..
mfiz

17 Aralık 2006; 23:10:03 

quote:

Orjinalden alıntı: karizma2

quote:

konuyu görünce bende telefondan ayar yaptım ve sms attım telsim ve turkcelle sorunsuz gitti ama nedense sms gönderdikten sonra evin telefonu çalıyor.açıyorum hiç ses yok.iki kere gönderdim ikisindede aynı şey oldu.niye böyle oluyor bi bilginiz varmı?

Valla bende önce kısa süreli telefon çalıyor daha sonra mesajın iletildiğine dair sms geliyor. Muhtemelen ayarlarınızda bir problem var. Gelen çağrı hangi numaradansa SMS merkezi ayarlarında "gelen çağrı numarası" ayarı varsa o numarayı yazmak gerekebilir. Mesela bende önce "0080050000000" gibi bir numara çıkıyordu daha sonra bu problemi düzelttiler. Şu an iki SMS merkezi numarası ayarım da "08005000000". Eğer gelen çağrı numarası görünmüyorsa o zaman ben de sorunun nasıl çözüleceğini bilmiyorum.

Ayrıca bahsettiğiniz gibi artık Turkcell'e de mesaj gönderiliyor ve Turkcell'den de mesaj alınabiliyor.

SudKaiDo

28 Aralık 2006; 2:59:33 

quote:

Pek dikkat çekmemiş konu Henüz SMS özelliği olan sabit telefona sahip pek kimse yok ortalarda demek ki.

Mesaj almayı başarabildim, bunun için DECT telefonumda SMS merkezi numaraları şöyle yazılmalı:

Henüz GSM'e gönderilen SMS'ler iletilmiyor. GSM'den sabit telefona SMS gönderme işlemi de başarılı olamıyor. Sabit telefondan sabit telefona SMS gönderme ise problemsiz çalışıyor.

ev tel den gsme gitme olayi düzgün calistigi durumda
ev telinden yurt disindaki gsm operatörlerine de sms atabilicez mi acaba
ilk ciktiginda sitesini kurcalamistim
yurt disi tarifesi vardi ama baksna daha gsm olayini halletmemisler

nescafe07

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

28 Aralık 2006; 10:33:48 

sabit telefondan sms sakat olur ya kızın babası falan okursa

şaka bi yana güzel olay ama telekomun daha önce halletmesi gereken o kadar çok şey varki başta adsl olmak üzere

mfiz

28 Aralık 2006; 11:05:40 

quote:

Orjinalden alıntı: SudKaiDo

quote:

ev tel den gsme gitme olayi düzgün calistigi durumda
ev telinden yurt disindaki gsm operatörlerine de sms atabilicez mi acaba
ilk ciktiginda sitesini kurcalamistim
yurt disi tarifesi vardi ama baksna daha gsm olayini halletmemisler

Şu an itibarıyla hem Telsim'e hem de Turkcell'e sorunsuz gönderiliyor. Denemedim ama muhtemelen Avea'ya da gönderilebiliyordur. Yurtdışına henüz gönderilmiyor.

thenoone